badania hormonów u żony
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam miłe Panie,
mam nadzieję, że nie zostanę wyśmiany jak poprzednim razem za mój udział tutaj na kobiecym forum ale staram się o dziecko razem z moją żoną i chcę brać w tym czynny udział. Chciałbym jej jakoś pomóc i ułatwić. Dzisiaj wróciła od lekarza i płakała, dostała zalecenia zrobienia hormonów, powiedziałem że ją jutro zawiozę i zrobimy te badania ale ponoć muszą być one w określonym dniu cyklu. Czytam trochę na necie kiedy i co ale są różne odpowiedzi a oczywiście genialny lekarz mojej żonie nie napisał, ona się zestresowała no i masz babo placek.
Konkretnie chciałbym spytać kiedy musimy zrobić badania: (spisuję z kartki)
- TSH (razem z FT3,FT4)
- FSH
- LH
- Prolaktyna
dziękuję z góry za profesjonalne odpowiedzi i poważne potraktowanie mojego pytania. Wiem, że jestem tylko facetem ale w tym momencie jestem też mężem, który chce pomóc żonie, która zaczęła się poddawać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:31
Ania_84, ewa81, Niespodzianka, Mordeczka, Sigma, zizia_a, Miley24, Sury, Ballerina, czekolada, Strażaczka90 lubią tę wiadomość
-
Fsh lh prolaktyna 2-4 dc najlepiej 3 dzien cyklu
Tsh ft3 i ft4 obojetnie kiedy
Anatolka lubi tę wiadomość
-
I powiedz zonie zeby sie nie stresowala to rutynowe badania przed staraniami
Ps niech sie wyspu i nie stresuje przed bafaniem prolaktyny bo moze jej zafalszowac -
nick nieaktualnymarcus wrote:Witam miłe Panie,
mam nadzieję, że nie zostanę wyśmiany jak poprzednim razem za mój udział tutaj na kobiecym forum ale staram się o dziecko razem z moją żoną i chcę brać w tym czynny udział. Chciałbym jej jakoś pomóc i ułatwić. Dzisiaj wróciła od lekarza i płakała, dostała zalecenia zrobienia hormonów, powiedziałem że ją jutro zawiozę i zrobimy te badania ale ponoć muszą być one w określonym dniu cyklu. Czytam trochę na necie kiedy i co ale są różne odpowiedzi a oczywiście genialny lekarz mojej żonie nie napisał, ona się zestresowała no i masz babo placek.
Konkretnie chciałbym spytać kiedy musimy zrobić badania: (spisuję z kartki)
- TSH (razem z FT3,FT4)
- FSH
- LH
- Prolaktyna
dziękuję z góry za profesjonalne odpowiedzi i poważne potraktowanie mojego pytania. Wiem, że jestem tylko facetem ale w tym momencie jestem też mężem, który chce pomóc żonie, która zaczęła się poddawać.
Witam, to bardzo miłe, że Pan tak troszczy się o swoją żonę i chce pomóc jej. Jeszcze Ania nie dodała, żeby dzień przed badaniem wstrzymać się ze współżyciem - chodzi o badanie prolaktyny. Jeśli chodzi o TSH - dobrze by było, żeby mieściło się między 1 a 2 dla kobiet starających się o dziecko -
Hejka,fajnie,ze się interesujesz sprawami zonki,zazdraszczam Moja ginka kazala mi te wszystkie badania zrobić w 3,4 lub 5 dniu cyklu (pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki)2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Tak, Z racji prolaktyny najlepiej rano chodzi o to zeby org byl wypoczety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokladnie Marcus, zostań z nami. Na pewno możesz sie tu sporo dowiedziec od dziewczyn i przekazać swojej żonie. Zawsze Ci pomożemy i nie krępuj się w zadawaniu pytan. Nikt Cie tu nie wyśmieje i uwierz mi, ze taki facet jak Ty to prawdziwy diament!
-
nick nieaktualny
-
Ja tsh i prolaktyne robiłam pod koniec cyklu, jakoś chyba 23-25 dc, a fsh i estriadol w 3dc żona niech się nie stresuje bo to standardowe badania dla starających się resztę dziewczyny napisałyBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.