badanie hsg
-
Witam , dziewczyny które miały już wykonywane badanie !! czy przed zabiegiem musi być wykonane usg dopochwowe ( pytam bo podejrzewam że mój lekarz chce zarobić na tym usg ) otrzymałam skierowanie do szpitala sek w tym że w tym szpitalu też pracuje mój gin i mimo że jestem w szpitalu bierze do ręki 50 zl za te usg dlatego chce wiedzieć czy jest to konieczne czy chce zarobić ...doradzcie
-
nick nieaktualny
-
Powiem tak, USG miałam na wizycie prywatnej również- wtedy też moja lekarka pobierała mi materiał do biocenozy i cytologii. Wtedy już miała zdecydować, że jeśli coś nie tak będzie na USG, to HSG zostanie przełożone.
W szpitalu miałam krótko przed zabiegiem też USG.
Wiem, że czasami naciągają nas z różnymi badaniami, ale w tym przypadku wydaje mi się, że jednak warto zrobić jedno badanie więcej, ale być spokojnym.Starania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
sylwiaśta159 wrote:jest już kilka wątków o HSG w dziale o staraniu się z pomocą medyczną, wystarczy wpisać HSG w lupkę...
-
dancerina wrote:dziwi mnie fakt ze sa tak nie miłe dziewczyny jak ty ...wyobraź sobie ze nic na ten temat nie znalazłam o usg bo o hsg tak ..
-
nick nieaktualnydancerina wrote:Witam , dziewczyny które miały już wykonywane badanie !! czy przed zabiegiem musi być wykonane usg dopochwowe ( pytam bo podejrzewam że mój lekarz chce zarobić na tym usg ) otrzymałam skierowanie do szpitala sek w tym że w tym szpitalu też pracuje mój gin i mimo że jestem w szpitalu bierze do ręki 50 zl za te usg dlatego chce wiedzieć czy jest to konieczne czy chce zarobić ...doradzcie
-
po pierwsze niem a czegos takiego jak platne USG podczas pobytu w szpitalu.. szpital = NFZ
chyba ze ktos jest nieubezpieczony .. lub wykonuja uslugi prywatnie ale wtedy ma obowiazek wydac paragon..jelsi tego nie robi to ewidentie lamie prawo ..
popros zeby ci wystawil paragon na usg .. ;/
-
Dokładnie jak piszą dziewczyny powyżej. Nie chodzi o chamstwo, ale po co robić kolejny wątek, skoro jest już stworzony specjalnie dla HSG. Inna sprawa to ta o której pisze Zwei. Jeśli za jakiś czas inna dziewczyna będzie miała takie samo pytanie będzie jej znacznie trudniej znaleźć odpowiedź.
-