Bardzo niskie betaHcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Natunka ale betę musiałaś mieć sporo wyższą. Nie jest możliwe uwidocznienie pęcherzyka przy becie 50.
Żonkil lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Natunka ale betę musiałaś mieć sporo wyższą. Nie jest możliwe uwidocznienie pęcherzyka przy becie 50.
Dziewczyno 2 raz mi to piszesz. Był widoczny pęcherzyk. Mam Ci wkleić zdjęcie usg i notatkę od lekarza? I wyniki bety? Żebyś uwierzyła? Chyba sobie tego nie wymyślam. Wiem co do mnie mówiła gin i co mam napisane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 12:46
-
Pęcherzyk ciążowy jest widoczny przy becie około 1000.Może lekarka widziała ciałko żółtkowe❓ Nie było moim zamiarem zdenerwowanie Ciebie. Po prostu gdzieś jest jakiś błąd.
-
To jest bardzo dobry ginekolog, który pracuje na najnowszym sprzęcie chodzę do niej prywatnie. Prowadziła bardzo dużo moich koleżanek, jedna tylko i wyłącznie dzięki niej urodziła dziecko. Przy porzednich ciazach, których miała 3 poroniala u innych lekarzy. Wydaje mi się, że jakby widziała ciałko żółtkowe. To by tak napisała i powiedziała, a nie pęcherzyk ciążowy. Wcześniej byłam na NFZ to tam nic nie widzieli. Teraz w tej ciąży byłam u niej z beta 584,4 mlU/ml i tez widziała pęcherzyk.
-
Lady_Dior wrote:Pęcherzyk ciążowy jest widoczny przy becie około 1000.Może lekarka widziała ciałko żółtkowe❓ Nie było moim zamiarem zdenerwowanie Ciebie. Po prostu gdzieś jest jakiś błąd.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Natunka, moze to byla torbirlka w macicy. Pecherzyka przy 50 nie da sie uwidocznic. Dopiero kolo 1000 jak jest. Tez raz bylam na wizycie i ginekolog w macicy sobaczyla niby pecherzyk, choc nie bylam i nie moglam byc w ciazy. Tlumaczylam jej, ze to niemozliwe, bo nie wspolzylam od kilku miesiecy. Tak wiec lekarz moze pomylic sie. Ta tez byla swietnym krakowskim specjalista...
Ale to w tym miejscu nieistotne. Wiadomo ze co innego jedt stracic ciaze biochemiczna, bo wtedy ma sie normalny okres i zerowe obciazenoe dla organizmu. A co innego poronic w dalszych tygodniach, gdzie nieraz bez lyzeczkowania die nie obejdzie... -
Anuśla wrote:Nie ma czegoś takiego jak ciałko żółtkowe. Jest ciałko żółte badz pecherzyk zoltkowy. Pecherzyk zoltkowy jest widoczny po uwydatnieniu pecherzyka ciazowego. Ale faktycznie, w necie można znalezc info tylko o pecherzyku ciazowym od bety ok 700, wiec dziwne, że byl widoczny przy becie 50.
Miałam na myśli ciałko żółte ciążowe 🙂 Te które się przekształca z pęcherzyka graffa. Tak sobie pomyślałam, że lekarka mogła powiedzieć, że właśnie to widzi ale nawet jeśli nie, to widomo-pęcherzyka ciążowego przy tak niskiej becie nie da się zobaczyć 🙂 Mój lekarz przy becie ponad 800 nie dał rady uwidocznić, dopiero za dwa dni jak przyszłam z betą 2040 to było widać pęcherzyk 3mm -
Natunka nie musisz nic udowadniać 😉 Ja Ci tylko próbuję wytłumaczyć, że nierealne jest, żeby przy becie 50 był widoczny pęcherzyk ciążowy 😉 Zapewne miałaś betę o wiele wiele wyższą 😉Teraz to i tak nieważne-ważne, że jesteś w upragnionej ciąży i że dobrze się rozwija 😌
Anuśla lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Natunka nie musisz nic udowadniać 😉 Ja Ci tylko próbuję wytłumaczyć, że nierealne jest, żeby przy becie 50 był widoczny pęcherzyk ciążowy 😉 Zapewne miałaś betę o wiele wiele wyższą 😉Teraz to i tak nieważne-ważne, że jesteś w upragnionej ciąży i że dobrze się rozwija 😌
Nieee, nie miałam wyższej 🤦🏻♀️ Ale dobra koniec tematu 🙄
-
U mnie też właśnie skończył się cykl 😒 test wyszedł 4 dni przed spodziewaną, beta 2 dni przed 25.54, w dzień spodziewanej czyli 1. 12 było 34.31... Lekarz kazał przyjechać ale macica pusta 😒 dzisiaj dostałam @ jest minimalnie bardziej bolesna ale jestem dopiero na drugiej @ po wyciągnięciu wkładki może od tego 🤔01.11.2023 - pozytywny test
-
No i stało się tak jak mówiliście. Dostałam okres dzisiaj. Zwykły, może bardziej obfity, ze skrzepami. Bol brzucha - brak. Koleżanka mi napisala, ze możliwe ze to jest krwawienie na początku ciąży lub okres który można mieć na początku ciąży .... jednak czy to możliwe przy mojej betaHcg 6.17 🤦🏻♀️? Test wyszedł bardzo wyraźny, ale w pozostałych dniach jak powtarzałam wychodził blady a dzisiaj rano Clearblue wskazał brak ciąży ....
Kiedy radzicie się udać do lekarza ? Od razu, jak krwawienie jeszcze jest ? Czy odczekać aż minie ? -
A u mnie przy becie ponad 4000 nie było nawet pęcherzyka. Ciąża byla wewnatrzmaciczna . Ciążę straciłam w 8 tygodniu . Idąc tym tokiem rozumowania mialam ciąże biochemiczna? No nie
Wiec wszystko zależy od sytuacji a nie od regułek .Natunka lubi tę wiadomość
-