Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bieganie i aktywność fizyczna a starania
Odpowiedz

Bieganie i aktywność fizyczna a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vendigo Znajoma

Wysłany: 4 listopada, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jaka formę aktywności fizycznej praktykujecie? Odkąd zaczęliśmy się starać, czyli od jakiegoś roku, przestałam zupełnie się ruszać, a kiedyś lubiłam biegać i robiłam to regularnie. Myślicie, że 30-40 min biegania w umiarkowanym tempie jest ok i nie wpłynie negatywnie? Jeden lekarz powiedział, że tylko spacery, bo bieganie i fitness to za duży stres dla organizmu, inny lekarz z kolei twierdzi, by żyć normalnie. Kogo słuchać 🙈 jak Wy dbacie o swoją aktywność fizyczna?

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżdżę konno raz-dwa razy na tydzień. Lekarz nie widzi problemu:)

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Abcdeka Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biegam raz na tydzień 10km w tempie na tak 55 min. Dodatkowo trenuję na siłowni 2-3 razy w tygodniu. Biegałam wolniej od czerwca (ciąża biochemiczna) od momentu owulacji do okresu (aby dopomóc zagnieżdżeniu) i również na siłowni odpuszczałam skoczne treningi. Nadal brak ciąży. Wznawiam normalne podejście do aktywności fizycznej. Biegam od miesiąca normalnie, nie patrzę już czy jest owulacja, czy może zagnieżdżenie tylko idę na trening. Ginekolog mi mówiła, aby nie zmieniać nawyków i dopiero 10 miesięcy starań potrzebowałam aby dojść do momentu, że przestałam zmieniać życie pod domniemaną ciążę.

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    👰🏼🤵🏼2024
    Starania od: 1.2024

AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
    D3: 44,5 ✅
    Monitoring ✅
    Cykle owulacyjne ✅

Koncentracja 6mln/ml ❌
    Morfologia 1% ❌
    Stres oksydacyjny ✅
    FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna, DHEA, Testosteron ✅
    Test fragmentacji DNA ✅

Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).

Suplementacja obydwoje ✅ (ona - od 6.2024, on - od 8.2024

06.2024 ciąża biochemiczna ❌
  • karczoch321 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trenuje dość konkretnie i regularnie, biegam po górach itd. - ginekolog powiedziała żeby w trakcie starań nie rezygnować z żadnych aktywności i żyć normalnie. Szczególnie jeśli jest to coś do czego organizm jest przywyczajony i nie jest wysiłkiem ponad normę :)

Abcdeka lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁3cs

💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D i NAC
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ