Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Biocenoza pochwy
Odpowiedz

Biocenoza pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • empe90 Nowa

Wysłany: 27 października 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    czy możecie coś powiedzieć na temat tego wyniku biocenozy pochwy? Są liczne leukocyty, czyli z tego co czytam niedobrze, ale też liczne pałeczki kwasu mlekowego, co powoduje, że nie pasuje mi to do żadnej skali czystości pochwy. W opisie też nie ma mowy o tym jaki to jest stopień.

Badanie robiłam przed HSG (lekarz, który będzie wykonywał HSG nie wymaga żadnych badań, ale zlecił mi je lekarz zalecający badanie, z tym, że nie mogę się do niego dostać).
    Starania 2 lata bez zajścia w ciążę.

- preparat barwiony met Grama: ocena mikroskopowa
    - komórki nabłonkowe: obecne
    - leukocyty (liczne - powyżej 10 wpw)
    - Lactobacillus (liczne - powyżej 50 wpw)
    - clue cells - nie występują
    - grzyby - brak w polu widzenia
    - flora bakteryjna - obecna
    - Ziarenkowce G+ (pojedyncze do 10 wpw)
    - pałeczki G- (pojedyncze do 10 wpw)
    - komentarz - czystość pochwy wg klasyfikacji Kuczyńskiej w uzupełnieniu Kasprowicza

Z góry dzięki za pomoc

• Mainlylife Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto zrobić jeszcze badanie w kierunku ureoplasmy i mykoplasmy. Wyniki biocenozy miałam dobre natomiast tez wyszła duża ilość leukocytów właśnie dlatego, ze miałam ureoplasme

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏼 31.12.2014r.
    💒 2020r.
    👱🏻‍♀️
    Endometrioza III stopnia ❌
    21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
    31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
    Hormony ✅

🧔‍♂️30
    badanie nasienia✅

07.05.2023r. ⏸️🙊
    08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
    10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml

25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ