Biorę Duphaston
-
WIADOMOŚĆ
-
asiula1990 wrote:Ja dopiero zacznę brać
Próbuje ucelować te dni bo cykle mam rozjechane 25-55 dni najdłuższy...
Czytałam ze w przypadku późniejszej owulacji działają jak antykoncepcja?2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
Hej dziewczyny, od 10 msc staramy się z mężem o dzidziusia......myslac ze to taka łatwa sprawa patrząc na innych i niestety wielkie NIC.... moje badania tarczycy według endo w normie TSH - 2,22 ale przepisała mi euthyrox 25 zeby ciut jeszcze zejść z wynikami, byłam u ginekologa na badaniu usg wszystko w porządku , na wyniki cytologii czekam ale gdy wspomniałam mu o 26 dniowych cyklach które są skąpe przepisał mi duphaston 1 tab 2 razy dziennie od 16 do 25 dc. Ja jestem juz poowli załamana, że nasz dom będzie pusty a moim dzickiem bedzie pies....powiedźcie czy wam ten lek pomógł ? tez miałyście podobnie ?
P.S. jestem tu nowaLena12 lubi tę wiadomość
-
Mi co prawda skończyły się plamienia dzięki luteinie, ale w ciążę nie zaszłam. Też jestem zawiedziona. Zobaczymy co dalej. Za 2 tyg mam wizytę u gina.Najtrudniej przyznać, że nosi się w sobie diabła i umieć chwycić go za gardło w momencie, gdy tylko się ruszy.
Ryszard Kapuściński -
A jak długo zażywasz luteinę ? ja dopiero zacznę teraz w 16 dc , znowu miałam skąpy okres w sumie trwał 3 dni ale to tak bardziej podczas sikania , zupełnie inaczej niz kiedyś.....no i wgl bezbolesny oprócz bólu jajników pare dni przed nie wiem czy to nie opóźniona owulka ....moze tak byc ?
-
Ja skończyłam już 5 cykl z luteina. Tylko, że ja dostałam ja z powodu niedomogi lutealnej, a nie na uregulowanie okresu. I na moje problemy pomogła,choc nie przyczyniła się do zajscia w ciążę. Być może to jeszcze nie mój czas, a być może problem tkwi jeszcze w czymś innym... Co do owulacji w trakcie okresu, to wydaje mi się niemożliwa.Najtrudniej przyznać, że nosi się w sobie diabła i umieć chwycić go za gardło w momencie, gdy tylko się ruszy.
Ryszard Kapuściński -
Dziewczyny, licze na Wasze podpowiedzi. Od 8 mcy staramy sie z mezem o dziecko. W 2 cyklu zaliczyliśmy c.biochemiczną i od tamtej pory z każdym miesiącem jest gorzej. Cykle sie wydłużyły z 32 do 40-45dni, objawy owulacji zauważałam ok 25 dc.. Od grudnia biore duphaston. Najpierw 2x1 od 16 do 25dc. Ale do rzeczy.. W obecnym cyklu mialam monitoring od 13dc. Okazało sie za mam nawrót PCOS (wczesniej już się leczyłam przez kilka lat, niecałe 2 lata wszystko było ok i teraz znów to samo), mnostwo pęcherzyków, zaden dominujący. Dostałam od gina metformax 500 3x1, ovarin 2x1, a dupka miałam brac 1x1 od 14 do 25 dc. Na ostatniej wizycie w 22dc na prawym jajniku byl piekny pecherzyk (ok 20mm) ale gin stwierdził ze juz nie pęknie i kazał nie przerywać kuracji metformaxem i czekac na krwawienie po odstawieniu dupka. Ale.. Juz 9 dzien po odstawieniu a @ dalej nie ma, jeszcze nigdy tak długo nie czekałam, jedynie lekko pobolewa mnie brzuch jakby na @ a jakby tak nie..głównie w pracy gdy coś dzwigbę.. Już sama nie wiem.. Czy metformax mógł wpłynąć na opóźnienie @?
Przepraszam za taką litanie
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Cześć Dziewczyny! Może któraś z Was mi odpisze. Ja jestem 3 dzień na Duphastonie II cały czas lekko kłuję mnie brzuch jak na okres. W 22dniu cyklu byłam u gin bo dalej miałam krótkie cykle i krótkie 3/4 dniowe krwawienia. Moje pytanie czy ten ból brzucha i ból piersi może być spowodowanany branie tego leku? Tak też brzuch mnie cmi i lekko ciągnie. Nie wiem. Teraz jestem w 24 dniu cyklu i do soboty biorę 1 tab. 2razy dziennie. Staramy się o dzidziusia z mężem 9miesiecy i mam nadzieję że się uda chociaż nie wiem skąd te moje bolesci.Lena12
-