X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Biorę Duphaston
Odpowiedz

Biorę Duphaston

Oceń ten wątek:
  • AnnZ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiula1990 wrote:
    Ja dopiero zacznę brać :)
    Próbuje ucelować te dni bo cykle mam rozjechane 25-55 dni najdłuższy...
    Czytałam ze w przypadku późniejszej owulacji działają jak antykoncepcja?
    Nie Jaskuła nie blokują owulacji, ja też biorę 16-25 jedną tabletka.Za pierwszym razem udało mi się po 2 opakowaniu i odnosiłem szczęśliwie.Potem nie brałam i poroniłam.Potem 3 opakowania, zaszła i poroniłam.Teraz zacznę 3 opakowanie i mam nadzieję do 3 razy sztuka.Musze myśleć pozytywnie bo oszaleję.

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • asiula1990 Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, od tego jest lek aby pomógł!
    Trzymam kciuki, ja dopiero zaczynam, wybieram się na monitoring żeby coś dokładniej określić...
    Byłaś tez ?

• Lenisko Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od 10 msc staramy się z mężem o dzidziusia......myslac ze to taka łatwa sprawa patrząc na innych i niestety wielkie NIC.... :( moje badania tarczycy według endo w normie TSH - 2,22 ale przepisała mi euthyrox 25 zeby ciut jeszcze zejść z wynikami, byłam u ginekologa na badaniu usg wszystko w porządku , na wyniki cytologii czekam ale gdy wspomniałam mu o 26 dniowych cyklach które są skąpe przepisał mi duphaston 1 tab 2 razy dziennie od 16 do 25 dc. Ja jestem juz poowli załamana, że nasz dom będzie pusty a moim dzickiem bedzie pies....powiedźcie czy wam ten lek pomógł ? tez miałyście podobnie ?

P.S. jestem tu nowa :)

Lena12 lubi tę wiadomość

• Annnnnna Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi co prawda skończyły się plamienia dzięki luteinie, ale w ciążę nie zaszłam. Też jestem zawiedziona. Zobaczymy co dalej. Za 2 tyg mam wizytę u gina. :/

Najtrudniej przyznać, że nosi się w sobie diabła i umieć chwycić go za gardło w momencie, gdy tylko się ruszy.
    Ryszard Kapuściński
  • Lenisko Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo zażywasz luteinę ? ja dopiero zacznę teraz w 16 dc , znowu miałam skąpy okres w sumie trwał 3 dni ale to tak bardziej podczas sikania , zupełnie inaczej niz kiedyś.....no i wgl bezbolesny oprócz bólu jajników pare dni przed nie wiem czy to nie opóźniona owulka ....moze tak byc ?

• Annnnnna Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam już 5 cykl z luteina. Tylko, że ja dostałam ja z powodu niedomogi lutealnej, a nie na uregulowanie okresu. I na moje problemy pomogła,choc nie przyczyniła się do zajscia w ciążę. Być może to jeszcze nie mój czas, a być może problem tkwi jeszcze w czymś innym... Co do owulacji w trakcie okresu, to wydaje mi się niemożliwa.

Najtrudniej przyznać, że nosi się w sobie diabła i umieć chwycić go za gardło w momencie, gdy tylko się ruszy.
    Ryszard Kapuściński
  • Lenisko Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie w trakcie a z 5 dni przed......bo miałam kłucia jajnika jak na owulację byłam u gina na usg bo myslałam ze torbiel ale było czysto....

• asiula1990 Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam doświadczeń bo dopiero pierwsze opakowanie przede mną.
    U mnie problem tkwi - tak mi się wydaje- z ulokowaniem owulacji. Teraz czas na monitoring jak się nie uda teraz to będę patrzyła dalej :)

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, licze na Wasze podpowiedzi. Od 8 mcy staramy sie z mezem o dziecko. W 2 cyklu zaliczyliśmy c.biochemiczną i od tamtej pory z każdym miesiącem jest gorzej. Cykle sie wydłużyły z 32 do 40-45dni, objawy owulacji zauważałam ok 25 dc.. Od grudnia biore duphaston. Najpierw 2x1 od 16 do 25dc. Ale do rzeczy.. W obecnym cyklu mialam monitoring od 13dc. Okazało sie za mam nawrót PCOS (wczesniej już się leczyłam przez kilka lat, niecałe 2 lata wszystko było ok i teraz znów to samo), mnostwo pęcherzyków, zaden dominujący. Dostałam od gina metformax 500 3x1, ovarin 2x1, a dupka miałam brac 1x1 od 14 do 25 dc. Na ostatniej wizycie w 22dc na prawym jajniku byl piekny pecherzyk (ok 20mm) ale gin stwierdził ze juz nie pęknie i kazał nie przerywać kuracji metformaxem i czekac na krwawienie po odstawieniu dupka. Ale.. Juz 9 dzien po odstawieniu a @ dalej nie ma, jeszcze nigdy tak długo nie czekałam, jedynie lekko pobolewa mnie brzuch jakby na @ a jakby tak nie..głównie w pracy gdy coś dzwigbę.. Już sama nie wiem.. Czy metformax mógł wpłynąć na opóźnienie @?
    Przepraszam za taką litanie

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Lena12 Nowa

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Może któraś z Was mi odpisze. Ja jestem 3 dzień na Duphastonie II cały czas lekko kłuję mnie brzuch jak na okres. W 22dniu cyklu byłam u gin bo dalej miałam krótkie cykle i krótkie 3/4 dniowe krwawienia. Moje pytanie czy ten ból brzucha i ból piersi może być spowodowanany branie tego leku? Tak też brzuch mnie cmi i lekko ciągnie. Nie wiem. Teraz jestem w 24 dniu cyklu i do soboty biorę 1 tab. 2razy dziennie. Staramy się o dzidziusia z mężem 9miesiecy i mam nadzieję że się uda chociaż nie wiem skąd te moje bolesci.

Lena12
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ