Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix, właśnie chciałam napisać coś takiego jak Achna-może masz możliwość wyjechać z M? 🙂 Taki "oszukany spontan" może być ciekawym pomysłem 😃
A jak nie, to nic straconego, tak jak piszą dziewczyny- nie takie rzeczy się tu działy 😎
Także głowa do góry, działajcie, trzymam za Ciebie kciuki wyjątkowo ❤Clausix lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ja to jestem taka wróżka emocjonalna także nic przede mną się nie ukryje 🧚🏻♀️ Proszę się nie załamywać, jeszcze będzie pięknie, a u Ciebie to tylko kwestia czasu i się uda 😊🍀 Może to właśnie na Ciebie czekał wrzesień 🧚🏻♀️
Upadłam i na prawdę ciężko mi się podnieść... ale wiem, że trzeba znaleźć kolejne pokłady siły i jechać dalej. Bo warto.32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Obczaiłam sobie wykres i 34dc czyli 20 sierpnia miałam wodnisty śluz, pamiętam, że mocno mnie wtedy prawy jajnik napierdzielał, najmocniej w całym cyklu, a 18 mam zaznaczony seks w innej apce i to akurat ten jeden jedyny zaznaczyłam tam, ogólnie 34 dc to ostatni dzień, który na OF zaznaczyłam i potem zlałam wszystko No ale jeśli coś jest na rzeczy to dziś mógłby być 11dp, a piątek 8dp- zagnieżdżenie jak takie dziwne objawy miałam. Próbuję dojść do tego co się u mnie podziało. Mam na rano facelle i jeśli to ciąża to wyjdzie, jeśli nie to znaczy, że wada testu- na to się raczej nastawiam, ale może chociaż w czwartek 14dp "niby owulacji" dostanę w końcu okres
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
ajwii2 wrote:Obczaiłam sobie wykres i 34dc czyli 20 sierpnia miałam wodnisty śluz, pamiętam, że mocno mnie wtedy prawy jajnik napierdzielał, najmocniej w całym cyklu, a 18 mam zaznaczony seks w innej apce i to akurat ten jeden jedyny zaznaczyłam tam, ogólnie 34 dc to ostatni dzień, który na OF zaznaczyłam i potem zlałam wszystko No ale jeśli coś jest na rzeczy to dziś mógłby być 11dp, a piątek 8dp- zagnieżdżenie jak takie dziwne objawy miałam. Próbuję dojść do tego co się u mnie podziało. Mam na rano facelle i jeśli to ciąża to wyjdzie, jeśli nie to znaczy, że wada testu- na to się raczej nastawiam, ale może chociaż w czwartek 14dp "niby owulacji" dostanę w końcu okres
No to czekamy rano na potwierdzenie! dziwaczne cykle zakończone ciążą - kochamy to32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Upadłam i na prawdę ciężko mi się podnieść... ale wiem, że trzeba znaleźć kolejne pokłady siły i jechać dalej. Bo warto.
Clausix, hannah_92 lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Dziewczyny głowa do góry ! Wszystkie jedziemy na tym samym wózku. Miałam miesiące bardzo pesymistyczne, plakałam w poduszke bo też nie mam do kogo isc , jedynie mąż mi zostaje. Moja sis też zaszła w ciąże , jeszcze bardziej mi dopieka jak tylko może. Ze ona zaszła i wielkie zdziwienie że ja nie mogę ! Jedynie mam koleżankę , mieszkamy kawałek od siebie , rzadko sie widujemy . Stara się 4 lata. Ma PCOS , nie reaguje na żadne stymulacje hormonalne. Postanowiła odpuscic bo juz brak jej sił.
Wiec dziewczyny zmienmy nastawienie bo w niczym nam to nie pomaga. Tez sie staram , jak na razie sie udaje -
Hej
Niezapominajka to miałaś faktycznie wysoki ten dheas.
Dziewczyny trudne chwile nas czekają, tym bardziej że wiele z nas ma już spory czas starań, ale dołowanie się nic nie da. Sama przechodziłam przez różne okresy. W międzyczasie siostra zaszła w 3. nieplanowaną ciążę i zdążyła urodzić.
Musimy się starać i robić wszystko by wspomóc ale nie wszystko zależy od nas.
Ja siedzę w labie, miałam już 1 raz pobrana krew i wypiłam ta okropną glukozę, wypiłam ale w brzuchu tak dziwnie. Jeszcze dwie h musze siedzieć.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
No to witam się we wrześniu ❤ Mam nadzieję ze bedzie owocny w 2 kreski dla nas wszystkich!! ✊✊🍀🍀
Dzieci wędrują do szkoły to moja głowa trochę odpocznie 🥰 od końca lutego siedzę z 4 dzieci dzien w dzień 🤯 czaha już dymi więc oby jak najdłużej chodzili normalnie!!
Tak w ogóle za 2 tygodnie już ślubuję, 2 dni później mam wizytę u Nowego gina, no to musi się udac 😍🤩Niezapominajka 🍀, Clausix, hannah_92, ajwii2, awE, MayMasza, Papillon lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Dziewczyny nigdy nie badalam prolaktyny,a kolezanka mi podpowiada zeby wykonac bo to taka blahostka a czesto jest przyczyna niepowodzen. Mam dzis 4dc wiec akurat jak jutro pojde to zmieszcze sie w dobrym czasie. Czy wykonac cos jeszcze? Staramy sie od czerwca, stosunkowo niedlugo w porownaniu do niektorych. Przerazaja mnie troche ceny badan, za kazde ok.50 zl, nie zaluje pieniedzy , ale moze mi podpowiecie co jest takie must have a co mozna narazie odpuscic Plus wybieram sie jeszcze do ginekologa gdzies za tydzien, to bedzie akurat przed owulacja. Zobaczymy czy w ogole wystepuje Bylam w czerwcu ale na nfz, i jakos tak nieufna jestem..Ide teraz prywatnie , moze ktoras z Was poleci jakiegos z Warszawy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 08:59
-
unify wrote:Dziewczyny nigdy nie badalam prolaktyny,a kolezanka mi podpowiada zeby wykonac bo to taka blahostka a czesto jest przyczyna niepowodzen. Mam dzis 4dc wiec akurat jak jutro pojde to zmieszcze sie w dobrym czasie. Czy wykonac cos jeszcze? Staramy sie od czerwca, stosunkowo niedlugo w porownaniu do niektorych. Przerazaja mnie troche ceny badan, za kazde ok.50 zl, nie zaluje pieniedzy , ale moze mi podpowiecie co jest takie must have a co mozna narazie odpuscic Plus wybieram sie jeszcze do ginekologa gdzies za tydzien, to bedzie akurat przed owulacja. Zobaczymy czy w ogole wystepuje
Hej. Ja wczoraj robiłam Tsh estradiol prolaktynę lh fsh i testosteron. Za wszystkie zapłaciłam 125 złhannah_92 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
unify wrote:To bardzo mało, a w jakiej placówce?
unify lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Mama8latka wrzesień będzie piękny 🥰 Miałam właśnie dzisiaj pytać kiedy dokładnie Wasz wielki dzień.
U mnie już temperatura bardzo nisko, zastanawiam się czy owulka przez stymulację nie będzie szybciej 🧐Mama8latka lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
unify wrote:Dziewczyny nigdy nie badalam prolaktyny,a kolezanka mi podpowiada zeby wykonac bo to taka blahostka a czesto jest przyczyna niepowodzen. Mam dzis 4dc wiec akurat jak jutro pojde to zmieszcze sie w dobrym czasie. Czy wykonac cos jeszcze? Staramy sie od czerwca, stosunkowo niedlugo w porownaniu do niektorych. Przerazaja mnie troche ceny badan, za kazde ok.50 zl, nie zaluje pieniedzy , ale moze mi podpowiecie co jest takie must have a co mozna narazie odpuscic Plus wybieram sie jeszcze do ginekologa gdzies za tydzien, to bedzie akurat przed owulacja. Zobaczymy czy w ogole wystepuje Bylam w czerwcu ale na nfz, i jakos tak nieufna jestem..Ide teraz prywatnie , moze ktoras z Was poleci jakiegos z Warszawy?
Idę 8 do dr Agnieszki Greloch w Babka Medica w Warszawie, poleciła mi ją jedna z dziewczyn na forum. Dam znać czy warto32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Idę 8 do dr Agnieszki Greloch w Babka Medica w Warszawie, poleciła mi ją jedna z dziewczyn na forum. Dam znać czy warto
Super, dziękuje A ile $ za wizyte? I czy usg jest w cenie? Bo czesto wizyta oddzielnie i dodatkowo usg platne.. -
Promyczek93 wrote:Miałam jak masz pytania chętnie odpowiem
Widziałam już Twoja odpowiedz na innym wątku. Torbiel jest raczej endometrialna bo lekarze tak ją określają przy badaniu...
Czy laparoskopia wykazała u Ciebie inne ogniska endomendy? Jak lekarze wgl zaopatrują się na szanse zajscia w ciążę ? Czy laparo jest na prawdę takie groźne dla AMH mimo dosyć młodego wieku? -
unify wrote:Super, dziękuje A ile $ za wizyte? I czy usg jest w cenie? Bo czesto wizyta oddzielnie i dodatkowo usg platne..
200 zł prywatnie, ja za tę pierwszą zapłacę, ale potem będę się zapisywać przez moje ubezpieczenie z Inter Polski, niestety ma podzielone wizyty i nie na wszystkie terminy mogę się zapisać z ubezpieczenia. W sumie nie zapytałam czy USG jest w cenie... mam nadzieję, że tak32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:200 zł prywatnie, ja za tę pierwszą zapłacę, ale potem będę się zapisywać przez moje ubezpieczenie z Inter Polski, niestety ma podzielone wizyty i nie na wszystkie terminy mogę się zapisać z ubezpieczenia. W sumie nie zapytałam czy USG jest w cenie... mam nadzieję, że tak
-
unify wrote:200 zl to nie duzo, pewnie usg dodatkowo platne zaraz bede dzwonic po lekarzach bo znalazlam kilka poleconych
Puszczą mnie z torbami... Jak znajdziesz kogoś godnego polecenia to koniecznie daj znać32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."