Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki ściśnięte mama
Mama8latka lubi tę wiadomość
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Dzięki dziewczyny ❤️❤️❤️❤️
Melduje się już na oddziale. 💪💪
Przyjęli mnie , plamienia wczoraj ustały -wszystko na styk 🙈
Jestem już po pobraniu krwi,wywiadzie ,badaniu usg w którym wyszło że moje Endo ma już 5mm 😳 w 5dc to jak dla mnie to szok . Jeszcze tylko konsultacja z anestezjologiem.
Dostanę proszek przeczyszczający ,dobrze że mam blisko WC 🙈🙈🙈
Synek mi trochę rano płakał ,bo bał się że pójdę tak jak dziadek do szpitala i nie wrócę 🥺 ale wytłumaczyłam mu co i jak , może pisać i dzwonić jak potrzebuje -to dzwoni co godzinę a pisze ciągle 😂😂
Clausix, Dominika96, MayMasza, Nins lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Powiem Wam że jest zaraz 7 rano a ja jeszcze byłam w WC .... Mam już na sobie super zajebista piżamkę szpitalna co zawinęła bym się w nią 3 razy ,ale w swojej nie mogłam .
Wczoraj na badaniu ginekologicznym lekarz wyczuł jakieś zgrubienia i zaczął mówić że podejrzewa głębokie nacieki ogniskowe endometriozy 😳😳😳 nie rozumiem skąd u mnie endometrioza jak ja mam okresy kompletnie bezbolesne i skape 😳
Powiedzieli że w razie potrzeby otworzą mnie na stole .... Jestem przerażona w jakim stanie się obudzę 😮 drożność też będzie robiona .
Ogólnie czekam już na wenflon i jade jako pierwsza 👍
Trzymajcie kciuki ✊👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Powiem Wam że jest zaraz 7 rano a ja jeszcze byłam w WC .... Mam już na sobie super zajebista piżamkę szpitalna co zawinęła bym się w nią 3 razy ,ale w swojej nie mogłam .
Wczoraj na badaniu ginekologicznym lekarz wyczuł jakieś zgrubienia i zaczął mówić że podejrzewa głębokie nacieki ogniskowe endometriozy 😳😳😳 nie rozumiem skąd u mnie endometrioza jak ja mam okresy kompletnie bezbolesne i skape 😳
Powiedzieli że w razie potrzeby otworzą mnie na stole .... Jestem przerażona w jakim stanie się obudzę 😮 drożność też będzie robiona .
Trzymajcie kciuki ✊ -
Mama8latka wrote:Powiem Wam że jest zaraz 7 rano a ja jeszcze byłam w WC .... Mam już na sobie super zajebista piżamkę szpitalna co zawinęła bym się w nią 3 razy ,ale w swojej nie mogłam .
Trzymajcie kciuki ✊👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Mama kciuki za badanie!
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Mama bardzo trzymam za ciebie kciuki, bądź dzielna!! Ja jak dziś pamiętam swoją laparoskopię i ten stres! Z tymi tabletkami przeczyszczającymi miałam takie przeboje, że nie oczyściłam się tak jak powinnam. Wzięłam tak dużo tych tabletek plus dodatkowo czopki i nic nie pomagało:D to była tragedia.
Wierzę, że nie będziesz miała żadnej endometriozy, powodzenia!"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mama, powodzenia ❤️ Oby cały ten stres nie poszedł na marne i badanie dało odpowiedź na pytanie dlaczego się nie udaje i co zrobić, aby w końcu się udało ❤️
-
Dziewczyny odzywam się już po wszystkim i w miarę już żywa 👍😁
Jajowody drożne ✓
Ale jednak były ogniska endometriozy -> wykoagulowane tzn chyba wycięte ?
Lekarz był u mnie po południu sprawdzić jak się czuje to mówił że musimy wdrożyć dodatkowe leczenie farmaceutyczne .
Myślicie że to daje jakieś nadzieję że wkoncu się uda ??
Nie wiem jakie leki się używa do leczenia tego... Czy można się starać normalnie ...
Wszystkiego będę się dopiero dowiadywać na kontroli.
Póki co leżę pod morfiną i z cewnikiem. Chciałam już wstać ale nie mogę ,nie pozwoliliMayMasza, Clausix, Nins, Monika7 lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Dziewczyny odzywam się już po wszystkim i w miarę już żywa 👍😁
Jajowody drożne ✓
Lekarz był u mnie po południu sprawdzić jak się czuje to mówił że musimy wdrożyć dodatkowe leczenie farmaceutyczne .
Nie wiem jakie leki się używa do leczenia tego... Czy można się starać normalnie ...
Póki co leżę pod morfiną i z cewnikiem. Chciałam już wstać ale nie mogę ,nie pozwolili
Cieszę się, ze już po
Trzymam mocno kciuki żebyś szybko doszła do siebie
Oczywiscie, ze nie leczona endometrioza moze być dużą przeszkodą. Teraz na pewno się uda!
Jak dobrze, ze uparcie walczyłaś o laparo
35 lat
Starania 09/2020
30.09.2021- histeroskopia, usunięcie polipa
Dwurożna macicy 😞 wykluczone
Niedoczynnosc tarczycy- hormony uregulowane
11.12.2021- niedrożne jajowody -
Mama8latka wrote:Dziewczyny odzywam się już po wszystkim i w miarę już żywa 👍😁
Jajowody drożne ✓
Póki co leżę pod morfiną i z cewnikiem. Chciałam już wstać ale nie mogę ,nie pozwolili
Niefajnie, że jest endomenda, ale super, że ją znaleźli i usunęli Kurde, a mi dawali tylko pyralginę w kroplówce haha
Co do wstawania to ja miałam laparo o 19, a wstałam rano więc powiedzmy po 12h, jak mi wyciągnęli cewnik. Jak fizjo przyszła mnie spionizować to zastała mnie chodzącą w kółko po sali z butelką od drenu w ręku jakby co pamiętaj, żeby wstawać przez bok, nie napinasz wtedy tak brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 19:28
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
No jednak przeczucia mnie nie zawiodły że coś jest nie tak w środku ☺️ ale nie spodziewałam się endomendy 😑 gdzieś zawsze kojarzyłam że to się wiąże z obfitymi i bolesnymi okresami a przecież u mnie tego nie ma ... 🤷
Mam nadzieję że uda się wkoncu dojść do celu 💪
A w ogóle to jak usunęli to jest szansa że wrócą te ogniska????
Kurde człowiek się nie interesowal tym bo w życiu bym się nie spodziewała a teraz muszę się edukować heheh
Clausix ja byłam zaskoczona ta morfina ,że aż taki silny środek może jak puści to będę wiedziała dlaczego akurat to ... Nie wiem w którym dokładnie miejscu były te nacieki ,może dlatego 🤔👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama, endometrioza bardzo utrudnia zajście lub utrzymanie ciąży, więc super, że usunęli i że bedziesz leczona. To ogromny krok do przodu i teraz już będzie tylko lepiej. Bo pewnie to było przyczyną problemów. Szczęście w nieszczęściu, że badanie coś wykazało i daje kierunek do działań. Kobiety z leczoną endometriozą jak najbardziej mają szansę na naturalną ciążę. Lekarz na pewno wszystko wyjaśni i nakreśli plan działania. Wracaj szybko do siebie, odpoczywaj i niech Cię mąż teraz rozpieszcza jak księżniczkę 😊
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Mama myślałam co u Ciebie dzisiaj . Dobrze ze endometriozę usunęli mam nadzieje ze teraz u was będzie tylko z górki
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Mama no nie dobrze że ta endometrioza jest, bo to wredna małpa jest! Ale wierzę, że teraz po wycięciu tego co trzeba pojawi się u ciebie ciąża 🙏❤️ na pewno powinnaś mieć mocno przeciwzapalna dietę, żeby zmniejszyć ryzyko pojawienia się nowych ognisk.
Aż dziwne, że przy endometriozie takie skape okresy były, aż sama się zaniepokoiłam, bo ja od dobrych dwóch lat mam takie skąpe te okresy;(
Ja po laparo Ketonal miałam w kroplowe, żadnego cewnika i po kilku godzinach już do łazienki szłam sama🙈🙈 ale ja nie miałam nic wycinane.
Mama życzę zdrówka, abyś szybko doszła do siebie i działaj dalej, będzie dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 21:14
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mama, niefajnie, że jest ta endometrioza, ale najważniejsze, że badanie coś wniosło! Moim zdaniem to może być dla Ciebie promyk nadziei.
Ze mną na szkole Rodzenia chodziła dziewczyna, która miała baaaardzo potężną endometrioze, ona w ogóle nie miała usuwanych ognisk laparoskopowa tlyjo miała operacje klasyczną (cięcie) bo inaczej nie mogli tego zrobić.
No i szybciutko po tej operacji zaszla w ciążę ☺️
Trzymam kciuki! ❤️Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Wieczorem już mi wyciągnęły cewnik ,odłączyły morfine i mogłam wstać ☺️ także super.
Ale dzisiaj jeszcze nie wyjdę, pielęgniarka mówiła że jutro raczej.
Jestem ogólnie ciekawa co zaproponuje mój lekarz za leczenie. Ja jak biorę Encorton to już działa przeciwzapalnie ,ale biorę małą dawkę teraz bo tylko 2,5mg. Może będzie kazał zwiększyć. A dopiero co schudłam 🙈 wczoraj mnie ważyła to 50kg mam przy wzroście 153
Przeczyszczenie też swoje zrobiło 🙈 mam tak płaski brzuch że już nie pamiętam kiedy taki miałam hehehe
Hannah doczytałam że immunologia też może wpływać na rozwój endometriozy 🙄 już normalnie odechciewa się wszystkiego bo non stop coś . Ale poczytam też o tej diecie przeciwzapalne i postaram się wdrożyć .szkoda by było teraz zaprzepaścić to co osiągnęłam .
Widzicie dziewczyny jednak trzeba walczyć do końca o swoje,upierać się i wierzyć w swoja intuicję ! Jakby liczyć tylko na posunięcie lekarzy to nadal stała bym w miejscuBebetka93, Nins lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌