Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama, dobrze, że już po zabiegu. Endometrioza ma 4stopnie. Wszystko zależy od umiejscowienia i jej charakteru. Niestety endomenda lubi nawracac z torbielami i naciekami ale oczywiście czynników zależnych jest dużo. Jak kobieta się nie stara, to w większości przypadków lekarze stosują leczenie hormonalne. W Twoim przypadku będzie musiał działać inaczej. Ty ze swojej strony możesz właśnie przygasić ja dieta.
Zrobiłaś duży krok naprzód 🥰🥰Mama8latka lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Mama No słabo, ze znaleźli endometriozę, ale z drugiej strony lepiej wiedzieć i iść coś do przodu niż jakbys miała dalej żyć w nieświadomości. Dochodź szybko do siebie i wracaj do gry ❤️ Ja znam dziewczyny z endometrioza w ciąży, musi teraz u Ciebie zaskoczyć. No musi ❤️
A ja daje znać dziewczyny, ze u mnie już się kończy 9 tydzień, w poniedziałek bobo miał już prawie 3cm na wizycie, ale jestem chora.Mama8latka, Nins lubią tę wiadomość
-
No właśnie też tak myślę że MIMO WSZYSTKO to jest krok w przód 🥰 będę się starać jak tylko mogę żeby utrzymać tą dietę przeciwzapalną .
Oliwia dajesz nadzieję ❤️❤️ a leczylas ja jakoś ??Miphuhiz lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka, a Ty się czegoś dowiesz jeszcze podczas wuzity w szpitalu czy dopiero u lekarza kierującego na kontroli?
W ogóle z tego co pamiętam to tamtej dziewczynie z endometrioza kazali szybko się starać po operacji iw sumie szybko w ciążę zaszła. -
Mama8latka wrote:No właśnie też tak myślę że MIMO WSZYSTKO to jest krok w przód 🥰 będę się starać jak tylko mogę żeby utrzymać tą dietę przeciwzapalną .
Oliwia dajesz nadzieję ❤️❤️ a leczylas ja jakoś ??
Mialam w 2017r w lewym jajniku 6x5cm dostalam tabletki visanne na 2 lata. Po tych 2 latach zmniejszyła się do 2x2.5cm i z taką mialam 2 lata na zajście w ciążę. Nie usuwali mi jej i przez te 3 lata bylam 3 razy w ciąży. Teraz w ciąży zniknęła całkowicie. Utrudniała mi zajście i utrzymanie, a przy okazji Twoich dodatkowych chorób to mogło być kombo.👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Bebetka no nie dowiedziałam się już nic więcej ,bo oczywiscie wypisu nie dostałam. Mam się zgłosić po niego pod koniec tygodnia-dzwonic do sekretariatu. Wynik histopatologiczny będzie gdzieś za miesiąc. Na kontrole mam iść po okresie .
Nie dostałam już żadnych zaleceń oprócz odpoczynku ,diety lekkostrawnej i dbanie o rany.
Dziś mam dopiero 8dc , ja myślę że nie będziemy odpuszczać tego cyklu i jak tylko dojdę do siebie to podziałamy 😁😁😁😁
Oliwia no u mnie się zrobiło combo takie że szkoda gadać 🙈 ale bardzo nie chce leczenia tabletkami anty 😑😔👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama, mimo wszystko to duży krok na przód 🥳
Tak się tylko zastanawiam, czy usuwali bo były takie duże te nacieki czy po prostu "przy okazji"?
Swoją drogą mnie już zjada ciekawość co mi powie trzeci już lekarz na moją bliznę po cc. Jest taki wątek na forum "dziura w macicy" i co już się naczytalam to już głowa mała 🥺 Eh, przepraszam za te prywatę od siebie, ale gniecie mnie to bardzo 🥺 -
Bebetka93 wrote:Mama, mimo wszystko to duży krok na przód 🥳
Tak się tylko zastanawiam, czy usuwali bo były takie duże te nacieki czy po prostu "przy okazji"?
Swoją drogą mnie już zjada ciekawość co mi powie trzeci już lekarz na moją bliznę po cc. Jest taki wątek na forum "dziura w macicy" i co już się naczytalam to już głowa mała 🥺 Eh, przepraszam za te prywatę od siebie, ale gniecie mnie to bardzo 🥺
Nie czytaj tego forum, po co Ci to? Ja miałam bliznę 5 mm przed 3 ciaza, zgode 2 niezależnych lekarzy i co? W 12 tyg powstał ubytek 1 cm- dziura… od 17 tc rozejście fragmentu blizny i wpuklajacy się pęcherz, wiec jak widc ocena blizny przed ciaza to jedno, nie wiadomo jak zachowa się podczas rosnącej macicy. Są cienkie blizny, ale elastyczne i dotrwają spokojnie do końca, a bywają i grube które strzela.. nie na wszystko jest wpływ.
Co do blizny do Pomorski z Wrocławia jest specjalista, to jego konik. Musisz zaufać jednemu lekarzowi i jego się trzymac No i uro gin aby uelastycznić bliznę.
Ja mam np bardzo ładna macice i już na stole podczas cc dostałam zgode na następna ciąże, potwierdzone podczas wizyty po połogu. Blizna ma znów 5 mm , ale nikt Ci gwarancji nie da czy będzie ok. Na ten moment przed ciaza mam ciaglosc blizny zachowana..🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 08:03
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bebetka ja sama nie mam pojęcia czy dlatego że były już takie duże czy przy okazji . Ale pamiętam że lekarz na wizycie wcześniej mówił że gdyby coś było to się z tym rozprawimy. 👍
Jeeezuuuu jak mi dzisiaj smakuje moja kawa 🥰🥰🥰 nie zrobiłam se takiej mocnej bo wiem że nie mogę ale jednak co swój smak to swój ☺️☺️
Zrobiłam owulaka i jest już ciemny 😳 znowu wszystko wyjdzie na styk 🙈 bo dzis już nie plamie ,owulak robi się pozytywny i będzie można podziałać 🙈
Clausix jesteś ?? Jak tam u ciebie w tym miesiącu👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama, żeby ten sierpień był Wasz ❤️ A jak się czujesz? Doszłaś już do siebie?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Dominika no czuję się dobrze , brzuch już coraz mniej tkliwy ,dziś już normalnie zrobiłam obiad i jeszcze byłam na działce pozbierać ogórki. Niestety nikt za mnie tego nie zrobi . Mąż niby wie że powinnam się oszczędzać a z drugiej strony widzę że nie zdaje sobie sprawy z tego że może mnie coś boleć i nie zwraca uwagi na to że np niosę miskę z praniem czy sprzatam... No cóż szare życie... Był czas na odpoczynek w szpitalu....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Faceci.. Mój pracuje w domu, więc najczęściej on gotuje, pierze itd. Jednak jak widzę niektóre kobietki, co podstawiają wszystko swoim pod nos.. Szkoda gadać, za wygodni są niektórzy Panowie. Obyś szybko na sto procent wróciła do sił sprzed szpitala 😘
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
belldandy wrote:Nie czytaj tego forum, po co Ci to? Ja miałam bliznę 5 mm przed 3 ciaza, zgode 2 niezależnych lekarzy i co? W 12 tyg powstał ubytek 1 cm- dziura… od 17 tc rozejście fragmentu blizny i wpuklajacy się pęcherz, wiec jak widc ocena blizny przed ciaza to jedno, nie wiadomo jak zachowa się podczas rosnącej macicy. Są cienkie blizny, ale elastyczne i dotrwają spokojnie do końca, a bywają i grube które strzela.. nie na wszystko jest wpływ.
Co do blizny do Pomorski z Wrocławia jest specjalista, to jego konik. Musisz zaufać jednemu lekarzowi i jego się trzymac No i uro gin aby uelastycznić bliznę.
Ja mam np bardzo ładna macice i już na stole podczas cc dostałam zgode na następna ciąże, potwierdzone podczas wizyty po połogu. Blizna ma znów 5 mm , ale nikt Ci gwarancji nie da czy będzie ok. Na ten moment przed ciaza mam ciaglosc blizny zachowana..🤷♀️
Ja właśnie dlatego nie chciałam, tak bardzo nie chciałam cesarki.. No ale nie było innej możliwości... -
Bebetka, ja Cię rozumiem. Też zawsze się zamartwiam na zapas i zakładam wszystkie scenariusze, a już szczególnie te złe. Nie pomaga, że lekarz lekarzowi nie równy i ciężko któremuś zaufać. Ale jestem przekonana, że znajdziesz dobrego dla siebie i cokolwiek by nie było, to finalnie będzie dobrze do kolejnej ciąży 😊 O urofizjoterapii też słyszałam mnóstwo a pozytywnych rzeczy, koniecznie to rozważ dodatkowo i zacznij tak wcześnie jak to możliwe. I faktycznie nie czytaj za dużo, bo potem sobie tylko wkręcasz, a każdy przypadek jest inny 😊 Trzymam mocne kciuki za kolejną wizytę i aby wszystko było OK.
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Dziewczyny myślicie że to już PIK ? Czy jeszcze troszkę brakuje ? Dla pewności wieczorem sikne,ale tak myślę czy to nie już ☺️
Miphuhiz lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Chyba jeszcze minimalnie brakuje, ale działajcie 😘👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Mama8latka myślę że minimalnie brakuje ale podziałać nie zaszkodzi 😁 dobrze że już po zabiegu i dobrze się czujesz 😁
Cały czas was czytam mało co się udzielam 🙈😔 ale lubię zaglądać co się u was dzieje i ciągle trzymam kciuki ✊
Bebetka widziałam twoja małą kurcze jak ten czas szybko leci 😍31cs ten szczęśliwy ❤️
-
Misiaczeka wrote:Mama8latka myślę że minimalnie brakuje ale podziałać nie zaszkodzi 😁 dobrze że już po zabiegu i dobrze się czujesz 😁
Cały czas was czytam mało co się udzielam 🙈😔 ale lubię zaglądać co się u was dzieje i ciągle trzymam kciuki ✊
Bebetka widziałam twoja małą kurcze jak ten czas szybko leci 😍
Ona już jest taka duza -
Mama8latka wrote:
Clausix jesteś ?? Jak tam u ciebie w tym miesiącu
Jestem jestem uciekłam lekko na spontanie na weekend do M i dziewczynek na Kaszuby dzisiaj ledwo żyje w pracy...
Tempka nisko, więc chyba owu nie było jeszcze. Byłam w sobotę u fizjo uro-gin, mam podobno "zajebiste mięśnie dna miednicy" i poza tym, że rozpracowała mi trochę blizny po laparo to mówi, że nie ma u mnie co robić i zaprasza w 2 trymestrze kazała mi iść na pilates - OBOWIĄZKOWO32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."