Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadł mi na szybko pomysł na nazwę wątku. Może :
"Wczoraj historią, dziś tajemnicą a jutro jedną wielką Nadzieją "
Może coś w ten deseń 🤔
To pierwszy pomysł także jeszcze będę myślećDominika96, Miphuhiz, Achna lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Bebetka pewnie, że są nawet Juliet mówiła nazwy.
Mama mi się podoba ❤️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Mama
Mi się podoba
Bebetka
Ja jak zaczęłam brać dhea to mi trochę skoczyło libido ale znowu siadło. Te starania zabiły jakąkolwiek namiętność w naszym związku👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Mnie już 6 dzień bolą jajniki, brzuch i szyjka. Jak tak dalej będzie to chyba będę musiała z tym iść do gina. Nie wiem co jest grane 😬 Owu nie było, bo tempka może ciut wyższa, ale raczej nie na owu. Z resztą po owu powinny mi przejść te dolegliwości, zazwyczaj boli mnie tylko jakoś dzień przed, albo w samą owu (nie wiem dokładnie, bo nie miałam nigdy monitoringu ale tak obstawiam).
Eh, nie mam teraz kasy a na NFZ to nie wiem czy się dostanę 😬 -
Nie masz udostępnionego wykresu ☹️
Dziewczyny czy zawsze musi być spadek temperatury? Ten około 7 dnia po owulacji? Zawsze miałam idealnie 7 dni po, a dziś temperatura delikatnie w górę 🙈👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Domi absolutnie nie musi być spadku 👍☺️ nie ma żadnej reguły że ten spadek zawsze występuje w ciążowych wykresach . Przejrzyj galerie ciążowych wykresów , dużo ma spadek ale drugie tyle go nie ma ☺️ ja miałam spadki i wzrosty a ciąży brak 🤷
Także nie martwiła bym się tym ☺️Clausix lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Domi, ja miałam spadek ale widziałam wykresy, gdzie nie było a ciąża była ☺️
Moja apka świruje. Najpierw pokazała mi owu na wczoraj, a teraz pokazuje 3 dni temu 🙈 A wcześniej nie pokazywało wcale i ja raczej trzymam się tej wersji. Algorytmy szaleją 😬 brzuch nadal dziwny. Dziś zeszło, ale jutro dzwonię do przychodni, może uda się złapać jakiś termin.. -
Mama8latka wrote:Achna dziękuję ☺️ czekam na odp Rozi , jak coś to się odezwę 👍😚
Tak w ogóle to witajcie w grudniu ❤️🎅 Miesiąc Świąt, Spełniania Marzeń i Prezentów ☺️ za chwilę kończymy rok 2022.. na całe szczęście!! Ja mam go serdecznie dosyć i grudzień bardzo mnie cieszy tylko dlatego że kończy ten zje....ny rok ....także miejmy nadzieję, że na koniec roku,pod choinkę jeszcze jakieś nasze marzenia się spełnią 🎁🫄 za wszystkie trzymam kciuki ✊✊
W ogóle to myślałam że żeby wejść dobrze w nowy rok to chyba założę Nowy Wątek 🤔 Co myślicie ? Nowy Rok zacząć od nowa.... ? Jako stary dinozaur może jak rozpocznę wątek to mi się poszczęści ?
Chciałabym żebyście oczywiście ze mną na niego przeszły , dlatego wszystko zależy od WasMama8latka, Dominika96 lubią tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Hej Kzzz, co u Ciebie?
Dzieje się troszkę tak w skrócie opowiem :
Od kwietnia jezdzimy do kliniki Bocian w Białymstoku, pierwsza diagnoza PCOS konkret zero owulacji, były stymulacje 5 cykli .dieta ( schudłam 14 kg) i nic , poczuliśmy że jakoś w miejscu stoimy dr. Nie zlecał badań dodatkowych po kilku nieudanych cyklach z piękną owu pieknym progiem... na najnizszej dawce clo były po 2 pęcherzyki. poszliśmy więc do drugiego( w tej samej klinice) od razu zlecił histero-laparoskopie i wyszły kwiatki : 4 mięśniaki ( o jednym wiedziałam 1.5 cm) na szczęscie reszta były małe 3 mm. , niedrożny prawy jajowód cały róg prawy macicy zarośnięty, była też wielka niespodzianka w postaci masywnej przegrody w macicy, pobrano biopsje endometrium, no i niestety doszła Endometrioza I stopnia. Ogniska w zatoce Douglasa. czekam jeszcze na wyniki histopatologiczne. W miedzyczasie w sierpniu przeszlismy covid. I po , meza wyniki nasienia wyszły tragiczne. Ruchliwosc 10 % plus do tego HBA 39%. Ale na szczęście wszystko wrocilo do normy u niego zaczęłam właśnie pierwszy cykl po laparo . Dajemy sobie pół roku, jeżeli nic się nie zadzieje pewnie pójdziemy w in vitro .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 20:55
-
Kzz heeeej dawno cie nie było 🥰
No faktycznie trochę się zadziało 😱 ale dobrze że te kwiatki zostały wykryte ,może teraz coś ruszy . U mnie na laparoskopi też wyszla endomenda i po zabiegu i tabletkach anty wykresy zrobiły mi się bardzo ładne ,wyraźnie dwufazowe , aktualnie kończę drugi cykl staraniowy po tym wszystkim.Też myślę że jak do pol roku się nic nie zadzieje to już lipa ...my w in vitro napewno nie pójdziemy więc moje marzenia lęgną w gruzach...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Kzzz, no faktycznie dużo się zadziało. Dobrze, że te kwiatki wyszły! To duży krok.
Trzymam kciuki, aby teraz sie udało✊ -
Mama8latka wrote:Kzz heeeej dawno cie nie było 🥰
No faktycznie trochę się zadziało 😱 ale dobrze że te kwiatki zostały wykryte ,może teraz coś ruszy . U mnie na laparoskopi też wyszla endomenda i po zabiegu i tabletkach anty wykresy zrobiły mi się bardzo ładne ,wyraźnie dwufazowe , aktualnie kończę drugi cykl staraniowy po tym wszystkim.Też myślę że jak do pol roku się nic nie zadzieje to już lipa ...my w in vitro napewno nie pójdziemy więc moje marzenia lęgną w gruzach...
Nie trać nadzieji ! W mojego męża rodzinie kuzynka po 2 nieudanych transferach zaszła w ciążę naturalnie , a ma 40 lat! Późno ale się udało ! wiec i na ciebie przyjdzie kolej
-
Bebetka93 wrote:Kzzz, no faktycznie dużo się zadziało. Dobrze, że te kwiatki wyszły! To duży krok.
Trzymam kciuki, aby teraz sie udało✊Clausix lubi tę wiadomość
-
Kzz witamy znowu na pokładzie 😘 Oby Twój powrót do nas był owocny 😘✊👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Mama solidarnie zatestowalam razem z Tobą i u mnie też biel. Mikołaj się nie postarał znowu..😒👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Mama solidarnie zatestowalam razem z Tobą i u mnie też biel. Mikołaj się nie postarał znowu..😒
Nie lubię tego32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
U mnie dopiero 8 dzień po, ale i tak w to nie wierzę. Boli mnie dzisiaj jajnik, mam wrażliwe piersi i nadal szyjka wysoka i zamknięta. Chociaż wiadomo każda staraczka potrafi sobie coś wmówić.. Na dobicie dziś się dowiedziałam, że moja sąsiadka spodziewa się kolejnego dzieciątka. Jupi, Jupi! 🙈👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————