Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi no chyba nie zasłużylysmy na prezent 🎅😔😑 ... Tzn napewno JA bo Ty masz jeszcze czas .. 8dpo.to stanowczo za szybko 🙈🙈
U mnie 10 może nawet 11 dpo jest i biel także dziękujemy dowidzenia już nic w tym cyklu nie wyjdzie innego 😑😑👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualny
-
Mama idziesz na jakiś monit w przyszłym cyklu? Albo dajesz jakieś suplementy? Ja czekam, aby wykorzystać to clo i wrócę do ziół ojca Sroki.
To grudzień czyli zaraz święta i kolejne pitolenie przy stole rodzinnym o dzieciach.. Supi!
Ania z jakiegoś polecenia masz tego nowego ginekologa?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Wlasnie ja od przyszłego cyklu wracam do ziol 😊
Ojca Sroki tylko czy coś jeszcze?
Mój ginekolog powiedział, że w każdej chwili może dać mi skierowanie na lapro, ale wtedy dłuższe zwolnienie.. No i tego się obawiam 😒👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
nick nieaktualnyDominika96 wrote:Ojca Sroki tylko czy coś jeszcze?
Mój ginekolog powiedział, że w każdej chwili może dać mi skierowanie na lapro, ale wtedy dłuższe zwolnienie.. No i tego się obawiam 😒
zazdroszcze mi poprzedni gin nie chchcial dac tylko kierowal na iui
tak ziola tylko chyba ze polacze z nac bo we wrzesniu super na mnie zadziałało -
Ja to na ten moment jestem zniechęcona.... Do czegokolwiek ...nie mam pomysłu ani na suple.. na nic... Napewno nic nowego nie będę kupować .. na monitoring nie idę bo już nie chce w tym roku wydawać kasy na to ...
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Hej hej.
U mnie też bez niespodzianki czyli biel na teście.
Ale dopóki nie będzie @ jestem w grze. A nowy cykl traktuje jako nową szansę
Dziewczyny
Czy miałyście drożność na NFZ? Co trzeba pisać na skierowaniu? Jakoś kod, prośbę o zbadanie? Bo mogłabym zrobić prywatnie ale odezwała się we mnie cebula 🙃 i chyba wolę wydać te kasę na badania których nie ma na NFZ
Idę jakoś na dniach do mojego gienka, a to jest facet starej daty i może nie wiedzieć co ma napisać👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
nick nieaktualnyMiphuhiz wrote:Hej hej.
Dziewczyny
Czy miałyście drożność na NFZ? Co trzeba pisać na skierowaniu? Jakoś kod, prośbę o zbadanie? Bo mogłabym zrobić prywatnie ale odezwała się we mnie cebula 🙃 i chyba wolę wydać te kasę na badania których nie ma na NFZ
Idę jakoś na dniach do mojego gienka, a to jest facet starej daty i może nie wiedzieć co ma napisać -
Nigdy w życiu nie brałam NAC 😮
Wiesz co sezon listopad/grudzień/styczeń są ciężkie. Gdy byłam zwykłym pracownikiem to luz, l4 i tyle ale nie tak dawno zostałam kierownikiem mobilnym w sieciowce i jeżdżę trochę po tych sklepach. Wiadomo, że jak ktoś przyjdzie na zastępstwo to oleje sprawę i później będzie ciężko to ogarnąć przez kolejne pół roku. Będę musiała po nowym roku pogadać ze swoim liderem, ale wiecie jak to jest komuś mówić o takich problemach, jeszcze facetowi..😒
Mama wiem, że zaraz wstaniesz spowrotem do walki 😘
Miphuhiz kiedy ta wredna 🙈 ma do Ciebie przyjść?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
anka wrote:ja mialam na nfz ale w sumie nie pamietam co pisalo bo mialam od prywatnego lekarza skierowanie.
Mogłabym w UCK ale nie mam zaufania po tym jak nie dostrzegli polipa, a mój lekarz na drugi dzień porobił całą sesję zdjęciową przed histeroskopia.
Domi
Ja brałam NAC ale nie pamiętam czy mi coś pomogło. Teraz znowu zacznę, bo i tak mam.
@ ma przyjść jakoś w tym tygodniu (nie byłam na monitoringu i mogę się opierać tylko na przypuszczeniach.
Mama
Ja w tym miesiacu idę na monitoring tylko na NFZ albo Luxmed. Też wolę wydać kasę na święta i musimy kupić nowe rolety oraz drzwi od prysznica (wszystko będzie coraz droższe więc nie ma co czekać)
Może kupię zioła ojca sroki...👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
nick nieaktualnyMiphuhiz wrote:No właśnie ja bym też mogła od prywatnego ale on robi w gabinecie prywatnie i nie wiem jakby to było odebrane. Kiedyś tam pytałam inna ginke o to, to mi odradziła na NFZ bo coś
Mogłabym w UCK ale nie mam zaufania po tym jak nie dostrzegli polipa, a mój lekarz na drugi dzień porobił całą sesję zdjęciową przed histeroskopia.
Domi
Ja brałam NAC ale nie pamiętam czy mi coś pomogło. Teraz znowu zacznę, bo i tak mam.
@ ma przyjść jakoś w tym tygodniu (nie byłam na monitoringu i mogę się opierać tylko na przypuszczeniach.
Mama
Ja w tym miesiacu idę na monitoring tylko na NFZ albo Luxmed. Też wolę wydać kasę na święta i musimy kupić nowe rolety oraz drzwi od prysznica (wszystko będzie coraz droższe więc nie ma co czekać)
Może kupię zioła ojca sroki... -
Dominika96 wrote:Nigdy w życiu nie brałam NAC 😮
Wiesz co sezon listopad/grudzień/styczeń są ciężkie. Gdy byłam zwykłym pracownikiem to luz, l4 i tyle ale nie tak dawno zostałam kierownikiem mobilnym w sieciowce i jeżdżę trochę po tych sklepach. Wiadomo, że jak ktoś przyjdzie na zastępstwo to oleje sprawę i później będzie ciężko to ogarnąć przez kolejne pół roku. Będę musiała po nowym roku pogadać ze swoim liderem, ale wiecie jak to jest komuś mówić o takich problemach, jeszcze facetowi..😒
Mama wiem, że zaraz wstaniesz spowrotem do walki 😘
Miphuhiz kiedy ta wredna 🙈 ma do Ciebie przyjść?
Jak miałam CP to nie miałam wyjścia, musiałam iść na L4, ale powiedziałam szefowi, że mam laparoskopie, bo muszą mi coś usunąć, sformułowanie "kobiece sprawy" mu wystarczyło, nie tłumaczyłam co i jak haha a L4 na 80% mi wypisali, więc nawet nie wiedzieli, że chodziło o ciąże (numer schorzenia nie jest widoczny w systemie dla pracodawcy).32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Miphuhiz wrote:Hej hej.
Dziewczyny
Idę jakoś na dniach do mojego gienka, a to jest facet starej daty i może nie wiedzieć co ma napisać
Miałam robioną drożność na NFZ w lutym poprzedniego roku. Kod na skierowaniu N97.9 czyli Niepłodność pierwotna czy jakoś tak.Nie wiem czy ci polecić czy ci odradzić na NFZ .u mnie niestety chyba coś źle patrzyli na ten obraz macicy skoro nie widzieli sporej przegrody a to raczej w kontraście powinno się uwidocznić . Skierowanie dostałam od lekarza do ktorego chodziłam prywatnie , ale w tym że on pracował na oddziale w szpitalu w którym robiłam to badanie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
Teraz na histero-laparoskopie zdecydowałam się prywatnie, też przez głowę przechodziły mi myśli czy nie postarac się na nfz ale pomyślałam że chyba już po przygodach z rożnymi doktorami na nfz wolę aby wykonał zabieg ten któremu ufam. No i to była dobra decyzja.trochę kosztowało ale z tego co czytałam i tak koszt nie był dość wysoki w porównaniu do warszawskich klinik -
Pytanko mam. Jak wstaje w nocy do Małej czy jestem niewyspana to wg Was tempka powinna być podwyższona czy obniżona? Nie wiem czy u mnie próba obserwacji cyklu ma sens, skoro ja i co najmniej raz w nocy wstaję do dziecka.. 🤷♀️ A czasami dwa. Pojedyncze noce są tylko takie, gdzie mąż mnie wyręcza 100% i nie muszę wstać.
-
Bebetka powiem Ci że pojęcia nie mam czy wtedy temperatury będą wyższe czy niższe 🤔
Gdzieś tam mi przemknęło że jak się nie zmierzy od razu po obudzeniu tylko wykona się jakis ruch typu przytulenie do męża a później pomiar to już będzie większa .... I że przy dzieciach w miarę czytelny wykres daje pomiar po godzinie snu .
Jak to się ma w praktyce to pojęcia nie mam 🤷Bebetka93 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Clausix a po tych dwóch tygodniach doszłaś do pełni sił? Gdyby tak było to nawet urlop bym w marcu wzięła.
Mama ale skok u Ciebie ❤️😘
Kzz dużo Was wyniesie ten zabieg prywatnie?👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Dominika96 wrote:Clausix a po tych dwóch tygodniach doszłaś do pełni sił? Gdyby tak było to nawet urlop bym w marcu wzięła.
Po tygodniu już było spoko Po dwóch wróciłam do pracy bez problemu, największy problem miałam z tym, że za długo mi kazali nosić szwy i porobiły mi się ranki. Wiem, że niektórzy po CP dostają 3 tygodnie, ale mi od razu wypisała 2. Miałam laparo o 19 wieczorem, a o 14 następnego dnia wyszłam ze szpitala. Zgięta w półWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 15:21
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dominika96 wrote:Clausix a po tych dwóch tygodniach doszłaś do pełni sił? Gdyby tak było to nawet urlop bym w marcu wzięła.
Mama ale skok u Ciebie ❤️😘
Kzz dużo Was wyniesie ten zabieg prywatnie?
Co do powrotu do sił to wydaje mi się ze 2 tyg już powinno byc ok. Dla mnie pierwszy tydzień byĺ okropny. Mam przepuklinę rozworu przełykowego i zanim gaz mi odszedł z jamy brzusznej to miałam taki ból w nadbrzuszu ze 2 i 3 noc spałam moze 2-3 godz na siedzaco. Ale powoli to mijało. jeszcze mam obolały brzuch przy dotyku i taki dyskomfort w podbrzuszu przy schylaniu sie przykucnięciu.ale już jest ok. Zwolnienie dostałam na 30 dni. -
Dziewczyny, a co u Was słychać poza staraniami? Jak życie? Jak przygotowania do świąt?
U mnie przygotowań większych brak, w tym roku będziemy spędzać święta na żula- wigilia i drugie święto u teściów, a pierwsze święto u moich rodziców. Zrobię coś tam do zjedzenia, żebyśmy coś tam mieli do przekąszenia, ale bez szaleństw.
Wielkich porządków też nie robię, bo mieszkamy tu od końca września, więc aż tak się nie nabrudzilo 🙈 na bieżąco robię wszystko (co idzie z młodą) więc nie uważam, żebym musiała stawać na głowie.