Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ale mam ochote isć i wygarnąć poprzedniej gin- endo co o niej myśle !
Mówiłam ze mam infekcję jakąś zeby mi sprawdziła co u jak a ona jakby nie słyszała!
Poszlam do drugiego gin i dał mi leki troche złagodzilo się ale teraz znow cos na rzeczy , ale nie tak jak ostatnio. Ale posiewu też nie można było się doprosić jakby to miliony kosztowało! Żałuję że wcześniej nie poszłam. -
Mala_syrenka wrote:A ten paciorkowiec to Streptococcus agalactiae?
Bo jeśli tak, to jest GBS. Lekarze czesto nie chcą go leczyć, bo jeśli już raz wyszedł to jesteś nosicielka i zawsze wraca. Później przy porodzie dają antybiotyk,żeby nie zaszkodziło dziecku. Skonsultuj się z lekarzem. Może szkoda odpuścić cykl.
Tak to ten paciorkowiec.
Pierwszy raz mi wykryto, ostatni raz jak miałam posiew to nic nie było. -
to jesli to ten paciorkowiec to z tym sie nic nie robi, ja go mialam w ciazy robia na to badania jakos pod koniec i po porodzie podaje sie wlansie jakis antybiotyk , wiec nie ma co robic przerwy w staraniach
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Kzz wrote:Tak to ten paciorkowiec.
Pierwszy raz mi wykryto, ostatni raz jak miałam posiew to nic nie było.
Dużo kobiet ma gbs, tak jak dziewczyny piszą to nic złego, większość kobiet dowiaduje się o nim przed porodem, bo jest to obowiązkowe badanie i w razie dodatniego wyniku podaje się antybiotyk. Spokojnie możecie działać a gbs można złapać gdziekolwiek, ja nie miałam przed porodem, ale obstawiam, że w następnej ciąży będę dodatnia, bo często w szpitalu można złapać. -
Mala_syrenka wrote:Cały czas się mecze. Posiew sprzed 4 dni z dużą ilością dobrych bakterii bez patogenow chorobotworczych. W domu siedzę w sukience bez majtek i się wietrze. Pije hektolitry kefiru, jem kiszonki i czekam aż przejdzie. Raz to przerabialam. Posiew czysty, więc pozostaje tylko czekać aż się zregeneruje. Najgorzej to jak lekarze leczą w ślepo infekcje, która się przeciaga. Wtedy takie szkody są.
Ja to w ogóle trafiam na konowalow,jeśli chodzi o ginekologow. Raz miałam fajna lekarke i teraz myślę,że też mam. Ale ogólnie masakra. Niektórzy powinni krowy leczyć, nie kobiety.
A próbowałaś jakieś globulki dopochwowe? Ja po porodzie stosowałam cicatridine z kwasem hialuronowym, szybciej się wszystko zregenerowało. Te globulki są właśnie dobre na takie podrażnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 21:28
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Mala_syrenka wrote:Jestem ciekawa, co Ci lekarz powie. Ja się ostatnio też zmagalam z infekcja. Od marca. Bo koronawirus. Lekarze patrzyli mi w krok i na oko potrafili powiedzieć,czy grzyb, czy bakteria. A że takie czasy niepewne to ciągle trafialam do innego. Albo telewizyta;D
O posiew doprosic się nie mogłam. Jak w końcu jeden łaskawie mi zrobił to wyszły bakterie coli, meczylam się 2 cykle. Wychodził też paciorkowiec i jego lekarz zignorował. Ja wiedziałam po ciąży, że jestem nosicielka. A teraz mam posiew czysty. Sam znikł, może dobre bakterie go zdominowały i się nie namnaza. A w środku mam tak wszystko zniszczone i podrażnione po tych lekach na ślepo, że dolegliwosci mam jak w ostrej infekcji.
No właśnie tacy są lekarze .... na ślepo dają leki a nic nie działa nieraz wręcz pogarsza
.
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
krolik wrote:Papillon mega wynik! Z tego musi być bobo!
Unify kciuki zacisniete✊
A ja czekam na zrobienie owulaka, a tak mi się już siku chce 🤣🤣 jeszcze 20 min muszę wytrzymać 🤣🤣💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Papillon oj ja Ci wróżyłam ciążę z tej owulacji i narazie progesteron mnie nie myli. Nigdy takiego wyniku nie miałam 🤩💚
Unify kciuki za ciemniejącą kreskę ✊🏻 Wiedziałam, że tak będzie 😜 Dziewczyny, które krótko się starają i trafiają na forum, bardzo się martwią, a szybko zachodzą. Szczęście i Tobie dopisało 🙂
Clausix, Achna kciuki za Wasze piękne kreski jutro ✊🏻🍀
Mama8latka dzisiaj 1 dzień ciąży u Ciebie, z takimi wiruskami bądź gotowa na Kropka 🍀
MayMasza co z Twoim okresem?
Napisałam też do mojego lekarza, niestety nie robiłam bety więc nie może mi na 100% potwierdzić że to była cb ale nie wyklucza, tym bardziej że wczorajszy dzień był tak bolesny że nie pamiętam kiedy tak ostatnio miałam. Udało mi się wysepic badania krwi na 3dc więc idę rano na pobranie i zobaczymy jak tam moje hormonki skaczą. Od czwartku zaczynam aromka.Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Papillon oj ja Ci wróżyłam ciążę z tej owulacji i narazie progesteron mnie nie myli. Nigdy takiego wyniku nie miałam 🤩💚
Unify kciuki za ciemniejącą kreskę ✊🏻 Wiedziałam, że tak będzie 😜 Dziewczyny, które krótko się starają i trafiają na forum, bardzo się martwią, a szybko zachodzą. Szczęście i Tobie dopisało 🙂
Clausix, Achna kciuki za Wasze piękne kreski jutro ✊🏻🍀
Mama8latka dzisiaj 1 dzień ciąży u Ciebie, z takimi wiruskami bądź gotowa na Kropka 🍀
MayMasza co z Twoim okresem?
Jak remont jeszcze trwa czy już koniec. 😀?
Unify jutro. ⏸️ Ciemniejsze 🙏
Ale nie zapominajmy, że Achna i Clausix też wysikają. ⏸️😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:04
Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Zastanowiłam się gdzie jest kochana Niezapominajka🍀😘 tęskniłam. Co ja bym dała za spełnienie tej wróżby 🤗💜✊ Ale czas pokaże. Dzięki Wam zaczęłam wierzyć i ja. 💖
Jak remont jeszcze trwa czy już koniec. 😀?
Unify jutro. ⏸️ Ciemniejsze 🙏
Ale nie zapominajmy, że Achna i Clausix też wysikają. ⏸️😁Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Negatyw, ale mam wrażenie, że kreska ciemniejsza niż wczoraj 🤔 ale dziś pojawił się ten śluz wodnisty i szyjka taka inna więc może coś z tego będzie. W poprzednim cyklu nie pamiętam żebym tak mokro miała i chyba we wcześniejszych też nie, taką wodę w okolicach owu to ja pamiętam, ale sprzed ciąży jeszcze 😁😁
Papillon Ty już zapomniałaś jak to się czeka i czeka przy długich cyklach 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:22
-
MayMasza to ruszamy z tym Aromkiem i kciuki za dobre wyniki, ja od jutra biorę ✊🏻🍀 U mnie okres standardowy i bardzo się cieszę, że dzięki suplom i diecie nie dość, że mam krótszy cykl to i miesiączkę i nic nie boli.
Papillon kochana 😘 Nie miałam weny do pisana jak u Was taka radość i oczekiwanie na kreseczki, objawy, a u mnie...
A remont idzie, już widać koniec, ale ten syf mnie dobija. Cały dom w pyle, brudzie i koszta wyszły 2x większe niż liczyliśmy... Także zabolało, w związku z tym zrezygnowaliśmy z wyjazdu urlopowego. Przyszły tydzień spędzimy w domu 🤷🏼♀️👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Hej. Ja już po pracy, odpoczywam, nadrobiłam Was i trzymam kciuki jutro z Wasze ⏸️kreski 😘
Umówiłam się wstępnie do gina na poczatek pazdziernika, także zobaczymy co mi powie... Czy da zielone światło czy nie..