X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:
    Tal wykres w stopce jest rozjechany trzeba wejść w nick.

Ja juz po oddaniu krwi to będą dlugieee godziny do 14
    Kciuki😍😍😍❤️ do 14 już niedługo. 🤗

Hanka tak to Nac to N-acetylocysteina. My wszystkie mamy owulki, ale Nac ma za zadanie je jeszcze bardziej odpicować. Także zakupuj, bo żywym przykładem jest Achna jak Nac pięknie działa na owulację😝

hannah_92, Achna lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal boli jeden cycek. Czy coś jest nie tak z drugim 😂? Chyba powinnam napisać do BRAVO GIRL🤔

MayMasza, Paulinaaa, krolik, Clausix lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Mnie nadal boli jeden cycek. Czy coś jest nie tak z drugim 😂? Chyba powinnam napisać do BRAVO GIRL🤔
    Papillonku nie chce nic mówić ale często dziewczyny zafasolkowane Pisza o pierwszym objawie jakim jest bolacy jeden cycek 🤩🤩🤩🤩🤩A jeszcze Twój prog 🤩🤩 no no myślę że dzieje się magia 🥰

MayMasza, Papillon lubią tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Kciuki😍😍😍❤️ do 14 już niedługo. 🤗

Hanka tak to Nac to N-acetylocysteina. My wszystkie mamy owulki, ale Nac ma za zadanie je jeszcze bardziej odpicować. Także zakupuj, bo żywym przykładem jest Achna jak Nac pięknie działa na owulację😝

ok dzięki za info:)) to bierze się tylko w I połowie cyklu czy cały cykl?

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillonek zaraz będzie zakreskowana z Achna i Unify 😊🍀

Hannah na pierwszej stronie zerknij na mój post, tam jest link do bardzo ciekawego artykułu, który opisuje dawkowanie, stosowanie i przykład na badaniach 🙂

Oj zazdroszczę Wam laski tego entuzjazmu 🙂

MayMasza, hannah_92, BusiaT, Papillon lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    ok dzięki za info:)) to bierze się tylko w I połowie cyklu czy cały cykl?
    bierze się 3-7 dc :)

hannah_92 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Papillonek zaraz będzie zakreskowana z Achna i Unify 😊🍀

Hannah na pierwszej stronie zerknij na mój post, tam jest link do bardzo ciekawego artykułu, który opisuje dawkowanie, stosowanie i przykład na badaniach 🙂

Oj zazdroszczę Wam laski tego entuzjazmu 🙂
    Też zazdroszczę...
    Ku swemu pocieszeniu, dzisiaj 3dc i udało mi się wysępić od lekarki skierowania na badania krwi, tak więc już 'kuj kuj' było i czekamy na wyniki hormonów Zobaczymy co tam się odpierdziela w środeczku :p

hannah_92 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅

Wysłany: 23 września 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Też zazdroszczę...
    Ku swemu pocieszeniu, dzisiaj 3dc i udało mi się wysępić od lekarki skierowania na badania krwi, tak więc już 'kuj kuj' było i czekamy na wyniki hormonów Zobaczymy co tam się odpierdziela w środeczku :p
    MayMasza mam nadzieję, że wyjdą dobre, tak mi Cię szkoda w tych staraniach ☹️ I tak jesteś dzielna i się nie poddajesz i nie zalamujesz 💪🏻
    Ogromnie cieszę się z ciąż naszych dziewczyn i bardzo Wam kibicuję 🍀, ale mam taką brzydką myśl skoro dziewczyny, które starają się krócej, poniżej roku zachodzą w upragnioną ciążę to kiedy przyjdzie czas na nas? Na te przeczołgane jeszcze dłużej? Jakby nas los pomijał co miesiąc i tylko licznik leci...

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    MayMasza mam nadzieję, że wyjdą dobre, tak mi Cię szkoda w tych staraniach ☹️ I tak jesteś dzielna i się nie poddajesz i nie zalamujesz 💪🏻
    Ogromnie cieszę się z ciąż naszych dziewczyn i bardzo Wam kibicuję 🍀, ale mam taką brzydką myśl skoro dziewczyny, które starają się krócej, poniżej roku zachodzą w upragnioną ciążę to kiedy przyjdzie czas na nas? Na te przeczołgane jeszcze dłużej? Jakby nas los pomijał co miesiąc i tylko licznik leci...

Wyjęłaś mi to z ust.... :( ciągle w okół słyszę, że rok to sporo czasu i na pewno do tego czasu będzie ciąża, a teraz już 15 cykl:(

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Tulę mocno <3 Nie martw się tą 'brzydką' myślą. Też je mam. Nie wiem czy jestem silna i na ile mi wystarczy tego samozaparcia. Czuję, że powoli dochodzę do muru. Jestem na krzyżówce (już nawet nie rozdrożu). Mam dość nieudanych starań, nienawidzę swojej pracy coraz bardziej. Walczę o dziecko, o nową pracę, o siłownię, o naukę. Chcę sobie zająć czas. Myśl, że zmienię pracę a wtedy się uda i zostanę bez pieniędzy, albo nie zmienię i się nie uda, będę tkwiła w tym bagnie.
    Nie mam już sił chyba, ale ciągnę na tych oparach bo warto. Ty też walcz. Jesteś młoda, piękna, masz dobre serce. Musimy poczekać na swoją kolejkę. Może trochę dłużej niż inni, ale widocznie mamy coś jeszcze do zrobienia... <3

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Wyjęłaś mi to z ust.... :( ciągle w okół słyszę, że rok to sporo czasu i na pewno do tego czasu będzie ciąża, a teraz już 15 cykl:(

Najpierw słyszymy 'przestań, dopiero 3 miesiace, potem pół roku, daj spokój dopiero rok' Tak do 2lat jeszcze jęczą. Później zmieniają taktykę ' No już czas na Was. A kiedy Wy Zamiast kariera to dzieci robić. Pieniadze w glowie przewracaja' tralalala :) przerabiałam różne wersje i już czasem mówię wprost, a czasem ściemniam, że kariera i w dupie mam niech gadają. Ot co :p

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas etap kiedy drugie aktualnie na tapecie, to poki co wszystkim mowie ze " jak sie wprowadzimy do nowego mieszkania to zaczniemy sie starac" ( czyli w lutym/marcu ) , takze sciemniam bo nie chce czuc dodatkowej presji, u nas 6 mc poki co

MayMasza lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Tulę mocno <3 Nie martw się tą 'brzydką' myślą. Też je mam. Nie wiem czy jestem silna i na ile mi wystarczy tego samozaparcia. Czuję, że powoli dochodzę do muru. Jestem na krzyżówce (już nawet nie rozdrożu). Mam dość nieudanych starań, nienawidzę swojej pracy coraz bardziej. Walczę o dziecko, o nową pracę, o siłownię, o naukę. Chcę sobie zająć czas. Myśl, że zmienię pracę a wtedy się uda i zostanę bez pieniędzy, albo nie zmienię i się nie uda, będę tkwiła w tym bagnie.
    Nie mam już sił chyba, ale ciągnę na tych oparach bo warto. Ty też walcz. Jesteś młoda, piękna, masz dobre serce. Musimy poczekać na swoją kolejkę. Może trochę dłużej niż inni, ale widocznie mamy coś jeszcze do zrobienia... <3

Maszka mam dokładnie tak samo!!! Nic dodać nic ując. Dość starań, dość roboty, której nienawidzę, ale stres że mogłabym zostać bez kasy mnie przeraża,bo z jednej wypłaty nie damy rady:(
    Taka beznadziejna sytuacja, że płaczę nad swoim marnym losem.

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja liczyłam cykle starań do 12. Po tym czasie już nie liczę, by nie bolało tak. Ja jedynie żyję nadzieją, że się uda, bo z mężem ze wszystkim mamy pod górkę, mam nadzieje, że się uda W KOŃCU!

MayMasza lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.

Wysłany: 23 września 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    🤗💚 ciągle to sobie powtarzam, że pewnie to jeszcze nie mój czas, że coś mam do zrobienia, ale kurcze ja już naprawdę nie chce nic więcej. Nie chcę kolejnego awansu jeśli jest to kosztem ciąży, nie chce zbierać kolejnych pieniędzy na kupce z myślą o dziecku, którego nie mam, nie chcę podróży jeśli są one z rozbitym sercem. I tak może każda z nas wyliczać... A Ty kochana zmieniaj pracę, nie czekaj. Pisałaś nie raz jak ta obecna Cię męczy, ja swoją zmieniłam 3 lata temu i nie żałuję. Wczoraj obejrzałam odcinek Langusty o tym jak ma dość i ja jestem chyba w tym miejscu. Mam dość siebie, dość ludzi, świata, polityki, kościoła... Tak mnie to wszystko boli, że ciągle uciekam. Szukam zabijaczy czasu i myśli, ale to tylko ucieczka. Serce swoje wie.

Hannah Ciebie też tulę, czuję Twoje rozbicie i żal 🤗☹️💚

Edit: ami i Ciebie tulę 🤗💚 I wiem o czym mówisz, bo my mamy od zawsze pod górę... Nic nam łatwo nie przychodzi, a ile nas po drodze spotkało to nawet szkoda rozpamiętywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 10:23

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• krolik Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziewczyny podziwiam za tak długie starania i jest mi niesamowicie przykro, że to jest takie niesprawiedliwe. U mnie dopiero początek starań o drugie, nie wiem ile to potrwa, nie doświadczyłam tego co Wy, ale też masa różnych dylematów w głowie się kotłuje :( Jestem w trakcie szukania pracy, córka w żłobku, mam wyrzuty, że siedzę w domu, a ona tam, ale chcę iść do pracy, bo przecież jak myślimy o drugim dziecku to kasa będzie potrzebna. Chciałam już nawet starania odpuścić na chwilę, ale ciągle mam myśli, że co jeśli tym razem nie pójdzie nam tak szybko.... Wczoraj wieczorem się nawet poryczałam mężowi, że dobija mnie to siedzenie w domu, młoda dopiero 5 dzień jest pełen czas po adaptacji, a mi już jest ciężko, bo czuję, że stoję w miejscu :( a i tęsknie okrutnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 10:28

• Clausix Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzisiaj nie zabiję dyrektora handlowego to kupię sobie nagrodę za wytrwałość i zen :P
    Tak jak mnie dzisiaj wkurza, to już dawno nie było...

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    🤗💚 ciągle to sobie powtarzam, że pewnie to jeszcze nie mój czas, że coś mam do zrobienia, ale kurcze ja już naprawdę nie chce nic więcej. Nie chcę kolejnego awansu jeśli jest to kosztem ciąży, nie chce zbierać kolejnych pieniędzy na kupce z myślą o dziecku, którego nie mam, nie chcę podróży jeśli są one z rozbitym sercem. I tak może każda z nas wyliczać... A Ty kochana zmieniaj pracę, nie czekaj. Pisałaś nie raz jak ta obecna Cię męczy, ja swoją zmieniłam 3 lata temu i nie żałuję. Wczoraj obejrzałam odcinek Langusty o tym jak ma dość i ja jestem chyba w tym miejscu. Mam dość siebie, dość ludzi, świata, polityki, kościoła... Tak mnie to wszystko boli, że ciągle uciekam. Szukam zabijaczy czasu i myśli, ale to tylko ucieczka. Serce swoje wie.

Hannah Ciebie też tulę, czuję Twoje rozbicie i żal 🤗☹️💚

Edit: ami i Ciebie tulę 🤗💚 I wiem o czym mówisz, bo my mamy od zawsze pod górę... Nic nam łatwo nie przychodzi, a ile nas po drodze spotkało to nawet szkoda rozpamiętywać.

Jesteście moje bratnie dusze, jakbym wam opowiedziała swoje całe życie to jak na dłoni widać, jak pod górę było zawsze!! Dosłownie! O wszystko musiałam w życiu walczyć, teraz walczę razem z mężem. Jak dobrze, że jesteście♥ Siedzę w pracy i mi łzy ciekną. Dziś mam ten dzień, kiedy muszę się wypłakać, także przyjdę do domu i puszczam wszystkie swoje nagromadzone złe emocje. Pomaga zawsze! Nie wiem tylko jak ja wytrzymam do 15:30...
    Niezapominajka też oglądałam ten filmik o.Szustaka. Tak mocno się z nim utożsamiam. Ostatnio chodzę jak nie ja, jestem tak rozbita, że gorzej się już nie da. Mam dość wszystkiego.

Jej, głupio mi, że tak złą energię tu wysyłam:( Kreseczki się posypały, co napawa optymizmem i nadzieją, a ja w takim stanie...

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

• Lisa_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Pewnie się przesunie lekko @ bo dziś nie czuję, żeby miała nadejść. Tylko co ją przesunęło? Niepokalanek?
    Plan na weekend jest taki, że w piątek urodziny kumpeli i w końcu sobie nie odmówię kieliszka wina, a nawet butelki a co tam! M nie będzie, więc w sobotę na kacowe dobicie jakieś płaczliwe filmy (jestem dziwna, bo najbardziej ryczę na bollywood haha :P ) i od nowego tygodnia ruszamy dalej.
    Muszę to z siebie wyrzucić bo już się przelewa...
    Nie możesz się poddawać, jak CZYTAM was to widzę że wiele z Was tu ma długich cykli starań.. Powiem Wam, że z jednej strony chce bardzo ale gdzie z tyłu głowy boję się, że znów usłyszę serduszko a za 4 tygodnie już nie będzie bilo i nasza kropka nas zostawi.

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Achna Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest nadzieja... Niektóre tu sa kilka miesięcy... Niektóre rok a inne już nawet 2... Mi sie udalo zobaczyć cien po równym roku... Był to ciezki rok z wlotów i upadków... Złudzeń... Placzu... Krzyku... Ale po każdej porażce ukladalam sobie nowy plan... Byłam tu z wami od 4 miesięcy ktore mi dały dużo... Daly mi wiedze i zrozumienie którego nie moglam znaleźć nigdzie indziej... Moj maly sukces duzo zawdzięczam Wam... I dla każdej sie uśmiechnie los... Musi i jestem tego pewna. ☀️♥️

Niezapominajka 🍀, Alisek93, Mala_syrenka, Clausix, MayMasza, bambusek93, hannah_92, Natka95, Mggg, Papillon lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ