Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirrabelka nic się nie martw. Taka piękna kreska trzy dni przed @ znaczy, że wszystko będzie dobrze To nie żaden zwid czy cień tylko normalna, piękna kreseczka. Co do temperatury, taki spadek jak u Ciebie to żaden spadek, zresztą i tak masz rozrzuty 0,5-1h w godzinie mierzenia.
Gratulacje
Rozumiem szok, niedowierzanie i zaniepokojenie, bo sama dopiero co przez to przechodziłam. Może i dobrze, że nie możesz bety zrobić bo przynajmniej nie będziesz świrować po otrzymaniu wyniku i czekaniu czy dobrze rośnie. Kup sobie zestaw takich samych testów i rób co dzień-dwa, zobaczysz że kreska będzie ciemnieć.
Co do piersi to pamiętaj, że wszystkie objawy mogą się nasilać, zanikać i znowu się nasilać. Także tym też się nie martw i przede wszystkim nie doszukuj się złych rzeczy na siłę.
Jeszcze raz gratulacje Jesteś w ciąży
Fajnie się tu porobiło 😛
unify, Mirrabelka lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Nikogo nie macałam ! przysięgam
Mam jeszcze trzy testy Early tej firmy, a pozniej kupie zwykle tej samej firmy ..
Dziekuje wszystkim dziewczyny, ale jestem roztrzesiona Kocham was i mysle ze cos jeszcze pozniej napisze jak ochlone..
https://zapodaj.net/9da1a5345a124.jpg.html -
Hehehe, wiem o co chodzi. Ja co pół godziny szłam się upewnić czy ta kreska na teście jest prawdziwa 😛 W szoku byłam przez pierwszy tydzień. Celowo nie robiłam bety tylko testy.
Za to po wizycie w 6+0, gdzie już był zarodek z serduszkiem bardzo się uspokoiłam i złapałam luz.
Od dwóch dni mam takie mdłości 🤮 praktycznie cały czas, że moim głównym zmartwieniem jest utrzymanie jedzenia w żołądku.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
MayMasza wzruszyłam się, kochana 💚💚💚 Achna i Twoje piękne słowa 😘 Glendolina dziękuję 😊 I każdej, której nie wymieniłam z nicka również z całego serca. Naprawdę czuję, że to wszystko się ułoży. W końcu musi wyjść słońce nad naszym losem 🍀
Mirrabelka gratulacje 🙂hannah_92, MayMasza, Mirrabelka lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mirrabelka kup dla potwierdzenia test z innej firmy, ja miałam na tych również wyrazna kreske A ciazy nie bylo, na innych biel. To są z Action ,ja osobiście nie polecam ale trzymam kciuki żeby to nie byl wadliwy test.
Niezapominajka kochana siebie już macie, życzę Wam tylko spełnienia tego jednego marzenia 🥰🥰
Miłego dnia kochaneNiezapominajka 🍀, MayMasza lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mirabelka - gratulacje, fajnie, że Wam się tak szybko udało.
Mirrabelka lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Melduję piękny rozciągliwy śluz, juhuu, szyjka wysoko, nie mogłam sięgnąć. Ojj teraz to w końcu widzę te okołoowulacyjne objawy Poprzedni cykl jajniki mnie napieprzały, ale za cholere takiego śluzu nie mogłam się dopatrzeć. Podjarana jestem. Niepokalanka od 2 tyg dopiero biorę więc nie sądzę żeby on tak szybko wszystko wyrównał Wieczorem siknę na test może dziś coś w końcu wyjdzie, owu spodziewam się w takim razie jutro. A ile ja mam dzisiaj energii i radosna jestem, zrobiłam trening tańcząco prawie haha a rano pukałam sobie w głowę co to się u mnie wyprawia przez tą owulkę wyznaczoną przez OVu haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 11:40
Alisek93, Clausix, Mirrabelka, Karenira lubią tę wiadomość
-
Na razie mam wynik homocysteiny 8,3 chyba może być co? Widziałam w stopkach że też mniej więcej takie macie ♥️ AMH i przeciwplemnikowe będą po weekendzie 😒💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Hej dziewczynki !!!
Niezapominajka ; wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :* życzę wam oczywiście pięknego różowego bobaska
Mirrabelka gratuluję pozytywnego testu :*
A ja zaczynam weekend z dobrą wiadomością.... odebrałam wyniki , TSH spadło do 1.28
Ale pocieszam sie na chwile , bo czuję że w tym miesiącu okres już nie przyjdzie tak jak w poprzednim. ... ciekawe ile tym razem będę czekać czy pobiję swój rekord - zobaczymyNiezapominajka 🍀, Clausix, krolik, Alisek93, Achna, Mirrabelka lubią tę wiadomość
-
Przez ten remont i moje rozterki nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich Waszych postów, ale jeszcze raz dziękuję za wsparcie, życzenia i ciepło, które od Was dostaję 💚 Mam nadzieję, że Wasze życzenia się spełniają, oczywiście z całego serca życzę Wam dokładnie tego samego 🙂
Achna czekamy na piękną betę i Twoje ciążowe wirusy 🦠🍀
Natka wyniki Twojego męża są więcej niż dobre i nie ma się tu do czego przyczepić. % normy podany jest tylko po to żeby można było obliczyć prawidłowe ilości, a u Was są wielokrotnie większe. Więc nie ma się czym stresować.
Alisek93 nie jest źle, ale idealnie podczas starań homocysteina powinna być poniżej 8. Obniża ją B12, najlepiej brać metylowane witaminy z grupy B przez jakiś czas i powtórzyć badanie.
Kzz mam nadzieję, że okres przyjdzie szybko i nie myśl o nas źle, Twoje trudności w żadnym stopniu nie są pocieszające. Chcemy tu dla każdej jak najlepiej mimo własnych problemów, upadków 🙂
Ajwii2 działajcie w takim razie z pięknym śluzem i owulką ✊🏻🍀
Ja jeszcze nie ogarniam tej aktualizacji, mam powiadomienie, że powinnam poinformować lekarza o nieregularnych cyklach, a są regularne to o czym tu informować? Namieszali. Wczoraj lekko czułam w końcu lewy jajnik, mam nadzieję, że Aromek go obudził. Za tydzień podgląd, więc wszystko się okaże. Ale czuję się dobrze, nie płakałam po tym cyklu, wierzę, że to już ostatnia prosta i mimo różnych rozterek w tym tych duchowych idę w stronę macierzyństwa, mam dobrego lekarza i wierzę, że nikt mnie nie potępi i z jakiegoś powodu tam trafiłam, tak samo z jakiegoś powodu trafiłam tu na Was. A w przypadki nie wierzę 🙂MayMasza, krolik lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mi wyskoczyło że mam skonsultować z lekarzem badania w kierunku endometriozy.... A dlaczego? Pojęcia nie mam 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Lekarz na wizycie powiedział że jestem zdrowa ginekologicznie więc nie zwracam na to uwagi...
Ja mam czas BYLE DO OWU... 🙄🙄 nudno, jakoś tam czas z dnia na dzien leci, jeszcze ten tydzien i zacznie się dziac 🥰👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Przez ten remont i moje rozterki nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich Waszych postów, ale jeszcze raz dziękuję za wsparcie, życzenia i ciepło, które od Was dostaję 💚 Mam nadzieję, że Wasze życzenia się spełniają, oczywiście z całego serca życzę Wam dokładnie tego samego 🙂
Achna czekamy na piękną betę i Twoje ciążowe wirusy 🦠🍀
Natka wyniki Twojego męża są więcej niż dobre i nie ma się tu do czego przyczepić. % normy podany jest tylko po to żeby można było obliczyć prawidłowe ilości, a u Was są wielokrotnie większe. Więc nie ma się czym stresować.
Alisek93 nie jest źle, ale idealnie podczas starań homocysteina powinna być poniżej 8. Obniża ją B12, najlepiej brać metylowane witaminy z grupy B przez jakiś czas i powtórzyć badanie.
Kzz mam nadzieję, że okres przyjdzie szybko i nie myśl o nas źle, Twoje trudności w żadnym stopniu nie są pocieszające. Chcemy tu dla każdej jak najlepiej mimo własnych problemów, upadków 🙂
Ajwii2 działajcie w takim razie z pięknym śluzem i owulką ✊🏻🍀
Ja jeszcze nie ogarniam tej aktualizacji, mam powiadomienie, że powinnam poinformować lekarza o nieregularnych cyklach, a są regularne to o czym tu informować? Namieszali. Wczoraj lekko czułam w końcu lewy jajnik, mam nadzieję, że Aromek go obudził. Za tydzień podgląd, więc wszystko się okaże. Ale czuję się dobrze, nie płakałam po tym cyklu, wierzę, że to już ostatnia prosta i mimo różnych rozterek w tym tych duchowych idę w stronę macierzyństwa, mam dobrego lekarza i wierzę, że nikt mnie nie potępi i z jakiegoś powodu tam trafiłam, tak samo z jakiegoś powodu trafiłam tu na Was. A w przypadki nie wierzę 🙂
Wiem wiem , ale ja się już z siebie śmieję i się zastanawiam co mój organizm jeszcze za niespodziankę szukuje dla mnie -
Ja postanowiłam przestać na wszystko tak bardzo uważać. Biorę parę imprez do zrobienia, kasa zawsze się przyda. Do tej pory odpoczywałam, mało pracowałam i nic to nie dało przez rok - w dupie z tym.
No i kupiłam pudełko z przegródkami na leki - czuję się jak starowinka hahaNiezapominajka 🍀, MayMasza, krolik lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka wrote:Mi wyskoczyło że mam skonsultować z lekarzem badania w kierunku endometriozy.... A dlaczego? Pojęcia nie mam 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Lekarz na wizycie powiedział że jestem zdrowa ginekologicznie więc nie zwracam na to uwagi...
Ja mam czas BYLE DO OWU... 🙄🙄 nudno, jakoś tam czas z dnia na dzien leci, jeszcze ten tydzien i zacznie się dziac 🥰
Czyli w przyszlym tygodniu we trzy powoli zaczynamy sie monitorowac? My plus Niezapominajka ?Niezapominajka 🍀, Mama8latka lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅