X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Lisa_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Cześć kochane!
    tenor.gif
    Remont zakończony, dom posprzątany także zaczynamy urlop i trochę odpoczynku. Dzisiaj jedziemy do znajomych, którzy mają kilku miesięczną córeczkę i będą przyjaciele, którzy są w połowie ciąży także oby wirusy 🦠 w końcu zechciały mnie nawiedzić🤰🏼Tempka powoli spada, czuję lekko lewy jajnik (😲) także powoli coś tam chyba na Aromku i NAC rośnie. Wieczorem w planach rogaliki z różą i pierogi drożdżowe 😜 Jest jakiś weekend promocji, więc może się skuszę na mały shopping 🙈

Mama8latka udanej imprezki i pewnie, że się piwka napij, na zdrowie 🍻
    Papillonek sąsiedzi powinni wymienić łóżko 🤣 U mnie od tych supli i leków libido wystrzeliło w górę i zaczynamy działać 🐝
    Hannah straszne masz te objawy biedna ☹️ Trzymam kciuki za diagnostykę. Najpierw okropny PMS, a później jeszcze okres.

Trzymam kciuki za Wasze rosnące 🥚 żeby wykluły się z nich piękne Kropki 🐣, a tym, które już po owu życzę grubych ⏸️✊🏻🍀

Jakie plany weekendowe u Was?
    Dziś praca a jutro odpoczynek, po całym tygodniu..

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka🍀 obyś te wiruski w końcu podłapała! Cieszę się, że Twój lewy jajnik postanowił nie być do końca taki lewy i zaczyna się tam już coś dziać😁💜

Ja dzisiaj sprzątam, a wieczorem seans filmowy i popcorn.

Achna bolą mnie od wieczora plecy, ale nie przywiązuje do tego wagi, bo mogłam po prostu źle siedzieć w praxy😉 Szczerze nie czuję, żeby to było to. I czekam na okres, który będzie w czwartek lub piątek. Ale to będzie rekordowo krótki cykl i trzeba się cieszyć. 😍😍😍

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Achna Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Niezapominajka🍀 obyś te wiruski w końcu podłapała! Cieszę się, że Twój lewy jajnik postanowił nie być do końca taki lewy i zaczyna się tam już coś dziać😁💜

Ja dzisiaj sprzątam, a wieczorem seans filmowy i popcorn.

Achna bolą mnie od wieczora plecy, ale nie przywiązuje do tego wagi, bo mogłam po prostu źle siedzieć w praxy😉 Szczerze nie czuję, żeby to było to. I czekam na okres, który będzie w czwartek lub piątek. Ale to będzie rekordowo krótki cykl i trzeba się cieszyć. 😍😍😍

Jeszcze jest wszystko mozliwe 😁🍀😍✊ i ja w to mocno wierzę.... Szczerze nie masz czego czuć bo objawy ciąży to sie chyba dopiero u mnie zaczną mialam 7-8 dpo spadek formy łamało mnie i czułam sie po prostu chora. Poza tym wszystko jak na @.

Papillon lubi tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ♥️

Ależ pogoda, my dziś chyba na spokojnie, może wieczorem spotkanie ze znajomymi 😀

Mój wykres robi co chce, dziś dalej bez wzrostu tempki, owulacji chyba nie było ? Nie wiem co się dzieje. W poniedziałek mam monitoring w klinice, zobaczymy co tam się wyprawia.

Papillon faktycznie 9dpo spadek jest intrygujący 🤩 Ja nigdy tak nie miałam. Nie trać jeszcze nadziei.✊

Hannah92 współczuję, kiedyś też mieliśmy takich dymogennych sąsiadów, ale po przeprowadzce na szczęście mamy spokój 👍

Niezapominajka 🍀 jak jest libido to działajcie 🐝 fajnie, że już po remoncie, najgorszy chyba ten syf wszędzie podczas remontu 😒 ale teraz można się cieszyć odpicowanym domem ❤️

Mama8latka- miłej zabawy , odpręż się dziś ♥️

Miłego dnia Wszystkim 💙

Niezapominajka 🍀, Papillon, Mama8latka, Lisa_ lubią tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon kropek się wgryza to i plecy bolą 😁😁

Achna ja miałam identycznie z córką w dniu implantacji 😁

Alisek93 piąteczka mój wykres też jakiś szalony 😅 ale u mnie to są jaja na potęgę z temperaturą, robi sobie co chce.

Poszłam dziś pobiegać, aż kilometr zrobiłam, bo myślałam, że popuściłam strasznie, wróciłam do domu, a to resztki nasienia. Bardzo się przestraszyłam, bo to by oznaczało problem z mdm, ale na szczęście fałszywy alarm. Wkurzyłam się za to na męża, bo to on 🤣🤣 też tak macie, że z Was potem tak dużo wypływa? :( nie lubię tego strasznie :(

Papillon, Alisek93 lubią tę wiadomość

• unify Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:
    Jeszcze jest wszystko mozliwe 😁🍀😍✊ i ja w to mocno wierzę.... Szczerze nie masz czego czuć bo objawy ciąży to sie chyba dopiero u mnie zaczną mialam 7-8 dpo spadek formy łamało mnie i czułam sie po prostu chora. Poza tym wszystko jak na @.
    Dokładnie, objawy sa prawie identyczne jak na miesiączke. Ja cały czas czuje jakbym miala zaraz dostac😁

Papillon lubi tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jesteście niemożliwe. Ja swoje, Wy swoje ;P Przekonamy się w przyszłym tygodniu😁😁😁
    Clausix z tego co pamiętam zawsze ma spadki i dupa!
    Dzisiaj dopiero 24dzien cyklu i jakoś mi się dłuży, a pomyśleć, że 3 miesiące temu miałabym dopiero owulkę!!🤣🤣

Alisek93, Królik te Wasze wykresy i owulki faktycznie są szalone! Alisek93 kciuki za monitoring!!
    Królik jak z Ciebie dużo leci to dobrze ;) To oznacza, że jest sporo nasienia, a to bardzo ważne ;)

Ja dzisiaj wieczorem będę wyglądała tak:

aTu5DZt.gif

Achna, Karenira, Alisek93, Kzz lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja wlasnie kawka i czytam, weekendy są super bo nie mysle o ciazy, o staraniach, nie jestem prawie w ogole sama wiec to mi pomaga w wyluzowaniu :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon ja wyglądam tak właśnie teraz. Z tą różnicą, że zamiast pilota mam czytnik. No i oczywiście obowiązkowo miskę obok. Co chwilę się tylko nad nią zrywam. Cofa mnie nawet po wodzie. Plus jest taki, że z reguły "na sucho". Przyznam jednak, że okropnie to męczące. Nic nie mogę zjeść, żeby tego nie nasilić. A jestem łasuchem :( Jak jem obiad i nagle w połowie drogi widelca do ust robię pauzę, to mąż się ze mnie śmieje, że łasuch walczy z rzygulcem 😛

MayMasza lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane 😊😊😊 taki szary ponury dzien czuje się jakby już 19ta conajmnjej byla 🙄 właśnie wjeżdża 2 kawka.
    Karenira no ciezko to zniesc wiadomo,meczace ale ja bardzo bardzo chciała bym mieć takie mdlosci 🥰

Powiedzcie mi czy któraś z Was brala kiedys ACC600 w dniach plodnych na rozrzedzenie śluzu???

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • krolik Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon aaaa masakra ile on tego ma haha zawsze ze mnie długo wypływa, a kochamy się teraz prawie codziennie myślałam, że to zwolni produkcję 🙈 no nic, powinnam się chyba cieszyć 😅

Karenira mnie tak naciągało przez miesiąc, a moja ginekolog podjarana, że bardzo dobrze, bo to zdrową ciążę wróży 🙈 serio, jej się micha cieszyła, a ja siedziałam na krześle zmarnowana jak po maratonie z marzeniem żeby wrócić do domu i leżeć. Też strasznie mało jadłam, głównie bułki i barszcz czerwony z uszkami, bo taką miałam ochotę na niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 14:24

• Lisa_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu taka cisza..???

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Karenira mnie tak naciągało przez miesiąc, a moja ginekolog podjarana, że bardzo dobrze, bo to zdrową ciążę wróży 🙈 serio, jej się micha cieszyła, a ja siedziałam na krześle zmarnowana jak po maratonie z marzeniem żeby wrócić do domu i leżeć. Też strasznie mało jadłam, głównie bułki i barszcz czerwony z uszkami, bo taką miałam ochotę na niego.
    Jeszcze nie wyczaiłam co mogę jeść, żeby mnie tak nie cofało. Jak na razie to po wszystkim, nawet po wodzie. Wieczorami robi się trochę lepiej. Dziś na kolację zjadłam frytki z McDonalda :P

MayMasza, krolik lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Zoe oznacza życie Koleżanka

Wysłany: 27 września 2020, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziałam mężowi, więc mi lżej.
    Dobierał się do mnie wieczorem twierdząc, ze jest tak nabuzowany po tym jak chodzę w bikini że aż mu się wierzchem wylewa i że teraz na pewno zrobi greka 😂
    Po 🐝 mówi że czuje że teraz na pewno będzie Grek.
    - a może jednak warszawiak?
    - nie, będzie Grek
    - warszawiak. on już tam jest. Przyjechał z nami na gapę 🤰
    Miało być romantycznie wieczorem na plaży ale jakoś nie mogłam tego z siebie wydobyć. Stwierdziłam również że jeszcze się nie urodził a już robi ze mną co chce. Tego nie jedz, tak nie leż, tego nawet nie wąchaj. Niby wakacje all inclusive 5* a nie ma dla mnie nic do jedzenia. Ech. W tamtym roku to chociaż po śniadaniu, obiedzie i kolacji był deser. Teraz ledwo zjadłam kawałek tortu czekoladowego. Na prawdę super zrobiony. Biszkopt idealnie nasączony, krem lekki puszysty, polewa czekoladowa taka jaką lubię najbardziej. Gorzkawa i płynna. Na wierzchu mus z wiśni. Stanęło mi w gardle i było po jedzeniu. Jeden kęs i 🤢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 02:43

Achna, Natka95 lubią tę wiadomość

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️ niedziela przed nami ;) odpoczywajcie wszystkie ❤️ te w dwupaku i nie :) regenerujące siły i zbierajcie energię na tydzień pracy ;)

Ja niestety na samą myśl i pracy jutro jestem niechętna :D ale jakoś to się przetrwa :D

Zoe oznacza życie lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira współczuję dolegliwości. Rzyganko🤮po wszystkim nie brzmi najlepiej, ale z reguły przechodzi w pewnym momencie i tego Ci życzę 😘 Pracujesz jeszcze? Bo jak tu chodzić do pracy jak ciągle masz ochotę puścić pawia 🤔?

MayMasza lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Achna Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w niedzielę 😘

U nas bedzie kocykowa niedziela caly czas pada i pada....

Papillon lubimy te wzrostu po spadku 🍀 😍

Miłego dnia kochane 😍

Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😁 ale postów natrzaskane! Ja miałam wczoraj kaca mordercę po urodzinach kumpeli (zrobiłam się bardzo ekonomiczna przez starania :P) i w dodatku siedziałam cały dzień na tym konkursie skrzypcowym. Lekko nie było 😜
    Papillon M oczywiście odpakował ale jeszcze nie dojrzał do łykania 😂 od jutra będę go męczyć, teraz pracuje od rana do nocy i się nie widujemy w ogóle. Był zauroczony liścikiem 😉 Jeżeli chodzi o spadki to miałam ostatnio w 6dpo ale jak widać moje wykresy zawsze robią mnie w jajo 😜

Pytanko czy Aromek Wam też podnosi temperaturę? Czytałam w ulotce, że tak może być a dziś się budzę 36,9 :P

MayMasza, Papillon lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wiedziałam, że dzisiaj skomentujesz moją tempkę😂💜💚

Clausix jesteś dzielna, że na takim kacu wysiedziałaś cały konkurs. Cieszę się, że od jutra M będzie łykał tabsy. Niech mu pomogą. 😘
    Jak Ty dzisiaj masz temperaturę 36,9 to po owu Twój termometr będzie piszczał, że masz stan podgorączkowy 🤣🤣🤣🤣
    My dzisiaj jedziemy na obiad do restauracji i mam zamiar się odstrzelić. 😝 Coś trzeba dla siebie zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 08:20

Clausix, Achna lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Cześć dziewczyny 😁 ale postów natrzaskane! Ja miałam wczoraj kaca mordercę po urodzinach kumpeli (zrobiłam się bardzo ekonomiczna przez starania :P) i w dodatku siedziałam cały dzień na tym konkursie skrzypcowym. Lekko nie było 😜
    Papillon M oczywiście odpakował ale jeszcze nie dojrzał do łykania 😂 od jutra będę go męczyć, teraz pracuje od rana do nocy i się nie widujemy w ogóle. Był zauroczony liścikiem 😉 Jeżeli chodzi o spadki to miałam ostatnio w 6dpo ale jak widać moje wykresy zawsze robią mnie w jajo 😜

Pytanko czy Aromek Wam też podnosi temperaturę? Czytałam w ulotce, że tak może być a dziś się budzę 36,9 :P
    Kurcze, powiem szczerze, że nie wiem czy podnosi ale mam że coś być na rzeczy bo moja temperatura generalnie zazwyczaj ljest 35.7-35.9 a teraz lekko ponad 36 więc może i tak. Dodatkowo skupiłam się na ewentualnych skutkach aromka. Zauważyłam, że faktycznie jestem bardziej zmęczona, żołądek średnio pracuje i chyba faktycznie to przez niego. Czyli racja że lepiej na noc chyba 😂 no trudno, jeszcze dwa dni wytrzymam tak ja jest 😂 jak na razie atomek plus NAC nie dają odczuć że coś się dzieje w srodku. Nic nie boli, latam jak szalona 😂

U nas też pada i jest nieprzyjemnie niestety chociaż temperatura nawet nawet :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ