Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba trzeba mieć takie myślenie jak Ty że uda się teraz i już że to jest to bo ja nie wierzę i ciąży nie ma póki co :p A serio Ciebie z tego mies pamiętałam z forum najb ze tak właśnie pozytywnaaaaaa I te 100 km to musiało się udać!!! Robilas testy owu?
Papillon lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Ja z tych co nie mierzą temp, coraz bardziej o tym myślę ale mam tylko term taki zwykły A to muszą być chyba 2 miejsca po przecinku co nie .., ja mam dostać za 5 dni okres i tak o dziś zmierzyłam to 36.5 A patrzę na wykresy papillon i innych zaciazonych to chyba dupa bo tam wyższe są już temp, bliżej 37. U mnie ogólnie cycki ogromnie bolą ale tak że jak ktoś dotknie to ałaaaa i tyle, teraz przeziębiona jestem z córką w domu siedzę...ehh biorę normalnie ferwex bo pewnie lipa i nie wyszło nic i tak
Ja mam standardowy analogowy termometr i daje rade 😉 nie ważna jest tak na prawdę cyferka tylko to czy są dwie fazy - niskich temp przed owu i wyższych po owu.Miasa lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Wszyscy mówią "wiedziałam wiedziałam" a ja jestem zaskoczona Papillon! Tak bum szast prast na grzyby i jest 😁 super! 😁
A jeszcze niedawno cykle kosmicznie długie i jakieś torbiele... Dajesz nadzieję! Rośnijcie zdrowo 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 11:03
Papillon, MayMasza, Achna lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Paulinaaa wrote:Chyba trzeba mieć takie myślenie jak Ty że uda się teraz i już że to jest to bo ja nie wierzę i ciąży nie ma póki co :p A serio Ciebie z tego mies pamiętałam z forum najb ze tak właśnie pozytywnaaaaaa I te 100 km to musiało się udać!!! Robilas testy owu?
I ja też mam zjazdy emocjonalne, raz czułam, że się uda raz nie! Po pierwszym progesteronie mówię: mamy to! a Po drugim pomiarze zwątpiłam. Później znowu zaczęłam mocno wierzyć, że z taka owulacją, takim śluzem to się musiało udać. Nie robiłam wcześniej testów, bo nie czułam nic szczególnego. Swędział mnie od 5dpo cycek lewy, później przestał, w 9dpo przy spadku tempki bolały mnie plecy, ale przecież mogą boleć od złego siedzenia. Dzisiaj w nocy zaczął mnie bolec dla odmiany prawy cycek tak rozpierająco, a teraz brzuch mnie boli po prostu na okres.
Z natury jestem optymistką, ale przy tych staraniach wiele razy płakałam
Ale proszę przestańcie się ścigać, która będzie ostatnia! Szukamy pozytywów! Bo wydaje mi się, że pozytywne nastawienie wiele potrafi zdziałać ;****Niezapominajka 🍀, krolik, MayMasza lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Dziewczyny, pamiętajcie, że na ciążę składa się ogromnie dużo rzeczy. To coś więcej niż nastawienie, ale na pewno biczowanie się, negatywne myśli, które towarzyszą niektórym z nas każdego dnia i brak wiary w powodzenie nie ułatwia tego czasu. Każda z nas ma spadki, to normalne. Szczególnie przy długich niepowodzeniach, ale nie może być tak, że każdy dzień jest negatywny i myślicie, że już się nie uda, że będziecie same, że z Wami jest jakiś problem, że każdemu się uda tylko nie Wam. To nieprawda! Nasza kochana Papillon założyła ten wątek żebyśmy się wzajemnie wspierały i aby dodał nam sił. Każda ciąża staraczki jest ogromną radością i nadzieją dla tych z nas, które jeszcze swoich ⏸️ nie ujrzały. Proszę odpędzić te oceniające, negatywne myśli od siebie i zacząć na siebie patrzeć z miłością i wierzyć w swoją własną siłę i to, że się uda. A jeśli nie wierzycie nadal to zacząć robić coś w kierunku, który to zmieni. Będziemy walczyły do upadłego i uda się każdej z nas 💪🏻 Wierzę w to 🍀🍁
Clausix, Papillon, krolik, MayMasza, Janinka, Lisa_, Reikja, Mggg lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Clausix wrote:Wszyscy mówią "wiedziałam wiedziałam" a ja jestem zaskoczona Papillon! Tak bum szast prast na grzyby i jest 😁 super! 😁
A jeszcze niedawno cykle kosmicznie długie i jakieś torbiele... Dajesz nadzieję! Rośnijcie zdrowo 😘
To naprawdę da się wyregulować!!! I tak jak Clausix mówi daję nadzieję! I proszę się uśmiechnąć ;*****
krolik, Clausix lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Clausix ja dzisiaj tez byłam zaskoczona!! I tak jak mówisz ostatnie dwa cykle bezowulacyjne, od maja cykle po 38-39 dni.... Dodatkowo torbiel na jajniku i robienie markerów nowotworowych. Włożyłam dużo pracy w to, by w końcu mieć piękny cykl i wczesną owulację i to był klucz do sukcesu!!!Także nie załamujcie się, że nie macie owulacji, że cykle są długie.
To naprawdę da się wyregulować!!! I tak jak Clausix mówi daję nadzieję! I proszę się uśmiechnąć ;*****
Mam nadzieję, że i nam wszystkim w kończy uda się i będziemy mogły zobaczyć te II kreski na teście.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Cześć Dziewczyny,
Jestem po monitoringu i w takim szoku że masakra... Myślałam że ovu była już przedwczoraj lub 2 dni temu jak pokazała apka. Tymczasem...
Właśnie trwa 🤣 pęcherzyk pęka i jeszcze nie peknal cały..
Mamy działać dziś, ściągam M. z delegacji, mam nadzieję że będzie warto. Będzie dopiero o 18 mam nadzieję że jajo jeszcze będzie w grze 😆
Powiem Wam że zmieniło mi się teraz moje myślenie o moim cyklu. Po 1 może próbowaliśmy za wcześnie a po 2 nam mega krótka fazę lutealna na którą dostałam utrogestan. Dostałam też aromka od następnego cyklu.. 😆
Więc pogląd że wzrost tempki jest po owu to u mnie nieprawda..🤦Niezapominajka 🍀, MayMasza, Natka95, Papillon, Clausix, unify, krolik, hannah_92, Mggg lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Paulinaaa wrote:Ja z tych co nie mierzą temp, coraz bardziej o tym myślę ale mam tylko term taki zwykły A to muszą być chyba 2 miejsca po przecinku co nie .., ja mam dostać za 5 dni okres i tak o dziś zmierzyłam to 36.5 A patrzę na wykresy papillon i innych zaciazonych to chyba dupa bo tam wyższe są już temp, bliżej 37. U mnie ogólnie cycki ogromnie bolą ale tak że jak ktoś dotknie to ałaaaa i tyle, teraz przeziębiona jestem z córką w domu siedzę...ehh biorę normalnie ferwex bo pewnie lipa i nie wyszło nic i tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 11:37
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Laski, natchnęłyście mnie do pozytywnego myślenia
Patrzcie co mówią internety:
"Pobolewanie podbrzusza i kłucie w okolicy jajników – podobne jak przed miesiączką - może być jednym z najwcześniejszych oznak, że zaszłaś w ciążę. Dlatego, jeżeli po owulacji odczuwasz ból jajnika to niewykluczone, że właśnie jesteś w ciąży. "
Papillon lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Dziewczyny, pamiętajcie, że na ciążę składa się ogromnie dużo rzeczy. To coś więcej niż nastawienie, ale na pewno biczowanie się, negatywne myśli, które towarzyszą niektórym z nas każdego dnia i brak wiary w powodzenie nie ułatwia tego czasu. Każda z nas ma spadki, to normalne. Szczególnie przy długich niepowodzeniach, ale nie może być tak, że każdy dzień jest negatywny i myślicie, że już się nie uda, że będziecie same, że z Wami jest jakiś problem, że każdemu się uda tylko nie Wam. To nieprawda! Nasza kochana Papillon założyła ten wątek żebyśmy się wzajemnie wspierały i aby dodał nam sił. Każda ciąża staraczki jest ogromną radością i nadzieją dla tych z nas, które jeszcze swoich ⏸️ nie ujrzały. Proszę odpędzić te oceniające, negatywne myśli od siebie i zacząć na siebie patrzeć z miłością i wierzyć w swoją własną siłę i to, że się uda. A jeśli nie wierzycie nadal to zacząć robić coś w kierunku, który to zmieni. Będziemy walczyły do upadłego i uda się każdej z nas 💪🏻 Wierzę w to 🍀🍁
Dokładnie tak jest. Każda staraczka swoje przechodzi. Wiadomo, że wszystkie chciałybyśmy już być w ciąży, ale to tak nie działa - niestety
Swoją drogą mam dzisiaj średniego doła w piątek mam monitoring, mam dużo wiary, nadziei, że się uda, ale moje TSH wariuje w ostatnim czasie i martwi mnie fakt, że może popsuć cały cykl ;/ Dodatkowo, w pracy nie chcą mi dać nowych obowiązków bo jak to 'po cichu' powiedziała jednak z 'wyższych' osób 'boi się ciąży'. No to tak. Jeśli dobrze usłyszałam, to tylko mnie zdenerwowała jeszcze bardziej. Ja walczę o tą ciążę jak umiem, chociaż braknie sił, a oni tak pragną bym w nią nie zaszła bo nie będzie komu robić.. . Smuteczek
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Dokładnie tak jest. Każda staraczka swoje przechodzi. Wiadomo, że wszystkie chciałybyśmy już być w ciąży, ale to tak nie działa - niestety
Swoją drogą mam dzisiaj średniego doła w piątek mam monitoring, mam dużo wiary, nadziei, że się uda, ale moje TSH wariuje w ostatnim czasie i martwi mnie fakt, że może popsuć cały cykl ;/ Dodatkowo, w pracy nie chcą mi dać nowych obowiązków bo jak to 'po cichu' powiedziała jednak z 'wyższych' osób 'boi się ciąży'. No to tak. Jeśli dobrze usłyszałam, to tylko mnie zdenerwowała jeszcze bardziej. Ja walczę o tą ciążę jak umiem, chociaż braknie sił, a oni tak pragną bym w nią nie zaszła bo nie będzie komu robić.. . Smuteczek
Ostatnio kierowniczka zapytała mnie offen czy coś jest na rzeczy.. powiedziałam że nie, a ona: nie żebym się cieszyła, ale odetchnęłam z ulgą, bo mamy masę roboty..
Myślałam że się przesłyszałam serio 🤦💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Ja mam dzisiaj słaby dzień, ale chyba jestem po prostu zmęczona. Muszę dociągnąć do weekendu na oparach 😜
Mój cykl jest ładny, książkowy wręcz, a ciąży jak nie było tak nie ma... Bez sensu 😕
W dodatku nie czuję się dziś za dobrze, denerwuje się badaniami M, a monitoring mam 7 i też trochę się martwię co ten Aromek i NAC nawyczyniają w moich jajnikach 😜 to nie jest dobry dzień, ale jak odpocznę to będzie lepiej 😉33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Alisek93 wrote:Cześć Dziewczyny,
Jestem po monitoringu i w takim szoku że masakra... Myślałam że ovu była już przedwczoraj lub 2 dni temu jak pokazała apka. Tymczasem...
Właśnie trwa 🤣 pęcherzyk pęka i jeszcze nie peknal cały..
Mamy działać dziś, ściągam M. z delegacji, mam nadzieję że będzie warto. Będzie dopiero o 18 mam nadzieję że jajo jeszcze będzie w grze 😆
Powiem Wam że zmieniło mi się teraz moje myślenie o moim cyklu. Po 1 może próbowaliśmy za wcześnie a po 2 nam mega krótka fazę lutealna na którą dostałam utrogestan. Dostałam też aromka od następnego cyklu.. 😆
Więc pogląd że wzrost tempki jest po owu to u mnie nieprawda..🤦Alisek93 lubi tę wiadomość
-
Natka95 wrote:Laski, natchnęłyście mnie do pozytywnego myślenia
Patrzcie co mówią internety:
"Pobolewanie podbrzusza i kłucie w okolicy jajników – podobne jak przed miesiączką - może być jednym z najwcześniejszych oznak, że zaszłaś w ciążę. Dlatego, jeżeli po owulacji odczuwasz ból jajnika to niewykluczone, że właśnie jesteś w ciąży. "
Dokładnie tak miałam jak byłam w ciąży. Brzuch mnie bolał ciągle, myślałam, że przyjdzie @, cycki też mnie strasznie bolały, ale nie powiązałam faktów. 🤷♀️
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Alisek93 wrote:Też tak mam..
Ostatnio kierowniczka zapytała mnie offen czy coś jest na rzeczy.. powiedziałam że nie, a ona: nie żebym się cieszyła, ale odetchnęłam z ulgą, bo mamy masę roboty..
Myślałam że się przesłyszałam serio 🤦
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅