X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Czy możemy stworzyć jakąś listę must have w diecie? Właśnie dałam się namówić na zamówienie padthai z knajpy i było tak paskudne, że połowy nie zjadłam :/ koniec tego! muszę znów zabierać codziennie pudełka z domu... tylko motywacji zwykle wystarcza mi na miesiąc :/
    Świetny pomysł :) Takie wskazówki zdrowostkowe :)
    Co mi do głowy przychodzi:
    - owoce z ciemną skórką, wszystkie jeżyny itp, jako źródło antyoksydantów
    - przyprawy: imbir, kurkuma + pieprz, kolendra, papryka słodka/ostra/wędzona, bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, kumin, curry, goździki, czarnuszka, cynamon, kakao
    - orzechy i pestki: nerkowce, włoskie, laskowe, brazylijskie, migdały, siemię lniane (najlepiej mielone), pestki dyni, słonecznika, suszone morele
    - kiełki wszelkiego rodzaju
    - wszędobylskie strączki: soczewica, ciecierzyca, fasola
    - pomidory jako źródło likopenu (szczególnie dla Panów) - najlepiej w formie soków, passat lub sosów
    - nabiał, ryby, chude mięso, wątróbka
    - wszystkie warzywa, szczególnie liściaste oraz te czerwone :) ale też buraki, dynie i inne, czosnek, cebula itd :D
    - pełnoziarniste pieczywo oraz makarony jako źródło dobrych węglowodanów złożonych
    - olej lniany, z zarodków pszennych
    - inne dodatki typu zarodki pszenne, maca, pyłek pszczeli

Chyba tyle teraz pamiętam :D

Niezapominajka 🍀, Clausix, Alisek93, unify, krolik, hannah_92, Reikja, Natka95, Mggg lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam progesteron ;)
    W 24 dc wynosił 0.10. Super no nie ????😂 teraz nikt mnie nie pobije :D

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Badałam progesteron ;)

Kurczę ://
    Podejrzewałas coś, że cykl może być bezowulacyjny?

Też będę badac w środę i już się boję ..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Badałam progesteron ;)

Kzz miałaś stymulowaną owulację? Jakimś Aromkiem, Clo itp? Czy tylko dupek? :)

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Kurczę ://
    Podejrzewałas coś, że cykl może być bezowulacyjny?

Też będę badac w środę i już się boję ..

Mam zdiagnozowane brak owulacji , ale miesiąc temu już miałam prog. 8.5 wiec nadzieja się pojawiła i w tym mies ale niestety :/
    Klinika nieunikniona ;(

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Dzięki dziewczyny 🤩
    Ja oczywiście mam czarne myśli że będzie za pozno, w sumie nie wiem ile to jajo jest zdolne do zapłodnienia? Niby 8-12h, owu była w trakcie więc nie wiem czy liczy się od całkowitego pęknięcia czy od pierwszego zrywu? 🤦 Porąbane to wszystko 😆

Hannah, no wychodzi na to że koło 9 dni, lekka porażka 🥺 ale być może przez to nam się nie udawało? Tak sobie to tłumacze🤣 zobaczymy czy się wydłuży

Oj tak, bardzo możliwe, że to przez tą krótką fazę lutealną, bo jest wtedy problem z zagnieżdżeniem zarodka.
    Ohh tyle rzeczy może wpływać na naszą płodność, że człowiek głupieje.Te, które zaszły za pierwszym lub drugim kompletnie nie zdają sobie z tego sprawy.

Juliet lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Mam zdiagnozowane brak owulacji , ale miesiąc temu już miałam prog. 8.5 wiec nadzieja się pojawiła i w tym mies ale niestety :/
    Klinika nieunikniona ;(

Kochana bardzo mi przykro:( tuuuule mocno!♥

Chyba faktycznie nie ma na co czekać, tylko iść do kliniki. Trzeba dojść do tego, dlaczego tej owulacji nie ma. Na to może mieć wpływ wiele rzeczy. Na pewno jest problem z hormonami, które trzeba będzie wyrównać. Badałaś może hormony tarczycowe?
    Ciekawe, czy NAC mógłby jakoś wspomóc cykl?

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Kzz miałaś stymulowaną owulację? Jakimś Aromkiem, Clo itp? Czy tylko dupek? :)
    Kochana nic nie brałam piłam tylko ziółka

• Clausix Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Kochana nic nie brałam piłam tylko ziółka

Ja biorę pierwszy raz więc ciężko mi coś powiedzieć, ale z tego co czytam wyniki badań to dają dobre rezultaty np Letrozol + NAC przy braku owulacji :)

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    To chyba musi jakaś kosmiczna koniunkcja planet wystąpić, bo te wszystkie badania to o kant dupy haha :P
    Ale bardzo podziwiam za wytrwałość w diecie, u mnie z tym średniawo :P Dałaś radę! :D
    Jeny jak się cieszę z tego Twojego zielonego ogonka! Mój M też ;)
    Kochani jesteście ;**** na szczęście u Was już za chwilę z pomocą magicznego Fertilmanu tez się uda!

Ami_ami mój brał Acertin 2 miesiące turbo dawkę po 2 saszetki dziennie, do tego 1 miesiąc witaminę E i kwas foliowy od mojego gina, poza tym omega, witamina D, maca, cynk HAHAHAHA
    Mój mąż od 7 lat ćwiczy 4 dni w tyg i stosuje dietę z wyliczaniem makroskładników, a nadal parametry miał słabe. W dzisiejszych czasach pestycydów sama dieta nie wystarczy niestety ;)

Kzz wyślę Ci mojego Donga z wiruskami jakl wszystko się potwierdzi ;*** bo pamiętam , że miałaś tez niski estradiol, a Dong musi pomóc!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 15:23

Clausix, MayMasza lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, NAC który polecacie to ten z now foods? Ile się go bierze? Kapsułkę dziennie?
    Będę zamawiać 😀

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Kochana bardzo mi przykro:( tuuuule mocno!♥

Chyba faktycznie nie ma na co czekać, tylko iść do kliniki. Trzeba dojść do tego, dlaczego tej owulacji nie ma. Na to może mieć wpływ wiele rzeczy. Na pewno jest problem z hormonami, które trzeba będzie wyrównać. Badałaś może hormony tarczycowe?
    Ciekawe, czy NAC mógłby jakoś wspomóc cykl?
    Dzieki ;)
    Tsh mam 1,28 pozostałych nie badałam ,
    Zamówiłam nac zobaczymy co wyjdzie ;) ale pewnie na okdes bede czekac 2 mies teraz :D

• Papillon Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 zamawiaj koniecznie NAC z Now Foods ;) bierze się dwie kapsułki dziennie od 3-7 dnia cyklu.

Ale, ale poczekaj z zamawianiem do małpy ;) Nigdy nie wiadomo jacy żołnierze dzisiaj dopadną jajeczko!!!

8HHGONK.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 15:32

MayMasza, Alisek93 lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon

Dzieki ;* trzymam kciuki mocno ;) na pewno bedzie dobrze ;)
    Dobrze pamietasz. Estradiol lipa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 16:40

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Kochani jesteście ;**** na szczęście u Was już za chwilę z pomocą magicznego Fertilmanu tez się uda!

Ami_ami mój brał Acertin 2 miesiące turbo dawkę po 2 saszetki dziennie, do tego 1 miesiąc witaminę E i kwas foliowy od mojego gina, poza tym omega, witamina D, maca, cynk HAHAHAHA
    Mój mąż od 7 lat ćwiczy 4 dni w tyg i stosuje dietę z wyliczaniem makroskładników, a nadal parametry miał słabe. W dzisiejszych czasach pestycydów sama dieta nie wystarczy niestety ;)

Kzz wyślę Ci mojego Donga z wiruskami jakl wszystko się potwierdzi ;*** bo pamiętam , że miałaś tez niski estradiol, a Dong musi pomóc!!!
    Kochana a powiedz, jak brałaś donga? w jakich dniach cyklu? Bo ja mam, ale wyczytałam, że nie brać razem z aromkiem... więc odstawiłam i nie wiem w sumie co dalej ;p

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu nie poszalałam z Dongiem, bo brałam 3 dni po 2 tabletki od 7 dnia cyklu i później zapomniałam hahaha ;) ale właśnie jak już bierzesz Aromka i jest napisane, żeby nie łączyć to chyba bym nie kombinowała.
    MayMAsza masz niedługo jakiś monitoring u gina ;)?

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani endokrynolog jak zadzwoniła dzisiaj to pierwsze pytanie no i jest ciąża???? A ja mówię, że tak 🤩🤩🤩I się śmiała, że chciała pochwalić progesteron i strasznie się ucieszyła, bo to super kobitka jest ;) Mam nie brać już absolutnie witaminy D, bo mój poziom jest tak wysoki, że nie ma potrzeby. Tylko kwas foliowy i jod. A co do Euthyroxu to dawka 50 codziennie i za miesiąc kontrola ;)

Achna, Niezapominajka 🍀, MayMasza, Clausix, Natka95, Paulinaaa, Mggg lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Moja Pani endokrynolog jak zadzwoniła dzisiaj to pierwsze pytanie no i jest ciąża???? A ja mówię, że tak 🤩🤩🤩I się śmiała, że chciała pochwalić progesteron i strasznie się ucieszyła, bo to super kobitka jest ;) Mam nie brać już absolutnie witaminy D, bo mój poziom jest tak wysoki, że nie ma potrzeby. Tylko kwas foliowy i jod. A co do Euthyroxu to dawka 50 codziennie i za miesiąc kontrola ;)
    A bralas wczesniej euthyrox? Czy dopiero teraz?
    Ja biore 75 letroxu i nie wiem czy nie zwiększyć do 100 bo mam tez w domu. Do endokrynologa nie moge sie dodzwonić.

Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    A bralas wczesniej euthyrox? Czy dopiero teraz?
    Ja biore 75 letroxu i nie wiem czy nie zwiększyć do 100 bo mam tez w domu. Do endokrynologa nie moge sie dodzwonić.
    Tak bralam teraz 25 mg 5 dni i 50 mg 2 dni. A teraz codziennie mam 50 brać. Mówiła, że trzeba podwoić. Weź sobie 100, zawsze w ciąży należy brać większą dawkę, a na pewno nic się nie stanie. 😘
    Unify jaki piękny suwaczek 💚💚💚😁

MayMasza, unify lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie jest okrutne...
    Już myślałam że jest jakaś poprawa...
    Dziś spędzę wieczór płacząc w ramionach męża ...
    Próbuję przekonać go żeby poszukał innej kobiety, ktora da mu szczęście.
    Gorzej znieść nieszczęście z myślą że ktoś inny też cierpi..W pojedynkę bedzie lżej...

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ