X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Kzz utożsamiam się z wypowiedzią Hanki i Mggg. Jak widać ciężką pracą można pobudzić jajeczka do wzrostu. Ja rozumiem, że jesteś zmęczona, ale też wystarczy powoli wprowadzać np dobre normy żywieniowe i organizm zacznie wracać na dobre tory. Jeśli są takie wzrosty wagi to pierwsze co jeść z niskim indeksem glikemicznym. Nie jest to jakiś wyczyn, ale bardzo dużo wnosi. Tylko na wszystko trzeba poczekać. Efekty nie sa widoczne w miesiąc, ale po coś to robimy. Nie tylko dla siebie, ale dla naszych mężów i przyszłych ojców. Jak zaczniesz zdrowo jeść to i będziesz miała więcej energii. Ja nie wiem czy mam tak lekko. Przez rok jeździłam do pracy 100 km w jedną stronę i to 5 dni w tyg. Po pracy dawałam korepetycje z języków lub szlam na siłownię i wracałam dzień w dzień bardzo późno do domu. Dopiero od czasów koronawirusa trochę odpoczęłam i moja mama też odebrała mieszkanie i miałam gdzie się czasami zatrzymać. Mimo wszystko starałam się jeść zdrowo i miałam mnóstwo energii. Każda z nas jest z innej bajki, ale nie wiesz czy ta Twoja bajka jest najcięższa😉 i nie ma co się porównywać i przekonywać kto ma gorzej. Wszystkie mamy za sobą negatywne przeżycia i chodzi w tym o to by się podnieść i szukać pozytywów.

Mggg dziękuję i strasznie się cieszę na te Twoje piękne jajka😍😍😍😍❤️ podwójne pęcherzyki podwójną szansa 💚💙

Myślę że kazda praca w jakiś sposób jest ciężka, może zależy jaka dla kogo.
    Mimo młodego wieku mam kilka doświadczeń w róznych dziedzinach łacznie z pracą biurową do ktorej nigdy nie wrócę :d również mam za sobą dojezdzanie wielu km. Ale to akurat nie sprawiało mi problemu bo lubię jezdzic samochodem.
    Ale myślę że żadnej z was nie zdarzy się przerzucić przez ręce 2 t dziennie.
    Uwierzcie , po roku czasu to ręce mam jak facet nawet koszuli jest mi cięzko dopasować bo każda ma obcisłe rękawy. !

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Mimo młodego wieku mam kilka doświadczeń w róznych dziedzinach łacznie z pracą biurową do ktorej nigdy nie wrócę :d również mam za sobą dojezdzanie wielu km. Ale to akurat nie sprawiało mi problemu bo lubię jezdzic samochodem.
    Uwierzcie , po roku czasu to ręce mam jak facet nawet koszuli jest mi cięzko dopasować bo każda ma obcisłe rękawy. !
    Kochana tubie chodzi o to by się licytować, bo my nie znamy się wszystkie osobiście więc ciężko odgadnąć czym się która zajmuje :) czyli trening masz zaliczony i tego Co nie potrzeba, ale np 5-10minit ćwiczeń rozciagajacych? No bo nadzwigasz się w pracy i mięśnie nie nadążają się regenerować, więc może jakiś masaż raz w tygodniu albo wizyta u urofizjoterapeuty? :) On Ci powie czy wszystko jest tam ok i będziesz mieć punkt odhaczony :) my się po prostu staramy troszczyć o siebie wzajemnie i podrzucać pomysły które u każdej dzialay inaczej. Być może znajdziesz coś dla siebie :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    U mnie dupa , biel
    Nie lubię :( bardzo nie lubię:(

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Achna Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:

Kochana ja jestem tylko rok od Ciebie strasza... Pomimo pracy na etacie mam swoje gospodarstwo i to nie małe. Praca w polu nie jest mi obca bo maz ma firme i jestem z tym wszytskim praktycznie sama do tego mam juz jedno dziecko którym musze sie zająć nie ma co się licytować kto ma jaka bajkę bo wątpię ze u każdej jest kolorowo. Każda przechodzi Przez ciezka drogę pełna wyrzeczeń i postanowień do upragnionych dwóch kresek.... Nie ma co sie poddawać, sa gorsze chwilę ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Musisz ułożyć sobie plan działania i sie go trzymać. Zacznij od badań tak jak dziewczyny pisały. My Cie będziemy wspierać w każdej sytuacji 😍😘

MayMasza, krolik lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:
    Kochana ja jestem tylko rok od Ciebie strasza... Pomimo pracy na etacie mam swoje gospodarstwo i to nie małe. Praca w polu nie jest mi obca bo maz ma firme i jestem z tym wszytskim praktycznie sama do tego mam juz jedno dziecko którym musze sie zająć nie ma co się licytować kto ma jaka bajkę bo wątpię ze u każdej jest kolorowo. Każda przechodzi Przez ciezka drogę pełna wyrzeczeń i postanowień do upragnionych dwóch kresek.... Nie ma co sie poddawać, sa gorsze chwilę ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Musisz ułożyć sobie plan działania i sie go trzymać. Zacznij od badań tak jak dziewczyny pisały. My Cie będziemy wspierać w każdej sytuacji 😍😘
    Dokładnie tak. Zawsze czyjeś buty wydają się wygodniejsze :) my tu jesteśmy po to żeby się wspierać w każdej wybranej przez nas drodze. Mocno trzymamy kciuki za każdą. Twój smutek jest oczywisty i zrozumiały :) masz do niego prawo, a my będziemy po prostu wspierać jak umiemy ❤️❤️♥️♥️

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

mi się wydaje, że każda ma swoje problemy, o których inna osoba może sobie nawet nie wyobrażać. Ważne jest to, żeby zrobić jakiś plan działania na siebie i swoje życie. :) wtedy mamy szansę na spełnienie swoich marzeń :)

u mnie 23 dc i coś czuje prawego jajnika. :O

ale dziś buro i ponuro, mży u mnie deszczyk. Na szczęście dziś home office, zaraz idę zrobić sobie kawkę. :)

MayMasza, Reikja lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Lisa_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:

mi się wydaje, że każda ma swoje problemy, o których inna osoba może sobie nawet nie wyobrażać. Ważne jest to, żeby zrobić jakiś plan działania na siebie i swoje życie. :) wtedy mamy szansę na spełnienie swoich marzeń :)

ale dziś buro i ponuro, mży u mnie deszczyk. Na szczęście dziś home office, zaraz idę zrobić sobie kawkę. :)
    Hej. U mnie też puro i ponuro.. Zaczyna coś mzawic.. Ogólnie pogoda taka że z łóżka nie chce się wychodzić..

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:

A dziś jest najbardziej kawowy dzień w roku 😁☕☕☕☕☕☕

Natka95 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Pogoda nie zachęca, od tygodnia wiecznie mi zimno i marznę:D W pracy już grzejnik poszedł w ruch i się dogrzewam. Mimo ostatnich ciężkich chwil, dziś mam dobry humor, otacza mnie dobra aura hah:d Jakaś taka spokojniejsza jestem, może im bliżej owu tym bardziej się chce, bo kolejna nadzieja nadchodzi.
    Rano przed pracą zawsze wchodzę do kościoła, żeby się chwilkę pomodlić. Dziś podeszła do mnie starsza kobieta, która jest tam codziennie razem z kilkoma innymi osobami. Podeszła do mnie (siedziałam w ostatniej ławce, a ona w jednej z pierwszych) i wręczyła mi na kartce modlitwę. Byłam mega zdziwiona, ale dało mi to do myślenia. Tknęło to jakąś cząstkę mnie, aż się wzruszyłam... Zbyt wiele myśli w głowie ostatnio mi się kotłuje.

Kzz piszesz o intensywnej pracy fizycznej. Tym bardziej poszłabym do dietetyka. Powinien dobrać Ci odpowiednią ilość kalorii do Twojej aktywności. Możliwe, że jesteś wyczerpana i dźwigasz za dużo. Z tego tez mogą być problemy z cyklem. Pisałaś, że masz niskie LH i estradiol, a to są dwa główne hormony odpowiedzialne za owulację! Trzeba szukać przyczyny, choćby miało to trochę potrwać.

Achna, MayMasza, krolik lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Achna Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia laseczki😍♥️
    Niezapominajka Clausix hannah_92 i reszta dziewczyn hodujcie piękne 🥚 ♥️🍀🍀
    Tym po owu niech tempki rosna i ⏸️ niech sie pokazują 🍀🍀🍀🍀

Natka95, hannah_92, MayMasza, Niezapominajka 🍀, Karenira, krolik, Clausix lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • unify Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze home office:D mi tak ciezko sie jezdzi teraz do pracy, zimno, ponuro i w dodatku pociagi zapchane po brzegi. Wczoraj sie nie zmiescilam do jednego i musialam czekac na kolejny. Strasznie chucham na siebie i dmucham teraz, nie chce w scisku stac. Jeszcze ten sezon grypowy..

MayMasza lubi tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dzień ciężki, to prawda ;/ mojego M. coś łapie przeziębienie w dodatku ;/ aaaa w niedzielę idziemy na wesele :D
    muszę go wykurować do tego czasu bo ludzie zawału dostaną jak kichający przyjdzie na wesele w tych czasach hahah :D :D :D

MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Ale Wam zazdroszcze home office:D mi tak ciezko sie jezdzi teraz do pracy, zimno, ponuro i w dodatku pociagi zapchane po brzegi. Wczoraj sie nie zmiescilam do jednego i musialam czekac na kolejny. Strasznie chucham na siebie i dmucham teraz, nie chce w scisku stac. Jeszcze ten sezon grypowy..
    Masz rację, nie ma co włazić w tłumy. Oszczędzaj siebie i fasolke

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:

Też bym chciała home office, ale pomarzyć można:D Mamy koniec września a ja chodzę w płaszczu zimowym:D Co prawda jeszcze nie zakładam swetrów pod płaszcz, ale masakra. Jestem takim zmarzluchem, że przyjdę z pracy do domu, to grube skarpety, ciepły sweter i pod kocyk od razu wchodzę. Czekam, aż włączą ogrzewanie w bloku. Nie ćwiczyłam już 3 tygodnie! Od maja do września wszystko spoko, a potem przychodzi kryzys i nie jestem wstanie się ruszyć. W dodatku ostatnio sobie folguję i jem za dużo słodyczy, ale stwierdziłam, że to jeszcze nie jest przegięcie także wrzuciłam na luz:) kosteczka czekolady zawsze na mnie czeka w szafeczce, tak wiecie- do kawki:D

J

MayMasza lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Oj tak dbaj o siebie. Teraz pełno infekcji w powietrzu. Ja znowu mam ból gardła i katar, tak mnie w nocy zatkało, że z 15 minut odtykałam siebie. :O

Czemu te suplementy są tak drogie, kończy mi się ovarin i szukam czegoś w dobrej cenie z mio-inosytolem. :(

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Dzień dobry,

Dzień ciężki, to prawda ;/ mojego M. coś łapie przeziębienie w dodatku ;/ aaaa w niedzielę idziemy na wesele :D
    muszę go wykurować do tego czasu bo ludzie zawału dostaną jak kichający przyjdzie na wesele w tych czasach hahah :D :D :D
    Haha prawda :p ale swoją drogą, wczoraj jak jechałam pociągiem to jechał taki na około około 20latek zaprychany i zaskatarzony. Jednak teraz trzeba podwójnie dbać o siebie i ewentualnie innych

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem straszny zmarzluch 😀 już zaczynają się te czasy kiedy po zwleczeniu się z łóżka nakładam szlafrok 😆 a spanie w skarpetkach to u mnie norma, w takie noce jak dziś bym chyba nie zasnęła bez 😂

Ja z kolei wolę pracować w biurze. Mam możliwość z domu, ale w domu łapie mnie jakiś dół i wkurza mnie że mam pokój zagracony biurkiem , kompem i całym tym sprzętem 😒 siedziałam w domu kwiecień i maj i nigdy więcej 😆 wszystko mnie dekoncetrowało.

hannah_92 lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:

No to masz identycznie j jak ja ;) mąż do pracy a mi zostają wszystkie inne roboty w gospodarstwie łacznie z wożeniem i rąbaniem drzewa na zimę :D
    Na jaki sektor gospodarstwa jestescie nastawieni?

Dzieki dziewczyny za wszystkie porady :*
    Faktycznie najlepiej ustalać sobie nowy coraz lepszy plan działań.

Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość

• Kzz Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Też bym chciała home office, ale pomarzyć można:D Mamy koniec września a ja chodzę w płaszczu zimowym:D Co prawda jeszcze nie zakładam swetrów pod płaszcz, ale masakra. Jestem takim zmarzluchem, że przyjdę z pracy do domu, to grube skarpety, ciepły sweter i pod kocyk od razu wchodzę. Czekam, aż włączą ogrzewanie w bloku. Nie ćwiczyłam już 3 tygodnie! Od maja do września wszystko spoko, a potem przychodzi kryzys i nie jestem wstanie się ruszyć. W dodatku ostatnio sobie folguję i jem za dużo słodyczy, ale stwierdziłam, że to jeszcze nie jest przegięcie także wrzuciłam na luz:) kosteczka czekolady zawsze na mnie czeka w szafeczce, tak wiecie- do kawki:D

J

Płaszcz zimowy ? Tak szybko??? :D
    Jaka jest u cb temperatura na dworze ??
    U mnie jest 14 stopni a ja chodzę w cienkiej koszulce z długim rękawem na podwórzu :D z zimnem akurat nie mam problemu. Za to moj mąż owszem :D

• Papillon Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry miłe Panie,

cvbpfZW.gif

Która pierwsza w kolejce do testowania ?

Nie chce nic mówić, ale wykres u Reikja jest obiecujący!!!😍😍

Alisek93 bzyki udane? Bo tempka ładnie mknie!

Achna suwaczek 😍😍

Ami_ami a co chcesz mieć w tym suplemencie? Bo jak Myoinozytol i kwas foliowy to polecam MYOFOLIC cena jak zaskakująca niska ;) a mega działa, wypróbowałam na sobie ;P W Ovarinie jest mała dawka Mio-Inozytolu.

MayMasza irytuje mnie Twój stary wykres. Weź no wstaw nowy xDDDD ;*

Moja przyjaciółka (jedyna osoba, która wie o pozytywnym teście oprócz Was i męża) mówi do mnie, że nie zasnę z emocji, a ja Wam powiem, że dawno mi się tak dobrze nie spało!!!!

Ja dzisiaj pracuję z domu, jutro jadę do biura, ale teraz mi to lotto! I tak mam zamiar do końca października tylko pracować! Na nana

hannah_92, Reikja, Niezapominajka 🍀, MayMasza, Achna, krolik lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ