Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka 🍀 wrote:U mnie z rana, 9 😊 Dobrze rozpoczęty dzień 💪🏻 Maszka liczę na Ciebie! 🍀
Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Papillon wrote:Unify ja się zastanawiam, bo udało mi się umówić w Luksmedzie, gdzie mam pakiet, do najlepszej babeczki u której wszystkie dziewczyny są zadowolone. Ona pracuje w prywatnym szpitalu, gdzie chciałabym rodzić. Ale termin na 28.10 i pewnie wtedy już dałaby mi zwolnienie, ale to zostałyby mi dwa dni pracy hahaha. Chyba pojadę do mojego gina prywatnie koło 19.10 i jak będzie wszystko dobrze to 20.10 powiem w pracy, że jestem tylko do końca października. Tak sobie obmyśliłam.
Ja dzisiaj robiłam. Pielęgniarka chyba z 6 ampułek krwi mi pobierała na to wszystko. Najgorzej, że do glukozy musiałam być na czczo. Jak wracałam do domu to czułam coraz większe mulenie. Oczywiście tylko zjadłam i po chwili zaczęło mnie mdlić. Ciężkie te pierwsze tygodnie Dobrze, że wczoraj internista na teleporadzie dał mi zwolnienie do piątku. W poniedziałek 5.10 mam wizytę u ginekologa i też poproszę go, żeby mi jeszcze na tydzień-dwa dał l4. Tak, żeby przeżyć ten najgorszy okres mdłości. Ogólnie to na razie mam plan pracować potem jak najdłużej, ale ja i tak mam zdalnie.
W ogóle to 10.10 zaczynają mi się znowu studia. Dobrze, że też zdalnie. 5 semestr z 7, więc coraz bliżej końcaMayMasza, Natka95, unify lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Natka95 wrote:Tak sobie myślę o tym weselu iiii pewnie siknę w niedzielę rano, żeby w razie czego z czystym sumieniem wypić lampkę szampejna (albo butelkę ).
Ale to zależy od tego, jaki prog wyjdzie jutro
Trzymam kciuki za jutrzejszy wynik✊💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Dziewczyny patrzcie co znalazłam:D https://www.youtube.com/watch?v=jXe7N8TqGeY
Nigdy nie słyszałam o tym ani nie widziałam. Już takie cuda wymyślają, żeby tylko to działało jeszcze...
Ja używam żelu Conceive Plus już drugi cykl, zobaczymy... Nie nastawiam się na cuda, ale kto wie...Juliet lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Karenira wrote:Potem do tego Luxmedu też pójdziesz? Jak złapałaś dobrą babkę i masz pakiet to ja bym potem śmigała do Luxmedu zamiast prywatnie. Przynajmniej wszystkie badania będziesz miała w pakiecie.
Ja dzisiaj robiłam. Pielęgniarka chyba z 6 ampułek krwi mi pobierała na to wszystko. Najgorzej, że do glukozy musiałam być na czczo. Jak wracałam do domu to czułam coraz większe mulenie. Oczywiście tylko zjadłam i po chwili zaczęło mnie mdlić. Ciężkie te pierwsze tygodnie Dobrze, że wczoraj internista na teleporadzie dał mi zwolnienie do piątku. W poniedziałek 5.10 mam wizytę u ginekologa i też poproszę go, żeby mi jeszcze na tydzień-dwa dał l4. Tak, żeby przeżyć ten najgorszy okres mdłości. Ogólnie to na razie mam plan pracować potem jak najdłużej, ale ja i tak mam zdalnie.
W ogóle to 10.10 zaczynają mi się znowu studia. Dobrze, że też zdalnie. 5 semestr z 7, więc coraz bliżej końca
Dobrze, że dostałaś to zwolnienie i oby mdłości szybko przeszły. Ja mam zamiar pracować krótko, bo w ciąży nie uśmiecha mi się jeździć tyle do pracy, a od października mamy już tylko jeden dzień zdalnie. Pięknie, że jeszcze studiujeszMamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
hannah_92 wrote:Dziewczyny patrzcie co znalazłam:D https://www.youtube.com/watch?v=jXe7N8TqGeY
Nigdy nie słyszałam o tym ani nie widziałam. Już takie cuda wymyślają, żeby tylko to działało jeszcze...
Ja używam żelu Conceive Plus już drugi cykl, zobaczymy... Nie nastawiam się na cuda, ale kto wie...
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
hannah_92 wrote:Dziewczyny patrzcie co znalazłam:D https://www.youtube.com/watch?v=jXe7N8TqGeY
Ja używam żelu Conceive Plus już drugi cykl, zobaczymy... Nie nastawiam się na cuda, ale kto wie...
Wygląda na kolejny zbędny gadżet, w dodatku drogi 😒💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
taaa czego to nie wymyślą...
Natka wyczuwam ładny progesteron!
O Niezapominajkę i MayMaszę jestem spokojna, bo tam na monicie będą jajka jak malowane!
Niezapominajka 🍀, Natka95, MayMasza lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Moje jajka rosną jak szalone. Zgrywają się z pełnią księżyca także o nic się nie martwię 😁 Oddałam Wam szczęście we wrześniu, bo ja i tak zajęłam się remontem 😂 Ale październik będzie mój 💪🏻 Żadnych rocznic, urodzin, świąt także składa się idealnie 🍀
Karenira, Papillon, hannah_92, krolik, Lisa_, Clausix, MayMasza lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Papillon wrote:Ja mam zamiar pracować krótko, bo w ciąży nie uśmiecha mi się jeździć tyle do pracy, a od października mamy już tylko jeden dzień zdalnie. Pięknie, że jeszcze studiujesz
MayMasza lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Niezapominajka 🍀 wrote:Moje jajka rosną jak szalone. Zgrywają się z pełnią księżyca także o nic się nie martwię 😁 Oddałam Wam szczęście we wrześniu, bo ja i tak zajęłam się remontem 😂 Ale październik będzie mój 💪🏻 Żadnych rocznic, urodzin, świąt także składa się idealnie 🍀
Niezapominajka 🍀 przecież Ty możesz rodzić z nami jeszcze w czerwcu!!!!
Aż wpisałam w kalkulator porodu hahahahah
Karenira jak masz możliwość pracy z domu to jak najbardziej trzeba to kontynuować. ja w mojej pracy jestem 3,5 roku. Narobiłam się już jak wół za innych i pierwszy raz pomyślę o sobie I tak mi z tym niesamowicie dobrze!!!!
Karenira, Niezapominajka 🍀, hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Alisek93 wrote:Widziałam to ostatnio 😆
Wygląda na kolejny zbędny gadżet, w dodatku drogi 😒
Też mi się tak wydaje:( zbędna, droga rzecz. Nie dość, że walka z niepłodnością pochłania dużo kasy, to jeszcze takie ceny z kosmosu dają.
Karenira szacun za prace w IT! Dla mnie to czarna magia! Mój mąż namawiał mnie na spróbowanie sił w tej branży, ale wiem na 100% że to nie dla mnie. Stabilna praca, dobre zarobki, ale nie każdy się nadaje:)
Mam pytanie do dziewczyn, które używają monitory płodności. Są tu jakieś?? Mam pytanie, czy to urządzenie trzeba kalibrować po każdym skończonym cyklu czy kontynuować sobie dalej? Bo ja sobie zaznaczyłam krwawienie (2 cykl) i mi pisze, że to 32 dzień cyklu, a mam 6 dzień cyklu, nie wiem czy nie powinnam tego skalibrować czasem... Już nie rozumiem nic"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Niezapominajka ciągle czekam na Twoje dwie kreski. Bierz ten termin na czerwiec
Hannah_92 dziękuję Narobiłam się jak wół przez 10 lat w gastronomii, byłam cukiernikiem to mi się zachciało wygodnej pracy w biurze. Wymagało to strasznie dużo samozaparcia i nauki, ale się udało Każdemu polecam. Nigdy nie jest za późno, żeby coś zmienić w życiu. Trzeba się tylko uprzeć.
Z monitorem nie pomogę. Pierwszy cykl, w którym go użyłam był tym szczęśliwym, więc nie miałam okazji zaznaczać drugiego.Niezapominajka 🍀, hannah_92, Papillon, MayMasza, krolik lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Niezapominajka ciągle czekam na Twoje dwie kreski. Bierz ten termin na czerwiec
Hannah_92 dziękuję Narobiłam się jak wół przez 10 lat w gastronomii, byłam cukiernikiem to mi się zachciało wygodnej pracy w biurze. Wymagało to strasznie dużo samozaparcia i nauki, ale się udało Każdemu polecam. Nigdy nie jest za późno, żeby coś zmienić w życiu. Trzeba się tylko uprzeć.
Z monitorem nie pomogę. Pierwszy cykl, w którym go użyłam był tym szczęśliwym, więc nie miałam okazji zaznaczać drugiego.
Jej, to już w ogóle szacun, że z gastronomii przeszłaś do IT♥♥ Oj jak ja lubię takie historie, cudownie! Ja kiedyś myślałam nad kursem programowania, ale 10 tyś zł mnie odstrasza, a nie wiem czy bym dała radę, myślę że nie. Mi właśnie tego samozaparcia brakuje.
Takie historie jak Twoja dają nadzieję ja ciągle szukam swojej życiowej drogi i pracy, z której byłabym zadowolona."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Kochane Papillon, Karenira ja zawsze myślę najpierw o innych. Także chciałam nacieszyć się z Waszych ⏸️😁 Ale spokojnie, jeszcze Was dogonię, nic straconego 💪🏻🤰🏼Już coraz mocniej przeczuwam mój czas 🍀
Hannah ja coraz mniej wierzę w te wszystkie cuda. Obserwuję szczęśliwe cykle, zmagania dziewczyn, długie drogi do macierzyństwa, sama mam swoje przemyślenia. Dziewczyny z forum używają czasami kubeczka po seksie żeby zatrzymać plemniki w środku. Nie testowałam do tego, ale sam kubeczek na okres sprawdza się super, tampony odstawiłam całkowicie i widzę zmianę. A natura tak nas stworzyła, że wytrysk jest z dużą prędkością właśnie po to żeby plemniki szybko dotarły tam gdzie muszą naturalnie. Coraz mniej chce mi się kombinować, zastanawiać, testować i wymyślać 100 objawów na. Życie wie co robi, podstawą jest zdrowie. Fizyczne i psychiczne 🍀Papillon, hannah_92, MayMasza, krolik lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Kochane Papillon, Karenira ja zawsze myślę najpierw o innych. Także chciałam nacieszyć się z Waszych ⏸️😁 Ale spokojnie, jeszcze Was dogonię, nic straconego 💪🏻🤰🏼Już coraz mocniej przeczuwam mój czas 🍀
Hannah ja coraz mniej wierzę w te wszystkie cuda. Obserwuję szczęśliwe cykle, zmagania dziewczyn, długie drogi do macierzyństwa, sama mam swoje przemyślenia. Dziewczyny z forum używają czasami kubeczka po seksie żeby zatrzymać plemniki w środku. Nie testowałam do tego, ale sam kubeczek na okres sprawdza się super, tampony odstawiłam całkowicie i widzę zmianę. A natura tak nas stworzyła, że wytrysk jest z dużą prędkością właśnie po to żeby plemniki szybko dotarły tam gdzie muszą naturalnie. Coraz mniej chce mi się kombinować, zastanawiać, testować i wymyślać 100 objawów na. Życie wie co robi, podstawą jest zdrowie. Fizyczne i psychiczne 🍀
Też mam takie podejście:) wrzuciłam tu linka żebyście zobaczyły co mi wyskoczyło w google jak szukałam informacji o monitorze płodności. Już na wszystkim próbują zarobić."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Hannah_92 przez chwilę też myślałam o kursie programowania. Zdecydowałam się jednak zacząć od nauki testowania programowania. Czytałam blogi, książki i zaczęłam studia informatyczne. Po pół roku rzuciłam pracę, żeby móc poświęcić więcej czasu na naukę. W tym czasie zrobiłam coś w rodzaju darmowego kursu i zaczęłam szukać pracy już w nowym zawodzie. Udało mi się po kilku rozmowach. W sumie od pomysłu do zatrudnienia minął rok. To była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu. Mąż mocno mnie wspierał.
Szukaj tego, co byś chciała robić i się nie poddawaj. Warto być odważnym i uczyć się nowych rzeczy Trzymam kciuki, żeby w końcu udało Ci się znaleźć to, co będzie dla Ciebie dobreNiezapominajka 🍀, Clausix, Reikja lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Niezapominajka 🍀 wrote:Kochane Papillon, Karenira ja zawsze myślę najpierw o innych. Także chciałam nacieszyć się z Waszych ⏸️😁 Ale spokojnie, jeszcze Was dogonię, nic straconego 💪🏻🤰🏼Już coraz mocniej przeczuwam mój czas 🍀
Hannah ja coraz mniej wierzę w te wszystkie cuda. Obserwuję szczęśliwe cykle, zmagania dziewczyn, długie drogi do macierzyństwa, sama mam swoje przemyślenia. Dziewczyny z forum używają czasami kubeczka po seksie żeby zatrzymać plemniki w środku. Nie testowałam do tego, ale sam kubeczek na okres sprawdza się super, tampony odstawiłam całkowicie i widzę zmianę. A natura tak nas stworzyła, że wytrysk jest z dużą prędkością właśnie po to żeby plemniki szybko dotarły tam gdzie muszą naturalnie. Coraz mniej chce mi się kombinować, zastanawiać, testować i wymyślać 100 objawów na. Życie wie co robi, podstawą jest zdrowie. Fizyczne i psychiczne 🍀
Nie wylewa się to?😆 Nie śmiej się, nie znam się 😂
Ja od zawsze tampony, a teraz od zeszłego cyklu je odstawiłam na rzecz podpasek, bo czytałam że tampony nie pomagają na infekcje ,😒
Ale podpaski to masakra.. zastanawiałam się właśnie nad tym kubeczkiem ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić 😀💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246