X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    I serio chwalisz sobie te kubeczki?
    Nie wylewa się to?😆 Nie śmiej się, nie znam się 😂
    Ja od zawsze tampony, a teraz od zeszłego cyklu je odstawiłam na rzecz podpasek, bo czytałam że tampony nie pomagają na infekcje ,😒
    Ale podpaski to masakra.. zastanawiałam się właśnie nad tym kubeczkiem ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić 😀

Też się chętnie dowiem o kubeczku :D przy moich marnych małpkach pewnie byłby fajny, no i bardzo ekonomiczny i eco :P
    Rozpisały się baby jak szalone dziś widzę, a ja taki zapiernicz od rana, że dopiero usiadłam do śniadania...Ale dobrze, bo czas szybciej leci. Jutra badanie M o 15:20, mam nadzieję, że w czw będą wyniki... i będę prosiła o interpretację moje znawczynie armiii :D

Niezapominajka 🍀, MayMasza, Achna, Mggg lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Ja od zawsze tampony, a teraz od zeszłego cyklu je odstawiłam na rzecz podpasek, bo czytałam że tampony nie pomagają na infekcje ,😒
    Ale podpaski to masakra.. zastanawiałam się właśnie nad tym kubeczkiem ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić 😀
    Jak dobrze założysz to nic się nie wylewa 🙂 Ale ja tak czy siak zawsze zakładam cienką podpaskę, pod tampony też tak robiłam, bo czuję się wtedy pewniej. Czytałam o tym, że tampony wpływają negatywnie nie tylko na infekcje, których ja akurat nie mam, ale też zwiększają krwawienie, wydłużają je i mogą negatywnie wpływać na całą florę do tego stopnia, że w jakimś stopniu utrudniają poczęcie. Oczywiście są dziewczyny, które latami używają tylko tamponów i zachodzą w ciążę od razu i nie miały w życiu infekcji, ale ja przestałam używać całkowicie i w połączeniu z dietą i suplementacja z 7 dni okresu w tym 4 bardzo obfitych i 3 dość mocnych zredukowałem okres do 5 dni z czego żaden dzień nie jest obfity. Dzień 1 i 2 jest mocniejszy, ale w porównaniu do tego co było to na luzie, 3-4 lekkie krwawienie, a ostatniego dnia mam tylko plamienie. Do tego żadnego bólu miesiączkowego. Dla mnie zmiana gigantyczna dlatego polecam zdrowie 😊

Alisek93 lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Lisa_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na zwiększenie śluzu??

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    taaa czego to nie wymyślą...

Natka wyczuwam ładny progesteron! ;)

O Niezapominajkę i MayMaszę jestem spokojna, bo tam na monicie będą jajka jak malowane!
    No ja mam nadzieję, że Twoje czary podziałają :D

Papillon lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Moje jajka rosną jak szalone. Zgrywają się z pełnią księżyca także o nic się nie martwię 😁 Oddałam Wam szczęście we wrześniu, bo ja i tak zajęłam się remontem 😂 Ale październik będzie mój 💪🏻 Żadnych rocznic, urodzin, świąt także składa się idealnie 🍀
    o kurcze! to w sumie podobnie jak i u mnie :D ej, to teraz nasz miesiąc rozumiem :D Czadersko! :D

Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    No i to jest podejście jakie lubimy!

Niezapominajka 🍀 przecież Ty możesz rodzić z nami jeszcze w czerwcu!!!!
    Aż wpisałam w kalkulator porodu hahahahah

Karenira jak masz możliwość pracy z domu to jak najbardziej trzeba to kontynuować. ja w mojej pracy jestem 3,5 roku. Narobiłam się już jak wół za innych i pierwszy raz pomyślę o sobie ;) I tak mi z tym niesamowicie dobrze!!!!
    Bardzo dobre podejście! Niech teraz inni się wysłużą, a Ty odpoczniesz i zregenerujesz nadszarpnięte przez pracę nerwy! :) <3

Papillon lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    kurcze a wiecie, że ja nigdy nie mogłam nosić tamponów? Jestem wiernie oddana podpaskom i nie zamieniłabym je na tampony, które w ogóle a w ogóle mi nie służą :D ale oczywiście mam swoje ulubione podpaski hahah :D

Juliet lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!

Nie dostałam wyniku z wymazu szyjki macicy, ale dostałam SMS od przychodni, do której chodzę do ginekologa. Wysłali mi kod dostępu do eRecepty. Mam przepisany jakiś Gynalgin, mam brać 1 tabletkę na wieczór, czyli mam rozumieć, że mam jakieś bakterie jednak??
    Już mi się płakać chce:(( Tak liczyłam na to HSG szybko, a tu się okazuje, że chyba jakieś bakterie są i muszę to wyleczyć.

Jak się tą eReceptę wykupuje? Mogę iść do apteki i tylko kod podać?? Wybaczcie za głupie pytania, ale nigdy nie miałam eRecepty i generalnie jestem zielona w takich tematach skierowań, recept itp.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Nie dostałam wyniku z wymazu szyjki macicy, ale dostałam SMS od przychodni, do której chodzę do ginekologa. Wysłali mi kod dostępu do eRecepty. Mam przepisany jakiś Gynalgin, mam brać 1 tabletkę na wieczór, czyli mam rozumieć, że mam jakieś bakterie jednak??
    Już mi się płakać chce:(( Tak liczyłam na to HSG szybko, a tu się okazuje, że chyba jakieś bakterie są i muszę to wyleczyć.

Jak się tą eReceptę wykupuje? Mogę iść do apteki i tylko kod podać?? Wybaczcie za głupie pytania, ale nigdy nie miałam eRecepty i generalnie jestem zielona w takich tematach skierowań, recept itp.
    W aptece podajesz kod eRecepty, nastepnie PESEL i na tej podstawie wydają lek :)

Nie martw się na zapas, przeleczysz infekcję i wszystko będzie dobrze <3 ostatnio to przerabiałam.. :( teraz będzie badanie kontrolne i mam nadzieję, że już będzie ok.
    Na długo dostałaś leki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 12:47

hannah_92 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 02:21

• krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira super z tą zmianą pracy! To na pewno wymagało dużo odwagi, podziwiam! Też powinnam rozpocząć jakiś nowy etap i się przebranżowić, ale ja się strasznie boję próbować czegoś nowego. Chociaż dajesz nadzieję właśnie na to, że nigdy nie jest za późno :)

Co do tamponów to odkąd ich nie używam tylko zwykłe podpaski to też okres skrócił mi się o 1 dzień, z czego ostatni to takie już prawie nic i zdecydowanie mniej obfity jest i rzeczywiście bezbolesny. Dużo dała dieta i ćwiczenia. Też myślę, że tam powinna być swoboda wypływania, a nie takie "kiszenie".

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Hania gynalgin często lekarze przepisują przed hsg więc możliwe że wszystko jest dobrze :)
    Najlepiej przedzwon do lekarza / przychodni i się dowiedz czy cos tam wyrosło.

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 Ty miałaś też jakoś teraz mieć owulację prawda, według monitoringu?

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Alisek93 Ty miałaś też jakoś teraz mieć owulację prawda, według monitoringu?
    Wczoraj była, akurat w trakcie monitoringu w klinice 😀 a ovu wyznaczył mi ją 2 dni prędzej 😳a Ty, dziś? 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 13:18

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza, Mala_syrenka dziękuję Wam za informacje, w takim razie zaraz po pracy lecę do apteki. Siedzę w tej robocie i mi się płakać che:( a miałam taki dobry dzień:( najgorsze jest to, że nie dostałam wyniku i nie wiem co mi jest, czy to grzyby czy bakterie, czy skoro ja to mam to mąż tez powinien coś brać na to? Co ze współżyciem? Rozumiem, że musimy się wstrzymać?:(( tym bardziej mi się chce ryczeć, że cykl pójdzie na marne. Nie dostałam żadnych informacji prócz tego, żeby brać 1 tabletkę na noc. Z tego co czytałam to w opakowaniu jest 10 sztuk, więc wezmę wszystkie. Napisałam już e-mail do przychodni z kilkoma pytaniami, nie wiem nawet kiedy powtórzyć wymaz, zależy mi na czasie, a moja gin ma odległe terminy. Najwyżej pójdę gdzie indziej. Nie podoba mi się kontakt, za mało szczegółów i o wszystko muszę dopytywać;/ Wyniki cytologii zawsze dostawałam na e-maila, więc moim zdaniem te też mi powinni przesłać, ale nic oprócz smsa nie dostałam.

Generalnie ja nie czuję żadnych objawów, w życiu bym nie przypuszczała, że mam jakąś infekcje. Aczkolwiek wczoraj podczas stosunku mnie bolało i po stosunku szczypało strasznie w środku, ale stwierdziłam, że to przez dni po kresie, kiedy jest suchota a teraz to już sama nie wiem co myśleć, może to ma jakiś związek z infekcją...

Mala_syrenka czy ta Candida to coś strasznego?? Już się przeraziłam:((( pocieszcie mnie proszę jakoś, bo się załamię zaraz.

• Clausix Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie zamieniłabym wygody tamponów na podpaski... ale kubeczek czemu nie ;) Moje okresy są tak krótkie i mało obfite, że już nie chcę ich skracać haha :P

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    MayMasza, Mala_syrenka dziękuję Wam za informacje, w takim razie zaraz po pracy lecę do apteki. Siedzę w tej robocie i mi się płakać che:( a miałam taki dobry dzień:( najgorsze jest to, że nie dostałam wyniku i nie wiem co mi jest, czy to grzyby czy bakterie, czy skoro ja to mam to mąż tez powinien coś brać na to? Co ze współżyciem? Rozumiem, że musimy się wstrzymać?:(( tym bardziej mi się chce ryczeć, że cykl pójdzie na marne. Nie dostałam żadnych informacji prócz tego, żeby brać 1 tabletkę na noc. Z tego co czytałam to w opakowaniu jest 10 sztuk, więc wezmę wszystkie. Napisałam już e-mail do przychodni z kilkoma pytaniami, nie wiem nawet kiedy powtórzyć wymaz, zależy mi na czasie, a moja gin ma odległe terminy. Najwyżej pójdę gdzie indziej. Nie podoba mi się kontakt, za mało szczegółów i o wszystko muszę dopytywać;/ Wyniki cytologii zawsze dostawałam na e-maila, więc moim zdaniem te też mi powinni przesłać, ale nic oprócz smsa nie dostałam.

Generalnie ja nie czuję żadnych objawów, w życiu bym nie przypuszczała, że mam jakąś infekcje. Aczkolwiek wczoraj podczas stosunku mnie bolało i po stosunku szczypało strasznie w środku, ale stwierdziłam, że to przez dni po kresie, kiedy jest suchota a teraz to już sama nie wiem co myśleć, może to ma jakiś związek z infekcją...

Mala_syrenka czy ta Candida to coś strasznego?? Już się przeraziłam:((( pocieszcie mnie proszę jakoś, bo się załamię zaraz.

Ja bym musiała w ogóle nie współżyć, bo mam ciągle nawracająca candide.. to jest drożdżak zwykly. Nic strasznego. Mi gin powiedziała że nie wpływa na płodność, bakteryjne bardziej wpływają. Może nie masz go jakoś dużo i lęk go wytępi. Mi to nawraca, ale mam tendencje 😒

Poza tym, tak jak pisałam nie martw się na zapas, bo w niektórych szpitalach każą to brać profilaktycznie przed badaniem 😀 więc głowa do góry!

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Ja bym musiała w ogóle nie współżyć, bo mam ciągle nawracająca candide.. to jest drożdżak zwykly. Nic strasznego. Mi gin powiedziała że nie wpływa na płodność, bakteryjne bardziej wpływają. Może nie masz go jakoś dużo i lęk go wytępi. Mi to nawraca, ale mam tendencje 😒

Poza tym, tak jak pisałam nie martw się na zapas, bo w niektórych szpitalach każą to brać profilaktycznie przed badaniem 😀 więc głowa do góry!

Dziękuję kochana, pocieszyłaś mnie♥♥ może rzeczywiście nie jest tak źle, jak zwykle wychodzi ze mnie panikara!

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Dziękuję kochana, pocieszyłaś mnie♥♥ może rzeczywiście nie jest tak źle, jak zwykle wychodzi ze mnie panikara!
    Będzie dobrze ♥️ jak już wiedzą że na to jest wrażliwy to wytępisz raz dwa.
    Grzybicę ma multum kobiet też na początku ciąży i rodzą zdrowe bobasy, więc myślę że na płód też nie ma jakiegoś działania ;)

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:

Na spokojnie.. :)
    Przerabiałam leczenie w zeszłym cyklu. Lekarz dał leki dla naszej dwójki i powiedział, że absolutnie nie musimy przerywać 'działań' bo antybiotyki wybijają wszystko co złe i wręcz oczyszczają drogę plemnikom, wiec na spokojnie;) poza tym! przed HSG należy przyjmować leki właśnie przeciwinfekcyjne, żeby później nie nabawić się dolegliwości bo jednak jest to dość inwazyjne doświadczenie dla organizmu. ja przyjmowałam antybiotyki przed i po. Nie ma co za wcześnie wysnuwać wniosków. Wdeeech wyyydeeeech, dostaniesz wynik i będziesz wiedziała na czym stoisz :) <3

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ