Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki powiedzcie proszę czy zdażyło Wam się mieć bole menstruacyjne od 20 dnia cyklu ? Miesiączki jeszcze nie mam ale cykle mam od 26 do 29 dni ...
gdy byłam u ginekologa 18.09 powiedział ze jest pęcherzyk 18 mm oczywiście śluz płodny był miłość z mężem co 2-3 dni ale tak jest od kilku miesięcy i niestety nic
Może macie podobnie lub miałyście ?
Całuje Was -
Właśnie wykupiłam receptę na Utrogestan i Aromka i znowu 120 zł poszło się ... Czemu to wszystko takie drogie Mam teraz najbardziej znielubiany czas czyli po owulacji... chciałabym mieć nadzieję, ale jakoś tak średnio z tym.
Witam wszystkie nowe Dziewczyny
Zoe ale tam masz fajnie zazdrooo!💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Kocięba wrote:Dziewczynki powiedzcie proszę czy zdażyło Wam się mieć bole menstruacyjne od 20 dnia cyklu ? Miesiączki jeszcze nie mam ale cykle mam od 26 do 29 dni ...
gdy byłam u ginekologa 18.09 powiedział ze jest pęcherzyk 18 mm oczywiście śluz płodny był miłość z mężem co 2-3 dni ale tak jest od kilku miesięcy i niestety nic
Całuje Was
Ojj ja tak często mam niestety. Już nawet 3 dni po operacji odczuwam bóle menstruacyjne. Nie wiem dlaczego tak, pewnie wszystko przez hormony, ale podbrzusze boli, jestem wzdeta plus dosyć mocne PMS mam. Wkurzające to jest, ale już się przyzwyczaiłam."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Zoe oznacza życie wrote:Potwierdzam. Nigdy nie jest za późno na zmiany. Miałam pracę po której wracałam do domu zrozpaczona. Szef debil. Za nadgodziny nie płacił a jak chciałam wyjść 15 min wcześniej to pytał kiedy to odpracuje. Totalne bagno. A żeby było ciekawiej to pracowałam w bagnie na ul. Bagno 🤦♀️😂 pewnego dnia miarka się przebrała. Wykańczalismy wtedy z mężem pierwsze mieszkanie. Z kasą krucho. Mówię mu ze jeżeli nie pójdę teraz na studia podyplomowe to będę nieszczęśliwa do końca życia. Wydałam za rok nauki 10 tys zł. Część pieniędzy pożyczyłam od siostry. To była najlepsza inwestycja ever! Zanim jeszcze skonczylam studia dostałam pracę w której na start dostałam 1,5 tys zł więcej! Popracowałam tam półtora roku i przeszłam do obecnej. Z podwyżka rzędu tysiąc zł, premie kwartalne, trzynastka, podwyżki co roku małe to małe to zawsze to coś, prywatna opieka medyczna. Mało tego.tutaj jest Polityka prorodzinna. Dziecko chore? Zostawiaj robotę i leć do lekarza.
I pomyśleć ze jeszcze 4 lata temu myślałam ze już zawsze będę nieszczęśliwa w pracy i będę zarabiać śmieszne pieniądze. Gdy to pisze leżę na leżaku nad basenem w 5* hotelu na Rodos z moim małym dzieciątkiem i pozdrawiam szefa ch*** środkowym palcem.
Zoe kochana, super że ci się tak udało. Ja wciąż mam nadzieję na lepsze życie dla siebie. Czuję się mega nieszczęśliwa w środku. Mam poczucie beznadziejności. Praca do dupy, z kijowym wynagrodzeniem, gdzie nawet marna podwyżkę daja mi pod stołem:( mam tego serdecznie dosyć i zrobię wszystko, żeby zmienić swoje życie. W jakiej branży pracujesz?unify lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Kocięba wrote:Dziewczynki powiedzcie proszę czy zdażyło Wam się mieć bole menstruacyjne od 20 dnia cyklu ? Miesiączki jeszcze nie mam ale cykle mam od 26 do 29 dni ...
Całuje Was
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
hannah_92 wrote:Zoe kochana, super że ci się tak udało. Ja wciąż mam nadzieję na lepsze życie dla siebie. Czuję się mega nieszczęśliwa w środku. Mam poczucie beznadziejności. Praca do dupy, z kijowym wynagrodzeniem, gdzie nawet marna podwyżkę daja mi pod stołem:( mam tego serdecznie dosyć i zrobię wszystko, żeby zmienić swoje życie. W jakiej branży pracujesz?
hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Niezapominajka trzeba coś dla siebie zrobić ! A co do moich owu i tak myślę, że jest lepiej niż poprzednio, bo coś zaczęłam zauważać, a i może cykl będzie krótszy
Zaobserwowałam u siebie, że po owu zaczyna mnie sypać na buzi zaskórnikami, włosy mocniej się przetłuszczają i pojawiają się w głowie ranki, poprzednio było to samo tylko dłużej trwało, bo długo nie miałam @, problem znika w momencie dostania miesiączki. A dopiero pisałam Wam jaką ładną mam buzie i już się psuje
Dziewczyny postanowiłam od 1 października zrobić sobie swoje własne wyzwanie, często ulegam pokusom, a patrząc jak Papillon ślicznie się trzymała diety to jestem nią zmotywowana Mam zamiar codziennie wieczorem spisywać co dobrego zrobiłam dla siebie w tym zdrowe posiłki, ćwiczenia, domowe spa itp. Chcę żeby październik był też miesiącem bez cukru W grę wchodzą jedynie domowe słodkości na zamiennikach zdrowych Przyłącza się któraś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 21:05
MayMasza, hannah_92, Niezapominajka 🍀, Papillon, Paulinaaa, Clausix, Zoe oznacza życie, Mggg lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Niezapominajka trzeba coś dla siebie zrobić ! A co do moich owu i tak myślę, że jest lepiej niż poprzednio, bo coś zaczęłam zauważać, a i może cykl będzie krótszy
Zaobserwowałam u siebie, że po owu zaczyna mnie sypać na buzi zaskórnikami, włosy mocniej się przetłuszczają i pojawiają się w głowie ranki, poprzednio było to samo tylko dłużej trwało, bo długo nie miałam @, problem znika w momencie dostania miesiączki. A dopiero pisałam Wam jaką ładną mam buzie i już się psuje
Dziewczyny postanowiłam od 1 października zrobić sobie swoje własne wyzwanie, często ulegam pokusom, a patrząc jak Papillon ślicznie się trzymała diety to jestem nią zmotywowana Mam zamiar codziennie wieczorem spisywać co dobrego zrobiłam dla siebie w tym zdrowe posiłki, ćwiczenia, domowe spa itp. Chcę żeby październik był też miesiącem bez cukru W grę wchodzą jedynie domowe słodkości na zamiennikach zdrowych Przyłącza się któraś?krolik, hannah_92, Niezapominajka 🍀, Papillon, Clausix, MamaRo lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza super ! Możemy sobie codziennie zdawać relacje i się motywować żeby nic złego nie kusiło ja mam zamiar wdrażać jak najczęściej soki owocowo-warzywne dzisiaj odkopałam wyciskarkę, bo stała zakurzona i wjechał soczek burak-seler naciowy-jabłko mniam ! a z rzeczy nowych dla siebie to mam zamiar co drugi dzień wychodzić na godzinkę na spacer z kijkami żeby głowę wietrzyć i częściej jogować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 21:18
MayMasza, hannah_92, Niezapominajka 🍀, Clausix lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:MayMasza super ! Możemy sobie codziennie zdawać relacje i się motywować żeby nic złego nie kusiło ja mam zamiar wdrażać jak najczęściej soki owocowo-warzywne dzisiaj odkopałam wyciskarkę, bo stała zakurzona i wjechał soczek burak-seler naciowy-jabłko mniam ! a z rzeczy nowych dla siebie to mam zamiar co drugi dzień wychodzić na godzinkę na spacer z kijkami żeby głowę wietrzyć i częściej jogować
Też mam wyciskarka, a w sumie sokowirówke bardziej...
Tak! Relacje to jest to! Cisniemy ten pazdziernikowaty zadziornik 😁krolik, Papillon lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ajwii2, Masza rozpiera mnie duma! 🍀 Tyle tutaj trąbiłyśmy o zdrowej diecie, czasem do znudzenia, ale co ważniejsze, że rusza postanowienie robienia dla siebie dobrych rzeczy 😊 Jakie to jest ważne! Nie zapominać o sobie, o akceptacji i miłości do samej siebie, ale też dbanie o relację z partnerem. Często w tym pędzie i porażkach o tym zapominamy, a to tak ważne! Widzę ogromną zmianę w swoim podejściu i jaki daje mi to spokój. Może to tylko paznokcie, tylko kosmetyczka, tylko codzienny spacer albo tylko upieczenie ciasta na weekend, ale dla mnie to są małe zmiany, które robię dla siebie właśnie po to żeby o siebie zadbać. O to żeby wrócić do życia i się nim cieszyć 💚 A pole dance ekstra sprawa! Także ogromnie się cieszę z dobrych myśli i trzymam kciuki ✊🏻🍀
Papillon, Paulinaaa, krolik, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Ja od 3 miesięcy piję soki wyciskane na wyciskarce wolnoobrotowej i powiem szczerze, że dużo lepiej się czuję, niż czułam się 3 mce temu. Najczęściej robię marchew-seler naciowy- jabłko, ale często dodaję jakieś "bajery" typu kapusta czerwona, imbir, nawet czosnek Już wyrobiłam sobie taki nawyk żeby robić sok codziennie. Zmywania trochę jest, ale przyzwyczaiłam się
Tak samo od 3 miesięcy nie jem słodyczy. Raz czy dwa mi się zdarzyła gałka lodów, ale to naprawdę sporadycznie. Jem za to właśnie domowe wypieki na mące bezglutenowej, słodzone daktylami albo syropem z agawy. Robię też kulki mocy, właśnie z daktyli, orzechów, olejku pomarańczowego i surowego kakao- pychotka!
Od czasu jak lepiej jem to trochę uspokoiły mi się jelita, bo zawsze mialam z nimi masakrę- jak nie wzdęcia, biegunki to zaparcia:/ wiadomo, dalej czasami dają o sobie znać, ale jest o niebo lepiej
Trzymam kciuki za Wasze wyzwaniePapillon, krolik, Natka95, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
świetny pomysł z tym, żeby zadbać o SIEBIE bardziej, muszę to przemyslec, przetrawic , pomyslec nad czyms i moze dołącze
my z mezem za duzo pijemy alko na pewno, tzn to nie są duzeee ilosci, 1 drink, 1 kieliszek wina, w tej chwili ... 1 kubeczek grzanego wina, ale spokojnie 3-4x w tygodniu. do tego 1-2x w tyg JA chipsy. Słodyczy raczej nie jemy, a poza tym odzywiamy sie zdrowo. ale te wieczory grzeszymyyyyy ;/ moze faktycznie trzeba o siebie zadbac, no i ten ruch ...zerowy kurde ;/ ;/
ja dzis sie podlamalam tym testem, wiadomo jakas nadzieja jest, ale no bardzo nikła, mam juz ochote na jedzenie ( przedokresowe), no i ten test negatyw, temp wczoraj 36,5 dzis 36,7 ale nie mierzylam wczesniej jakie byly... teraz ogladam sobie wykresy ciazowe i tak o ... mysle moze kupic ten ovarin ?? biore tylko kwas foliowy, maz od kilku dni Se+Zn, i tyle.. cykle mam regularne, owulacja jest... teraz pyknal 6 ms
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
MamaRo wrote:Dziękuję
Właśnie znalazłam wątek na bbf o progesteronie na początku ciąży i faktycznie czasem w 5 tygodniu się taki zdarza;) daje nadzieję
Jeszcze chciałam Was poinformować że jestem Waszą cichą fanką 😍 odkąd przeniosłyście się z bodajże sierpniowego wątku:) Uwielbiam to jakie jesteście dla siebie i dla obcych takich jak ja;) ogólnie świat mediów społecznościowych mnie przeraża ale tutaj to co innego 😍 jestem pod wielkim wrażeniem tego jaka tu panuje atmosfera:) nie jestem odkrywcą ale widzę że nie tylko ja mam czasem ochotę po prostu to napisać
Ale jestem dzisiaj z Was dumna 😍❤️ moje drogie. Tyle energii pozytywnej. Królik 💜 ja wzorem do naśladowania? No bardzo mi miło!!! Powiem Wam, że wczoraj zjadłam z radości marsa(ale wydawał mi się mega słodki), a dzisiaj zjadłam dwa ferrero rocher 😂 taki ze mnie przykład. Ale uważam, że należało mi się😜 Aczkolwiek nadal mam zamiar trzymać michę i ewentualnie raz w tyg zjeść coś słodkiego. Będę Wam mocno kibicować.
Niezapominajka🍀 ma już zrobione piękne pazury, MayMasza idzie wywijać tyłeczkiem 😁. Królik będzie jadła same zdrowe rzeczy. No jak tu Was nie kochać. 💓
Edit: Alisek93 teraz to mnie zaimponowałaś 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 22:02
Niezapominajka 🍀, krolik, Alisek93, Reikja, MayMasza, MamaRo, hannah_92 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
I ja dołączę i jaaa! niestety dopiero od 3, bo mam teraz przerąbane 3 dni od 7 do 21 w robocie... ale w sobotę robię zakupy i będę zdawać raporty z grzechów dietowych haha uwielbiam Was!
krolik, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
U mnie zdrowe nawyki są, ale ostatnio zbyt często sobie folgowałam, dlatego potrzebuję sama sobie dać takiego kopa, a z Wami na pewno się uda! Pamiętam jak dawniej pilnowałam diety, mimo, że dla innych byłam jak kosmitka - taki Papillonek dwa to ja czułam się rewelacyjnie, a teraz znowu 2 faza cyklu, a ja co jakiś czas wzdęta i pojawiają się gazy, co jeszcze niedawno było mi obce.
Alisek też tak piekłam i robiłam dużo takich słodkości, matko ile ja fajnych rzeczy zdrowych kiedyś wymyślałam! Na weekendzie chyba zrobię ciasto dyniowe albo marchewkowe
Jedyny u mnie plus jest taki, że sobie sama nic nie kupię, żrem jak ktoś przynosi Czasem jak chodzę po sklepie to nawet mam ochotę wziąć coś słodkiego grzesznego, ale ja już mam taki zryty łeb, że od razu patrzę na skład i kończy się na tym, że nic nie biorę. Niestety nie wiem co zrobić jeszcze z ludźmi co znoszą mi i mojej córce słodycze (córka nie je, bo ja za nią wyjadam), kiedyś mąż wynosił do garażu, bo mu kazałam i przynosił na @ Chyba czas do tego wrócićClausix, Alisek93, Natka95, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
A Papilllon Tobie się jak najbardziej należy! To nie jest tak, że już nigdy nie wolno, od czasu do czasu jak najabrdziej, gorzej jak to od czasu do czasu jest co drugi dzień, choć ja ostatnio, uwagaaaa trzymałam się dzielnie i 7 dni nic co ma cukier w ustach nie miałam
-
my tez slodyczy w domu nie mamy, mamy na dzis babeczki marchewkowe ktore maz zrobil w niedziele i tak od niedzieli po 1-2 jemy ale typowych slodyczy nie ma... za to grzech zaczyna sie po 20 jak corka spi ;/
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:my tez slodyczy w domu nie mamy, mamy na dzis babeczki marchewkowe ktore maz zrobil w niedziele i tak od niedzieli po 1-2 jemy ale typowych slodyczy nie ma... za to grzech zaczyna sie po 20 jak corka spi ;/
No teraz wieczorki sprzyjają ku takiemu grzeszkowaniu Ja planuję na weekendach tak grzeszyć, ale zdrowo, robić jakąś fajną kolację w formie sałatki, grzanek i może zakwas z buraka zamiast wina haha i coś powymyślać na przekąski, żeby sobie też przyjemności za bardzo nie odmawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 22:27