X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Kocięba Nowa

Wysłany: 29 września 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie proszę czy zdażyło Wam się mieć bole menstruacyjne od 20 dnia cyklu ? Miesiączki jeszcze nie mam ale cykle mam od 26 do 29 dni ...
    gdy byłam u ginekologa 18.09 powiedział ze jest pęcherzyk 18 mm oczywiście śluz płodny był miłość z mężem co 2-3 dni ale tak jest od kilku miesięcy i niestety nic :(
    Może macie podobnie lub miałyście ?
    Całuje Was

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wykupiłam receptę na Utrogestan i Aromka i znowu 120 zł poszło się ... Czemu to wszystko takie drogie :/ Mam teraz najbardziej znielubiany czas czyli po owulacji... chciałabym mieć nadzieję, ale jakoś tak średnio z tym.

Witam wszystkie nowe Dziewczyny :)

Zoe ale tam masz fajnie <3 zazdrooo!

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocięba wrote:
    Dziewczynki powiedzcie proszę czy zdażyło Wam się mieć bole menstruacyjne od 20 dnia cyklu ? Miesiączki jeszcze nie mam ale cykle mam od 26 do 29 dni ...
    gdy byłam u ginekologa 18.09 powiedział ze jest pęcherzyk 18 mm oczywiście śluz płodny był miłość z mężem co 2-3 dni ale tak jest od kilku miesięcy i niestety nic :(
    Całuje Was

Ojj ja tak często mam niestety. Już nawet 3 dni po operacji odczuwam bóle menstruacyjne. Nie wiem dlaczego tak, pewnie wszystko przez hormony, ale podbrzusze boli, jestem wzdeta plus dosyć mocne PMS mam. Wkurzające to jest, ale już się przyzwyczaiłam.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe oznacza życie wrote:
    Potwierdzam. Nigdy nie jest za późno na zmiany. Miałam pracę po której wracałam do domu zrozpaczona. Szef debil. Za nadgodziny nie płacił a jak chciałam wyjść 15 min wcześniej to pytał kiedy to odpracuje. Totalne bagno. A żeby było ciekawiej to pracowałam w bagnie na ul. Bagno 🤦‍♀️😂 pewnego dnia miarka się przebrała. Wykańczalismy wtedy z mężem pierwsze mieszkanie. Z kasą krucho. Mówię mu ze jeżeli nie pójdę teraz na studia podyplomowe to będę nieszczęśliwa do końca życia. Wydałam za rok nauki 10 tys zł. Część pieniędzy pożyczyłam od siostry. To była najlepsza inwestycja ever! Zanim jeszcze skonczylam studia dostałam pracę w której na start dostałam 1,5 tys zł więcej! Popracowałam tam półtora roku i przeszłam do obecnej. Z podwyżka rzędu tysiąc zł, premie kwartalne, trzynastka, podwyżki co roku małe to małe to zawsze to coś, prywatna opieka medyczna. Mało tego.tutaj jest Polityka prorodzinna. Dziecko chore? Zostawiaj robotę i leć do lekarza.
    I pomyśleć ze jeszcze 4 lata temu myślałam ze już zawsze będę nieszczęśliwa w pracy i będę zarabiać śmieszne pieniądze. Gdy to pisze leżę na leżaku nad basenem w 5* hotelu na Rodos z moim małym dzieciątkiem i pozdrawiam szefa ch*** środkowym palcem.

Zoe kochana, super że ci się tak udało. Ja wciąż mam nadzieję na lepsze życie dla siebie. Czuję się mega nieszczęśliwa w środku. Mam poczucie beznadziejności. Praca do dupy, z kijowym wynagrodzeniem, gdzie nawet marna podwyżkę daja mi pod stołem:( mam tego serdecznie dosyć i zrobię wszystko, żeby zmienić swoje życie. W jakiej branży pracujesz?:)

unify lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocięba wrote:
    Całuje Was
    Bardzo często zaraz po owulacji już mam bóle jak na okres, to u mnie norma chyba juz

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Zoe kochana, super że ci się tak udało. Ja wciąż mam nadzieję na lepsze życie dla siebie. Czuję się mega nieszczęśliwa w środku. Mam poczucie beznadziejności. Praca do dupy, z kijowym wynagrodzeniem, gdzie nawet marna podwyżkę daja mi pod stołem:( mam tego serdecznie dosyć i zrobię wszystko, żeby zmienić swoje życie. W jakiej branży pracujesz?:)
    Tyle mocno ♥️ wiem jak jest z beznadziejna praca i poczuciem beznadziejności ❤️❤️

hannah_92 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka trzeba coś dla siebie zrobić ! :) A co do moich owu i tak myślę, że jest lepiej niż poprzednio, bo coś zaczęłam zauważać, a i może cykl będzie krótszy :)

Zaobserwowałam u siebie, że po owu zaczyna mnie sypać na buzi zaskórnikami, włosy mocniej się przetłuszczają i pojawiają się w głowie ranki, poprzednio było to samo tylko dłużej trwało, bo długo nie miałam @, problem znika w momencie dostania miesiączki. A dopiero pisałam Wam jaką ładną mam buzie i już się psuje :P

Dziewczyny postanowiłam od 1 października zrobić sobie swoje własne wyzwanie, często ulegam pokusom, a patrząc jak Papillon ślicznie się trzymała diety to jestem nią zmotywowana :) Mam zamiar codziennie wieczorem spisywać co dobrego zrobiłam dla siebie w tym zdrowe posiłki, ćwiczenia, domowe spa itp. Chcę żeby październik był też miesiącem bez cukru :D W grę wchodzą jedynie domowe słodkości na zamiennikach zdrowych :) Przyłącza się któraś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 21:05

MayMasza, hannah_92, Niezapominajka 🍀, Papillon, Paulinaaa, Clausix, Zoe oznacza życie, Mggg lubią tę wiadomość

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Niezapominajka trzeba coś dla siebie zrobić ! :) A co do moich owu i tak myślę, że jest lepiej niż poprzednio, bo coś zaczęłam zauważać, a i może cykl będzie krótszy :)

Zaobserwowałam u siebie, że po owu zaczyna mnie sypać na buzi zaskórnikami, włosy mocniej się przetłuszczają i pojawiają się w głowie ranki, poprzednio było to samo tylko dłużej trwało, bo długo nie miałam @, problem znika w momencie dostania miesiączki. A dopiero pisałam Wam jaką ładną mam buzie i już się psuje :P

Dziewczyny postanowiłam od 1 października zrobić sobie swoje własne wyzwanie, często ulegam pokusom, a patrząc jak Papillon ślicznie się trzymała diety to jestem nią zmotywowana :) Mam zamiar codziennie wieczorem spisywać co dobrego zrobiłam dla siebie w tym zdrowe posiłki, ćwiczenia, domowe spa itp. Chcę żeby październik był też miesiącem bez cukru :D W grę wchodzą jedynie domowe słodkości na zamiennikach zdrowych :) Przyłącza się któraś? :)
    Ja! ;) Z chęcią dołączę :) z 'czegos dla siebie' to zapisałam się na pole dance! Zawsze chciałam 😁

krolik, hannah_92, Niezapominajka 🍀, Papillon, Clausix, MamaRo lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza super ! Możemy sobie codziennie zdawać relacje i się motywować żeby nic złego nie kusiło :) ja mam zamiar wdrażać jak najczęściej soki owocowo-warzywne dzisiaj odkopałam wyciskarkę, bo stała zakurzona i wjechał soczek burak-seler naciowy-jabłko mniam ! :) a z rzeczy nowych dla siebie to mam zamiar co drugi dzień wychodzić na godzinkę na spacer z kijkami żeby głowę wietrzyć i częściej jogować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 21:18

MayMasza, hannah_92, Niezapominajka 🍀, Clausix lubią tę wiadomość

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    MayMasza super ! Możemy sobie codziennie zdawać relacje i się motywować żeby nic złego nie kusiło :) ja mam zamiar wdrażać jak najczęściej soki owocowo-warzywne dzisiaj odkopałam wyciskarkę, bo stała zakurzona i wjechał soczek burak-seler naciowy-jabłko mniam ! :) a z rzeczy nowych dla siebie to mam zamiar co drugi dzień wychodzić na godzinkę na spacer z kijkami żeby głowę wietrzyć i częściej jogować :)
    Pamiętaj żeby sok z buraka dostał pół godziny zanim go wypijesz :)
    Też mam wyciskarka, a w sumie sokowirówke bardziej...
    Tak! Relacje to jest to! :) Cisniemy ten pazdziernikowaty zadziornik 😁

krolik, Papillon lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zupełnie przypadkiem od razu go nie piłam, bo jeszcze obiad gotowałam, ale czemu należy odczekać 30minut? Kiedyś dość często piłam i nie pamiętam w sumie czy czekałam, chociaż mam wrażenie, że gdzieś już to słyszałam.

• Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwii2, Masza rozpiera mnie duma! 🍀 Tyle tutaj trąbiłyśmy o zdrowej diecie, czasem do znudzenia, ale co ważniejsze, że rusza postanowienie robienia dla siebie dobrych rzeczy 😊 Jakie to jest ważne! Nie zapominać o sobie, o akceptacji i miłości do samej siebie, ale też dbanie o relację z partnerem. Często w tym pędzie i porażkach o tym zapominamy, a to tak ważne! Widzę ogromną zmianę w swoim podejściu i jaki daje mi to spokój. Może to tylko paznokcie, tylko kosmetyczka, tylko codzienny spacer albo tylko upieczenie ciasta na weekend, ale dla mnie to są małe zmiany, które robię dla siebie właśnie po to żeby o siebie zadbać. O to żeby wrócić do życia i się nim cieszyć 💚 A pole dance ekstra sprawa! Także ogromnie się cieszę z dobrych myśli i trzymam kciuki ✊🏻🍀

Papillon, Paulinaaa, krolik, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 miesięcy piję soki wyciskane na wyciskarce wolnoobrotowej i powiem szczerze, że dużo lepiej się czuję, niż czułam się 3 mce temu. Najczęściej robię marchew-seler naciowy- jabłko, ale często dodaję jakieś "bajery" typu kapusta czerwona, imbir, nawet czosnek :D Już wyrobiłam sobie taki nawyk żeby robić sok codziennie. Zmywania trochę jest, ale przyzwyczaiłam się :)
    Tak samo od 3 miesięcy nie jem słodyczy. Raz czy dwa mi się zdarzyła gałka lodów, ale to naprawdę sporadycznie. Jem za to właśnie domowe wypieki na mące bezglutenowej, słodzone daktylami albo syropem z agawy. Robię też kulki mocy, właśnie z daktyli, orzechów, olejku pomarańczowego i surowego kakao- pychotka! :D
    Od czasu jak lepiej jem to trochę uspokoiły mi się jelita, bo zawsze mialam z nimi masakrę- jak nie wzdęcia, biegunki to zaparcia:/ wiadomo, dalej czasami dają o sobie znać, ale jest o niebo lepiej :D

Trzymam kciuki za Wasze wyzwanie <3

Papillon, krolik, Natka95, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetny pomysł z tym, żeby zadbać o SIEBIE bardziej, muszę to przemyslec, przetrawic , pomyslec nad czyms i moze dołącze <3
    my z mezem za duzo pijemy alko na pewno, tzn to nie są duzeee ilosci, 1 drink, 1 kieliszek wina, w tej chwili ... 1 kubeczek grzanego wina, ale spokojnie 3-4x w tygodniu. do tego 1-2x w tyg JA chipsy. Słodyczy raczej nie jemy, a poza tym odzywiamy sie zdrowo. ale te wieczory grzeszymyyyyy ;/ moze faktycznie trzeba o siebie zadbac, no i ten ruch ...zerowy kurde ;/ ;/
    ja dzis sie podlamalam tym testem, wiadomo jakas nadzieja jest, ale no bardzo nikła, mam juz ochote na jedzenie ( przedokresowe), no i ten test negatyw, temp wczoraj 36,5 dzis 36,7 ale nie mierzylam wczesniej jakie byly... teraz ogladam sobie wykresy ciazowe i tak o ... mysle moze kupic ten ovarin ?? biore tylko kwas foliowy, maz od kilku dni Se+Zn, i tyle.. cykle mam regularne, owulacja jest... teraz pyknal 6 ms

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo wrote:
    Dziękuję:)
    Właśnie znalazłam wątek na bbf o progesteronie na początku ciąży i faktycznie czasem w 5 tygodniu się taki zdarza;) daje nadzieję:)
    Jeszcze chciałam Was poinformować że jestem Waszą cichą fanką 😍 odkąd przeniosłyście się z bodajże sierpniowego wątku:) Uwielbiam to jakie jesteście dla siebie i dla obcych takich jak ja;) ogólnie świat mediów społecznościowych mnie przeraża ale tutaj to co innego 😍 jestem pod wielkim wrażeniem tego jaka tu panuje atmosfera:) nie jestem odkrywcą;) ale widzę że nie tylko ja mam czasem ochotę po prostu to napisać:)
    MamaRo witamy 😍💖🥰 bardzo nam miło, że odważyłaś się do nas dołączyć. Pewnie mamy wiele anonimowych fanek 🤔 Nie Bać się i Odzywać się proszę!!! Każda nowa duszyczka jest mile widziana.

Ale jestem dzisiaj z Was dumna 😍❤️ moje drogie. Tyle energii pozytywnej. Królik 💜 ja wzorem do naśladowania? No bardzo mi miło!!! Powiem Wam, że wczoraj zjadłam z radości marsa(ale wydawał mi się mega słodki), a dzisiaj zjadłam dwa ferrero rocher 😂 taki ze mnie przykład. Ale uważam, że należało mi się😜 Aczkolwiek nadal mam zamiar trzymać michę i ewentualnie raz w tyg zjeść coś słodkiego. Będę Wam mocno kibicować.
    Niezapominajka🍀 ma już zrobione piękne pazury, MayMasza idzie wywijać tyłeczkiem 😁. Królik będzie jadła same zdrowe rzeczy. No jak tu Was nie kochać. 💓
    Edit: Alisek93 teraz to mnie zaimponowałaś 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 22:02

Niezapominajka 🍀, krolik, Alisek93, Reikja, MayMasza, MamaRo, hannah_92 lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączę i jaaa! :D niestety dopiero od 3, bo mam teraz przerąbane 3 dni od 7 do 21 w robocie... ale w sobotę robię zakupy i będę zdawać raporty z grzechów dietowych haha :P uwielbiam Was! <3

krolik, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdrowe nawyki są, ale ostatnio zbyt często sobie folgowałam, dlatego potrzebuję sama sobie dać takiego kopa, a z Wami na pewno się uda! :) Pamiętam jak dawniej pilnowałam diety, mimo, że dla innych byłam jak kosmitka - taki Papillonek dwa :D to ja czułam się rewelacyjnie, a teraz znowu 2 faza cyklu, a ja co jakiś czas wzdęta i pojawiają się gazy, co jeszcze niedawno było mi obce.

Alisek też tak piekłam i robiłam dużo takich słodkości, matko ile ja fajnych rzeczy zdrowych kiedyś wymyślałam! Na weekendzie chyba zrobię ciasto dyniowe albo marchewkowe :)

Jedyny u mnie plus jest taki, że sobie sama nic nie kupię, żrem jak ktoś przynosi :D Czasem jak chodzę po sklepie to nawet mam ochotę wziąć coś słodkiego grzesznego, ale ja już mam taki zryty łeb, że od razu patrzę na skład i kończy się na tym, że nic nie biorę. Niestety nie wiem co zrobić jeszcze z ludźmi co znoszą mi i mojej córce słodycze :P (córka nie je, bo ja za nią wyjadam), kiedyś mąż wynosił do garażu, bo mu kazałam i przynosił na @ :D Chyba czas do tego wrócić :D

Clausix, Alisek93, Natka95, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Papilllon Tobie się jak najbardziej należy! :) To nie jest tak, że już nigdy nie wolno, od czasu do czasu jak najabrdziej, gorzej jak to od czasu do czasu jest co drugi dzień, choć ja ostatnio, uwagaaaa trzymałam się dzielnie i 7 dni nic co ma cukier w ustach nie miałam :P

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez slodyczy w domu nie mamy, mamy na dzis babeczki marchewkowe ktore maz zrobil w niedziele i tak od niedzieli po 1-2 jemy :D ale typowych slodyczy nie ma... za to grzech zaczyna sie po 20 jak corka spi ;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • krolik Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    my tez slodyczy w domu nie mamy, mamy na dzis babeczki marchewkowe ktore maz zrobil w niedziele i tak od niedzieli po 1-2 jemy :D ale typowych slodyczy nie ma... za to grzech zaczyna sie po 20 jak corka spi ;/

No teraz wieczorki sprzyjają ku takiemu grzeszkowaniu :( Ja planuję na weekendach tak grzeszyć, ale zdrowo, robić jakąś fajną kolację w formie sałatki, grzanek i może zakwas z buraka zamiast wina haha :D i coś powymyślać na przekąski, żeby sobie też przyjemności za bardzo nie odmawiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 22:27

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ