X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Pierwszy raz śniło mi się dzisiaj, że jestem w ciąży... i ten strach mi się śnił, że znowu skończy się tak wcześnie.
    Proszę wszechświecie, żeby to był ten miesiąc!
    Oby Kochana <3 Będzie Twój, będzie mój, będzie nasz :D Będzie naszej grupy oł je je je :D

hannah_92, Clausix, Reikja lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    A ja nie umiem. Łatwo się mówi, ale to wcale nie jest takie proste. Nie potrafię powiedzieć sobie, że taka jest natura, nie mam na to wpływu i mogę wgl nie mieć dzieci.... dla mnie takie życie wtedy jest bezcelowe... A jak niby wszystko gra i wciąż sie nie udaje, albo nie gra, ale ja nie mogę z tym nic zrobić to tak właśnie sobie myślę.... myślę.. dlaczego akurat ja na tyle milionów par... dlaczego skoro bardzo chcę, akurat ja muszę być wybrakowana.

Kochana ja wiem co przechodzisz, tyle przepłakałam, tyle nerwów zjadłam, tyle słodyczy i wypalonych papierosowy. Mam w domu wózek i nosidełko, wanienkę, jakieś ciuszki maleńkie i przybory dla bobasa i za każdym razem, gdy to widzę, to skręca mnie z bólu. Nienawidzę za to cały świat, ale nikt tu nie jest winny. Przyczyna poronienia nie jest nam znana. Prawdopodobnie mutacje genetyczne. Moja krew 0+, dobrze wróżyło no i nie pykło. Mimowolnie w głowie odliczam dni do 14 października, na który miałam termin, po co? Kto wie.. Może łatwiej mi to przetrawić, a może trudniej? Nie wiem. Wyczekuje do kolejnych dpo, a nóż pokaże się kreseczka i znowu nic. Co miesiąc jest gorzej i człowiek traci wiarę w siebie, szuka niedoskonałości i nie raz dziury w całym. Wiem to, ale wiem też, że każda z nas będzie szczęśliwa, bo skoro tak bardzo chcemy darzyć kogoś miłością, to nie może się nie udać. Czasem trzeba zacisnąć zęby i się nie poddawać, ale też dać sobie trochę na luz, bo się w końcu oszaleje, a nerwy w przypadku starań wcale nam nie są potrzebne. Trzymam kciuki za nas wszystkie, ale Kochana za Ciebie szczególnie i za Clausix też, bo bliska jest mi ta data w stopce.

P.S.
    Teraz to juz chyba jest to 🖤💜😛 13:30

7c3f9e5a16a6.jpg bed4c5721905.jpg

Clausix, Papillon lubią tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Właśnie to zamierzam zrobić:) dziękuję kochana♥♥♥ Też muszę zmienić nastawienie i starać się nie przejmować. Na tyle rzeczy nie mamy wpływu, że szkoda nerwów. Ojj ta moja podstępna natura, czemu tak ciężko mieć luz w pupie?:D
    Jak człowiek jest empatyczny, uczuciowy i emocjonalny to ciężko mu mieć w pupie wszystko, nawet jakby bardzo chciał :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Jak człowiek jest empatyczny, uczuciowy i emocjonalny to ciężko mu mieć w pupie wszystko, nawet jakby bardzo chciał :D

Masz rację. A jeśli dodać jeszcze do tego marzenia, które się nie spełniają mimo starań to już w ogóle człowieka złość, smutek i gniew bierze. Wierzę jednak w to, że każda z nas doczeka się na bobaska, że każda z nas będzie wspaniałą mamą♥♥ i to już niedługo:)

MayMasza, Papillon lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • krolik Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, witam się dopiero dziś, wczoraj tylko podczytywałam, nie miałam czasu nawet siąść napisać coś.

Achna spóźnione wszystkiego najlepszego ! :*

Juliet do dzieła! :)

Niezapominajka Ty też tam szalej! :)

Papillon jak się czujesz? :)

Dziewczyny, wszystkie zostaniecie mamusiami, na każdą przyjdzie pora i czuję, że już niedługo :*

Wczoraj miałam takiego pms'a, że męża chciałam udusić :D Nie żeby jakiś szczególny powód był, bo później przeprosiłam. Zaczynam czuć się jak na @. Oby przyszła w terminie, już nie patrząc na wykres, bo jego w ogóle nie traktuje jako wyznacznik czegokolwiek.

ps. a jak tam nasze wyzwanie? :D widzę, że grzeszki się zdarzają :D Ja w piątek zjadłam malinową chmurkę, bo akurat byłam u koleżanki, a że ona była tylko w odwiedzinach u rodziców to nie mogłam sobie wyjątkowej sytuacji odpuścić, ale tak to ładnie się trzymam :D Choć ciągnie bardzo do wszystkiego co złe jak to przed @ :D Dzisiaj w planach lekki trening, szczotkowanie ciała na sucho i maseczka wieczorem o ile dziecko pozwoli :D Korzystam teraz póki jest z tatą na spacerze i idę ćwiczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 16:09

Niezapominajka 🍀, Juliet, Papillon lubią tę wiadomość

• Clausix Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    ps. a jak tam nasze wyzwanie? :D widzę, że grzeszki się zdarzają :D Ja w piątek zjadłam malinową chmurkę, bo akurat byłam u koleżanki, a że ona była tylko w odwiedzinach u rodziców to nie mogłam sobie wyjątkowej sytuacji odpuścić, ale tak to ładnie się trzymam :D Choć ciągnie bardzo do wszystkiego co złe jak to przed @ :D Dzisiaj w planach lekki trening, szczotkowanie ciała na sucho i maseczka wieczorem o ile dziecko pozwoli :D Korzystam teraz póki jest z tatą na spacerze i idę ćwiczyć :)

Ja dziś otworzyłam Sprytne gotowanie i powstało curry z kalafiorem oraz pieczone kotleciki kalafiorowo-marchewkowe (miałam ogromniasty kalafior haha :P ) - będzie na kilka dni jedzenia ;) A jutro na kolacje wymyśliłam sobie pomidory malinowe + żółte, z grillowanym halloumi (kaloryczne ale kocham goooo), figą, bazylią i pestkami dyni (dla M dodatkowo szynka parmeńska której nie lubię) :) Staram się, ale weekend mógłby być codziennie - wtedy mam siłę i czas na gotowanie i wymyślanie itd :D

Reikja, krolik, Papillon, Karenira lubią tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Hej, hej, witam się dopiero dziś, wczoraj tylko podczytywałam, nie miałam czasu nawet siąść napisać coś.

Achna spóźnione wszystkiego najlepszego ! :*

Juliet do dzieła! :)

Niezapominajka Ty też tam szalej! :)

Papillon jak się czujesz? :)

Dziewczyny, wszystkie zostaniecie mamusiami, na każdą przyjdzie pora i czuję, że już niedługo :*

Wczoraj miałam takiego pms'a, że męża chciałam udusić :D Nie żeby jakiś szczególny powód był, bo później przeprosiłam. Zaczynam czuć się jak na @. Oby przyszła w terminie, już nie patrząc na wykres, bo jego w ogóle nie traktuje jako wyznacznik czegokolwiek.

Meh, weekend trochę oszukistyczny :/ ale zrobiłam do pracy curry z ciecierzycy pomidorów dyni i papryki więc nie jest źle 😁 tylko te słodycze w weekend nie znoszę!!!! 😭😭😭
    Dzisiaj jestem cały dzień sama więc zamiast odpoczywać to kuźwa latam jak robocie na motorku

Reikja lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reikja, Natka nie lubię tej bieli 😑
    Juliet tak czułam, że owulka to dopiero będzie 😁 Działajcie i trzymam kciuki!!!

Królik dziękuję, że pytasz 😘 Czuje się bardzo dobrze. W zasadzie bolą mnie tylko cycki. Takiej ciąży to bym sobie życzyła już do końca 😂 Super, że udało Ci się znaleźć czas tylko dla siebie. Korzystaj 😘

Clausix ta tempka tak spada, że owulka może być wcześniej 😁😁😁

MayMasza wypuściłaś to jajo? 😂

Wiem, że to taka sucha gadka. Ale naprawdę wierzę, że każda z Was ujrzy niedlugo ⏸️ kreseczki. Z mojej perspektywy mogę tylko powiedzieć, że jak już wyjdzie ta piękna druga kreska to cały trud starań zostaje zapomniany. I niedługo wszystkie o nim zapomnicie❤️♥️💖💚 Październiku bądź łaskawy!

Juliet, Clausix, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj u mnie wyzwanie ciężko. Wczoraj i dziś szarlotka teściowej. Jest przepyszna, ale zjadłam tylko jeden kawałek😀😀 dostaliśmy też bigos którego wieki nie jadłam, także na kolację zjedzony. Na obiad była fit zdrowa carbonara. Na jutro na rano zrobiliśmy tzw. nocną owsiankę z musem jabłkowym a na drugie śniadanko chyba sałatka z makaronem będzie. W tygodniu zawsze jemy zdrowo, ale w weekend ciężko przetrwać. Miałam odstawić kawę na jakiś czas, ale też nie wychodzi 🙆

Papillon, krolik lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Ojj u mnie wyzwanie ciężko. Wczoraj i dziś szarlotka teściowej. Jest przepyszna, ale zjadłam tylko jeden kawałek😀😀 dostaliśmy też bigos którego wieki nie jadłam, także na kolację zjedzony. Na obiad była fit zdrowa carbonara. Na jutro na rano zrobiliśmy tzw. nocną owsiankę z musem jabłkowym a na drugie śniadanko chyba sałatka z makaronem będzie. W tygodniu zawsze jemy zdrowo, ale w weekend ciężko przetrwać. Miałam odstawić kawę na jakiś czas, ale też nie wychodzi 🙆
    Hannah_92 ja w szczęśliwym cyklu skusiłam się na serniczka teściowej 😂 i pykło. Także nie przejmuj się 😁❤️ważne, że w tygodniu udaje się jeść zdrowo. Większość Polaków przez cały tydzień je sam syf.
    Hanka U Ciebie to chyba lada chwila będzie owulka 😁😁😁❤️

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Reikja, Natka nie lubię tej bieli 😑
    Juliet tak czułam, że owulka to dopiero będzie 😁 Działajcie i trzymam kciuki!!!

Królik dziękuję, że pytasz 😘 Czuje się bardzo dobrze. W zasadzie bolą mnie tylko cycki. Takiej ciąży to bym sobie życzyła już do końca 😂 Super, że udało Ci się znaleźć czas tylko dla siebie. Korzystaj 😘

MayMasza wypuściłaś to jajo? 😂

Wiem, że to taka sucha gadka. Ale naprawdę wierzę, że każda z Was ujrzy niedlugo ⏸️ kreseczki. Z mojej perspektywy mogę tylko powiedzieć, że jak już wyjdzie ta piękna druga kreska to cały trud starań zostaje zapomniany. I niedługo wszystkie o nim zapomnicie❤️♥️💖💚 Październiku bądź łaskawy!
    Nie wiem 😂😂😂 po 22 wczoraj ovitrelle, więc dziś/jutro powinno sobie wyjść 😁😁😁 🐝🐝🐝🐝🐝🐝

Papillon lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, jak to jest z tą szyjką, wydaje mi się że moja cały czas jest lekko otwarta ;/ jest takie wgłębienie na "czubku". Chyba po owu powinna się zamknąć, no nie? To samo z położeniem, mi się wydaje że moja non stop jest nisko, bo zawsze ją dosięgam bez problemu palcami 😒bez znaczenia czy to po miesiączce, owulacja, czy po owulacji..
    No chyba że po prostu nie umiem tego badać 🤣

Mi się wydaje że znowu lipa jakaś w tym cyklu i powoli łapię doła czyli jak co miesiąc 🥺

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Nie odzywałam się w weekend, bo nie było kiedy i w sumie to odpoczywam psychicznie od starań.

W pt byliśmy u szwagra na urodzinach, zrobiłam mu tort i był nieskromnie powiem bardzo smaczny :)

W SB podjechałam z siostrami na zakupy i kupiłam buty, później obiad i tak zleciało. Dziś mimo, że niedziela to z mężem działaliśmy na budowie i tak zleciało.

U mnie 28 DC, cycki mam takie, że mąż powiedział: "jak z amerykańskiego filmu" 🤩🤩🤩 bardzo pełne są i trochę bolą. Poza tym śniło mi sie, że dostałam @... Więc pewnie niedługo przyjdzie.

MayMasza, Papillon, hannah_92 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Achna Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I weekend dobiega końca....

Dziękuję bardzo za życzenia 😘😘😘

Widze ze piękne owulki sie uszykowaly z których musza być ⏸️🍀♥️

Laski rozkręćcie ten październik 🍀🍀🍀🍀

Miłego 😘 😘 😘

MayMasza, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Hej hej :)

Nie odzywałam się w weekend, bo nie było kiedy i w sumie to odpoczywam psychicznie od starań.

W pt byliśmy u szwagra na urodzinach, zrobiłam mu tort i był nieskromnie powiem bardzo smaczny :)

W SB podjechałam z siostrami na zakupy i kupiłam buty, później obiad i tak zleciało. Dziś mimo, że niedziela to z mężem działaliśmy na budowie i tak zleciało.

U mnie 28 DC, cycki mam takie, że mąż powiedział: "jak z amerykańskiego filmu" 🤩🤩🤩 bardzo pełne są i trochę bolą. Poza tym śniło mi sie, że dostałam @... Więc pewnie niedługo przyjdzie.
    Fajnie, że mieliście intensywny weekend :) psychiczny odpoczynek bardzo sie przydaje 🤭 żeby takie cycki zawsze były prawda? :D

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:

Tempka wróciła do normalnej po odstawieniu Aromka ;) zwykle spada do tego poziomu w 4dc, a teraz spadła dopiero w 9 jak letrozol się wypłukał :) Myślę, że będzie standardowo koło 16dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 21:33

💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Mggg Ekspertka

Wysłany: 4 października 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Kobitki, jak to jest z tą szyjką, wydaje mi się że moja cały czas jest lekko otwarta ;/ jest takie wgłębienie na "czubku". Chyba po owu powinna się zamknąć, no nie? To samo z położeniem, mi się wydaje że moja non stop jest nisko, bo zawsze ją dosięgam bez problemu palcami 😒bez znaczenia czy to po miesiączce, owulacja, czy po owulacji..

Mi się wydaje że znowu lipa jakaś w tym cyklu i powoli łapię doła czyli jak co miesiąc 🥺
    Nie łam się 😉😀 jeszcze za wcześnie by cos przesądzać 😘

27l
    Starania od: listopad 2019
    PCOS, brak owulacji
    09.2020- stymulacja clostilbegyt
    28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
    11.10.2020 - test pozytywny
    11.2020 - dwie fasolki
    11.2020 została jedna fasolka :(
    29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
    20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zmiana, ale miałam już dwie biochemiczne 🤦🏽‍♀️ chociaż tu jeden z wczoraj, jeden z dziś i jest różnica w kreskach.

7651d103b058.jpg

Clausix, krolik, MayMasza, Alisek93, unify, Paulinaaa, hannah_92 lubią tę wiadomość

• Clausix Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:

Moja też mam wrażenie jest wiecznie otwarta :P mniej bardziej ale jednak nie mogę wyczuć żeby była taka zamknięta na maxa... może tak musi być? co do wysokości to czuję różnicę, ale nie bardzo umiem ocenić czy to już wysoko czy jeszcze średnio... umiem zauważyć różnicę między rano a wieczorem, ale tak ogólnie w cyklu nie bardzo

💊 M - Fertilman Plus 2x1

• Juliet Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyjki nie badam, nie umiem i chyba nie będę, czytałam dużo na ten temat, ale nie jestem przekonana 😋 mój weekend w pracy się skończył i zaczyna się tydzień urlopu, aaale sobie odpocznę 🥰 we wtorek wyczekiwana wizyta u gina, cieszę się jak głupia, bo to pierwszy raz od poronienia, w końcu zrobię wszystkie potrzebne badania i będę wiedziała co i jak 😊 test owu wciąż pozytywny więc pik trwa, może jeszcze jutro uda mi się dorwać M po pracy i zakończyć ten cykl starań 😛😛 a później będziemy czekać na mały cud.
    Mimo tych zawirowań z owulacją, to w tym miesiącu nie opuszcza mnie dobre przeczucie, może to moja zmiana nastawienia, ale na pewno WY maczałyście w tym palce 😁 Życzę wszystkim dobrej nocy i miłego dnia. Jutrzejszym testującym powodzenia 🖤💜👍

Papillon, Reikja lubią tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ