Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
U mnie już plamienie przed małpą, także lipa... nawet ładny próg niczego nie oznacza
Clausix, też zastanawiam się nad jogą, z czym ćwiczysz? masz jakieś kanały do polecenia?
Też robiłam z Kołakowską to kwarantannowe wyzwanie na wiosnę ale przestałam po tym jak zbadałam prolaktynę i wywaliło mi ponad 25, moja endo od razu spytała czy ćwiczyłam w ostatnim czasie i mówiła, że jeśli wcześniej nie robiłam nic i nagle się wzięłam za ćwiczenia 6 razy w tygodniu to tak się mogło stać - a ja właśnie tak zrobiłam 😅😅 trzymam kciuki za wizytę
ami_ami, Juliet kciuki za wizyty
Alisek daj znać jak ten próg, aczkolwiek po sobie wiem, że nie ma co się zbytnio na tym skupiać...
Tak Was czytam dziewczyny i się zastanawiam czy któraś się stara bez żadnych wspomagaczy w postaci stymulacji ? -
Natka95 wrote:Hej
U mnie już plamienie przed małpą, także lipa... nawet ładny próg niczego nie oznacza
Clausix, też zastanawiam się nad jogą, z czym ćwiczysz? masz jakieś kanały do polecenia?
Też robiłam z Kołakowską to kwarantannowe wyzwanie na wiosnę ale przestałam po tym jak zbadałam prolaktynę i wywaliło mi ponad 25, moja endo od razu spytała czy ćwiczyłam w ostatnim czasie i mówiła, że jeśli wcześniej nie robiłam nic i nagle się wzięłam za ćwiczenia 6 razy w tygodniu to tak się mogło stać - a ja właśnie tak zrobiłam 😅😅 trzymam kciuki za wizytę
Alisek daj znać jak ten próg, aczkolwiek po sobie wiem, że nie ma co się zbytnio na tym skupiać...
Tak Was czytam dziewczyny i się zastanawiam czy któraś się stara bez żadnych wspomagaczy w postaci stymulacji ?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Tak Was czytam dziewczyny i się zastanawiam czy któraś się stara bez żadnych wspomagaczy w postaci stymulacji ?
Ja polecam kanał Gosi Mostowskiej i Oli Żelazo♥MayMasza, Natka95, Clausix, Juliet lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Ja polecam kanał Gosi Mostowskiej i Oli Żelazo♥
hannah_92, Clausix lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Gosia mnie bardzo uspokaja 😁 mam też wykupiony abonament na Portal Jogi ale jeszcze go nie użyłam... Od dobrych 3 miesięcy 😂33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Też trochę ćwiczyłam z Olą Żelazo, Chodakowska, Kołakowska włączyłam raz, Qczaj, uczyłam się pływać, przed pandemia 2x tydzień zajęcia w klubie fitness. Jeszcze nie interesowałam się jakie cwiczenia można robić, więc na razie stawiam na spacery. Chociaż jak wróciłam z wakacji to na razie ugrzęzłam na kanapie. I tak oto kończą się takie zrywy.
Pomimo że bardzo lubię takie aktywności to czasem przy natłoku domowych obowiązków zapominam o tym i padam ze zmęczenia na kanapę a później zamieniam ja na sypialnie -
My działamy jeszcze bez. Raz się udało, ale długo się nie cieszyliśmy. 14ego mamy wizytę u specjalisty od niepłodności, zobaczymy co powie jak zobaczy moje wyniki. Poprzedni ginekolog twierdził, że wszystko jest ok i po prostu mamy próbować.
A tak z ciekawości. Czy któraś z Was brała coś na zbicie prolaktyny? U mnie w 3dc dużo ponad normę, bo aż 628 ulU/ml przy normie do 496
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
bambusek93 wrote:My działamy jeszcze bez. Raz się udało, ale długo się nie cieszyliśmy. 14ego mamy wizytę u specjalisty od niepłodności, zobaczymy co powie jak zobaczy moje wyniki. Poprzedni ginekolog twierdził, że wszystko jest ok i po prostu mamy próbować.
A tak z ciekawości. Czy któraś z Was brała coś na zbicie prolaktyny? U mnie w 3dc dużo ponad normę, bo aż 628 ulU/ml przy normie do 496
Osobiście nic nie brałam, ale wiem że dziewczyny biorą bromergon."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mama8latka miałam 2 razy w życiu takie plamienia raz różowe, a raz brązowe i to były na 100% owulacyjne, bo po pierwszym byłam akurat u gin i potwierdził owulację.
MayMasza super, że poszłaś, dalszych sukcesów życzę! Będziesz niedługo latać po tej rurze
Natka ja bez żadnej stymulacji, ale ja dopiero zaczęłam
Co do jogi, polecam Gosię Mostowską, nie przepadałam nigdy, bo ja uwielbiam ostre treningi, ale po porodzie musiałam coś lekkiego znaleźć dla siebie i Gosia przekonała mnie do jogi. Odkąd wróciłam do cięższych treningów to joguje rzadziej, ale teraz chcę to robić regularnie Oprócz tego ćwiczę też z Chodakowską, bo kupiłam pakiet na cały rok w promce na black friday Teraz mam zamiar przerzucić się na trainingpoint Edyty Litwiniuk.
Zoe jak chcesz ćwiczyć w ciąży to polecam Ci z całego serca wizytę u fizjourogin od 2 trymestru (ja byłam dopiero po porodzie i żałuje, że nie zebrałam tyłka w ciąży), a jak dostaniesz zgodę od ginekologa na ćwiczenia to Edyta Litwiniuk ma super program dla kobiet w ciąży i Lewandowskiej też są spoko, ćwiczyłam z nią całą ciążęMama8latka, Karenira lubią tę wiadomość
-
Mam jeszcze pytanko, jak u Was zaczyna się okres? Czy macie od razu w pierwszy dzień potop, albo chociaż czerwono...? ja nie wiem, bo może mam tak od zawsze, a nie zwracałam uwagi przed staraniami, ale zawsze teraz w 1 szy dzień plamię, taki jakby śluz podbarwiony krwią, dopiero potem na drugi dzień jest normalna krew. Zastanawiam się czy to normalne? czytałam, że to mogą być problemy z progiem, ale w tym cyklu miałam ładny wynik, a dziś właśnie zaczęło się plamienie, więc @ pewnie jutro....
-
Natka95 wrote:Mam jeszcze pytanko, jak u Was zaczyna się okres? Czy macie od razu w pierwszy dzień potop, albo chociaż czerwono...? ja nie wiem, bo może mam tak od zawsze, a nie zwracałam uwagi przed staraniami, ale zawsze teraz w 1 szy dzień plamię, taki jakby śluz podbarwiony krwią, dopiero potem na drugi dzień jest normalna krew. Zastanawiam się czy to normalne? czytałam, że to mogą być problemy z progiem, ale w tym cyklu miałam ładny wynik, a dziś właśnie zaczęło się plamienie, więc @ pewnie jutro....
różnie, kiedyś budziłam się z krwią i zaraz potom, od poronienia 2,5 roku temu raczej dostaje tak jak opisujesz, śluz podbarwiony krwią, a później, albo na drugi dzień się rozkręca. Chyba przed pierwszą ciążą też się to zdarzało, już nie pamiętam, wtedy się tak nie obserwowałam. -
Natka95 wrote:Mam jeszcze pytanko, jak u Was zaczyna się okres? Czy macie od razu w pierwszy dzień potop, albo chociaż czerwono...? ja nie wiem, bo może mam tak od zawsze, a nie zwracałam uwagi przed staraniami, ale zawsze teraz w 1 szy dzień plamię, taki jakby śluz podbarwiony krwią, dopiero potem na drugi dzień jest normalna krew. Zastanawiam się czy to normalne? czytałam, że to mogą być problemy z progiem, ale w tym cyklu miałam ładny wynik, a dziś właśnie zaczęło się plamienie, więc @ pewnie jutro....💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
krolik wrote:Mama8latka miałam 2 razy w życiu takie plamienia raz różowe, a raz brązowe i to były na 100% owulacyjne, bo po pierwszym byłam akurat u gin i potwierdził owulację.
MayMasza super, że poszłaś, dalszych sukcesów życzę! Będziesz niedługo latać po tej rurze
Co do jogi, polecam Gosię Mostowską, nie przepadałam nigdy, bo ja uwielbiam ostre treningi, ale po porodzie musiałam coś lekkiego znaleźć dla siebie i Gosia przekonała mnie do jogi. Odkąd wróciłam do cięższych treningów to joguje rzadziej, ale teraz chcę to robić regularnie Oprócz tego ćwiczę też z Chodakowską, bo kupiłam pakiet na cały rok w promce na black friday Teraz mam zamiar przerzucić się na trainingpoint Edyty Litwiniuk.
Zoe jak chcesz ćwiczyć w ciąży to polecam Ci z całego serca wizytę u fizjourogin od 2 trymestru (ja byłam dopiero po porodzie i żałuje, że nie zebrałam tyłka w ciąży), a jak dostaniesz zgodę od ginekologa na ćwiczenia to Edyta Litwiniuk ma super program dla kobiet w ciąży i Lewandowskiej też są spoko, ćwiczyłam z nią całą ciążę
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Natka95 wrote:Mam jeszcze pytanko, jak u Was zaczyna się okres? Czy macie od razu w pierwszy dzień potop, albo chociaż czerwono...? ja nie wiem, bo może mam tak od zawsze, a nie zwracałam uwagi przed staraniami, ale zawsze teraz w 1 szy dzień plamię, taki jakby śluz podbarwiony krwią, dopiero potem na drugi dzień jest normalna krew. Zastanawiam się czy to normalne? czytałam, że to mogą być problemy z progiem, ale w tym cyklu miałam ładny wynik, a dziś właśnie zaczęło się plamienie, więc @ pewnie jutro....
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
ami_ami wrote:Zależy bo jak zaczynam plamić rano, to po południu normalny okres. Ale wczoraj pojawił się śluz podbarwiony krwią, a dziś już normalna miesiączka. I dziś uważam jako 1 dc.
Ami, czyli w tym cyklu razem wysikujemy II ?ami_ami lubi tę wiadomość
-
Natka95 wrote:Ami, czyli w tym cyklu razem wysikujemy II ?
jak wyobrażam sobie jak mąż byłby szczęśliwy to ahhhh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 12:53
MayMasza lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
krolik wrote:Mama8latka miałam 2 razy w życiu takie plamienia raz różowe, a raz brązowe i to były na 100% owulacyjne, bo po pierwszym byłam akurat u gin i potwierdził owulację.
Zoe jak chcesz ćwiczyć w ciąży to polecam Ci z całego serca wizytę u fizjourogin od 2 trymestru (ja byłam dopiero po porodzie i żałuje, że nie zebrałam tyłka w ciąży), a jak dostaniesz zgodę od ginekologa na ćwiczenia to Edyta Litwiniuk ma super program dla kobiet w ciąży i Lewandowskiej też są spoko, ćwiczyłam z nią całą ciążę
O super! Dzięki za podpowiedz bo myślałam ze dopiero porodzie powinno się iść do fizjo.