X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dawajcie dziś znać jak po wizytach ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie już plamienie przed małpą, także lipa... nawet ładny próg niczego nie oznacza :)

Clausix, też zastanawiam się nad jogą, z czym ćwiczysz? masz jakieś kanały do polecenia?

Też robiłam z Kołakowską to kwarantannowe wyzwanie na wiosnę :D ale przestałam po tym jak zbadałam prolaktynę i wywaliło mi ponad 25, moja endo od razu spytała czy ćwiczyłam w ostatnim czasie i mówiła, że jeśli wcześniej nie robiłam nic i nagle się wzięłam za ćwiczenia 6 razy w tygodniu to tak się mogło stać - a ja właśnie tak zrobiłam 😅😅 trzymam kciuki za wizytę :)

ami_ami, Juliet kciuki za wizyty :)

Alisek daj znać jak ten próg, aczkolwiek po sobie wiem, że nie ma co się zbytnio na tym skupiać...

Tak Was czytam dziewczyny i się zastanawiam czy któraś się stara bez żadnych wspomagaczy w postaci stymulacji ?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam zadnej stymulacji, poki co przynajmniej, chyba ze gin w listopadzie o czym zdecyduje

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

U mnie już plamienie przed małpą, także lipa... nawet ładny próg niczego nie oznacza :)

Clausix, też zastanawiam się nad jogą, z czym ćwiczysz? masz jakieś kanały do polecenia?

Też robiłam z Kołakowską to kwarantannowe wyzwanie na wiosnę :D ale przestałam po tym jak zbadałam prolaktynę i wywaliło mi ponad 25, moja endo od razu spytała czy ćwiczyłam w ostatnim czasie i mówiła, że jeśli wcześniej nie robiłam nic i nagle się wzięłam za ćwiczenia 6 razy w tygodniu to tak się mogło stać - a ja właśnie tak zrobiłam 😅😅 trzymam kciuki za wizytę :)

Alisek daj znać jak ten próg, aczkolwiek po sobie wiem, że nie ma co się zbytnio na tym skupiać...

Tak Was czytam dziewczyny i się zastanawiam czy któraś się stara bez żadnych wspomagaczy w postaci stymulacji ?
    Ja na razie bez, ale obstawiam że po dzisiejszej wizycie będę z.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Ja polecam kanał Gosi Mostowskiej i Oli Żelazo♥

MayMasza, Natka95, Clausix, Juliet lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Ja polecam kanał Gosi Mostowskiej i Oli Żelazo♥
    Też ćwiczyłam z Gosią :) jest bardzo ok ;)

hannah_92, Clausix lubią tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mnie bardzo uspokaja 😁 mam też wykupiony abonament na Portal Jogi ale jeszcze go nie użyłam... Od dobrych 3 miesięcy 😂

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Zoe oznacza życie Koleżanka

Wysłany: 6 października 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trochę ćwiczyłam z Olą Żelazo, Chodakowska, Kołakowska włączyłam raz, Qczaj, uczyłam się pływać, przed pandemia 2x tydzień zajęcia w klubie fitness. Jeszcze nie interesowałam się jakie cwiczenia można robić, więc na razie stawiam na spacery. Chociaż jak wróciłam z wakacji to na razie ugrzęzłam na kanapie. I tak oto kończą się takie zrywy.
    Pomimo że bardzo lubię takie aktywności to czasem przy natłoku domowych obowiązków zapominam o tym i padam ze zmęczenia na kanapę a później zamieniam ja na sypialnie

• bambusek93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

My działamy jeszcze bez. Raz się udało, ale długo się nie cieszyliśmy. 14ego mamy wizytę u specjalisty od niepłodności, zobaczymy co powie jak zobaczy moje wyniki. Poprzedni ginekolog twierdził, że wszystko jest ok i po prostu mamy próbować.

A tak z ciekawości. Czy któraś z Was brała coś na zbicie prolaktyny? U mnie w 3dc dużo ponad normę, bo aż 628 ulU/ml przy normie do 496 :(

iv09hdgernzbn7dp.png

10.2019 początek starań
    05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔

14.02 ❣️⏸️❣️
    15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
    17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
    22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek93 wrote:
    My działamy jeszcze bez. Raz się udało, ale długo się nie cieszyliśmy. 14ego mamy wizytę u specjalisty od niepłodności, zobaczymy co powie jak zobaczy moje wyniki. Poprzedni ginekolog twierdził, że wszystko jest ok i po prostu mamy próbować.

A tak z ciekawości. Czy któraś z Was brała coś na zbicie prolaktyny? U mnie w 3dc dużo ponad normę, bo aż 628 ulU/ml przy normie do 496 :(

Osobiście nic nie brałam, ale wiem że dziewczyny biorą bromergon.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • krolik Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka miałam 2 razy w życiu takie plamienia raz różowe, a raz brązowe i to były na 100% owulacyjne, bo po pierwszym byłam akurat u gin i potwierdził owulację.

MayMasza super, że poszłaś, dalszych sukcesów życzę! :) Będziesz niedługo latać po tej rurze ;)

Natka ja bez żadnej stymulacji, ale ja dopiero zaczęłam :)

Co do jogi, polecam Gosię Mostowską, nie przepadałam nigdy, bo ja uwielbiam ostre treningi, ale po porodzie musiałam coś lekkiego znaleźć dla siebie i Gosia przekonała mnie do jogi. Odkąd wróciłam do cięższych treningów to joguje rzadziej, ale teraz chcę to robić regularnie :) Oprócz tego ćwiczę też z Chodakowską, bo kupiłam pakiet na cały rok w promce na black friday :D Teraz mam zamiar przerzucić się na trainingpoint Edyty Litwiniuk.

Zoe jak chcesz ćwiczyć w ciąży to polecam Ci z całego serca wizytę u fizjourogin od 2 trymestru (ja byłam dopiero po porodzie i żałuje, że nie zebrałam tyłka w ciąży), a jak dostaniesz zgodę od ginekologa na ćwiczenia to Edyta Litwiniuk ma super program dla kobiet w ciąży i Lewandowskiej też są spoko, ćwiczyłam z nią całą ciążę :)

Mama8latka, Karenira lubią tę wiadomość

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko, jak u Was zaczyna się okres? Czy macie od razu w pierwszy dzień potop, albo chociaż czerwono...? ja nie wiem, bo może mam tak od zawsze, a nie zwracałam uwagi przed staraniami, ale zawsze teraz w 1 szy dzień plamię, taki jakby śluz podbarwiony krwią, dopiero potem na drugi dzień jest normalna krew. Zastanawiam się czy to normalne? czytałam, że to mogą być problemy z progiem, ale w tym cyklu miałam ładny wynik, a dziś właśnie zaczęło się plamienie, więc @ pewnie jutro....

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Mam jeszcze pytanko, jak u Was zaczyna się okres? Czy macie od razu w pierwszy dzień potop, albo chociaż czerwono...? ja nie wiem, bo może mam tak od zawsze, a nie zwracałam uwagi przed staraniami, ale zawsze teraz w 1 szy dzień plamię, taki jakby śluz podbarwiony krwią, dopiero potem na drugi dzień jest normalna krew. Zastanawiam się czy to normalne? czytałam, że to mogą być problemy z progiem, ale w tym cyklu miałam ładny wynik, a dziś właśnie zaczęło się plamienie, więc @ pewnie jutro....

różnie, kiedyś budziłam się z krwią i zaraz potom, od poronienia 2,5 roku temu raczej dostaje tak jak opisujesz, śluz podbarwiony krwią, a później, albo na drugi dzień się rozkręca. Chyba przed pierwszą ciążą też się to zdarzało, już nie pamiętam, wtedy się tak nie obserwowałam.

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Ja mam od razu potop 🤦

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Mama8latka miałam 2 razy w życiu takie plamienia raz różowe, a raz brązowe i to były na 100% owulacyjne, bo po pierwszym byłam akurat u gin i potwierdził owulację.

MayMasza super, że poszłaś, dalszych sukcesów życzę! :) Będziesz niedługo latać po tej rurze ;)

Co do jogi, polecam Gosię Mostowską, nie przepadałam nigdy, bo ja uwielbiam ostre treningi, ale po porodzie musiałam coś lekkiego znaleźć dla siebie i Gosia przekonała mnie do jogi. Odkąd wróciłam do cięższych treningów to joguje rzadziej, ale teraz chcę to robić regularnie :) Oprócz tego ćwiczę też z Chodakowską, bo kupiłam pakiet na cały rok w promce na black friday :D Teraz mam zamiar przerzucić się na trainingpoint Edyty Litwiniuk.

Zoe jak chcesz ćwiczyć w ciąży to polecam Ci z całego serca wizytę u fizjourogin od 2 trymestru (ja byłam dopiero po porodzie i żałuje, że nie zebrałam tyłka w ciąży), a jak dostaniesz zgodę od ginekologa na ćwiczenia to Edyta Litwiniuk ma super program dla kobiet w ciąży i Lewandowskiej też są spoko, ćwiczyłam z nią całą ciążę :)
    Latać to może nie, ale będę dumna z siebie jak okiełznam swoje mięśnie ;)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Zależy bo jak zaczynam plamić rano, to po południu normalny okres. Ale wczoraj pojawił się śluz podbarwiony krwią, a dziś już normalna miesiączka. I dziś uważam jako 1 dc.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Wszystko zależy od tego kiedy się 'rozkręca' a dokładniej o jakiej porze dnia. Jeśli rano to często brudzi bieliznę już na czerwono i w ciągu dnia się rozkręca. Jeśli jednak na wieczór to częściej w ciągu dnia zabarwiony śluz i dopiero na drugi dzień.

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Zależy bo jak zaczynam plamić rano, to po południu normalny okres. Ale wczoraj pojawił się śluz podbarwiony krwią, a dziś już normalna miesiączka. I dziś uważam jako 1 dc.

Ami, czyli w tym cyklu razem wysikujemy II ? :D

ami_ami lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Ami, czyli w tym cyklu razem wysikujemy II ? :D
    Taaaak! :D :D :D Idziemy w tym cyklu razem, od początku :)

jak wyobrażam sobie jak mąż byłby szczęśliwy to ahhhh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 12:53

MayMasza lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
  • Zoe oznacza życie Koleżanka

Wysłany: 6 października 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:

O super! Dzięki za podpowiedz bo myślałam ze dopiero porodzie powinno się iść do fizjo.

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ