Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny 😙😙😙😙
Clausix czekamy na sprawozdanie z przegladu 😁😎
Achna zobacz jak szybko minelo 5 lat , co to tydzien 😉😉😉 Ani się zdążysz obejrzeć już będziesz na wizycie i będzie wszystko ok 😙
Kzz, Reikja wspolczuje tak długich cykli i jednej wielkiej niewiedzy o co kaman 😳 lepiej iść do gina , zbadac od nowa hormony bo to napewno normalne nie jest....
Jezu u mnie 4dpo i czas ciągnie się flaki w oleju 🙄😋 mojemu się wyjazd przesunal to jeszcze poprawilismy 😋 A co hehe mimo tego że już szyjka zamknięta i nic tam nie dotrze ale to niiiic 😉
Coś zaczyna mi się katar i kicham czesto mam nadzieję że jakieś chorobsko się nie rozkreci 🙄MayMasza, Achna, Reikja lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Hej dziewczyny 😙😙😙😙
Clausix czekamy na sprawozdanie z przegladu 😁😎
Achna zobacz jak szybko minelo 5 lat , co to tydzien 😉😉😉 Ani się zdążysz obejrzeć już będziesz na wizycie i będzie wszystko ok 😙
Kzz, Reikja wspolczuje tak długich cykli i jednej wielkiej niewiedzy o co kaman 😳 lepiej iść do gina , zbadac od nowa hormony bo to napewno normalne nie jest....
Jezu u mnie 4dpo i czas ciągnie się flaki w oleju 🙄😋 mojemu się wyjazd przesunal to jeszcze poprawilismy 😋 A co hehe mimo tego że już szyjka zamknięta i nic tam nie dotrze ale to niiiic 😉
Coś zaczyna mi się katar i kicham czesto mam nadzieję że jakieś chorobsko się nie rozkreci 🙄
Z takim serduszkowaniem musi się udać♥ czekam z niecierpliwością na twoje testowanko:)Mama8latka lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Witam miłe Panie 😁❤️
Clausix ogromne kciuki z wizytę!!! Pamiętaj, że te tabsy ode mnie z wirsukami muszą pomóc😍😍
Reikja co to się dzieje w tym cyklu 🤔 ale może jeszcze go się skreślajmy!
Mggg jaki Ty masz ładny wykres 😍😍😍💓 🤞🤞🤞 będę mocno trzymać kciuki.
Mama8latka pięknie tempka w górze 😁😁😁
Hanka chyba już po owu, więc zaczynamy odliczanie.
Ami_ami fajnie, że jest plan i wczorajszą wizyta udana ☺️
Alisek93 wykres wcale nie jest zły, życie może jeszcze zaskoczyć.
Achna, Unify wizyta już za chwilę 💚💚💚
Mam nadzieję, że w październiku będzie wysyp ⏸️💓💓💓Mama8latka, hannah_92, Mggg, MayMasza, unify, Achna, Reikja lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Już po podglądzie 😉
Endo ładne, 8 mm, dwa pęcherzyki w prawym jajniku (tym zaginionym 😜), 17 i 15 mm. W weekend powinna być owu, od poniedziałku dupek 2x1 przez 12 dni, potem odstawić i po 2 dniach zrobić test, jak nie przyjdzie królowa 🐵.
Niestety kolejnych cykli nie będziemy stymulować dopóki nie ogarniemy armi M ☹️ także muszę mu znaleźć jakiegoś androloga w Warszawie, najlepiej w Enelmedzie - jak kogoś polecacie to dajcie znać 😉Mama8latka, hannah_92, Achna, unify, Papillon lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Już po podglądzie 😉
Endo ładne, 8 mm, dwa pęcherzyki w prawym jajniku (tym zaginionym 😜), 17 i 15 mm. W weekend powinna być owu, od poniedziałku dupek 2x1 przez 12 dni, potem odstawić i po 2 dniach zrobić test, jak nie przyjdzie królowa 🐵.
Niestety kolejnych cykli nie będziemy stymulować dopóki nie ogarniemy armi M ☹️ także muszę mu znaleźć jakiegoś androloga w Warszawie, najlepiej w Enelmedzie - jak kogoś polecacie to dajcie znać 😉
Ja też miałam owulację z prawego jajnika♥ Może to jakiś znak? tylko, że ja już raczej po owulacji (jeszcze na 100% tego nie wiem), a Ty jeszcze przed:)
No i nagle jajnik się znalazł będzie pięknie, będą II kreski♥♥♥Clausix, MayMasza lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Hannah Ty jesteś już też po owu 🤩 no to pozostaje czekać na testowanko 🥰
Clausix o szybko miałaś wizyte, no i super ze znalazl się zaginiony jajnik hehe będzie owocny weekend 😁hannah_92, Clausix lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Hannah Ty jesteś już też po owu 🤩 no to pozostaje czekać na testowanko 🥰
Clausix o szybko miałaś wizyte, no i super ze znalazl się zaginiony jajnik hehe będzie owocny weekend 😁
Hahaha powiem Ci kochana, że nie jestem pewna. Nie robiłam testów żadnych. Wczoraj wieczorem mega mnie bolał prawy jajnik + dużo śluzu było, więc podziałaliśmy. Dziś rano jeszcze śluzu trochę jest, ale nie wiem czy to plemniki nie wylatują jeszcze, także zobaczę wieczorem. Jajniki trochę czuję, ale teraz bardziej oba niż ten prawy. Możliwe, że już po owulacji. W sumie dobrze by było, bo wczoraj było ♥, a dziś nie możemy poprawić, bo jutro idę na kontrolny wymaz. Mam nadzieję, że nie dostanę ochrzanu za współżycie przy braniu Gynalginu. Postawiłam wszystko na jedną kartę, niech się dzieje wola nieba!MayMasza lubi tę wiadomość
Nie wiem jak wytrzymam tyle dni bez testowania 😂 i nie dostałam ovitrelle, nie wiem od czego to zależy. Za to zapłaciłam 380 zł za wizytę bo policzyła mi i wizytę i usg osobno... Mam nadzieję, że ubezpieczyciel mi to pokryje 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 09:43
33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Pani dr mi mówi "musi Pani być świadoma, że to mogą być bliźniaki" 😜 wie Pani co... 12 miesięcy nic, a teraz byłyby dwa? Jakoś tego nie widzę 😂33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Nie wiem jak wytrzymam tyle dni bez testowania 😂 i nie dostałam ovitrelle, nie wiem od czego to zależy. Za to zapłaciłam 380 zł za wizytę bo policzyła mi i wizytę i usg osobno... Mam nadzieję, że ubezpieczyciel mi to pokryje 😕
Ojej aż tyle sobie liczą??? Ja ostatnio płaciłam 220 zł z USG i z wymazem i to juz jest sporo. Ceny z kosmosu;/
Hhahaha bliźniaki♥ niezła niespodzianka by Cię spotkała:) życzę Ci tego♥"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Niestety kolejnych cykli nie będziemy stymulować dopóki nie ogarniemy armi M ☹️ także muszę mu znaleźć jakiegoś androloga w Warszawie, najlepiej w Enelmedzie - jak kogoś polecacie to dajcie znać 😉
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Niestety kolejnych cykli nie będziemy stymulować dopóki nie ogarniemy armi M ☹️ także muszę mu znaleźć jakiegoś androloga w Warszawie, najlepiej w Enelmedzie - jak kogoś polecacie to dajcie znać 😉Clausix lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Clausix wrote:Pani dr mi mówi "musi Pani być świadoma, że to mogą być bliźniaki" 😜 wie Pani co... 12 miesięcy nic, a teraz byłyby dwa? Jakoś tego nie widzę 😂
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Noo pięknie 😁 A ja muszę zmienić termometr, albo nie wiem. Obudziłam się jak zwykle przed 6 (budzik M) złapałam za termometr 36,7 od razu drugi pomiar 36,6. Obudziłam się o 9 i 36,4. Ja wiem że ten ostatni wynik to mogę sobie wsadzić w buty, bo nie jest miarodajny, ale te dwa pierwsze, jeden po drugim, może tam wyszła różnica 0,01 a ja pojęcia o tym nie mam 🤷♀️ no cóż, na przyszły cykl (oby nie było potrzeby) kupuje termometr owulacyjny z prawdziwego zdarzenia.
Bardzo przepraszam, bo nie pamiętam, która z Was wczoraj zasugerowała, że owulaki mogą mi wychodzić pozytywne, a może owulka była 6-7dc i testy teraz wykazują ciążę, więc zrobiłam też ciążowy, ale tak jak mówiłam (biel) nie ma o tym mowy, bo nie miałabym kiedy zaciążyć 😛
wpisałam pierwszy, dzisiejszy pomiar i ovu liczy jako 1dpo, zobaczymy temp jutro, mam nadzieję, że się nie zawiodę 🥰 oby to już było po, bo chciałabym zaraz ujrzeć moje kochane ⏸ 🥰😍
Poza tym jestem mocno podekscytowana, bo jadę zaraz na wyrównanie ust kwasem i moje kompleksy sobie pójdą precz, a ja będę mogła nałożyć czerwoną szminkę 😍MayMasza lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Jestem, jestem, ale jakoś nie mam weny pisać, ale czytam systematycznie 😊
Clausix może nie będzie potrzebna dalsza stymulacja, bo obecna przyniesie ⏸️, masz 2x większe szanse przez dwa pęcherzyki 🙂
Hannah kciuki za wizytę i wymaz, mam nadzieję, że Tobie również się poszczęści 😊
Reikja dla mnie ten wykres cały czas daje nadzieję. Jesteś w górze, a już miałyśmy tutaj takie przypadki, że test pokazał dopiero 16dpo cień ✊🏻🙂
Achna wszystkiego dobrego dla Twojego synka, niech rośnie zdrowy i szczęśliwy 😊 I czekamy na wieści z Twojej wizyty z pięknym serduszkiem ✊🏻🍀
Mama8latka tak intensywnie działalnoście, że pozostaje tylko czekać i zaciskać kciuki 🙂✊🏻
Ami jest plan do końca roku także nabrać wiatru w żagle i działać 💪🏻🍀
Alisek odpedź źle myśli, nadzieja umiera ostatnia 🙂
Maszka mam nadzieję, że i Tobie się uda po tej stymulce 🙂✊🏻
Juliet fajnie zrobić coś dla siebie, czerwień na pewno będzie wyglądała pięknie i doda Ci pewności siebie choć nie powinno Ci brakować 🙂
Październiku proszę przynieś nam piękne ⏸️🙏🏻💚 Czekamy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 11:02
Juliet, hannah_92, Achna, Reikja lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Jestem, jestem, ale jakoś nie mam weny pisać, ale czytam systematycznie 😊
Clausix może nie będzie potrzebna dalsza stymulacja, bo obecna przyniesie ⏸️, masz 2x większe szanse przez dwa pęcherzyki 🙂
Hannah kciuki za wizytę i wymaz, mam nadzieję, że Tobie również się poszczęści 😊
Reikja dla mnie ten wykres cały czas daje nadzieję. Jesteś w górze, a już miałyśmy tutaj takie przypadki, że test pokazał dopiero 16dpo cień ✊🏻🙂
Achna wszystkiego dobrego dla Twojego synkaz niech rośnie zdrowy i szczęśliwy 😊 I czekamy na wieści z Twojej wizyty z pięknym serduszkiem ✊🏻🍀
Mama8latka tak intensywnie działalnoście, że pozostaje tylko czekać i zaciskać kciuki 🙂✊🏻
Ami jest plan do końca roku także nabrać wiatru w żagle i działać 💪🏻🍀
Alisek odpedź źle myśli, nadzieja umiera ostatnia 🙂
Maszka mam nadzieję, że i Tobie się uda po tej stumulce 🙂✊🏻
Juliet fajnie zrobić coś dla siebie, czerwień na pewno będzie wyglądała pięknie i doda Ci pewności siebie choć nie powinno Ci brakować 🙂
Październiku proszę przynieś nam piękne ⏸️🙏🏻💚 Czekamy!
Kochana, zaciskam mocno kciuki za nas Mam wewnętrzną informację, że musi się udać teraz no nie ma innej opcji! Tak bardzo proszę Październik o bycie łaskawym dla naszego gronka!
A co się dzieje z Twoją weną?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 10:31
hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Papillon wrote:Witam miłe Panie 😁❤️
Clausix ogromne kciuki z wizytę!!! Pamiętaj, że te tabsy ode mnie z wirsukami muszą pomóc😍😍
Reikja co to się dzieje w tym cyklu 🤔 ale może jeszcze go się skreślajmy!
Mggg jaki Ty masz ładny wykres 😍😍😍💓 🤞🤞🤞 będę mocno trzymać kciuki.
Mama8latka pięknie tempka w górze 😁😁😁
Hanka chyba już po owu, więc zaczynamy odliczanie.
Ami_ami fajnie, że jest plan i wczorajszą wizyta udana ☺️
Alisek93 wykres wcale nie jest zły, życie może jeszcze zaskoczyć.
Achna, Unify wizyta już za chwilę 💚💚💚
Mam nadzieję, że w październiku będzie wysyp ⏸️💓💓💓💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
MayMasza kochana głównie staram się nie nakręcać. Zrobiłam wszystko co mogłam, w przyszłym cyklu zmieniam leki na mocniejsze i tak sobie liczę miesiąc za miesiącem. Wybija mi po tym cyklu 1.5 roku starań i mam jeszcze siłę, walczę, nawet staram się mieć dobre nastawienie 🙂 Ale boje się, że za tym stoi jakieś zalamanie. 2 cykl stymulacji już leci i tak mi czas przez palce ucieka, że boję się, że nie zdążę z tym wszystkim. A najbardziej czekam na grudzień, bo to jeden z moich ulubionych miesięcy, a z drugiej strony panicznie boję się, że właśnie to będzie największy cios jak do tego czasu nadal nic się nie wydarzy. Oczywiście nie martwię się na zapas, staram się żyć tym co jest teraz i dzięki temu czuję się dużo lepiej, ale gdzieś te myśli i obawy krążą w głowie niestety.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:MayMasza kochana głównie staram się nie nakręcać. Zrobiłam wszystko co mogłam, w przyszłym cyklu zmieniam leki na mocniejsze i tak sobie liczę miesiąc za miesiącem. Wybija mi po tym cyklu 1.5 roku starań i mam jeszcze siłę, walczę, nawet staram się mieć dobre nastawienie 🙂 Ale boje się, że za tym stoi jakieś zalamanie. 2 cykl stymulacji już leci i tak mi czas przez palce ucieka, że boję się, że nie zdążę z tym wszystkim. A najbardziej czekam na grudzień, bo to jeden z moich ulubionych miesięcy, a z drugiej strony panicznie boję się, że właśnie to będzie największy cios jak do tego czasu nadal nic się nie wydarzy. Oczywiście nie martwię się na zapas, staram się żyć tym co jest teraz i dzięki temu czuję się dużo lepiej, ale gdzieś te myśli i obawy krążą w głowie niestety.
Kochana, po prostu przytulam♥♥♥ Nawet nie umiem pocieszyć, bo wiem co czujesz. Ciągła walka powoduje frustracje, lęk i gniew. Im dalej w las tym człowiek myśli, że jest spokojniejszy, ale niekoniecznie tak jest. Jak w tym cyklu mi się nie uda to będzie już prawie 1,5 roku starań, dokładnie 1 rok i 4 miesiące i mam podobne odczucia jak Ty.Niezapominajka 🍀, MayMasza lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".