Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama8latka jesteś niemożliwa 😂 Na miniaturce coś jakby mi świtało 🤔? Ale nie jestem pewna. Trzeba czekać!!! Dasz radę 💜😍
Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Alisek, ja mam tak strasznie bolesne okresy, dopiero jak sie nalykam przeciwbólowych aż zasypiam to da sie wytrzymac. Ostatnio mąż mi kupil taki przeciwbólowy co super zadziałał, jak znajde to ci napisze jak sie nazywa.27l
Starania od: listopad 2019
PCOS, brak owulacji
09.2020- stymulacja clostilbegyt
28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
11.10.2020 - test pozytywny
11.2020 - dwie fasolki
11.2020 została jedna fasolka
29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję. -
Cześć dziewczyny ❤️
Alisek93 ja też dzisiaj zaczęłam wreszcie po długim czekaniu cykl i też z bólem także współczuję dosłownie 😘
Tyle że ja bólu nie maskuję i nie zazywam środków przeciwbólowych więc widocznie jest on jeszcze do wytrzymania... -
Clausix wrote:Ja nie wiem jak Wy zauważacie cokolwiek na tych testach
chyba muszę zbadać wzrok
Ale liczę, że tym razem to nie oszustwo i będzie dobrze!Mama8latka lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
No powiem Wam że ciezko uchwycić ten cień na zdjeciu ale tak na żywo jest widoczny.
No zobaczymy za 3-4 dni czy coś się podzieje 🥰
Mam nadzieję że mój babelek właśnie się zagniezdza 🥰🥰🥰🥰Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Współczuję Wam tych bóli. Kiedyś też tak miałam, że zwijałam się z bólu
1 i 2 dzień pod kołdrą i do szkoły nie chodziłam
a mama zawsze mówiła "po ciąży przejdzie" 🙃😐dopiero na studiach wzięłam się za siebie i miesiączki stały się znośne, czasem bolało i musiałam brac przeciwbolowe, a potem już obeszło się bez. U mnie pomogła zmiana diety, aktywność fizyczna i ograniczenie słodczy. Im lepiej jelita pracowały tym @ była łagodniejsza. Kiedyś myślałam, że taka moja uroda i tak musi być, a od jakiegoś czasu wiem, że te bóle normalne nie są i że warto przebadać się pod tum kątem. Są fajne ćwiczenia rozluźniające napięcia w obrębie mięśni dna miednicy, które wykonywane już miesiąc przed @ mogą zmniejszyć dolegliwości bólowe. Ginekolodzy często to bagatelizują. Niezmiennie polecam profil ba IG Pani_fizjotrener, zaglądnijcie
Mama8latka widzęale Misiaczeka kiedyś robiła te testy i ją oszukały
mam nadzieję, że u Ciebie te 2 kreski jednak okaza sie prawdziwe, czekamy z zacisnietymi kciukami.
Bujam się ciągle z jakąś infekcjąszukałam terminu do ginekolog, ale najwcześniej za miesiąc i wszystko rano, a ja pracę zaczynam w tym tygodniu i nie mam jak pójść
polecacie coś nie na receptę oprócz clotrimazolum? Piecze mnie i swędzi, do tego widzę, ze pojawiły się uplawy, niedużo, ale są. Kurde, pierwszy raz mnie coś tak długo męczy i aż tak mocno
te słodycze co ostatnio wyżerałam na pewno jakimś bakteriom tylko pomogły wrrr 😤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 12:58
-
krolik wrote:
Mama8latka widzęale Misiaczeka kiedyś robiła te testy i ją oszukały
mam nadzieję, że u Ciebie te 2 kreski jednak okaza sie prawdziwe, czekamy z zacisnietymi kciukami.
Wiem kochana że one oszukuja, naczytalam się o nich na innym forum że dziewczynom pokazne krechy wyszly i beta ujemna dlatego nie mam zaufania w ogóle do niego. Zrobilam eksperymentalnie 😋
Powiem Wam że i tak ich nie polecam, szkoda kasy.
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka, Juliet trzymam kciuki bo macie baaaardzo obiecujące wykresy 🔥👏
Alisek, czy oprócz bolesnych miesiączek masz jeszcze jakies inne objawy, że podejrzewasz endometrioze?
Ja wczoraj chciałam zrobić krzywą, ale muszę mieć wynik glukozy na czczo nie starszy niż 2 tygodnie, więc musiałam powtórzyć badanie iiii co... prawdopodobnie witamy się z IO... cukier 92, insulina 10.5 😳 miesiąc temu miałam wyższą glukoze, ale niższa insulineWiem, ze Alab w którym byłam nie bada na miejscu tylko zawozi próbki do labu oddalonego o jakieś 60 km. Myślicie, że to może w jakiś sposób przekłamywać wyniki?
Ami przypomnisz proszę, jakie miałaś wskazania do metforminy?Mama8latka, Juliet lubią tę wiadomość
-
Ten lek o którym pisałam to drotafemme. Ja kilka razy staralam się "przetrzymać" ten ból tym bardziej że wiem że to trwa tak 6-7 godzin a potem spokój, ale nigdy nie dałam rady. Po prostu nie tylko nie moge funkcjonowac, ale i bol jest nieznośny.
Alisek93 lubi tę wiadomość
27l
Starania od: listopad 2019
PCOS, brak owulacji
09.2020- stymulacja clostilbegyt
28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
11.10.2020 - test pozytywny
11.2020 - dwie fasolki
11.2020 została jedna fasolka
29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję. -
Dzięki Dziewczyny
już u mnie całkiem dobrze, boli jak zwykle, więc do zniesienia.
Papillon ginka nic mi nie zaleciła na ten podwyższony androstedion a widziała wyniki
Krolik, dzięki na pewno zobaczę ten profil na IGco do diety, to raczej zdrowo jem. Ostatnio właśnie zadbałam trochę o te jelita i myślałam że @ dzięki temu będą lepsze, ale ten dzisiejszy poranek mnie zbił z pantałyku..
Niezapominajka 🍀 zazdroszczę łagodnego przechodzenia ♥️ trzymam kciuki za Twój aktualny cykl ✊
Mggg ja ostatnie cykle zgrywalam twardziela i nie brałam tabletek, ale dużo mnie to kosztowało. Kiedyś dużo brałam ibuprofenu i chciałam ograniczyćMggg Twój wykres jest obiecujący, nie korci Cię żeby zatestowac?🍀
Natka, czasem bolesne stosunki, ale nie wiem czy to nie wynika z małej ilości śluzu. No i te objawy od strony jelit podczas @ale na USG niby żadnych przesłanek nie ma. Tylko, że wcale ich być nie musi przecież 😒
Mama8latka coś może być na rzeczy że już dwa testy pokazały bladzioszka. Mocno wierzę, że to nie przypadek ✊Niezapominajka 🍀, Mama8latka lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:Dzięki Dziewczyny
już u mnie całkiem dobrze, boli jak zwykle, więc do zniesienia.
Papillon ginka nic mi nie zaleciła na ten podwyższony androstedion a widziała wyniki
Krolik, dzięki na pewno zobaczę ten profil na IGco do diety, to raczej zdrowo jem. Ostatnio właśnie zadbałam trochę o te jelita i myślałam że @ dzięki temu będą lepsze, ale ten dzisiejszy poranek mnie zbił z pantałyku..
Niezapominajka 🍀 zazdroszczę łagodnego przechodzenia ♥️ trzymam kciuki za Twój aktualny cykl ✊
Mggg ja ostatnie cykle zgrywalam twardziela i nie brałam tabletek, ale dużo mnie to kosztowało. Kiedyś dużo brałam ibuprofenu i chciałam ograniczyćMggg Twój wykres jest obiecujący, nie korci Cię żeby zatestowac?🍀
Natka, czasem bolesne stosunki, ale nie wiem czy to nie wynika z małej ilości śluzu. No i te objawy od strony jelit podczas @ale na USG niby żadnych przesłanek nie ma. Tylko, że wcale ich być nie musi przecież 😒
Mama8latka coś może być na rzeczy że już dwa testy pokazały bladzioszka. Mocno wierzę, że to nie przypadek ✊
Właśnie wiem, że czasem zwykly lekarz nic nie widzija mam torbiel endometrialną a i tak każdy lekarz to bagatelizuje... też się martwię, że mam coś więcej. Ja bolesnych stosunków raczej nie mam, ani innych dolegliwości... ale brzuch też mnie zawsze bolal przy okresie i zawsze brałam ibumprom. Teraz staram się go nie stosować i np. teraz pomogła mi tylko nospa jedna tabletka. Jeśli chodzi o jelitowe dolegliwości to też zawsze potrzebuje toalety przy 1 dniu okresu i gdy boli, ale raczej nie są to biegunki. Kiedyś lekarka mi powiedziała, że przy tylozgieciu jest dodatkowo takie parcie, ale ja wiem 🤷♀️
Skąd Ty jesteś? Ja mam bardzo daleko do Warszawy, ale jak jeszcze przez kilka miesięcy się nie uda rozwazam wizytę u dr Songina, żeby mi tam zajrzal i powiedział co myśli właśnie pod kątem endomendy. -
Natka95 wrote:Właśnie wiem, że czasem zwykly lekarz nic nie widzi
ja mam torbiel endometrialną a i tak każdy lekarz to bagatelizuje... też się martwię, że mam coś więcej. Ja bolesnych stosunków raczej nie mam, ani innych dolegliwości... ale brzuch też mnie zawsze bolal przy okresie i zawsze brałam ibumprom. Teraz staram się go nie stosować i np. teraz pomogła mi tylko nospa jedna tabletka. Jeśli chodzi o jelitowe dolegliwości to też zawsze potrzebuje toalety przy 1 dniu okresu i gdy boli, ale raczej nie są to biegunki. Kiedyś lekarka mi powiedziała, że przy tylozgieciu jest dodatkowo takie parcie, ale ja wiem 🤷♀️
Skąd Ty jesteś? Ja mam bardzo daleko do Warszawy, ale jak jeszcze przez kilka miesięcy się nie uda rozwazam wizytę u dr Songina, żeby mi tam zajrzal i powiedział co myśli właśnie pod kątem endomendy.
Ja ze Śląska, niby w Rudzie Śl. jest jakaś klinika leczenia endometriozy..ale nie wiem czy mnie stać na takie cośa ten dr Songin to jakiś dobry specjalista?
Jak już zbadam drożność i nadal nam się nie będzie udawało, to będę chciała dostać skierowanie na laparoskopię.. żeby zobaczyli co tam tak naprawdę się dziejeDopóki nie skończą mi się możliwości to będziemy próbować. In vitro to dla mnie ostateczność, ale jeśli nic się nie uda, to poddam się temu..
💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:Ja nie mam tyłozgięcia, a kiedyś tak też myślałam...
Ja ze Śląska, niby w Rudzie Śl. jest jakaś klinika leczenia endometriozy..ale nie wiem czy mnie stać na takie cośa ten dr Songin to jakiś dobry specjalista?
Jak już zbadam drożność i nadal nam się nie będzie udawało, to będę chciała dostać skierowanie na laparoskopię.. żeby zobaczyli co tam tak naprawdę się dziejeDopóki nie skończą mi się możliwości to będziemy próbować. In vitro to dla mnie ostateczność, ale jeśli nic się nie uda, to poddam się temu..
Podobno dobry. Jest chyba 2 takie znane kliniki właśnie we Wrocławiu i Warszawie, ale też mnie nie stać na operację prywatnie za kilkadziesiąt tysięcy zlotychnatomiast rozwazam wizytę u niego, bo podobno bardzo dobrze bada, dokładnie robi USG i widzi wiele rzeczy.. u mnie jest ta torbiel to trochę gorzej bo już znaczy że coś tam się prawdopodobnie dzieje niedobrego. A znów nie dam się otworzyć na NFZ, a potem się okaże że torbiel nie była nawet endometrialna..
-
Natka95 wrote:Podobno dobry. Jest chyba 2 takie znane kliniki właśnie we Wrocławiu i Warszawie, ale też mnie nie stać na operację prywatnie za kilkadziesiąt tysięcy zlotych
natomiast rozwazam wizytę u niego, bo podobno bardzo dobrze bada, dokładnie robi USG i widzi wiele rzeczy.. u mnie jest ta torbiel to trochę gorzej bo już znaczy że coś tam się prawdopodobnie dzieje niedobrego. A znów nie dam się otworzyć na NFZ, a potem się okaże że torbiel nie była nawet endometrialna..
ale widziałam też że nie mają już nawet wolnych terminów 😯
💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:Właśnie czytałam o nim i ponoć ma USG potrafi zobaczyć ogniska endometriozy, gdzie inni twierdzą że nic nie da się zobaczyć na USG. Ciekawe
ale widziałam też że nie mają już nawet wolnych terminów 😯
Taaak, trzeba dzwonić co chwile i pytać czy cos nie wskoczyło...🙉
Mam tez alert na znanym lekarzu 😊 ale w sumie na razie jeszcze dam sobie czas. Może po nowym roku -
Dobra dzisiaj owulak już blady, więc organizm chyba skończył świrowanie
skusiliśmy się na pizze... bardzo brzydko, ale była pyszna haha
MayMasza, Juliet, krolik lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja kiedyś jak miałam anemię to przy każdym okresie myślałam, że umrę🤦♀️ Zawsze byłam szczupła, a pracując za granicą jako kelnerka po 13 godz dziennie nabawiłam się anemii. Miałam tak, że nie byłam w stanie dojść z pokoju do toalety. Pomagała mi mama, a żadne leki nie działały. Po drodze z sypialni do łazienki kładłam się na podłodze, żeby nie zemdleć. To wszystko trwało zawsze z 2 godz i przechodziło, ale wspominam to koszmarnie. Później jak zaczęłam więcej jeść to mi zupełnie przeszło i teraz jak wyrównałam hormony to ostatnich okresów w ogóle nie czułam. Ale wiem co to znaczy okresowy ból i wszystkimz Was, które to przechodzą życzę dużo siły 😘😘😘💚 I oby niedługo te okresy po prostu już nie przyszły !!!
-
Ja na szczescie należe do tych co przechodzą okres bezboleśnie, dziekowac Bogu.
Wiecie co najlepiej to bym juz poszła sie kapać i spać żeby już było jutro
Spójrzcie jak wygląda ten Baby check po wyschnieciu. W terminowym czasie był tylko cień. Mógłby ktoś bardziej dopracować te testy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 17:39
Papillon, Juliet lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Ja na szczescie należe do tych co przechodzą okres bezboleśnie, dziekowac Bogu.
Wiecie co najlepiej to bym juz poszła sie kapać i spać żeby już było jutro