Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Papillon kochana ja uwielbiam jesień, wrzesień to również miesiąc naszego ślubu, a poza tym cieszę się, że wyniki wszystkie są dobre, że mamy szanse na naturalną ciążę, a jeśli będzie wspomagana (w sumie już jest 😅) to przynajmniej jesteśmy w dobrych rękach i idziemy do celu. Broń Boże nie nastawiam się, że się uda teraz, ale na pewno jest lepiej niż było i nigdy nie byłam tak blisko celu jak w tym miesiącu. Mam za sobą kluczowe badania i cieszy mnie to. W sierpniu byłam tak ogromnie zestresowana i spięta, że to się nie miało prawa udać. I chociaż teraz nie jestem wulkanem pozytywnej energii to czuję spokój.

I jeszcze nie ma połowy miesiąca, a my już jesteśmy w trakcie owu albo okresów z więc wszystko idzie ku dobremu 😊
    Bardzo się cieszę, że jesteś w tym miesiącu spokojniejsza 😚 takk jesień to piękny czas. Tak jak mówisz wszystkie wyniki są w normie, więc jak najbardziej naturalna ciąża jest już blisko 😍 a lekka stymulacja to nic złego jeśli ma doprowadzić do osiągnięcia celu. Jak tak sobie czytam forum to naprawdę wielu parom się udało dzięki małym tabletkom i zatrzykom. Matko ja mam 18.09 wizytę. A Ty w zasadzie mogłabyś już wtedy testować. Jaram się jak pochodnia 🔥🔥🔥🔥

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Dziewczyny wyszlam z gabinetu, niestety nie zdazylam obejrzeć swojego jajeczka bo dzisiaj była owulacja 🙂 pozostała resztka zapadajaca się już i płyn w zatoce douglasa, Endometrium 7mm , MAMY DZIALAC 🥰

A gdyby się nie udało to zaproponował mi jeszcze raz kurację clostybegytem na 3 miesiące lub inseminacje. I nic wiecej.
    Ciekawa jestem co powie nowy gin specjalizujacy się w nieplodnosci.

To od koedy brac ten monokoncentrat z ananasa ?? Dzisiaj już??
    Mama8latka, ale super, że owulka potwierdzona! Tyle macie serduszek, że dużo plemniczkow czekało już na jajeczko😁 a jak wpuścicie jeszcze nowe to będzie kosmos. I super, że jest też plan na dalsze miesiące👍👌. Co do ananasa to gdzie czytałam, żeby od potwierdzonej ovu już jeść bądź łykać.

Mama8latka lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    A wysoki kortyzol też może być przyczyną nieskutecznych starań? Kurcze zawsze miałam wysoki cholera...
    Ja właściwie robiłam go ze względu na dyskiem dheas, ale na pewno coś ma do płodności. Trzeba by poczytać 🙃

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka w takim razie działajcie, trzymam kciuki 🤩
    Mama8latka wy też poprawcie. Trzymam kciuki 🙃

Po pracy zajwchałam pobrać krew raz jeszcze i byłam na zakupach w Rossmanie i Lidlu . I wiecie co? Szczerze to nie mam siły na nic. Ten tydzień mnie wymęczył niesamowicie.
    Kupiłam wino, więc dziś chillout

Niezapominajka 🍀, Papillon, Mama8latka, ajwii2 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka działajcie zaraz! 💚 Ale super, od razu lepsza energia z takimi dobrymi wiadomościami. A koncentrat bierz od dzisiaj żeby Kropek się ładnie zagniezdzał 😊

Papillon to prawda, tym bardziej jak nie ma większego problemu to czasem sama stymulacja pomaga. Nie musi, ale trzeba być dobrej myśli tym bardziej, że endometrium jest gotowe na przyjęcie Kropki, więc niech się rozgości w domku na stałe 😊

Ami w takim razie na zdrowie! 🍷

Mama8latka, Clausix lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami_ami czilluj😊 na zdrówko! Ja właśnie wypoczywam na kanapie po całym tygodniu. Mam 🙈 to mi się należy. 🦥🦥🦥

Ja właśnie czytałam artykuł o witaminie D

Ciekawostka!

Suplementacja witaminą D może obniżyć nieprawidłowo podwyższone poziomy AMH w surowicy😁
    Sprawdzę to za jakiś czas, bo od dwóch miesiący suplementuję witaminę D w większej ilości. Nawet dzisiaj zastanawiałam się czy nie powtórzyć lh i fsh i do tego amh, ale stwierdziłam, że nie mogę chodzić co miesiąc na badania, bo tak szybko nasze hormony się nie normują 😂 i to tylko strata kasy. Kiedyś chodziłam na pobranie krwi raz na rok, teraz sa pojedyczne miesiące kiedy się nie kłuję. Życie zaskakuje😅

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png

Wysłany: 4 września 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na wieczór planuję poza serduszkowaniem 🤭 oglądać ukochanego Harry'ego Pottera 😍 Uwielbiam ten czas w roku, jesień, herbatka i ulubione seanse filmowe wieczorem. Może jestem wariatką, ale zawsze też we wrześniu zaczynam odliczać do świąt, bo uwielbiam grudzień 😅

Papillon, ajwii2, hannah_92, Clausix lubią tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Reikja Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Ami_ami czilluj😊 na zdrówko! Ja właśnie wypoczywam na kanapie po całym tygodniu. Mam 🙈 to mi się należy. 🦥🦥🦥

Ja właśnie czytałam artykuł o witaminie D

Ciekawostka!

Suplementacja witaminą D może obniżyć nieprawidłowo podwyższone poziomy AMH w surowicy😁
    Sprawdzę to za jakiś czas, bo od dwóch miesiący suplementuję witaminę D w większej ilości. Nawet dzisiaj zastanawiałam się czy nie powtórzyć lh i fsh i do tego amh, ale stwierdziłam, że nie mogę chodzić co miesiąc na badania, bo tak szybko nasze hormony się nie normują 😂 i to tylko strata kasy. Kiedyś chodziłam na pobranie krwi raz na rok, teraz sa pojedyczne miesiące kiedy się nie kłuję. Życie zaskakuje😅
    Z tą wit. D bardzo ciekawe, bo miałam niedobór i wysokie amh i lh/fsh=1,89, mam już wit. D powyżej 30, ale cały czas suplementuje 4000 j, lh/fsh=1,26 w tej chwili, amh nie badałam ponownie, bo drogie cholerstwo. Może w takim razie nie tylko inofem mi pomógł, ale właśnie pozbycie się niedoboru Wit d 😁
    Co do kłucia to u mnie miesiąc bez kłucia w tej chwili nie istnieje - zawsze coś znajdę do sprawdzenia 😜
    Niezapominajka, Mama8latka działajcie 🐝 warunki macie jak z bajki 🍃

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już czekam na mojego żeby z pracy wrocil i dzwonię mówię- nic nie planuj jesteś zarezerwowany na dzisiaj! 🥰🥰
    Cieszę się że owu potwierdzone, bo po tempce za bardzo nie widac 🤷‍♀️
    To od dzisiaj już mogę brac tego ananasa i duphaston też 🙂
    Kurczę jestem pozytywnie nastawiona 🥰

Papillon, Alisek93, Reikja, ajwii2, hannah_92, awE, Clausix lubią tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No ja już czekam na mojego żeby z pracy wrocil i dzwonię mówię- nic nie planuj jesteś zarezerwowany na dzisiaj! 🥰🥰
    Cieszę się że owu potwierdzone, bo po tempce za bardzo nie widac 🤷‍♀️
    To od dzisiaj już mogę brac tego ananasa i duphaston też 🙂
    Kurczę jestem pozytywnie nastawiona 🥰
    Bierz go w obroty od razu ♥️ jajeczko nie będzie czekać :D

Mama8latka lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reikja wrote:
    Z tą wit. D bardzo ciekawe, bo miałam niedobór i wysokie amh i lh/fsh=1,89, mam już wit. D powyżej 30, ale cały czas suplementuje 4000 j, lh/fsh=1,26 w tej chwili, amh nie badałam ponownie, bo drogie cholerstwo. Może w takim razie nie tylko inofem mi pomógł, ale właśnie pozbycie się niedoboru Wit d 😁
    Co do kłucia to u mnie miesiąc bez kłucia w tej chwili nie istnieje - zawsze coś znajdę do sprawdzenia 😜
    Niezapominajka, Mama8latka działajcie 🐝 warunki macie jak z bajki 🍃
    No właśnie, gdyby nie ta cena AMH to sprawdziłabym czy skoro Dhea-s i stosunek lh/FSH u mnie spadł to i Amh spadło. Ale 180 zł mnie odstrasza w tym miesiącu 😂 Też suplementuję teraz 4000 j., ciagle staram się szukać jakiś artykułów co tu jeszcze może pomóc. 😅 Ostatnio badałam lh/FSH na początku sierpnia i stosunek 1,95 i teraz obstawiam, że jest w okolicy 1,6 już 😜 Za chwilę dojdzie do 1 😁😁😁 z taką ilością supli, dietą i ruchem inaczej być nie może. 💜

Reikja lubi tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Achna Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dobre wieści na wieczór :) ♥️ żeby były owocne :)
    Ja tez uwielbiam jesień... Przynajmniej jesienne dni mijają mi szybciej a to daje mi mniej oczekiwania na owu a później na testowanie 😂 😂 😂

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurczę jak rano była owu to faktycznie nie będzie czekać, już minęło trochę godzin hehe ale są żołnierze z wczoraj 💪💪

A w ogóle pytałam się o progesteron że jak robilam w 8dpo i wynosił 13 tzn że owulka była A lekarz mi na to że taki jeden wynik nie znaczy nic, powinien być robiony 3 razy w odstępach co 2 dni ,czyli w 7dpo 9dpo i 11dpo... I z tego wyciąga się średnia, wtedy wiadomo jaki poziom progesteronu mamy tego naturalnego. Aż mnie przytkalo bo ja pewna że potwierdziła owu A on mnie zgasil 🤪

hannah_92 lubi tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• unify Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Unify
    Wyniki bardzo dobre ;) teoretycznie stosunek LH do FSH powinien być zbliżony do 1.
    Masz wysokie LH Mio-inozytol Ci je obniży, polecam ;)

Dzięki za polecenie. W piątek mam ginekologa to zapytam o to. Bez recepty mozna kupic?:)

atdc2n0a92hantdh.png
  • unify Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

No i czy taki wynik moze byc przyczyna niepowodzen?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 19:06

atdc2n0a92hantdh.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No kurczę jak rano była owu to faktycznie nie będzie czekać, już minęło trochę godzin hehe ale są żołnierze z wczoraj 💪💪

A w ogóle pytałam się o progesteron że jak robilam w 8dpo i wynosił 13 tzn że owulka była A lekarz mi na to że taki jeden wynik nie znaczy nic, powinien być robiony 3 razy w odstępach co 2 dni ,czyli w 7dpo 9dpo i 11dpo... I z tego wyciąga się średnia, wtedy wiadomo jaki poziom progesteronu mamy tego naturalnego. Aż mnie przytkalo bo ja pewna że potwierdziła owu A on mnie zgasil 🤪

Ja kiedyś czytałam o tym progesteronie, że powinno się 3 razy badać właśnie, w jakiejś książce. Prawda jest taka, że człowiek musiałby się non stop kłuć:( mi ostatnia Pani pobierająa krew powiedziała, że widzi, że moja żyła jest 'wyrobiona' i ze przez takie częste pobieranie robią się jakieś zrosty w tej żyle cokolwiek to znaczy😀 i ze podobno osobom które regularnie oddają krew się gorzej ja pobiera. Taka ciekawostka😀😀

Działajcie i oby było z tego maleństwo❤🙏
    Widzę w tym miesiącu wysyp wizyt u dentystow, ale i u ginekologów😀

Mama8latka, Reikja, Papillon lubią tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Ja kiedyś czytałam o tym progesteronie, że powinno się 3 razy badać właśnie, w jakiejś książce. Prawda jest taka, że człowiek musiałby się non stop kłuć:( mi ostatnia Pani pobierająa krew powiedziała, że widzi, że moja żyła jest 'wyrobiona' i ze przez takie częste pobieranie robią się jakieś zrosty w tej żyle cokolwiek to znaczy😀 i ze podobno osobom które regularnie oddają krew się gorzej ja pobiera. Taka ciekawostka😀😀

Działajcie i oby było z tego maleństwo❤🙏
    Widzę w tym miesiącu wysyp wizyt u dentystow, ale i u ginekologów😀
    No a do tego progestwron 44zl bodajze, i weź teraz 3 razy już masz 130zl A gdzie reszta, i to tylko tak dla naszej wiadomosci żeby wiedziec czy była owu czy nie 🤪 no to wolę już iść do gina na monit. Trudno że wydam 200zl ale raz A porządnie A znając życie to na samym progesteronie i tak by się nie skonczylo hehe

Czuje że wrzesień będzie lepszy w statystykach niż nasz sierpien. Trzymam kciuki mocno mocno za nas wszystkie ✊✊✊

Niezapominajka 🍀, Reikja, hannah_92, bambusek93, Papillon lubią tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Papillon Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Dzięki za polecenie. W piątek mam ginekologa to zapytam o to. Bez recepty mozna kupic?:)
    Tak bez recepty. Ja zażywam Myofolic, bo jest naprawdę w atrakcyjnej cenie. Co do ginów to oni są mało pozytywnie nastawieni do supli, ale możesz zapytać. Można obniżyć ten stosunek, ale nie ma co mówić, że to może być przyczyną niepowodzeń, bo z takim stosunkiem na pewno dziewczyny zachodzą w ciążę. Z tego co widzę to staracie się 3 miesiące, więc to zdecydowanie za krótko, żeby mówić o jakiś niepowodzeniach 😉 dajcie sobie trochę czasu.

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png

Wysłany: 4 września 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że dieta i suplementacja to nigdy nie jest główna przyczyna niepowodzeń, bo ludzie odżywiają się fatalnie, mają bardzo złe wyniki badań, o których nawet nie wiedzą, a mimo wszystko zachodzą w ciążę. Tak samo jak nie wierze, że historie z AP czy innych profili wspierających płodność, w których para zaczęła stosować dietę i się udało w tym samym cyklu to było to za sprawą diety, bo nie działa to tak szybko. Zarówno plemniki jak i jajeczka dojrzewają ok 3 miesięcy. Dopiero staraczki, które się zmagają z innymi problemami, starają się już długi czas zaczynają zwracać uwagę na wszystko i to bardzo ważne, bo to co jemy ma na nas przeogromny wpływ, a wiele suplementów ma już udokumentowane dobroczynne wpływy na płodność badaniami 🙂 Po prostu w tym wszystkim chyba nie można być zero jedynkowym.

hannah_92, Mggg, awE, Papillon lubią tę wiadomość

🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    𝟐𝟎𝟐𝟐:

• Achna Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam w lekki szok... Dzis łykłam ostatnia kapsułkę NAC... Mam 7dc... Iii pobolewa mnie jajnik... Mysle sobie ze na owulke to za szybko. Ale sikne wieczorem na test i co mam... https://zapodaj.net/72c7aab20caa1.jpg.html
    Kreski juz dorodne... Mysle ze owu moze nastąpić w ciągu najbliższych 3-4 dni bo porównywałam z owulakami z poprzedniego cyklu. Jeszcze nigdy nie mialam chyba tak szybko owulki.

Papillon, Clausix lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ