Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
On sie tez przeejmuje i ciagle pyta czy juz sikałaś juz sikałas ;P ja nie wytrzymam hehe powiem mu dzisiaj
Wiecie po tych poronieniach i po 1 cb to on juz wie jak moze byc, ze wszystko dopiero pewne bedzie po którymś tygodniu a i tak zawsze przez cale 9 miesiecy moja ciaza bedzie nazywana ciaza wysokiego ryzyka. Wiem ze do lekarza bede musiala chodzic czesciej niz inne ciezarne , dziecko musi miec badane serduszko przez moje przeciwciala itd.... no masa roznych rzeczy ale wierze ze bedzie dobrze
a tak w ogole kochane kobitki to jest pierwszy cykl kiedy wzielam ACC600 przed owulacja, bo poczytalam na jakims forum ze to działa dobrze na rozrzedzenie sluzu.. Moze akuratReikja lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
unify wrote:Jajko zniose do czwartku
jeszcze dzis zmierzylam temperature, i spadla do 36,7 , oczywiscie panika.. Odkladam termometr na bok bo sfiksuje
Dzisiaj mam zamiar powiedziec szefowej o ciazy, bo od przyszlego tygodnia planuje l4. Chce byc fair, a nie odchodzic z dnia na dzien.
Marze juz o czwartku, zeby lekarz powiedzial , ze wszystko jest super i pieknie sie rozwija -
Mama8latka aż mam łzy w oczach! To tak bardzo Ci się należy! Z całego serca gratuluję :* wyszło słońce ❤️ teraz życzę zdrowiej, nudnej ciąży ❤️❤️
To są tak cudowne wiadomości, że po takim czasie udaje się zajść ❤️ zaraz posypie się więcej kresek. Niezapominajka, MayMasza, Clausix teraz czekamy na Wasze dwie kreski ❤️ a zaraz po Was reszta dziewczyn ❤️
Ja później zatestuje, choć u mnie sobie pomalutku ta tempka spada więc pewnie @ będzie, ale spóźniona dużo jak ostatnio. Jutro mam badania więc lepiej żeby w środę przyszła, bo mocz muszę zrobić 🤪Papillon, Niezapominajka 🍀, Mama8latka, MayMasza lubią tę wiadomość
-
Ajwii2 piękne wieści, kolejka się zapełnia naszych mamusiek 😊 Mam nadzieję, że niedługo dołączymy 💪🏻🍀
Achna kochana, a Ty jak się czujesz?
Hannah jak wymaz? Masz umówione HSG?krolik, MayMasza lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Papillon wrote:Nie ma co mierzyć już tej temperatury. Ja wczoraj miałam też 36, 83 i na co to komu 😂 powodzenia w pracy!! Daj znać jak zareagowała szefowa. A czwartek już za chwilę 💕 Będzie dobrze ! Jak się czujesz w ogóle?
I widze,ze piersi mi sie zmieniaja, mam wieksze brodawki
a Ty?
Ja juz tak sie martwie o te dzieciatko..I tak juz do konca zycia bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 09:39
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Ajwii2 piękne wieści, kolejka się zapełnia naszych mamusiek 😊 Mam nadzieję, że niedługo dołączymy 💪🏻🍀
Achna kochana, a Ty jak się czujesz?
Hannah jak wymaz? Masz umówione HSG?
W czwartek 08.10 miałam wymaz, także czekam na wyniki, które będą za tydzień. Jak będzie dobry to dostanę dopiero skierowanie. Pozostało mi cierpliwie czekać. Dziękuję, że pytasz:*Niezapominajka 🍀, Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Natka95 wrote:Ami, ja sama nie wiem... jestem już zmęczona tym lataniem po lekarzach, gdzie wszyscy mają mnie za wariatkę bo wg nich za krótko się jeszcze staram. A wg mnie przecież lepiej szybciej ustalić gdzie jest problem, zwłaszcza że jakieś przesłanki są typu poronienie czy ta torbiel... Teraz już wykryłam mutacje i prawdopodobieństwo IO, ale wszystkiego szukam sama ;/ .Druga kwestia to odległość - ja jestem z okolic Rzeszowa, do Warszawy mam pół Polski, no ale jak będzie trzeba to wszędzie pojadę..choć tak na prawdę nie mam żadnej gwarancji, że to mi coś pomoże, nawet gdybym miała zabieg. Moja mama też miała torbiel przez obie ciąże... także
jak zawsze nigdy nic nie wiadomo.
Edit: który u Ciebie dziś dc?Ja jestem z Lublina. Decyzja pozostaje do Ciebie, musisz przemyśleć. A może tu w Lublinie do jakiegoś lekarza byś się wybrała??
U mnie dziś 7dc, miesiączka chyba już się skończyła więc możemy zacząć się seksić z mężemPapillon lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
unify wrote:Jestem zmeczona i mam mdlosci od tygodnia, ale wizyty w toalecie jeszcze nie zaliczyłam
I widze,ze piersi mi sie zmieniaja, mam wieksze brodawki
a Ty?
Ja juz tak sie martwie o te dzieciatko..I tak juz do konca zycia bedzieunify, Niezapominajka 🍀, Clausix, hannah_92, Karenira lubią tę wiadomość
-
hannah_92 wrote:W czwartek 08.10 miałam wymaz, także czekam na wyniki, które będą za tydzień. Jak będzie dobry to dostanę dopiero skierowanie. Pozostało mi cierpliwie czekać. Dziękuję, że pytasz:*
Ami_ami do boju 😁💕 Bzykajcie się ile wlezie hahahannah_92 lubi tę wiadomość
-
Już niedługo ten wątek zmieni swoja formułę 🥰
Posypia się piękne krechy 💚
Tak w ogóle to aplikacja pokazuje mi:
Przewidywany termin porodu 25 czerwca 2021 🥰
Synka urodziłam w lipcu I zawsze mowilam że chce urodzić w lato 🥰😊hannah_92, Papillon, Reikja, MayMasza lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Ja juz w środę wizyta 💓 to bedzie dobry czas akurat 2 dni przed weselem bo mam mase pytan czy np moge sobie smialo potańczyć z mężem 😁 😁 😁 to jest to co kocham bardzo kilka lat tańczyłam w grupie tanecznej 😋😋
Raz wylądowałam głową na kibelkiem. Sa dni ze wszytsko ok a sa dni gdzie mnie męczą mdłości szczegolnie jak duzo sie schylam. Dzis mnie zlapalo jak wyciągałam naczynia ze zmywarki. Piersi sa nie tyle wieksze co cięższe i brodawki wieksze i mega bolą nie ma mowy zebym odparla sie o cos cyckami bo czuje jakby ktos igły wbijał. I cały czas mam tak mokro jak w owulację.Papillon, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Mama8latka wrote:Już niedługo ten wątek zmieni swoja formułę 🥰
Posypia się piękne krechy 💚
Tak w ogóle to aplikacja pokazuje mi:
Przewidywany termin porodu 25 czerwca 2021 🥰
Synka urodziłam w lipcu I zawsze mowilam że chce urodzić w lato 🥰😊
Zawsze powtarzam, że czerwcowe dzieci są super. Bo sama jestem z czerwca 🤣🤣🤣. Mam urodziny 17.06 także już kolejne urodziny będą w trójkę 💕 taki prezent sobie zafundowałam.
Achna masz rację. Ja też mam ciągle mokro, ale chyba wyczuwam jakąś bakterię. Bo mam ten śluz jakiś zielonkawy 🤷♀️ Ale nie śmierdzi ani nic mnie nie swędzi. Zrobią mi badania to będę wiedziała. Teraz tym się nie stresuję jakoś 😂Clausix, Niezapominajka 🍀, Mama8latka lubią tę wiadomość
-
Rośnijcie nasze mamuśki zdrowo 🍀💚 Macie tu nasze kciuki i dobre myśli 😇
Hannah w takim razie kciuki za ładny wymaz ✊🏻
Papillon moja wróżko 🧚🏻 kibicująca, ja mam urodziny tego samego dnia. Przypadek?? 😁😍Papillon, Achna, hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
ami_ami wrote:Wiesz co, ale niepokojące są te Twoje miesiączki. Strasznie się męczysz, mnie też 1dc boli bardzo, ale biorę ibuprom i jest ok. Rzeszów to nie tak daleko
Ja jestem z Lublina. Decyzja pozostaje do Ciebie, musisz przemyśleć. A może tu w Lublinie do jakiegoś lekarza byś się wybrała??
U mnie dziś 7dc, miesiączka chyba już się skończyła więc możemy zacząć się seksić z mężem
Ja dzwoniłam w tamtym tygodniu do OVUM ale narazie nie zapisują do dr Joanny T.W. dopiero pod koniec miesiąca można się zapisaćciekawe czy da radę się zapisać jeśli nie jestem jej pacjentką. Ami ami a Ty długo już do niej chodzisz?
robiłam w czwartek cukier i mam 92 a insulina 7.8 (krzywej nie robiłam) ,moja endokrynolog zapisała mi Glucophage 1000 ale nie wiem czy to brać czy poczekać na wizytę u dr Joanny, jeżeli uda mi się do niej zapisać.
Z tego co kojarzę to Ty bierzesz też tą metfotminę Glucophage ?2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
magda.lena wrote:Ja dzwoniłam w tamtym tygodniu do OVUM ale narazie nie zapisują do dr Joanny T.W. dopiero pod koniec miesiąca można się zapisać
ciekawe czy da radę się zapisać jeśli nie jestem jej pacjentką. Ami ami a Ty długo już do niej chodzisz?
robiłam w czwartek cukier i mam 92 a insulina 7.8 (krzywej nie robiłam) ,moja endokrynolog zapisała mi Glucophage 1000 ale nie wiem czy to brać czy poczekać na wizytę u dr Joanny, jeżeli uda mi się do niej zapisać.
Z tego co kojarzę to Ty bierzesz też tą metfotminę Glucophage ?
Np. teraz kazała mi przyjść w grudniu jeśli nie będzie ciąży, i mówiła by mówić że jestem na stymulacji i wtedy mnie muszą w konkretny dzień umówić, więc ogólnie najważniejsza jest 1 wizyta.
Wiesz co jeśli Ci przypisała to bierz. Dobrze gdybyś miała zrobione krzywe, bo to też dużo pokazuje pani doktor. Pierwsze dni są ciężkie, ale ja już od razu razem z tabletką biorę probiotyk i jest ok.
Tak mi przypisała glucophage pierwszy tydz 1x500, a od 2. tygodnia 2x500. Z tym mam brać b12 i b complex oraz probiotyk. (nie mieli w aptece glucophage więc mi dali formetic ale to to samo.)
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:
Tak mi przypisała glucophage pierwszy tydz 1x500, a od 2. tygodnia 2x500. Z tym mam brać b12 i b complex oraz probiotyk. (nie mieli w aptece glucophage więc mi dali formetic ale to to samo.)
A te witaminy B to jakieś konkretne czy bez znaczenia? mam complex B z Wish to może by było. Probiotyk mam z helthlabs.
Ja mam brać przez tydzien pół tabletki a poźniej całą.
Będę próbować do Pani dr się zapisać, będę tez w ten czwartek w OVUM u dr Sz.. Zapytam w rejestracji od kiedy konkretnie mogę dzwonić
W tym miesiącu brałam tylko NAC nawet nie chciało mi sie jechać do OVUM po negatywnym teście, dziś 12 dc a wczoraj już czułam ból owulacyjny coś szybko, zobaczymy co październik przyniesie.
Powodzenia dla wszystkich staraczek
2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
magda.lena wrote:A te witaminy B to jakieś konkretne czy bez znaczenia? mam complex B z Wish to może by było. Probiotyk mam z helthlabs.
Ja mam brać przez tydzien pół tabletki a poźniej całą.
Będę próbować do Pani dr się zapisać, będę tez w ten czwartek w OVUM u dr Sz.. Zapytam w rejestracji od kiedy konkretnie mogę dzwonić
W tym miesiącu brałam tylko NAC nawet nie chciało mi sie jechać do OVUM po negatywnym teście, dziś 12 dc a wczoraj już czułam ból owulacyjny coś szybko, zobaczymy co październik przyniesie.
Powodzenia dla wszystkich staraczek
trzymam kciuki za październikmagda.lena lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Jejku co tu się wydarzyło!? Ledwo człowiek wstał i takie wiadomości, no pięknie! 😍🥰
U mnie pojawił się katar 😪 mama nadzieję, że to przez wirus ciążowy, który w koncu do mnie dotarł 🥰
Pomyślałam sobie, takie dobre wieści od rana, to i ja siknę, ale kurde się boję 😅 Boję się, że wyjdzie biało i cały dzien będę zła. Do miesiączki zostało mi 6 dni, ale testuję pojutrze. Mam nadzieję choćby na bladziocha
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔