Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka 🍀 podoba mi sie Twój wykres 😍
Papillon, MayMasza, Niezapominajka 🍀, Mggg lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
O jak zaznaczylam dzisiaj test pozytywny to nagle mam 10dpo 🙄 i owu przesunelo na 11dc.
MayMasza lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mi też się podoba wykres Niezpominajki 🍀 taki placek będzie na ciążę 💕😍💓💚🍀
Zarezerwowałam już dla niej ⏸️.
Zobaczcie ile się sypie ⏸️. To miał być szczęśliwy wątek i jest. Jeszcze chwila i każda z Was będzie oglądała taki test!!! 😍MayMasza, Mama8latka, Clausix, Niezapominajka 🍀, Shanny lubią tę wiadomość
-
Mama8latka, super, trzymam kciuki by kreska ciemniała i beta rosła!
Mama8latka lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Papillon wrote:Mi też się podoba wykres Niezpominajki 🍀 taki placek będzie na ciążę 💕😍💓💚🍀
Zarezerwowałam już dla niej ⏸️.
Zobaczcie ile się sypie ⏸️. To miał być szczęśliwy wątek i jest. Jeszcze chwila i każda z Was będzie oglądała taki test!!! 😍
Ja też chcę! 😁Mama8latka lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Ja też chcę! 😁
Clausix, Mama8latka lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Mama8latka zaznaczaj czym prędzej! Tak długo czekałaś na ten widok 😍
Achna, Papillon kochane dziękuję 😘, ale sama nie wiem co z tego naleśnika będzie. Nigdy tak nie miałam 🤷🏼♀️Mama8latka lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
A kto teraz po mnie testuje ????
Wiecie Co ja nie wierze.... 34 cykle starań, masa leków, zastrzyki, masa kilogramów na plusie , wiecie tez ze mialam zwatpienie juz zeby to wszystko rzucic i sie poddac a tu nagle nasz Nowy watekŚlub
i 2 kreski
no siedze i rycze......
nie wiem czy powiedziec to mężowi juz przez tel czy czekac ale on wroci dopiero za 3 tygodnie .... nie wytrzymam.... i jak powiedziec to szwagierce która tez sie stara a jej sie nie udaje po inseminacjach itd ....
W ogole to dopoki nie zobacze serduszka to non stop sie bede bac , a pewno i tak do konca bede sie martwic , wiecie jak to jest po poronieniach.... jeszcze z moja choroba ehhh...
Tyle emocji jest aktualnie we mnie ze nie wiem od czego zaczacReikja, Karenira lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Niezapomninajka🍀 jak miałaś mieć jak nie byłaś w ciąży 🤷♀️😂
Clausix, MayMasza o Was też pamiętam i czaruję 😁❤️💕Niezapominajka 🍀, Clausix, MayMasza lubią tę wiadomość
-
mam nadzieje ze ten wątek niedlugo zamieni sie w ciazowy a nie staraniowy
i bedziemy mogly sie wymieniac etapami "co u ciebie w ciazy"
i bedziemy zarażać kolejne
kurde faktycznie mama8latka to ta przypinka plus ślub ostatnio
nie no pięknie, naprawde !! 2 lata starań ?
strasznie Wam gratuluję i bardzo chcę do Was dołaczyc, pazdziernik trwa wiec jedziemy z koksem laski
wczoraj poszlam na drzemke spacerową z mezem i dzieckiem, wiec byl czas pogadac, ma postarać zmienić swoje podejscie, zobaczymywczoraj fajne seksy byly, dzis 11 dzien cyklu i od dzis zaczne chyba robic owulaki w razie co
ale moze przy naszym libido do dupy zrobimy seksy co 2 dni, a nie codziennie "na sile" moze tak bedzie lepiej, zdrowiej, wydajniej ;p
Clausix, Mama8latka, Shanny, Reikja, Juliet lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Mama8latka. Powiedz już mężowi, w końcu jest to Wasz mały cud!! 😍 Co do szwagierki myślę, że będzie wniebowzięta. Starałaś się o ciążę bardzo długo. Nie miałaby serca, gdyby się z niej nie cieszyła. To nie jest tak, że zaszłaś bez problemu w 2 cyklu. To jest zupełnie inna historia z milionem wylanych łez.
Wiem, że będziesz przeżywać dopóki nie zobaczysz serduszka, ale kochana tak musiało po prostu być i teraz urodzisz zdrowe dziecię. Wystarczy już tych niepowodzeń. 💜💚❤️Mama8latka lubi tę wiadomość
-
ami_ami wrote:Musisz zrobić sobie krzywą i zobaczyć jak cukier i insulina Ci skaczą. Bo to ma duże znaczenie, tym bardziej że cukier na czco masz dość wysoki.
Ja w tamtym roku w listopadzie miałam na czco 83 a teraz 92... skąd takie zmiany ?
Wgl Natka to ja na Twoim miejscu spróbowałabym jak najszybciej umówić się do tego dr, o którym pisałaś. Zapłacisz, ale będziesz wiedzieć na czym stoisz - nawet jeśli zobaczy jakieś ogniska endometriozy to da się z tym działać.
Ami, ja sama nie wiem... jestem już zmęczona tym lataniem po lekarzach, gdzie wszyscy mają mnie za wariatkę bo wg nich za krótko się jeszcze staram. A wg mnie przecież lepiej szybciej ustalić gdzie jest problem, zwłaszcza że jakieś przesłanki są typu poronienie czy ta torbiel... Teraz już wykryłam mutacje i prawdopodobieństwo IO, ale wszystkiego szukam sama ;/ .Druga kwestia to odległość - ja jestem z okolic Rzeszowa, do Warszawy mam pół Polski, no ale jak będzie trzeba to wszędzie pojadę..choć tak na prawdę nie mam żadnej gwarancji, że to mi coś pomoże, nawet gdybym miała zabieg. Moja mama też miała torbiel przez obie ciąże... takżejak zawsze nigdy nic nie wiadomo.
Edit: który u Ciebie dziś dc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 08:47
-
Mama8latka to normalne, te wszystkie obawy i strach. Może dzisiaj mu nie mów jeszcze, jutro powtórz kreskę, na spokojnie lekko ochłoń i jutro mu powiedz 😍 Ale jak nie wytrzymasz to mów i dzisiaj 😁 Szwagierka na pewno się ucieszy i to będzie też nadzieja dla niej. Przecież długo się staraliscie to piękna wiadomość! 😊 A mąż jestem pewna, że tak się ucieszy, że wróci szybciej niż za 3 tygodnie 😊 Wątek, ślub to wszystko było zaplanowane dla Ciebie 😘 Jejku jak ja się cieszę!!!
Papillon Ty wiesz, że jesteś niemożliwa 😂😂😂💚Mama8latka, Papillon lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Papillon wrote:Achna, Unify już za chwilę wizyta 💜💚❤️😁 Trzymam kciuki za Was 😍
Jajko zniose do czwartkujeszcze dzis zmierzylam temperature, i spadla do 36,7 , oczywiscie panika.. Odkladam termometr na bok bo sfiksuje
Dzisiaj mam zamiar powiedziec szefowej o ciazy, bo od przyszlego tygodnia planuje l4. Chce byc fair, a nie odchodzic z dnia na dzien.
Marze juz o czwartku, zeby lekarz powiedzial , ze wszystko jest super i pieknie sie rozwijaPapillon, Karenira lubią tę wiadomość
-
Paulinaa aktualnie konczy sie 3 rok starań, w grudniu byłoby bite 36 miesiecy liczac z tymi ciazami poronionymi i cb. Nie spodziewałam sie tylu pozytywnych wiadomosci na koniec tego roku
Dziewczyny to tez dzieki Wamto Wy podtrzymałyście mnie na duchu kiedy miałam chwile zwatpienia, z checi bycia tu z Wami nie zrezygnowałam z tego wszystkiego, to dzieki Wam mam niektóre suplementy, to dzieki Wam zaczełam mierzyc tempke, każdy kolejny wystawiony test z 2 kreskami dawał mi nadzieje ze ja tez kiedys je zobacze .....Bardzo Wam wszystkim dziekuje ze jestescie
Oczywiscie ja stad nigdzie nie ide, nie myslcie sobie hehe zostaje z WamiNiezapominajka 🍀, Papillon, Clausix, MayMasza, Reikja, Alisek93, Juliet lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
kupilam w ogole testy owu, czytam instrukcje i piszą " ze najlepiej robic z porannego moczu" no to mnie zdziwili, ostatnio mialam takie ze " byle nie z porannego " i nie wiem teraz ... ogarniacie temat?
mama8latka, ja bym poczekala do jutra zrobila jutro test badz bete i powiedziala mezowi jutro albo w dniu kiedy miala byc @
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs