Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nikt tu nie jest gorszy! Proszę odrzucić takie pomysły. Człowiek dostaje tylko takie zadania z jakimi może sobie poradzić. I my sobie radzimy z bardzo trudnymi zadaniami. Jesteśmy silne, pełne miłości i niesamowicie potrzebne dla innych ludzi i świata. Bez nas to nie byłoby to samo !
Nie ma co się porównywać do innych, bo każdy jest inny, ma swoje wady, swoje zalety i swoje problemy. Trzymam kciuki za każdą!
Działajmy pełnią (wielkich) sił! 💪💪💪Clausix, Papillon, hannah_92, krolik, MayMasza lubią tę wiadomość
27l
Starania od: listopad 2019
PCOS, brak owulacji
09.2020- stymulacja clostilbegyt
28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
11.10.2020 - test pozytywny
11.2020 - dwie fasolki
11.2020 została jedna fasolka
29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję. -
Karenira ogromne kciuki za wizytę! Barfzo dobrze, że idziesz sprawdzić co się dzieje. Oby lekarz zrobił Ci to usg. Będę 🙏🙏🙏 trzymała ogromne kciuki za Was!
MayMasza oby to nie był zastrzyk i kropek się zagnieżdżał💓
Juliet tak jak mówisz 8dpo to nie miało prawa nic wyjść. 🤣Także czekamy na kolejne testowanie.
Mama8latka jak widzisz gołym okiem kreseczkę to to jest najważniejsze kochana! 🤗
Hanka super, że idzie do przodu. Cyc do góry i ciśniemy z tym koksem! Oby jak najszybciej udało się umówić Hsg💕😍
Ami_ami może dzisiaj w końcu uda się pobzykac 🐝🐝🐝 będę trzymała kciuki 😁
Alisek 🤗 przytulam. Oby jutro był lepszy dzieńMama8latka, hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
-
Karenira oby było wszystko w porzadku!!!! ✊✊✊✊✊ wiem co czujesz , ja myslalam że usiądę i będę wyc na cały dom ale musialam się opanowac przez wzgląd na synka.... oby u Ciebie skończyło się wszystko dobrze , daj znać po wizycie ,bardzo się martwie o ta sytuacje.... 😔
Masza A robiłaś jakis test?? Pokazuj pokazuj kurka wodna!!! 🥰🥰🥰🥰👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Papillon wrote:Mggg czujesz się już ciążowo😜? Uwierzyłaś, że zamieszkał u Ciebie kropek? 😍
Ciągle boli mnie brzuch nie jakoś mocno, ale trochę to dokuczliwe. Poza tym normalnie się czuję.27l
Starania od: listopad 2019
PCOS, brak owulacji
09.2020- stymulacja clostilbegyt
28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
11.10.2020 - test pozytywny
11.2020 - dwie fasolki
11.2020 została jedna fasolka
29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję. -
ami_ami wrote:hejo
Masza - podziwiam za talent!
trzymam kciuki za wizyty u gina i bety
U mnie 9 dc, seksów jeszcze nie było. Jak tu się starać, jak człowiek nie ma sił na nic. Mąż wraca po 19, po całym dniu zmęczony. Później coś załatwia na budowę, a jak nie to tam działa...może uda się dziś
Ami u mnie 8 dc i też na razie się nie zanosi, bo jest mini spinaposprzeczałam się z M. o zdrowe jedzenie i ogólne o całą tą otoczkę starań i w końcu mi powiedział, że chce już to dziecko "bo wtedy skończy się ten cyrk" ;O haha Więc dobrze, nie robię już cyrku, wczoraj obiadu nie było
Poszłam do sklepu kupiłam sobie parówki - ten zdzwiony "chyba tego nie zjesz?" - właśnie że zjadłam
i dopóki nie zrozumie to każdy sam sobie będzie żarcie przygotowywał
wiem, że mu zależy, stara się i powiedział to w złości, ale czekam aż mi to pokaże, a nie tylko ja ciągnę ten wóz sama i o wszystko dbam
mi kutwa też jest ciężko sobie różnych rzeczy odmawiać, ale jakoś daje radę..
MayMasza lubi tę wiadomość
-
Alisek93 wrote:Cześć
Ja mam dzisiaj dzień "na nie"taki z tych bardziej gorszych. Wczoraj wieczorem na Fejsie wyświetlił mi się post jakiejś babki, która pisała że ma 25lat i wpadli z 3 dzieckiem a ona go wcale nie chce i co ma robić.. najgorsze jest to że dużo kobiet pisało jej żeby zrobila zgodnie z sumieniem, bo nikt za nią tego dziecka nie wychowa (!). To była pierwsza część komentarzy, druga była typu "ja mam 23 lata i też mam trójkę dzieci , daje rade więc Ty też dasz!"..."mam 26 i jestem w ciąży z 4 dzieckiem, nie łam się"...poczułam się jakbym nagle żyła w innej rzeczywistości, gdzie wszyscy rozmnażają się jak króliki. Potem pomyślałam o tych wojowniczkach, które starają się 7 lat i już tracą wiarę. Potem o sobie i o swoim rozgoryczeniu
I oczywiście dół mnie złapał że to wszystko jest takie kur*w$a niesprawiedliwe.
Sorry że Wam tu tak smęcę .. ale czasem muszę
W tym cyklu wdrazam kilka eksperymentalnych rzeczy, jak zadziała to dam znać co to
No to kto dziś testuje? Juliet?🍀✊
Tez trafiła do mojej rodziny jedna z takich „artystek”. Ma 19 lat i rocznego syna. Była w weekend u mojej mamy. Mama pyta jak w szkole, gdzie jej koleżanki szykują się po zawodówce, czy gdzieś pracują. A ona na to,że teraz wszystkie jej koleżanki są w ciąży. I wiecie co? Szukają pracy i nikt ich w ciąży nie chce zatrudnić. Ona nie wie dlaczego 🤷♀️ 😂🤦♀️
Ale ona ma rentę po ojcu wiec nie zamierza pracować do 26 roku. Będzie się uczyć do tego czasu. Zapisała się do szkoły policealnej. Mama pyta dlaczego dziś w szkole nie jest skoro jest weekend. „Przecież płacę, to chodzić nie muszę, no nie?” 😅
I dowiedziałam się że kolejna z mojej rodziny, psiapsiułka tej wyżej, tez w ciąży. 19 lat. Tylko biedna nie wie co robić. Bo oboje z chłopakiem nie pracują a nikt nie chce ich dwójki, a niebawem trójki, utrzymywać.
Pytanie. Czy jak ktoś ma troje i więcej dzieci w wieku 23 czy 26 lat jest w stanie zapewnić temu dziecku odpowiednie warunki? jakie wartości przekazuje temu dziecku z takim podejściem do życia jak te dwie wyżej?
Nie twierdzę że wszystkie przypadki takie są. Ale nie ma co zalewać się łzami jak ktoś w młodym wieku ma tyle dzieci.
Znajomy kiedys mi mówi. Wiesz, mój brat zrobił dziecko jak miał 18 lat i teraz ma już spokój bo ma już odchowane. A ty co? Kiedy w końcu?
Powiedział tylko, że ja jak miałam 18 lat to miałam inne priorytety w życiu. Koniec tematu.
I wcale nie żałuję że w wieku 30 lat podjęłam decyzje o dziecku. Dla mnie to ogromny komfort sprowadzić dziecko na świat kiedy mam własne mieszkanie, własne pieniądze, niezależność finansową od męża, dobrą i stabilną pracę. Daje mi to poczucie bezpieczeństwa. A wózek kupię taki jak mi się podoba a nie taki na który mnie stać. O!
-
Masza poka cienia 😘💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Natka95 wrote:Ami u mnie 8 dc i też na razie się nie zanosi, bo jest mini spina
posprzeczałam się z M. o zdrowe jedzenie i ogólne o całą tą otoczkę starań i w końcu mi powiedział, że chce już to dziecko "bo wtedy skończy się ten cyrk" ;O haha Więc dobrze, nie robię już cyrku, wczoraj obiadu nie było
Poszłam do sklepu kupiłam sobie parówki - ten zdzwiony "chyba tego nie zjesz?" - właśnie że zjadłam
wiem, że mu zależy, stara się i powiedział to w złości, ale czekam aż mi to pokaże, a nie tylko ja ciągnę ten wóz sama i o wszystko dbam
Jakbym słyszała swojego! Wczoraj dokładnie ta sama gadka, a potem płakałam pół wieczoru, a on skruszony przytulał33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Paulinaaa wrote:mama8latka ja widze kreske bez problemu, tylko kurna jasna, beta cie nie korci?
Myślę czy iść w piątek na bete czy w poniedzialek. Może lepiej w poniedzialek bo jak zrobię w piątek A w poniedzialek dostanę okres to będzie lipa...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Clausix wrote:Jakbym słyszała swojego! Wczoraj dokładnie ta sama gadka, a potem płakałam pół wieczoru, a on skruszony przytulał
Ja tam liczę właśnie na jakieś intensywne godzenie 😂😂😂Clausix, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
Maszka dawaj teściora!!! Czekamy:)
Karenira mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czekamy na relacje:)
Natka oby spina szybko przeszła. Z facetami to czasem ciężka gadka jest. Z moim tez już wiele rzeczy przerabiałam.
Zoe i to jest właśnie super, kiedy świadomie podejmujesz decyzje o dziecku, bo cię stać i naprawdę to czujesz i tego chcesz. Życie jednak pisze różne scenariusze. Czasem człowiek super gotowy, a los krzyżuje plany... Ciąża w wieku 19 lat to u mnie nie do pomyślenia. Skończyłam studia mając 24 lata, nie wyobrażam sobie mieć dziecka wcześniej. Choć czasem i takie myśli do głowy przychodzą po wielu miesiącach starań, że może lepiej gdyby kiedyś zdarzyła się wpadka i już. Człowiek by sobie poradził, a tak to wielkie plany, a z planów nici. Jednak nigdy nie wiadomo co nam życie przyniesie i czy dobrze robimy w danym momencie. Takie życie - nigdy nie wiesz kiedy cię zaskoczy.
Wierzę, że każda z nas tutaj zobaczy II kreski i będziemy miały cudowne dzieciaczki. Byłoby wspaniale, gdyby forum stało się ciążowe♥♥
MayMasza lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Natka95 wrote:Ami u mnie 8 dc i też na razie się nie zanosi, bo jest mini spina
posprzeczałam się z M. o zdrowe jedzenie i ogólne o całą tą otoczkę starań i w końcu mi powiedział, że chce już to dziecko "bo wtedy skończy się ten cyrk" ;O haha Więc dobrze, nie robię już cyrku, wczoraj obiadu nie było
on ciągle jest zmęczony, bo pracuje po 12-14 h. Ale uwaga, on hoduje gołębie pocztowe (wiecie wywożą te gołębie gdzieś tam i one wracają do siebie do gołębnika) i to jest sport i się ścigają z innymi. i ostatnio wrócił późno ale gołębie chore i pojechał jeszcze do weterynarza o 20. Kuźwa on o mnie sie tak nie martwi jak o te ptaki. I ja nie mogę nic powiedzieć na ten temat bo później jest spina.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Maszka pokazuj teścik! Kciukasy zaciskam!
Karenira za Ciebie też mocne kciuki, będzie dobrze :*
Alisek tule :* mam nadzieję, że to nowe co wymyśliłaś przyniesie niedługo dwie kreski :*
Clausix kiedy zaczynasz testować?
Niezapominajka Ty też chyba jakoś niedługo zaczynasz testować?
Mama8latka nie kusi beta?
@ przyjdź 🙄 5 dzień bez cukru 😅 zaczęłam znowu olej z czarnuszki pić i zapomniałam jakie to niedobre 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 10:05
-
Mama8latka wrote:Karenira oby było wszystko w porzadku!!!! ✊✊✊✊✊ wiem co czujesz , ja myslalam że usiądę i będę wyc na cały dom ale musialam się opanowac przez wzgląd na synka.... oby u Ciebie skończyło się wszystko dobrze , daj znać po wizycie ,bardzo się martwie o ta sytuacje.... 😔
Masza A robiłaś jakis test?? Pokazuj pokazuj kurka wodna!!! 🥰🥰🥰🥰
Robiłam rano czułość 10, ale już mąż wyszedł ze śmieciami
Jutro zrobię powtórkę i się zobaczy, wolałabym, żeby nie był to zastrzyk, no ale poczekamy na spokojnie'prawdziwy' test w sobotę
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
krolik wrote:
Mama8latka nie kusi beta?
🤪
Maszkaaaaaaaa jak mogłas wywalic i sie nie pochwalic ;P To jutro czekam z samego ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 10:26
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
krolik wrote:Clausix kiedy zaczynasz testować?
@ przyjdź 🙄 5 dzień bez cukru 😅 zaczęłam znowu olej z czarnuszki pić i zapomniałam jakie to niedobre 🤪
Właśnie nie wiemw sobotę będzie za szybko bo 8dpo, a w nd wyjeżdżam na 3 dni i nie będzie za bardzo jak, bo będę robić event i nie mogę myśleć o cieniach
Więc może w środę, będzie 12dpo.
Masz racje - jest wstrętny, ale da się przeżyć33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Paulinaaa wrote:masza no wlasnie gdzie test ;p
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅