Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Uuuu moje marzenie powoli sie spełnia 😍😍😍
Wczoraj wypowiedziane a już dziś kreski posypane, 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍MayMasza, Reikja lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Jej♥♥♥ Nie nadążam hahaha
Maszka oby to był kropek♥♥
Dastiny widać kreseczkę)
Ten wątek naprawdę za chwilę stanie się ciążowy. Najwyżej wypadnę z obiegu, ale będę wam kibicować
Niech bobaski się zagnieżdżają i rosnąMayMasza lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Clausix wrote:Tak, mniej więcej tak
Oczywiście są różne odstępstwa, bo to nie jest tak zero-jedynkowo niestety. Może np być pozytywny owulak, a do owulacji ostatecznie nie dochodzi. Mierz dalej temperaturę i zobacz czy wzrośnie.
Jeżeli nie robiłaś badań to w pierwszej kolejności polecam zrobić usg w okolicach przed owulacją, czyli gdzieś 12-15dc w zależności od długości cyklu, dowiesz się czy rosną pęcherzyki
Nie no ja wiem że to nie jest mechanizm który działa jak w zegarkuw poniedziałek mam wizytę u ginekologa wiem że to już będzie po wszystkim ale No nie dało się na ten tydzień bo kobitka ma terminy zawalone... może na przyszły cykl sie uda umówić... no chyba że ten cykl bedzie owocny 😇
Clausix lubi tę wiadomość
-
O mamo!!! Dziewczyny co tu się dzieje! To był świetny pomysł z tym wątkiem 😍 aż mnie wewnątrz coś ściska ze szczęścia, że Wam się udaje 😍 ja mam przeczucia do Niezapominajki i Clausix, że to też ich szczęśliwy cykl ✊
Widząc to naprawdę wierze, ze zaraz wszystkie zaciazymy i będzie to wątek ciezaroweczek 😍 aaaa ale ekstra Maszka, Dastiny kciukasy za ciemniejące kreski i wysokie bety 🥰hannah_92, MayMasza, Reikja, Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
-
hannah_92 wrote:Jej♥♥♥ Nie nadążam hahaha
Maszka oby to był kropek♥♥
Dastiny widać kreseczkę)
Ten wątek naprawdę za chwilę stanie się ciążowy. Najwyżej wypadnę z obiegu, ale będę wam kibicować
Niech bobaski się zagnieżdżają i rosną
Nie wypadniesz, bo wszystko wskazuje na to, że zaraz i u Ciebie zobaczymy dwie piękne krechy 😘😘😘 zobaczysz! Wątek ma moc!hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:O mamo!!! Dziewczyny co tu się dzieje! To był świetny pomysł z tym wątkiem 😍 aż mnie wewnątrz coś ściska ze szczęścia, że Wam się udaje 😍 ja mam przeczucia do Niezapominajki i Clausix, że to też ich szczęśliwy cykl ✊
Widząc to naprawdę wierze, ze zaraz wszystkie zaciazymy i będzie to wątek ciezaroweczek 😍 aaaa ale ekstra Maszka, Dastiny kciukasy za ciemniejące kreski i wysokie bety 🥰
Mam podobnie, już z niecierpliwością wyczekuję testowania Clausix i Niezapominajki♥Clausix, MayMasza, Niezapominajka 🍀 lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
krolik wrote:Nie wypadniesz, bo wszystko wskazuje na to, że zaraz i u Ciebie zobaczymy dwie piękne krechy 😘😘😘 zobaczysz! Wątek ma moc!
Oby tak właśnie było♥ Cieszę się, że dołączyłam do tego wątku. Dzieje się tu wiele dobrego:)
krolik strasznie mi się u Ciebie wykres rozjeżdża, a chciałam zobaczyć jak tam u Ciebie wyglądaMayMasza lubi tę wiadomość
Ostatnio zrobiłam sobie listę, mam 23 dziewczyny , choć pewnie kogoś przez przypadek pominęłam i naliczyłam, że połowa już nosi fasolki♥♥♥ To naprawdę imponujący wynik, daje mi taką nadzieję i pozywaną energię, że szok!
Clausix, Karenira, unify, Achna, Zagmatwana, Reikja, Niezapominajka 🍀, Mggg, MayMasza, bambusek93 lubią tę wiadomość
Wow ale szał!!!!
Masza tak się cieszę 😍 myślę że zastrzyk tak długo by nie trzymał ✊🍀
Dastiny piękna krecha 😍
Wow Hannah połowa !!😯 No szok, w tak krótkim okresie czasu!!! Może to ten NAC może to ta energia 😍
Mam nadzieję że nie przyniosę Wam wstydu i nie zostanę tu sama jedna niezafasolkowana 🤣🤦hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:Wow ale szał!!!!
Masza tak się cieszę 😍 myślę że zastrzyk tak długo by nie trzymał ✊🍀
Dastiny piękna krecha 😍
Wow Hannah połowa !!😯 No szok, w tak krótkim okresie czasu!!! Może to ten NAC może to ta energia 😍
Mam nadzieję że nie przyniosę Wam wstydu i nie zostanę tu sama jedna niezafasolkowana 🤣🤦
Alisek kochana walczymy razem dalej!♥♥ Jest nas więcej niezafasokowanych, także musimy dać czadu i dołączyć do naszych ciężarówek:DMggg lubi tę wiadomość
Hannah u mnie 41 dc. Musisz wejść w mój nick i tam klinac na wykres żeby coś było widać. Ale OVU źle wskazało owulację. Mam 16dp dzisiaj, pewnie dostanę @ jak ostatnio. A miałam nadzieję, że trochę się cykl skróci
odpadły mi teraz dzienne karmienia albo są ale rzadko, za to w nocy od jakiegoś czasu wisi młoda na cycu dużo, co próbuje walczyć i nie dać to jest gorzej. Mam nadzieję, że to przejściowe i niedługo zejdziemy całkiem z kp. Teraz jak analizuje to faktycznie @ miałam regularną jak w nocy mało karmiłam i spałam lepiej. A odkąd te noce są kiepskie i więcej wtedy kp to się zaczęły cykle wydłużać
na pewno deficyt snu ma na to wpływ duży
myślę, że póki nie odstawie, albo chociaż noc się unormuje to tak będzie. Próbuje się do ginekolog umówić żeby podejrzeć jajniki. Teoretycznie w maju było ładnie, ale wtedy też @ była regularna, a wszystko mogło się zadziać.
-
Dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie kciuki ❤❤ jednak na razie to tylko przypuszczenia, juz mialam taka sytuacje i skonczylo sie na cb wiec na razie dmucham na zimne i podchodze z dystansem. Bede sprawdzac na biezaco kreskę czy nadal jest i czy nie blednie, ale na spokojnie.
Niezapominajka testujesz w sobote? Czy wczesniej?hannah_92, Karenira lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Hannah, Natka- kolejny cykl jest nasz 🤣😘
A przynajmniej któraś z nas musi- statystyki nie oszukasz 🙌hannah_92, Natka95 lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
krolik wrote:Hannah u mnie 41 dc. Musisz wejść w mój nick i tam klinac na wykres żeby coś było widać. Ale OVU źle wskazało owulację. Mam 16dp dzisiaj, pewnie dostanę @ jak ostatnio. A miałam nadzieję, że trochę się cykl skróci
odpadły mi teraz dzienne karmienia albo są ale rzadko, za to w nocy od jakiegoś czasu wisi młoda na cycu dużo, co próbuje walczyć i nie dać to jest gorzej. Mam nadzieję, że to przejściowe i niedługo zejdziemy całkiem z kp. Teraz jak analizuje to faktycznie @ miałam regularną jak w nocy mało karmiłam i spałam lepiej. A odkąd te noce są kiepskie i więcej wtedy kp to się zaczęły cykle wydłużać
na pewno deficyt snu ma na to wpływ duży
myślę, że póki nie odstawie, albo chociaż noc się unormuje to tak będzie. Próbuje się do ginekolog umówić żeby podejrzeć jajniki. Teoretycznie w maju było ładnie, ale wtedy też @ była regularna, a wszystko mogło się zadziać.
Faktycznie teraz zobaczyłam. Długie te cykle:( myślę, że na pewno ma to związek z karmieniami. Karmienie piersią to wyższy poziom prolaktyny we krwi, a ona blokuje zajście w ciążę. Mam nadzieję, że jak odstawisz kp całkowicie to się uda bez problemu:) Kciuki!:*"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Alisek93 wrote:Hannah, Natka- kolejny cykl jest nasz 🤣😘
A przynajmniej któraś z nas musi- statystyki nie oszukasz 🙌
Dokładnie:D statystyki muszą się zgadzać, także następny cykl jest nasz.
Dla mnie listopad to najgorszy miesiąc w roku, może w tym roku stanie się przyjemny za sprawą pozytywnego testu ciążowego♥"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Natka95 wrote:Hania, kurczę mam nadzieję że my wkrótce też się załapiemy
też się zaczynam martwić że, zostanę wieczną staraczką na tym wątku...
Trzymam kciuki za Nas wszystkie
Natka walczymy dalej!♥ Nie poddamy się, musimy dołączyć do reszty dziewczyn:DNatka95, MayMasza lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".