Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
krolik wrote:Hannah a Ty zamierzasz testować przed terminem?
Jestem jedną z nielicznych, ale nigdy nie testujęja zawsze czuję, że przyjdzie @. Teraz jest identycznie, na dodatek temp. nie taka, także nie mam w planach testowania. Chętnie podpatruje i czekam na testowanie innych, ale u siebie tego nie robię
Owulaków też nie robię, staram się patrzeć na temp., objawy i śluz. Mam jeden jedyny owulak do monitora płodności, który mam zamiar zużyć w kolejnym cyklu. Jeden test ciążowy też mam- do monitora, ale liczę, że to będzie ten jedyny który zrobię i będzie on z dwoma kreseczkami:D
Ostatni test ciążowy, który robiłam to w 1 cs, potem nie było żadnego:D chyba coś ze mną jest nie tak hahaAchna, Janinka, krolik lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Alisek93 wrote:Hannah, Natka- kolejny cykl jest nasz 🤣😘
A przynajmniej któraś z nas musi- statystyki nie oszukasz 🙌hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
-
Reikja wrote:Jeszcze ja jeszcze ja dziewczyny 🙏 wiem że pojawiam się i znikam, ale czytam namiętnie ❤️
Ostatnio było blisko, teraz to już musi się zazielenić.😍Reikja lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Reikja wrote:Jeszcze ja jeszcze ja dziewczyny 🙏 wiem że pojawiam się i znikam, ale czytam namiętnie ❤️
Ja pamiętam!mam listę♥♥ troszkę jednak nas jeszcze zostało:) ale jeszcze chwila i może będzie 100% zafasolkowanych, kosmos!
Reikja, MayMasza lubią tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Hannah A może wstawimy ta liste w poście żeby było widać jak nasz watek jest szczęśliwy 🥰🥰💚❤
hannah_92, Reikja, Natka95, unify, Niezapominajka 🍀, Clausix, Karenira, MayMasza, Papillon lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Hannah A może wstawimy ta liste w poście żeby było widać jak nasz watek jest szczęśliwy 🥰🥰💚❤
Jestem za!ładnie ją dopracuję i wrzucę tutaj, a potem najlepiej jakby Papillonek ją wrzuciła w pierwszym swoim poście, żeby była na 1 stronie:)
Alisek93, Mama8latka, Reikja, Achna, Niezapominajka 🍀, Mggg, Paulinaaa, Papillon lubią tę wiadomość
hannah_92 wrote:Jestem jedną z nielicznych, ale nigdy nie testuję
ja zawsze czuję, że przyjdzie @. Teraz jest identycznie, na dodatek temp. nie taka, także nie mam w planach testowania. Chętnie podpatruje i czekam na testowanie innych, ale u siebie tego nie robię
Owulaków też nie robię, staram się patrzeć na temp., objawy i śluz. Mam jeden jedyny owulak do monitora płodności, który mam zamiar zużyć w kolejnym cyklu. Jeden test ciążowy też mam- do monitora, ale liczę, że to będzie ten jedyny który zrobię i będzie on z dwoma kreseczkami:D
Ostatni test ciążowy, który robiłam to w 1 cs, potem nie było żadnego:D chyba coś ze mną jest nie tak haha
mam to samo. Nie testuję, bo mnie to aby dołuje. Jeśli będzie 33dc bez @ to wtedy zatestuję.
U mnie 9dc ale śluz już się robi przezroczysty i lepki, jeden sutek tak mnie boli. chyba owulacja będzie szybkomuszę owulaki kupić.
hannah_92 lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:witaj w klubie
mam to samo. Nie testuję, bo mnie to aby dołuje. Jeśli będzie 33dc bez @ to wtedy zatestuję.
U mnie 9dc ale śluz już się robi przezroczysty i lepki, jeden sutek tak mnie boli. chyba owulacja będzie szybkomuszę owulaki kupić.
To już na pewno zwiastun owulacji:) ja teraz miałam szybko owulację, więc już w 9 dc tez widziałam przeźroczysty śluz i bolał mnie jajnik."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Kochane jak ja się cieszę! I od razu lepsza energia 😊 U mnie dzisiaj smutny dzień pogrzebu, do tego problemy rodzinne z teściową i siostrą, ale zbieram siły.
Hannah dla mnie listopad to również najgorszym miesiąc w roku. Bardzo wiele złych rzeczy się w nim dzieje i dużo moich bliskich odchodzi właśnie w listopadzie. Ale może ten listopad odczaruje nasz los 😊
Maszka jak ja Ci życzę tych ⏸️ kresek!!! Zaciskam kciuki! ✊🏻🍀 Czujesz się jakoś inaczej?
Odpowiadając na Wasze pytanie, testuję w piątek. To będzie 12dpo. Dzisiaj mam ból w macicy/jajniku/pachwinie. Ciężko jednoznacznie określić, ale niestety mam podejrzenia, że może zwiastować okres 🤷🏼♀️hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka masz w nas wsparcie!♥♥ Wyrazy współczucia, śmierć bliskiej osoby to cięzka sprawa. Życzę siły i spokoju:* Bedą II kreski, zobaczysz♥
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Niezapominajka 🍀 wrote:Kochane jak ja się cieszę! I od razu lepsza energia 😊 U mnie dzisiaj smutny dzień pogrzebu, do tego problemy rodzinne z teściową i siostrą, ale zbieram siły.
Hannah dla mnie listopad to również najgorszym miesiąc w roku. Bardzo wiele złych rzeczy się w nim dzieje i dużo moich bliskich odchodzi właśnie w listopadzie. Ale może ten listopad odczaruje nasz los 😊
Maszka jak ja Ci życzę tych ⏸️ kresek!!! Zaciskam kciuki! ✊🏻🍀 Czujesz się jakoś inaczej?
Odpowiadając na Wasze pytanie, testuję w piątek. To będzie 12dpo. Dzisiaj mam ból w macicy/jajniku/pachwinie. Ciężko jednoznacznie określić, ale niestety mam podejrzenia, że może zwiastować okres 🤷🏼♀️
Kochana tule mocno ♥️
U mnie bol w macicy 9-10 dpo zwiastował ⏸️.
Trzymam mocno kciukasy do piątku juz chwila ♥️🍀Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Niezapominajka 🍀 wrote:Kochane jak ja się cieszę! I od razu lepsza energia 😊 U mnie dzisiaj smutny dzień pogrzebu, do tego problemy rodzinne z teściową i siostrą, ale zbieram siły.
Odpowiadając na Wasze pytanie, testuję w piątek. To będzie 12dpo. Dzisiaj mam ból w macicy/jajniku/pachwinie. Ciężko jednoznacznie określić, ale niestety mam podejrzenia, że może zwiastować okres 🤷🏼♀️wszystko się ułoży.
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja też przed testem miałam bóle jak na okres, a okresu nie ma. Za to bóle są nadal, mam nadzieję że to nic złego.
Niezapominajka, może, może... wykres piękny 😘😍 Trzymaj się! 😉Niezapominajka 🍀, Papillon lubią tę wiadomość
27l
Starania od: listopad 2019
PCOS, brak owulacji
09.2020- stymulacja clostilbegyt
28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
11.10.2020 - test pozytywny
11.2020 - dwie fasolki
11.2020 została jedna fasolka
29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję. -
Dziewczyny popłacze się. Miałam piękną, gotową listę. Przewertowałam pół wątku, żeby dopisać dziewczyny i co??? Nie wiem dlaczego nie przeszedł mi ten post mimo tego że dałam odpowiedz i nie mam nic:((
Mam na kartce listę, ale ona nie jest tak dokładna jak była teraz. Dopracowałam ją, tak się starałam:( ehh... zrobię ją na nowo tylko dajcie mi czas, jutro w pracy pewnie do południa będę się nudziła to ogarnę. Obiecuję 🙏🙏Paulinaaa lubi tę wiadomość
hannah_92 wrote:Dziewczyny popłacze się. Miałam piękną, gotową listę. Przewertowałam pół wątku, żeby dopisać dziewczyny i co??? Nie wiem dlaczego nie przeszedł mi ten post mimo tego że dałam odpowiedz i nie mam nic:((
Mam na kartce listę, ale ona nie jest tak dokładna jak była teraz. Dopracowałam ją, tak się starałam:( ehh... zrobię ją na nowo tylko dajcie mi czas, jutro w pracy pewnie do południa będę się nudziła to ogarnę. Obiecuję 🙏🙏
Niezapominajka tak bardzo liczę na Twoje 2 kreski 🥰 Masz wykres inny niż do tej pory, liczę że to dobry znak 😙
Dziewczyny powiedzcie mi jak skopiować link do zdjecia ,który wstawiacie w notatkach ???? Bo ni hu hu nie moge..... A sama też dodalam i dziewczyny nie mogą zajrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 15:32
hannah_92, Niezapominajka 🍀, krolik lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Dastiny masz wyniki bety? ✊🏻🍀33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Niezapominajka tak mi przykro. Rzeczywiście ciężki dzień. Tulę mocno.
Wróciłam z wizyty. Lekarka w sumie fajna, zbadała mnie dokładnie. Stwierdziła, że plamienie/krwawienie jest szyjkowe, ale szyjka długa i ogólnie wszystko w porządku. Zrobiła usg. Maluch ma CRL 3,69, więc wychodzi z tego 10+4. Serducho biło mocno, tętno 182, więc dobrze. Znowu sobie machał rączkami i nóżkami. Uspokoiłam się. Prawie mi łzy z ulgi poleciały jak usłyszałam bicie serca. Prawie, bo jednak zaciśnięte pięści pod tyłkiem i końcówka usg wiadomo gdzie sprawiają, że się człowiek do końca nie rozluźnia
Zdziwiło mnie tylko, że nie wystawiła mi zwolnienia do przodu. Obecne kończy mi się w piątek. Stwierdziła, że przed upływem jednego nie może wystawić kolejnego. Zaleciła dużo odpoczynku, no i branie tej luteiny, którą mi wczoraj przepisał lekarz. Tylko nieco zmieniła dawkę. Także jeśli moje zmęczenie, mdłości i wymioty, a nawiasem mówiąc dzisiaj miałam/mam okropne utrzymają się do niedzieli, to w poniedziałek z rana czeka mnie teleporada.
Ale, ale...najważniejsze że mały, ukochany pasożyt rośnie jak na drożdżachAlisek93, Clausix, MayMasza, hannah_92, unify, Natka95, Reikja, Niezapominajka 🍀, Mama8latka, Papillon, Mggg lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Moje szczęście nie trwało długo... 😔
Jest pęcherzyk ciążowy ale nie widzi nic więcej.... 😔 😔 😔 😔
Za tydzień mam sie zgłosić na jeszcze jedno usg jeżeli wtedy sie nie pojawi to oznacza tylko jedno... 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Alisek93 wrote:Wow ale szał!!!!
Masza tak się cieszę 😍 myślę że zastrzyk tak długo by nie trzymał ✊🍀
Dastiny piękna krecha 😍
Wow Hannah połowa !!😯 No szok, w tak krótkim okresie czasu!!! Może to ten NAC może to ta energia 😍
Mam nadzieję że nie przyniosę Wam wstydu i nie zostanę tu sama jedna niezafasolkowana 🤣🤦
Wszystkie tu jesteśmy wspaniałeRazem i każda z osobna
hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Karenira wrote:Niezapominajka tak mi przykro. Rzeczywiście ciężki dzień. Tulę mocno.
Wróciłam z wizyty. Lekarka w sumie fajna, zbadała mnie dokładnie. Stwierdziła, że plamienie/krwawienie jest szyjkowe, ale szyjka długa i ogólnie wszystko w porządku. Zrobiła usg. Maluch ma CRL 3,69, więc wychodzi z tego 10+4. Serducho biło mocno, tętno 182, więc dobrze. Znowu sobie machał rączkami i nóżkami. Uspokoiłam się. Prawie mi łzy z ulgi poleciały jak usłyszałam bicie serca. Prawie, bo jednak zaciśnięte pięści pod tyłkiem i końcówka usg wiadomo gdzie sprawiają, że się człowiek do końca nie rozluźnia
Zdziwiło mnie tylko, że nie wystawiła mi zwolnienia do przodu. Obecne kończy mi się w piątek. Stwierdziła, że przed upływem jednego nie może wystawić kolejnego. Zaleciła dużo odpoczynku, no i branie tej luteiny, którą mi wczoraj przepisał lekarz. Tylko nieco zmieniła dawkę. Także jeśli moje zmęczenie, mdłości i wymioty, a nawiasem mówiąc dzisiaj miałam/mam okropne utrzymają się do niedzieli, to w poniedziałek z rana czeka mnie teleporada.
Ale, ale...najważniejsze że mały, ukochany pasożyt rośnie jak na drożdżach
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.