X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje czekać 😉

Ja znów jestem na etapie rozkminiania szyjki hehe bo w ostatnim cyklu 3dpo już miałam nisko A teraz jak badam wieczorem to 2dpo byla jakby średnia A wczoraj jednak znów wysoko 🤔 tak jakby po owulacji w ogóle nie opadla....

MayMasza lubi tę wiadomość

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Ja w maju 2019 miałam witaminę D na poziomie 23, brałam 4000j i skoczyła na 40 w ciągu 3 miesięcy. Ta witamina dosyć powoli rośnie w organizmie, więc te 8000j nie powinno zaszkodzić Twojemu mężowi, ale ty jak masz na poziomie 33 to biorąc tak duża dawkę to ci w miesiąc, dwa urośnie do 60-65 obstawiam. Najlepiej za 2 miesiące powtórz badanie, bo ta witamina tez może być niebezpieczna w dużych dawkach. Lepiej monitorowac😊 sama muszę powtórzyć badanie, bo ostatnio robiłam 31 sierpnia, ale biorę sobie spokojnie 2000j, więc nie boję się że będzie za wysoko.

Maszka trzymam kciuki nieustannie za Ciebie😘❤

Musze zbadać sobie jej poziom, ale to musze odstawić na tydzień suplementację, żeby było wiarygodnie. No zobaczymy co z tego będzie :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MayMasza wrote:
    Musze zbadać sobie jej poziom, ale to musze odstawić na tydzień suplementację, żeby było wiarygodnie. No zobaczymy co z tego będzie :)

Z tego co wiem to do badania nie trzeba odstawiać witaminy D. Inaczej jest z lekami na tarczycę np. bo ta witamina po malu wzrasta i to nie ma dużego wpływu na wyniki. Ja nie brałam tylko dzień przed badaniem😊

Kasia_Tre lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂

Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale jest tu chyba więcej bardziej doświadczonych osób niż ja - otrzymałam wyniki badań, a wizytę u lekarza mam dopiero w lutym - może któraś z Was miała podobne wyniki i mogłaby mi powiedzieć czy powinnam się martwić 🙈
    FSH 8,89 U/l —> norma w fazie folikularnej 3,5 - 12,5
    LH 10 U/l —> norma w fazie folikularnej 2,4 - 12,6
    AMH 7,07 ng/ml —> 1,83 - 7,53

Czy AMH, mimo ze jest w normie, nie powinno być niższe?

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka szyjka powinna być przed @?? Nisko i zamknięta plus twarda? Ja wyczuwam twardość.

Dziewczyny ja mam już taki mętlik, tak bardzo chciałabym żeby się udało. Nie chce robić jeszcze testu bo boję się tej bieli na nim!! Dziś niby 10 dpo, ale może być nawet 11 jeśli owu była w 15 dc. Mam już takie rozkminy, że chyba na siłę doszukuje się objawów, a podbrzusze boli typowo na okres:((
    Po owu bolały mnie sutki przy dotyku, teraz już cię mniej i to tyle, nic więcej szczególnego nie czułam.
    Do jutra rana chyba oszaleję!!😋

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_92 wrote:
    Cześć Dziewczyny 🙂

Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale jest tu chyba więcej bardziej doświadczonych osób niż ja - otrzymałam wyniki badań, a wizytę u lekarza mam dopiero w lutym - może któraś z Was miała podobne wyniki i mogłaby mi powiedzieć czy powinnam się martwić 🙈

Wysokie AMH może wskazywać na PCOS, ale nie musi
    Badalas testosteron ?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    A jaka szyjka powinna być przed @?? Nisko i zamknięta plus twarda? Ja wyczuwam twardość.

Dziewczyny ja mam już taki mętlik, tak bardzo chciałabym żeby się udało. Nie chce robić jeszcze testu bo boję się tej bieli na nim!! Dziś niby 10 dpo, ale może być nawet 11 jeśli owu była w 15 dc. Mam już takie rozkminy, że chyba na siłę doszukuje się objawów, a podbrzusze boli typowo na okres:((
    Po owu bolały mnie sutki przy dotyku, teraz już cię mniej i to tyle, nic więcej szczególnego nie czułam.
    Do jutra rana chyba oszaleję!!😋

Hania, nie wiem na ile przed @ się otwiera. Ja w zasadzie cały czas czuję, że jest lekko otwarta, nawet parę dni po owulacji. Z położeniem to mysle ze naprawde roznie, bo ogladalam sporo wykresów ciazowych i połozenia były od niskiego po wysokie. Natomiast na ciążę może wskazywac rozpulchnienie szyjki.

hannah_92 lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_92 wrote:
    Cześć Dziewczyny 🙂

Chyba tak wysokie AMH może wskazywać na PCOS, ale pewności nie mam. Według mnie hormony trochę za wysokie, wszystkie. FSH na tak wysokim poziomie może świadczyć o niższej rezerwie jajnikowej. W jakich dniach robiłaś te badania?

EDIT: ja bym dodała wszystkie androgeny i koniecznie estradiol! Plus progesteron i estradiol 7dni po owulacji. W lutym jak masz wizytę to na USG może ginekolog coś zobaczy więcej. Powodzenia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 10:01

Pati_92 lubi tę wiadomość

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Hania, nie wiem na ile przed @ się otwiera. Ja w zasadzie cały czas czuję, że jest lekko otwarta, nawet parę dni po owulacji. Z położeniem to mysle ze naprawde roznie, bo ogladalam sporo wykresów ciazowych i połozenia były od niskiego po wysokie. Natomiast na ciążę może wskazywac rozpulchnienie szyjki.

O jaaaacie, ja nawet nie wiem czy dotykam szyjki i jak wyczuć że ona rozpulchniona🤔🤔🤔 spróbuję wieczorem po kąpieli ja zbadać😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Wysokie AMH może wskazywać na PCOS, ale nie musi
    Badalas testosteron ?

Tak, wynik 1,27 nmol/l —> 0,22 - 2,9, jakiś czas temu badałam tez wolny testosteron i tez mniej więcej wynik w połowie skali

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_92 wrote:
    Tak, wynik 1,27 nmol/l —> 0,22 - 2,9, jakiś czas temu badałam tez wolny testosteron i tez mniej więcej wynik w połowie skali

Hmm to możliwe, że wszystko jest ok:) albo trzeba dobadać jakieś inne hormony.
    Aż sama jestem ciekawa tego AMH.
    A mierzysz tempke? Masz owulacje, czujesz je?

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Z tego co wiem to do badania nie trzeba odstawiać witaminy D. Inaczej jest z lekami na tarczycę np. bo ta witamina po malu wzrasta i to nie ma dużego wpływu na wyniki. Ja nie brałam tylko dzień przed badaniem😊
    Mi tez się wydawało, że nie, ale lekarka kazała odstawic ;)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn po poronieniu (bez łyżeczkowania):

Chcialabym was zapytać jak szybko spadała wam beta po poronieniu
    Dziś u mnie 12 dni po poronieniu i taka kreska

https://zapodaj.net/abd50094d4f8c.jpg.html

Ciekawe czy póki beta jest to można w ogóle zajść w ciąże ?

P.S. Mówię mężowi, zobacz jak fertilman działa, wczoraj seksy a dziś dwie kreski, a on „seriooo?” 🤣🤣

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • krolik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah kiedy testujesz? 🙈 Wykres wygląda bardzo obiecująco✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Hmm to możliwe, że wszystko jest ok:) albo trzeba dobadać jakieś inne hormony.
    Aż sama jestem ciekawa tego AMH.
    A mierzysz tempke? Masz owulacje, czujesz je?

Czekam jeszcze na wynik androstendionu, zobaczymy co wyjdzie 🙈 Temperatury nie mierzę, śluz płodny występuje, miesiączki regularne. Jeszcze niedawno myślałam, że wszystko jest okej, ale pojawiły się plamienia przed @, nawet na tydzień przed. Pierwszy lekarz zlecił badania tarczycy, prolaktyne, LH, FSH, cholesterol - tsh podwyższone (powyżej 3, czasami 4), prolaktyna podwyższona, torbiel na tarczycy - lekarz dał mi euthyrox25 1x1, bromergon 1x0,5 tab. i dupka na ładne oczy od 16 dnia cyklu przez 10 dni - zero poprawy, prolaktyna jeszcze wyższa. Teraz zaczynam z nowym lekarzem i zlecił mi właśnie AMH, FSH, LH, testosteron, androstendion, wszystkie badania tarczycowe i toxolazmozę iGg, iGm, prolaktyna z obciążeniem + usg tarczycy. Badania krwi robiłam w 5 dc.

Kurcze, jeszcze niedawno myślałam, ze ⏸ to będzie łatwizna, a tu coraz większe schody 😣

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_92 wrote:
    Czekam jeszcze na wynik androstendionu, zobaczymy co wyjdzie 🙈 Temperatury nie mierzę, śluz płodny występuje, miesiączki regularne. Jeszcze niedawno myślałam, że wszystko jest okej, ale pojawiły się plamienia przed @, nawet na tydzień przed. Pierwszy lekarz zlecił badania tarczycy, prolaktyne, LH, FSH, cholesterol - tsh podwyższone (powyżej 3, czasami 4), prolaktyna podwyższona, torbiel na tarczycy - lekarz dał mi euthyrox25 1x1, bromergon 1x0,5 tab. i dupka na ładne oczy od 16 dnia cyklu przez 10 dni - zero poprawy, prolaktyna jeszcze wyższa. Teraz zaczynam z nowym lekarzem i zlecił mi właśnie AMH, FSH, LH, testosteron, androstendion, wszystkie badania tarczycowe i toxolazmozę iGg, iGm, prolaktyna z obciążeniem + usg tarczycy. Badania krwi robiłam w 5 dc.

Kurcze, jeszcze niedawno myślałam, ze ⏸ to będzie łatwizna, a tu coraz większe schody 😣

Najważniejsze, że masz zlecone badania, wyniki i można działać. Prolaktyna może blokować owulację, więc trzeba ją koniecznie zbić, a plamienia może są z tego, że niski progesteron jest, który też może być powiązany z prolaktyną. TSH zdecydowanie za wysokie jak masz na poziomie 3-4. Wszystko do zrobienia, głowa do góry:) ważna też jest dieta i ruch:) Super, że tyle badań ci zlecił, mam nadzieję, że Ci ten lekarz pomoże.
    Pamiętaj, że trochę musi minąć zanim coś spadnie. Przede wszystkim prolaktyna jest bardzo czuła i ma na nią wpływ wiele rzeczy. Wystarczy się nie wyspać i już leci do góry. Także nie zrażaj sie:* Mi po miesiącu brania 1 tabletki Bromergonu prolaktyna spadła o 7 jednostek, więc wcale nie dużo. Teraz już biorę pól tabletki.

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Hannah kiedy testujesz? 🙈 Wykres wygląda bardzo obiecująco✊

Jeśli tempka jutro rano będzie wysoka to może się skusze, żeby zatestować:D

Proszę, niech to będzie TO! Tak się boję bieli!! Już takie nadzieje sobie zrobiłam...

Alisek93, MayMasza, krolik, Clausix lubią tę wiadomość

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Jeśli tempka jutro rano będzie wysoka to może się skusze, żeby zatestować:D

Proszę, niech to będzie TO! Tak się boję bieli!! Już takie nadzieje sobie zrobiłam...
    Faktycznie wykres fajniusi :)

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannah, tak bardzo Ci życzę zeby temperatura jutro nie spadła i żeby to było TO, bo wykres masz super!

Chucham z całych sił ciążowymi wiruskami:
    🦠🦠🦠💨💨💦🗣👣👶

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Hannah, tak bardzo Ci życzę zeby temperatura jutro nie spadła i żeby to było TO, bo wykres masz super!

Chucham z całych sił ciążowymi wiruskami:
    🦠🦠🦠💨💨💦🗣👣👶

Kochana dziękuję💓💓💓💓💓

Natka95 lubi tę wiadomość

‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ