Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia_Tre wrote:Juliet, az nie moge uwierzyc w to jakimi ch*jami potrafia byc pracodawcy... Kurcze, jesli czlowiek sie stara, mozna na niego polegac, jest lubiany w pracy, jak mozna mu nie przedluzyc umowy...? Nawet jesli do niej nie wroci tak predko? Przeciez o to chodzi, zeby miec zaufanych i dobrych pracownikow! Ja na szczescie zawsze trafialam na ludzkich pracodawcow. Co prawda, w Polsce mialam tylko jednego, a tutaj to juz w ogole inna bajka z pracodawca.
Poszperaj w necie, moze, jak skonczy Ci sie prawo do zasilku chorobowego, mozesz pojsc na zasilek dla bezrobotnych, jesli przepracowalas wystarczajaca ilosc godzin/miesiecy?
Powiedzcie mi kochane jakie papiery mam złożyć i do kiedy najlepiej? Jestem totalnie zielona w tych sprawach i zupełnie nie mam siły ni nic więcej jak leżenie w łóżku i wymiotowanie do miski 😔
Nie, jeszcze jestem w domu. Jeżeli jutro się nie poprawi, to idę do szpitala pod kroplówkę. Jestem wycieńczona, dzisiaj płakałam M że już nie mam siły, że jestem bezradna, bo nic nie mogę zjeść, niczego się napić.. ciągle mi zimno, ale to nie dziwne, bo skoro niczego nie przyswajam, to skąd mam mieć energię żeby się ogrzewać? Czuję się jak przy zatruciu. Nawet kiedy nic nie zjem, to mnie szarpie, a to męczy najgorzej... Nie mam siły na nic
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet wrote:U nas mają w dupie pracownika. Wszędzie oszczędności, a szczególnie na ludziach. Dlatego zapewne mi nie przedłużyli, bo po co im pracownica, która po porodzie będzie jeszcze na urlopie macierzyńskim? A ta szefowa to straszna suka. Sama ma 2 córki, a 0 empatii i zrozumienia.
Powiedzcie mi kochane jakie papiery mam złożyć i do kiedy najlepiej? Jestem totalnie zielona w tych sprawach i zupełnie nie mam siły ni nic więcej jak leżenie w łóżku i wymiotowanie do miski 😔
Nie, jeszcze jestem w domu. Jeżeli jutro się nie poprawi, to idę do szpitala pod kroplówkę. Jestem wycieńczona, dzisiaj płakałam M że już nie mam siły, że jestem bezradna, bo nic nie mogę zjeść, niczego się napić.. ciągle mi zimno, ale to nie dziwne, bo skoro niczego nie przyswajam, to skąd mam mieć energię żeby się ogrzewać? Czuję się jak przy zatruciu. Nawet kiedy nic nie zjem, to mnie szarpie, a to męczy najgorzej... Nie mam siły na nic
Jeżeli masz profil zaufany lub konto w banku, który może potwierdzić Twoją tożsamość to możesz złożyć wniosek przez pue zus - https://www.zus.pl/portal/logowanie.npi
Jak masz to Ci napiszę gdzie to znaleźć
Jeżeli nie masz to musisz wypełnić i złożyć druk ZAS-53 - https://www.zus.pl/wzory-formularzy/zasilki/zasilek-chorobowy/-/publisher/details/1/wniosek-zas-53/ZAS_53
W tym formularzu masz też pouczenie w którym jest napisane co złożyć, niestety nie wiem ile jest na to czasu. Najlepiej jakbyś zadzwoniła do zusu po prostu, albo poproś M lub mamę żeby zadzwonili. Tylko nie zrażaj się bo ciężko się dodzwonić... Panie za to są całkiem miłe i tłumaczą co i jak można zrobić. Myślę, że warto jeżeli możesz dostawać zasiłek 100% aż do porodu
A jeżeli źle się czujesz to faktycznie dobrze się zgłosić do szpitala, na pewno poczujesz się chociaż trochę lepiej jak Cię nawodnią itpWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 22:16
Juliet lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt usg - CRL 3,9mm ❤️162ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
-
Mama8latka wrote:Wiecie co ja tez byłam na CLO i pytam sie tamtego lekarza czy mam przyjść po owulacji itd A on że nie trzeba, mam rozpisane na 3 miesiace i jak będzie test pozytywny to zaprasza... zatkalo mnie i wyszłam... wtedy jeszcze nie byłam tak swiadoma jak jestem teraz.... clo pogorszylo mi endo bo okresy na nim miałam tylko 3 dni plamien , może raz krew.... już go po prostu nie chce, wolę NAC , jestem bardzo ciekawa jak moje jajniki w tym cyklu zareagowaly.
Jutro wieczorem wizyta, już się doczekać nie mogę 😬🤪
To mój właśnie tak samo powiedział, tylko dodał że CLO jest lekiem pierwszego rzutu i najcześciej jego przepisują, ale on tego nie robi ze względu na pogorszenie endometrium, całkowity brak śluzu i brak ochoty na współżycie i dodał że ten Letrozol nie bedzie tak działał jak CLO -
Anka ja miałam też 1x1 , owu napewno było, raz trafiłam że były 2 jajeczka ale jedno przeroslo i zrobila się torbiel bo wtedy brałam też NAC ... U mnie to za dużo razem. Teraz 2 miesiace nie bralam nic Ani clo Ani nac to okres był taki porzadniejszy, długo się rozkrecal bo plamienia, troszke krwi , plamienie i dopiero porządna krew ale były też skrzepy takze myślę że miało się co zluszczac.
Teraz jestem baaaardzo ciekawa jak NAC zadzialalo... wizytę mam o 20 , ten dzień będzie dla mnie meczarnia 🤪
Kzz wrote:To mój właśnie tak samo powiedział, tylko dodał że CLO jest lekiem pierwszego rzutu i najcześciej jego przepisują, ale on tego nie robi ze względu na pogorszenie endometrium, całkowity brak śluzu i brak ochoty na współżycie i dodał że ten Letrozol nie bedzie tak działał jak CLO
Jest już dużo opini przeciw CLO A lekarze i tak go wypisują 🙄 Dobrze że świadomość dziewczyn się podniosła, bo czytając daaaawne wpisy na forum to mam wrażenie że to był lek na całe zło i wszystkie zachodziły...
Jak bym miała być teraz jeszcze stymulowana to prosiła bym o inny lek. Ale wiadomo też że nie wszystkim pogarsza się Endo w czasie brania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 06:19
Clausix lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Anka ja miałam też 1x1 , owu napewno było, raz trafiłam że były 2 jajeczka ale jedno przeroslo i zrobila się torbiel bo wtedy brałam też NAC ... U mnie to za dużo razem. Teraz 2 miesiace nie bralam nic Ani clo Ani nac to okres był taki porzadniejszy, długo się rozkrecal bo plamienia, troszke krwi , plamienie i dopiero porządna krew ale były też skrzepy takze myślę że miało się co zluszczac.
Teraz jestem baaaardzo ciekawa jak NAC zadzialalo... wizytę mam o 20 , ten dzień będzie dla mnie meczarnia 🤪
Jest już dużo opini przeciw CLO A lekarze i tak go wypisują 🙄 Dobrze że świadomość dziewczyn się podniosła, bo czytając daaaawne wpisy na forum to mam wrażenie że to był lek na całe zło i wszystkie zachodziły...
Jak bym miała być teraz jeszcze stymulowana to prosiła bym o inny lek. Ale wiadomo też że nie wszystkim pogarsza się Endo w czasie brania.
Ta prywatną miałam też mieć na 20:30 więc masakra życzę wytrwałości oby dzień szybko zleciał :p na nfz mam ns10;30 akurat 🙈 -
Tez wolę te wizyty w godzinach 9-11 Ale nie miała wcześniej, w ogóle to chyba jestem ostatnia, dopisała mnie do listy bo wyprosilam wizytę na te dni żeby zdarzyć przed owu 😊
Trzymajcie kciuki cały dzień za moje piękne jajeczko 🥰 !!!!! Żeby w ogóle było 😋😋👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Tez wolę te wizyty w godzinach 9-11 Ale nie miała wcześniej, w ogóle to chyba jestem ostatnia, dopisała mnie do listy bo wyprosilam wizytę na te dni żeby zdarzyć przed owu 😊
Trzymajcie kciuki cały dzień za moje piękne jajeczko 🥰 !!!!! Żeby w ogóle było 😋😋
A testy owu też robisz? Czy tylko moni? -
No własnie, dobrze że w ogóle się udało zapisać
Ja już tyle lat znam tą Panią że zawsze mnie gdzieś tam wciśnie
Robie testy owu, póki co negatywne ale już ciemnieją . Kupiłam w Rossmannie jakies 5 sztuk za 24zł ... (jakies zdzierstwo no ale nie miałam wyjscia bo nie zamówiłam na allegro)... i coś tak nie do konca mi podchodzą... dłuuuuuugo sie wybarwiają.....dzisiaj jeszcze przed wizytą siknę i zobaczymy jakie bedzie pokrycie z Usg.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMama8latka wrote:No własnie, dobrze że w ogóle się udało zapisać
Ja już tyle lat znam tą Panią że zawsze mnie gdzieś tam wciśnie
Robie testy owu, póki co negatywne ale już ciemnieją . Kupiłam w Rossmannie jakies 5 sztuk za 24zł ... (jakies zdzierstwo no ale nie miałam wyjscia bo nie zamówiłam na allegro)... i coś tak nie do konca mi podchodzą... dłuuuuuugo sie wybarwiają.....dzisiaj jeszcze przed wizytą siknę i zobaczymy jakie bedzie pokrycie z Usg.
OMG faktycznie... Ja używam z allegro mimo że fakt gorzej się wybarwiają no ale nie chce przepłacać na wizyty i tak tyle kasy idzie -
Anka no dzisiaj dzisiaj
W ogóle policzyc suple, wizyty, masa testów , badania..... leki na recepte..... MASAKRA ile kasy na to wszystko idzie.... a jeszcze na koncu jak sie okazuje ze nic z tego nie wyszło znów to juz w ogóle....
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka kciukasy za dzis 🍀😍
Mama8latka, Clausix lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Mama8latka - z pewnością będzie dorodne jajeczko 😊 trzymam kciuki 😘
Śmiać mi się chciało jak mój gin wczoraj powiedział żebym niedaj Boże sięgała po testy owulacyjne, bo to dodatkowy stres , że będe się przejmowała ze jeszcze nie pozytywny ze za blady itp a stres nie pomaga wiec kazał się skupic na regularnym braniu witamin, oleju wiesiołka, i seksy jak najczęściej i nie pogrążać się w myśl ,, kiedy w końcu będzie pozytywny test"
No nie wiem kurde mam mieszane uczucia co do niego, nie wiem czy dac mu szanse czy szukać innego gin?
Kasa niestety krucha jest bardzo nie wiem jak wy ale ja 150 zł place na jedną wizytę to i tak chyba nie jest tak drogo, ale np.leki mam na 100% wczoraj zapłaciłam 120 zł za 2 opak dodatkowo witaminki , rożne inne pierdoły i portfelik pusty 🤑🤑🤑🤑🤑 -
Mama8latka, moje kciuki są dziś tylko do Twojej dyspozycji, czekamy na info ✊👍
Achna, jak ja to rozumiem, że okres może "cieszyć". Taka ironia, że w życiu staraczki bywają momenty, że to przynosi radość 🤦♀️ a jak dziś sytuacja?
Teraz już się wszystko unormowało, więc za chwilę muszą się pojawić upragnione dwie kreseczki 😊
Kzz, mnie też bardzo dziwi brak monitoringu w takiej sytuacji.. 🤷♀️
Juliet, bardzo Ci współczuję tego samopoczucia 😔 musisz nabrać sił, więc może w tej sytuacji szpital będzie dobrym rozwiązaniem? Gdybym mogła zabrałabym od Ciebie te niedogodności choć na chwilę, żebyś odpoczęła. Oby to szybko minęło 😘
Clausix, mam nadzieję, że dziś będziesz miała lepszy dzień ❤Mama8latka lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
Kzz No testy owu to tylko taki dodatek jest , nic nie zmienią , co ma byc to bedzie nie
a jemu chodzi głownie o to żeby głowe oczyścic z mysli negatywnych stresujacych i w ogóle skupieniu na staraniach....zeby nie myslec jak to kazdy gada....
150zł to jest mało, ja ostatnio u jednego zostawiłam 350zł ,zrobił normalne usg i miał problem zeby wypisac recepte na Euthyrox.... a tak na monitoring mam Panią która bierze 100zł , jak ma skonsultowac jakies wyniki i wypisac recepte to 130-150zł , moim zdaniem super cena. Leki tez zazwyczaj na 100%, metformine mi na R wypisała za pierwszym razem a za drugim juz na 100%...🤷 zobaczymy jak dzisiaj wypisze.....Niestety portfel staraczek bardzooo cierpi....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualny
-
anka wrote:Orientuje się któraś czy gin może dać skierowanie do hematologa/genetyka? Bo rodzinny olał mnie
Prywatny gin też chyba może wypisać ale wtedy chyba tylko wizyta prywatna.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Prywatny gin też chyba może wypisać ale wtedy chyba tylko wizyta prywatna.
Dokładnie, prywatny nie da skierowania na NFZ. A
Anka, a nie możesz poprosić innego lekarza nawet na teleporadzie, o skierowanie? Może inny lekarz podejdzie inaczej?
-
Mama8latka wrote:Kzz No testy owu to tylko taki dodatek jest , nic nie zmienią , co ma byc to bedzie nie
a jemu chodzi głownie o to żeby głowe oczyścic z mysli negatywnych stresujacych i w ogóle skupieniu na staraniach....zeby nie myslec jak to kazdy gada....
150zł to jest mało, ja ostatnio u jednego zostawiłam 350zł ,zrobił normalne usg i miał problem zeby wypisac recepte na Euthyrox.... a tak na monitoring mam Panią która bierze 100zł , jak ma skonsultowac jakies wyniki i wypisac recepte to 130-150zł , moim zdaniem super cena. Leki tez zazwyczaj na 100%, metformine mi na R wypisała za pierwszym razem a za drugim juz na 100%...🤷 zobaczymy jak dzisiaj wypisze.....Niestety portfel staraczek bardzooo cierpi....
Wiesz co moze ja tak nie odczuwam tego stresu
tak bardzo jak on to sobie wyobrażał, ale może ten stres jest jakiś ,, od środka" no nie wiem jak to wytłumaczyć..
Chodze do gin w małej mieścinie i te ceny nie są takie jak w wielkim mieście, ale u cb to juz za tą cene to od razu powinien pojawic się pozytywny test -
Kzz wrote:Wiesz co moze ja tak nie odczuwam tego stresu
tak bardzo jak on to sobie wyobrażał, ale może ten stres jest jakiś ,, od środka" no nie wiem jak to wytłumaczyć..
Chodze do gin w małej mieścinie i te ceny nie są takie jak w wielkim mieście, ale u cb to juz za tą cene to od razu powinien pojawic się pozytywny test
W Warszawie wizyty prywatnie z usg w granicach 350-400 zł... to jest masakra. Raz zapłaciłam 200, a następna wizyta u tej samej babki, to samo zrobiła - 380.
awE dzień na razie taki o, dużo pracy. Potem mam mnóstwo rzeczy do załatwienia na mieście, jeszcze gotowanie wieczorem na jutrzejsze urodziny kumpeli. Ale jutro już piąteczek i weekend33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️
7dpt beta 53,5 prog 11,15
9dpt beta 118,8
11dpt beta 276,2
16dpt beta 3552,9
30.04 23dpt usg - CRL 3,9mm ❤️162ud/min
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."