Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra jestem w domu, dopiero przyjechałam 🙄
Jest jedno 🥚 na prawym jajniku, aktualnie ma ok 16mm , w sobotę rano mam podać se Pregnyl i dzialac 🥰 Endometrium powiedziała że jest bardzo ładne, napewno gdyby się udało to bedzie miało gdzie się zagniezdzic 😊 ale nie dopytalam o dokładną wielkość .
Także raczej dobre wieści nie 🥰
Najpierw na początku mówi że chyba już po owu bo jest trochę płynu w zatoce ... A za chwilę że jednak nie bo na lewym nic nie ma A na prawym jest ten 16mm ...
Dostałam recepty na wszystko co chciałam i wziela 100zl 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 21:31
Achna, anka, Paulinaaa, Clausix, krolik, Oliwia23, awE, Juliet lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Dobra jestem w domu, dopiero przyjechałam 🙄
Jest jedno 🥚 na prawym jajniku, aktualnie ma ok 16mm , w sobotę rano mam podać se Pregnyl i dzialac 🥰 Endometrium powiedziała że jest bardzo ładne, napewno gdyby się udało to bedzie miało gdzie się zagniezdzic 😊 ale nie dopytalam o dokładną wielkość .
Najpierw na początku mówi że chyba już po owu bo jest trochę płynu w zatoce ... A za chwilę że jednak nie bo na lewym nic nie ma A na prawym jest ten 16mm ...
Dostałam recepty na wszystko co chciałam i wziela 100zl 😊 -
Mama8latka wrote:Dobra jestem w domu, dopiero przyjechałam 🙄
Dostałam recepty na wszystko co chciałam i wziela 100zl 😊 -
Nie już nie idę więcej, szkoda mi kasy 😋 teraz mogę iść w 5tyg potwierdzic ciaze 😁😁😄😋
No z zastrzykiem nie było żadnego problemu bo to kochana babka jest, tylko mówi że trochę jest chyba problem w aptekach z dostępnością 🙄 jutro będę szukac.Juliet lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Nie już nie idę więcej, szkoda mi kasy 😋 teraz mogę iść w 5tyg potwierdzic ciaze 😁😁😄😋
No z zastrzykiem nie było żadnego problemu bo to kochana babka jest, tylko mówi że trochę jest chyba problem w aptekach z dostępnością 🙄 jutro będę szukac. -
Mama8latka wrote:Nie już nie idę więcej, szkoda mi kasy 😋 teraz mogę iść w 5tyg potwierdzic ciaze 😁😁😄😋
No z zastrzykiem nie było żadnego problemu bo to kochana babka jest, tylko mówi że trochę jest chyba problem w aptekach z dostępnością 🙄 jutro będę szukac.
Polecam www.ktomalek.pl
Ale jeżeli to jest ampułka to np z Warszawy najbliższą mam w Płocku... 110 kmale pewnie można zamówić gdzieś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 22:20
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
No ja zazwyczaj używam tego ktomalek. Mam nadzieję że coś znajdę.... ewentualnie Ovitrelle mi dadzą jako zamiennik bo pytałam się w jednej aptece tylko że ponoć dużo droższy... nie wiem bo jeszcze nie kupowalam
Edit: sprawdziłam już i wyświetla mi się tylko że w Warszawie w 1 aptece jest i nigdzie indziej nie ma... Jest Ovitrelle w mojej aptece, pojadę zapytać się czy dadzą jako zamiennik... cenowo roznica to porażka... Ale trudno .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 06:27
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnyMama8latka wrote:No ja zazwyczaj używam tego ktomalek. Mam nadzieję że coś znajdę.... ewentualnie Ovitrelle mi dadzą jako zamiennik bo pytałam się w jednej aptece tylko że ponoć dużo droższy... nie wiem bo jeszcze nie kupowalam
Edit: sprawdziłam już i wyświetla mi się tylko że w Warszawie w 1 aptece jest i nigdzie indziej nie ma... Jest Ovitrelle w mojej aptece, pojadę zapytać się czy dadzą jako zamiennik... cenowo roznica to porażka... Ale trudno .
Ja jeżdżę do lekarza i na monitoringi do Poznania więc od razu też sprawdziłam na ktomalek i były 4 apteki tylko w całym Poznaniu bo u siebie to żadnej nie było. -
Mama8latka super wieści 👍 coś czuję, że to będzie TEN cykl 🥰 Także zastrzyk, a potem dobrze wykorzystajcie ten czas 😈❤
Clausix, po tym ciężkim tygodniu czas na relaks. Jeśli idziesz na imprezę urodzinową, baw się dobrze 😊🥂
Co do sytuacji z służbą zdrowia, porażka, mam nadzieję, że ostatecznie szybko i dobrze zakończy się ta historia.
Ami, współczuję Ci tych migren, dni wycięte z życiorysu. Dobrze, że już przeszło, niech nie wraca ✊
Paulina, zdrówka, wracaj do sił 🙂
Juliet, jak dasz radę, odezwij się jak u Ciebie sytuacja. Przesyłam mnóstwo siły 😘
Miłego piąteczku i weekendu dziewczyny 😊😊😊anka, Mama8latka lubią tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
Anka ja mam 30km do Gemini i tylko tam mam Ovitrelle i pokazuje mi 179,99zl 🙄 A Pregnyl 59zl...
Ale już Dobra tam ja nie pale to se tak liczę że gdybym palila to bym na fajki wydala jak mój Mąż 🙄 A tak w ważnej sprawie dzialam 😁
Tylko zastanawiam się bo powiedziała zastrzyk podać piątek wieczór lub sobota rano. Jak wczoraj pecherzyk miał ok 16mm to dzisiaj chyba jeszcze za szybko co?? Lepiej jutro.? Jeszcze owulaki będę robic to może mi się pokryje...
AwE szykuje się pracowity weekend 😈😁🥰 Mąż już się nie może doczekać 😄 wczoraj już chciał się dobierać A ja mówię że no nieeeeeee, że czekamyyyyy.... To kazał mi ubrać pantalony i się przykryc od stóp do głów żeby mnie nie widział 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 08:21
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka ja też zawsze muszę szukać Ovitrelle na gdziepolek, raz się trafi za 90zł, raz za 140, ale 180, szok 😯 ale tak jak mówisz, nie ma co żałować, bo warto, przecież za chwilę ujrzysz dwie kreseczki 🥰
Ja bym podała w sobotę, zależy jak szybko rosną Ci pęcherzyki..
Edit: Hahaha, świetny ten Twój Mąż 😊 za to czekanie teraz będzie nagroda, ale będzie się tam u Was działo 😈❤ nie ma innej opcji niż ta, że za dwa tygodnie będziesz nam tu wrzucać piękne foty, już zaciskam kciuki ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 08:26
Mama8latka lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
mama8latka super wiesci, czyli co owu powinna byc ok 15 dc u Ciebie ?
ciekawe czy pokryje sie z testami owu
Mnie bolą juz lekko piersi, wiec jakby progesteron rosl... moze owu byla.. cholera wie co to u mnie sie dzieje, mam jakieś mini nadzieje na ten cykl, ale nie nastawiam sie jak to bywalo zazwyczaj bo wiem juz o tych swoich sprawach z torbielą no i mam w pamieci slowa doktorka ze nie bylo owu. aczkolwiek kazdy cykl moze byc inny wiec cholera wie
chcialabym aby w marcu/kwietniu usuneli mi juz tego dziada abym miala wieksze nadzieeeeejeMama8latka lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyMama8latka wrote:Anka ja mam 30km do Gemini i tylko tam mam Ovitrelle i pokazuje mi 179,99zl 🙄 A Pregnyl 59zl...
Ale już Dobra tam ja nie pale to se tak liczę że gdybym palila to bym na fajki wydala jak mój Mąż 🙄 A tak w ważnej sprawie dzialam 😁
Tylko zastanawiam się bo powiedziała zastrzyk podać piątek wieczór lub sobota rano. Jak wczoraj pecherzyk miał ok 16mm to dzisiaj chyba jeszcze za szybko co?? Lepiej jutro.? Jeszcze owulaki będę robic to może mi się pokryje...
AwE szykuje się pracowity weekend 😈😁🥰 Mąż już się nie może doczekać 😄 wczoraj już chciał się dobierać A ja mówię że no nieeeeeee, że czekamyyyyy.... To kazał mi ubrać pantalony i się przykryc od stóp do głów żeby mnie nie widział 😂😂😂
O kurde masakra jaka cenano ale czego nie robi się dla 🤰
-
Mama8latka wrote:Anka ja mam 30km do Gemini i tylko tam mam Ovitrelle i pokazuje mi 179,99zl 🙄 A Pregnyl 59zl...
AwE szykuje się pracowity weekend 😈😁🥰 Mąż już się nie może doczekać 😄 wczoraj już chciał się dobierać A ja mówię że no nieeeeeee, że czekamyyyyy.... To kazał mi ubrać pantalony i się przykryc od stóp do głów żeby mnie nie widział 😂😂😂jeszcze pomyślisz ,że to wcale jak za darmo 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 09:27
awE lubi tę wiadomość
-
Mama8latka, aplikuj ten zastrzyk i czekamy na II kreski
Kzz - czekam na pozytywny teścik.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Ja w ogóle to mam dylemat w tym cyklu jesli chodzi o to który mam dzień... Bo plamienie zaczęło mi się 20tego, 21szego nadal plamienie , 22 pojawiła sie krew ale tak malutko (oznaczyłam 1dc) ,23 znów plamienie i dopiero 24 porzadna krew....i nie wiem czy dobrze zrobiłam zaznaczajac 22 jako 1dc 🤷 Ale lekarka powiedziała, że nie ma to jakoś wiekszego znaczenia
Także liczac tak jak oznaczyłam 1dc to owu mi wypadnie w tym miesiacu na 14-15dc.
No właśnie czego sie nie robi dla 🤰 ❤️ W moim przypadku to tylko rozgrzewka dla portfela... jak już ujrze II to dopiero sie zacznie co miesieczna jazda bo bede musiała chodzic do tego goscia co bierze minimum 300zł za wizyte a ja mam w zaleceniach że w przypadku ciąży czesta kontrola🤦♀️ sprawdzanie poziomu przeciwciał itd a wiadomo ze wszystko prywatnie ..;/... Nie pożałuje ani złotówki jeśli to ma sie udac
Kzz testuj👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Ja w ogóle to mam dylemat w tym cyklu jesli chodzi o to który mam dzień... Bo plamienie zaczęło mi się 20tego, 21szego nadal plamienie , 22 pojawiła sie krew ale tak malutko (oznaczyłam 1dc) ,23 znów plamienie i dopiero 24 porzadna krew....i nie wiem czy dobrze zrobiłam zaznaczajac 22 jako 1dc 🤷 Ale lekarka powiedziała, że nie ma to jakoś wiekszego znaczenia
Także liczac tak jak oznaczyłam 1dc to owu mi wypadnie w tym miesiacu na 14-15dc.
No właśnie czego sie nie robi dla 🤰 ❤️ W moim przypadku to tylko rozgrzewka dla portfela... jak już ujrze II to dopiero sie zacznie co miesieczna jazda bo bede musiała chodzic do tego goscia co bierze minimum 300zł za wizyte a ja mam w zaleceniach że w przypadku ciąży czesta kontrola🤦♀️ sprawdzanie poziomu przeciwciał itd a wiadomo ze wszystko prywatnie ..;/... Nie pożałuje ani złotówki jeśli to ma sie udac
Kzz testuj
Ja oddałabym wszystkio co mam aby byc w ciazy ❤❤❤ -
Kurczę dziewczyny ale miałam dzisiaj masakre.... objechalam chyba z 10 aptek i ŻADNA nie chciała mi wydać Ovitrelle na ta recepte na Pregnyl, bo to nie zamiennik ,inna dawka itd A Pregnyl w ogóle wycofany.... już chciałam usiąść i wyć do księżyca z bezradnosci.... bo mówię tak-》 Ta to wypisywala mi wczoraj,dzisiaj nie pracuje , rodzinny jak dzwonię po recepte to czekam kilka dni aż wystawi, apteki się nie godzą żeby wydać ovitrelle na ta recepte A w aptece której mogła bym pożyczyć Ovi z możliwością doniesienia kodu to w hurtowni niedostępny... No masakra jakas.... napisalam SMS do tej mojej babki i odpisala że nie pracuje ale zaraz przysle mi Kod 🥰🥰 no kamieeeen z serca 🥰😊 uwielbiam ją 😁 uratowala mi pupsko 😋😋😋😋 teraz już siedzę spokojnie w domu z zastrzykiem w lodówce 🥰 uff....
A kosztował 129zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 14:31
ami_ami lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Kurczę dziewczyny ale miałam dzisiaj masakre.... objechalam chyba z 10 aptek i ŻADNA nie chciała mi wydać Ovitrelle na ta recepte na Pregnyl, bo to nie zamiennik ,inna dawka itd A Pregnyl w ogóle wycofany.... już chciałam usiąść i wyć do księżyca z bezradnosci.... bo mówię tak-》 Ta to wypisywala mi wczoraj,dzisiaj nie pracuje , rodzinny jak dzwonię po recepte to czekam kilka dni aż wystawi, apteki się nie godzą żeby wydać ovitrelle na ta recepte A w aptece której mogła bym pożyczyć Ovi z możliwością doniesienia kodu to w hurtowni niedostępny... No masakra jakas.... napisalam SMS do tej mojej babki i odpisala że nie pracuje ale zaraz przysle mi Kod 🥰🥰 no kamieeeen z serca 🥰😊 uwielbiam ją 😁 uratowala mi pupsko 😋😋😋😋 teraz już siedzę spokojnie w domu z zastrzykiem w lodówce 🥰 uff....
A kosztował 129zl.
Oooo co ty musiałaś przeżyć
Czy lekarze nie mają aktualnych danych czy lek jest dostępny czy nie ? Moj tez mi przepisał juz 2 razy leki ktorych nie ma w hurtowniach od jakiegoś czasu
Ale na szczeście skończyło się dobrze 😊
To musi byc jakis znak z niebios !
Kochana czekam na ⏸Mama8latka lubi tę wiadomość