Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix ten koncentrat z ananasa to polecasz ? Nie wiem moze musze nad nim pomyśleć. Ale czy aż tak może zadziałać? Chyba sobie tez za dużo my staraczki wkręcamy;)
I mowi to osoba która właśnie odebrała nowe ziolko do spróbowania. Kurde boje się że coś sobie rozleguluje tylko tym niepokalankiem
Jak zamierzam brać niepokalanek to mam zrezygnować z ashwagandy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 20:45
👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅ -
PannaAnna35 wrote:Clausix ten koncentrat z ananasa to polecasz ? Nie wiem moze musze nad nim pomyśleć. Ale czy aż tak może zadziałać? Chyba sobie tez za dużo my staraczki wkręcamy;)
I mowi to osoba która właśnie odebrała nowe ziolko do spróbowania. Kurde boje się że coś sobie rozleguluje tylko tym niepokalankiem
Brałam teraz drugi albo trzeci cykl, na razie bez rezultatów, poza jednym cpwyczytałam, że polecają przy IVF i ułatwia zagnieżdżenie, ale brać trzeba po owu. Albo jeść ananasa
też już nie wiem czy to coś daje wszystko czy tylko hajs wywalam, a ciąża będzie kiedy jej się zachce...
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Noo ile to kobiet nic nie bierze i zachodzi tak ooo. I bez żadnego nawet zwykłego kwasu foliowego.
Mnie od tych otoczek tych wszystkich kapsułek juz mdli.
Sprobuje niepokalanka na nerwy. Nie wiem juz sama.
Chciałam brać ashwagande żeby tak sie praca nie przejmować bo stres dużo złego robi mi w życiu. Ale wyczytałam że niepokalanek ma takie właściwości.👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Mutacja Pai 1❌
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
W 1 ml 66 mln ✅ -
A ja zdecydowałam się właśnie na psychoterapie... Mam nadzieję, że dzięki niej lepiej będę radzić sobie ze stresem w moim życiu i ogólnie życiem.
Po wstępnej analizie Pani psycholog stwierdziła to co już w sumie wiem, że mój stan to depresja, albo coś.bardzo podobnego... Trwa to od bardzo dawna..
Generalnie umówiłam sobie wizytę u psychiatry (na NFZ dzieki mojej mamie, w czwartek mam teleporade) ale nie wezmę od niego żadnych leków. Zapytam się czy może mi coś zalecić, co nie spowoduje konieczności zatrzymania starań. Tego bym nie zniosła. Ja bardzo chcę tego dziecka i nie mam zamiaru odkładać wszystkiego o np. 6 miesięcy a czasami to nawet dłużej trzeba brać takie leki.. -
Bebetka93 wrote:A ja zdecydowałam się właśnie na psychoterapie... Mam nadzieję, że dzięki niej lepiej będę radzić sobie ze stresem w moim życiu i ogólnie życiem.
Po wstępnej analizie Pani psycholog stwierdziła to co już w sumie wiem, że mój stan to depresja, albo coś.bardzo podobnego... Trwa to od bardzo dawna..
Generalnie umówiłam sobie wizytę u psychiatry (na NFZ dzieki mojej mamie, w czwartek mam teleporade) ale nie wezmę od niego żadnych leków. Zapytam się czy może mi coś zalecić, co nie spowoduje konieczności zatrzymania starań. Tego bym nie zniosła. Ja bardzo chcę tego dziecka i nie mam zamiaru odkładać wszystkiego o np. 6 miesięcy a czasami to nawet dłużej trzeba brać takie leki..
Znam depresje poprzez mojego R. Bral tabletki. Pozniej odstawił.
Za dużo problemów na jednego człowieka. Bledy z przeszłości, długi itp. Ale jesteśmy w tym razem. Jest lepiej ale nie aż tak super. Podejrzewam ze jego niski poped tez jest konsekwencja depresji.
Wiem ze dziecko nie jest lekarstwem na nic ale mam nadzieje ze to małe szczęście kopnie to porządnie w tylek i będzie coraz lepiej.
👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Mutacja Pai 1❌
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
W 1 ml 66 mln ✅ -
Moja rozkmina o ewentualnej próbie w tym cyklu padła.
Mój P jest przeziębiony i jak wróciłam z łazienki to już był taki zaspany, że nici z bzykow. Mi w sumie też ochota odeszła.
Boli mnie prawy jajnik, ale śluz niezbyt płodny i dość go mało. Może owu będzie jutro.
Tak sobie myślę, że może nawet to lepiej.. Moze moje ciało potrzebuje jeszcze ochłonąć po tym wszystkim a Opatrzność czuwa i niweczy moje dziwne pomysły 😉 -
Dziewczyny melduję 9dpo- Vizir ...
Ale nadal trzymać kciuki! ✊✊🤞👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Bieli vizira nie lubię, ale kciuki wciąż mocno trzymam ✊✊✊❤️
Mama8latka lubi tę wiadomość
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
Mama8latka, może jutro albo w poniedziałek będzie coś widać 🙂 ja tam wierzę w ten wykres 😁 piękny jest
Mama8latka lubi tę wiadomość
-
No wykres jest taki , że jeszcze nigdy tak nie wyglądał 🥰 też mi się bardzo podoba 😙
Jutro nie będę sikac bo jak dzis biel to jutro pewnie też... pojutrze robię nastepny 👍
Bebetka kochana cieszę się że się zdecydowalas na terapie, depresja to podstepna choroba, mam nadzieję że szybko wyjdziesz na prostą 😙Bebetka93, Clausix lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:No wykres jest taki , że jeszcze nigdy tak nie wyglądał 🥰 też mi się bardzo podoba 😙
Jutro nie będę sikac bo jak dzis biel to jutro pewnie też... pojutrze robię nastepny 👍
Bebetka kochana cieszę się że się zdecydowalas na terapie, depresja to podstepna choroba, mam nadzieję że szybko wyjdziesz na prostą 😙
Jasne jutro nie ma co robic👍 dla przypomnienia u mnie było 9dpo zagnieżdżenie dopiero 11 dpo blada kreska 😊 Także spokojnie trzeba poczekać na poniedziałek. Zaciskamy nasze 4 kciuki 😁😁🤭
Paulina jak się czujesz?Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Papillon jak tak patrzę na ten Twój suwaczek to nie wierze że lada moment urodzisz!!! 😍🤩 A niedawno ogladalysmy blada kreseczke na tescie 🙈
Na jaki dzień masz termin porodu???
Papillon lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Hejka, już mowie
Czuje się do dupyod 2 tyg całodniowe koszmarne mdlosci oraz wymioty, nie mam już sił funkcjonować a 2.5 latka na pokładzie. Od przyszłego tygodnia bedzie przychodził do mnie pielęgniarz dawac kroplówki bo juz nie mam na nic sił. Z córką mialam taki dramat do 16 tyg, jestem przerażona. Wiem że dziewczyny tu wszystko by dały aby mieć te mdlosci dlatego staram się mniej udzielać i tu nie marudzić.
Trzymam kciuki laski :*
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Ja dzisiaj miałam jazdę w laboratorium.
Mam pakiet medyczny Allianz i Pani na infolinii powiedziała mi, że na niektóre badania mogę mieć 10% zniżki w wybranej placówce (niektóre są cenie i te nie stanowiły problemu).
Przyszłam na pobranie i Pani mi mówi, że nie ma takiego rabatu. Ja dzwonię na infolinię i pani udziela mi informacji, że jak najbardziej tam jest rabat.
Afera, kolejka się robi, a ten rabat mi się należał na najdroższe badania, prawie 30zl i stwierdziłam, że skoro place te składki zdrowotne to chce chociaż skorzystać z tego rabatu...
Tak więc skończyło się na tym, że dziś Pani pobrała mi krew na część badań, oddalam mocz a w poniedziałek muszę do nich zadzwonić z przypomnieniem i we wtorek od samego rana przed wszystkimi pacjentami znowu przyjść 🤦♀️
Żałuję, że nie zostawiłam tylko moczu, bo po tym pobraniu ręka mnie teraz boli.
Nigdy nie lubiłam tego labo ale jak porównałam sobie ceny to tu jest znacznie taniej... Plus tylko w tej placówce obowiązuje ten cholerny rabat (teoretycznie, bo w placówce nikt o tym nic nie wie..) 😵
Ja to jestem jednak pechowa 🙆♀️
A moja tempka stoi w miejscu. Boli mnie prawy jajnik a czasami lewy też. Śluzu troszkę jest ale mało.. Zrobiliśmy podejście do 💓 ale chyba przez ten wkurw w labo nic z tego nie wyszło... Chyba ten temat tez muszę omówić na terapii, bo może moje problemy z libido mają podłoże na tle psychicznym.. Obym wyszła na prostą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:34
-
Bebetka ze swojego doświadczenia powiem Ci, że depresja to coś okropnego. Człowiek nawet nie ma pojęcia gdzie i kiedy mógł się jej nabawić 😔 Moim przełomem kiedy zauważyłam, że coś na prawdę złego się ze mną dzieje, były studia. Akurat zeszłam się z moim M., od razu ze sobą zamieszkaliśmy (znamy się od lat) po kilku miesiącach zamknęli go w areszcie. Wiedziałam, że on nie należy do "grzecznych chłopców". Chłopak z patologii, którego wychowała ulica. Bity przez ojca i macochę za wszystko. Jako niemowlę porzucony przez matkę. Długo by opowiadać... Areszt ciągnął się prawie PÓŁTORA ROKU! Przez półtora roku nie potrafili udowodnić jego winy. Dla mnie to było półtora roku kiedy się mocno stoczyłam. Moja psychika upadła. Przestałam chodzić na studia. Jak przychodziłam na zajęcia, to musiałam mierzyć się z wyśmiewaniem przez "koleżanki", głupie żarty i zaczepki, które wtedy były dla mnie jak kolejne ciosy w plecy. Kontuzja kolana, operacja, która wykluczyła mnie z dalszych studiów na AWFie... I w końcu wpadłam w towarzystwo, z którym zaczęły się imprezy i pierwsze w życiu narkotyki...
M o wszystkim wiedział, ale co miał zrobić? Był zamknięty za murami Aresztu. Rozmawialiśmy przez telefon, przyjeżdżałam do niego, płakałam po nocach za nim. W końcu M. wyszedł, a ja podjęłam kolejny krok i zapisałam się na terapię (pod kątem nerwicy, depresji itd.). On mi daje siłę, choć rzadko się ze sobą zgadzamy i jesteśmy z dwóch różnych światów, to Kochamy się i jesteśmy we wszystkim razem.
Terapia zaczęła się w wakacje, trwała 3 miesiące. Zajęcia były głównie grupowe, czasem psychiatra wolał kogoś na indywidualne rozmowy. Było zabawnie, ciekawie, ale czasami też bardzo trudno, poznałam wiele historii życiowych, odkryłam siebie i spojrzałam na swoją sytuację z innej perspektywy. Wiem, że mogłam inaczej.
Teraz też chętnie bym się zapisała na takie zajęcia i szczerze to rozważam. Dlatego będę polecać takie rzeczy. Ja byłam na wacie w Warszawie, ale słyszałam też świetne opinie o poradni ma Lesznie, gdzie też prowadzą terapie.
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet, bardzo smutna historia. Cieszę się, że sobie z tym wszystkim poradziłaś. To znaczy, że silna z Ciebie babka! 🙂
Ja zaczynam terapię u psycholog, którą poleciła mi dziewczyna z innego wątku. Ja mieszkam pod Poznaniem a ona jest z Malborka, ale dzięki internetowi mogę być z nią w kontakcie.
Myślałam, że 5o będzie utrudniało kontakt, jednak nic z tych rzeczy. Mam nadzieję, że uda mi się wyjść na prostą. Generalnie ja od dawna wiem, że mam problem, ale myślałam, se jakoś sama sobie poradzę.
U mnie praktycznie problemy zaczęły się od dzieciństwa... I tak sobie narastają, narastają...
Nie radzę sobie za bardzo w życiu.. Moja mama mnie kocha i zawsze chciała jak najlepiej ale niestety nie poradziła sobie z moim wychowaniem i przygotowaniem mnie do życia. Ja moje problemy zawsze skrzętnie ukrywałam a ona nie chciała ich zauważyć.
Wiem, że na pewno moje dziecko będę wychowywać inaczej. Mam nadzieję, że podołam.
No ale najpierw muszę zajść w ciążę, tak więc tylko na to czekam 💓 -
Juliet, Bebetka sporo przeszłyście.... smutno sie zrobiło
... przykre ze młode dziewczyny muszą przez takie cos przechodzić....
Ja na szczescie nie mam takiej przeszłości, jestem ostatnia najmłodsza z rodzenstwa i to ja zawsze miałam najlepiej , był pewien czas kryzys w zwiazku bo maz kiedys jako młodzik naduzywał alkoholu ale wyszliśmy z tym na prostą , teraz ma swoja firme , budujemy dom wszystko ładnie pieknie tylko tego drugiego bobaska nie mozemy sie doczekac... załamanie psychiczne przyszło po 2 poronieniu ale przetrawiłam to i jestem jeszcze silniejsza niz byłam.
Juliet u Ciebie tez juz jest super, wszytsko sie ułożyło, przetrwaliście najtrudniejsze chwile ! A nic bardziej nie scala związku jak problemy które sa rozwiazane wspolnie.... bo niektorzy przy pierwszych problemach wola sie rozejsc.......
Bebetka u Ciebie napewno tez za chwile wszystko sie ulozy, rozumiem ze akurat w tym momencie ci sie ten stan pogłebił bo jestes po stracie, ale prosze skup sie na przyszłości, to co osiagniesz teraz zaowocuje w pozniejszym czasie.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Właśnie ogarnęłam, że w poprzednim cyklu wzięłam podwójną dawkę NAC... może dlatego tak mocno czułam owu bo przestymulowałam jajnik haha
nie wiem czemu mi się wydawało, że mają po 300 mg, a mają 600... dawka jest 1200 prawda?
Juliet lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."