Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
MayMasza trampki na luzie mogą byc, jak to nie oficjalnie do jakiegoś biura czy urzędu to bez szczypania się 😋
Achna ja już jeden kaftan zarezerwowalam, dla Ciebie też się znajdzie 🤪😁😁
Kurczę wiecie co stres jakis mnie bierze przed jutrzejszym dniem 😬😬😬😬 wiem że pójdzie szybko raz raz i po sprawie ale mimo wszystko chciałabym zeby mimo braku rozmachu ten dzień był piekny 🙄👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Moc to będzie jak się wątek zapełni ⏸️😊
Alisek daj znać po wizycie co tam ustalone 🙂 Z tego co widzę po stopce to Wasz 8 cykl starań. Z jakiego powodu tak szybko decydujecie się na klinikę?
Achna USG i wspólne świętowanie 💚
Ajwii2/krolik w końcu będzie wykresik i odliczanie!
MayMasza nie widzę problemu w trampkach. Ważne, że sukienka elegancka. Byle trampki czyste były 😜 A co do zastrzyku to miałam dopiero pierwszy raz, ale powinien utrzymywać się do 10 dni, ale i tu jest haczyk, bo może nawet do 14 😒 Powiedz mi czy Ty się po stymulacji i zastrzyku inaczej czujesz? Nie mam doświadczenia, bo u mnie to pierwszy cykl, ale mam zwiększony apetyt, dzisiaj zakręciło mi się kilka razy w głowie, najbardziej po niedużym wysiłku jakim było ogarnięcie ogródka 🤦🏼♀️ i jestem nerwowa. A to dopiero 8dpo 🤦🏼♀️
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Moc to będzie jak się wątek zapełni ⏸️😊
Alisek daj znać po wizycie co tam ustalone 🙂 Z tego co widzę po stopce to Wasz 8 cykl starań. Z jakiego powodu tak szybko decydujecie się na klinikę?
Mama8latka to będzie piękny dzień 😊 Nie ma się co stresować. Robicie to dla siebie o tak się czujcie, że to Wasz szczególny dzień 🍀
MayMasza nie widzę problemu w trampkach. Ważne, że sukienka elegancka. Byle trampki czyste były 😜 A co do zastrzyku to miałam dopiero pierwszy raz, ale powinien utrzymywać się do 10 dni, ale i tu jest haczyk, bo może nawet do 14 😒 Powiedz mi czy Ty się po stymulacji i zastrzyku inaczej czujesz? Nie mam doświadczenia, bo u mnie to pierwszy cykl, ale mam zwiększony apetyt, dzisiaj zakręciło mi się kilka razy w głowie, najbardziej po niedużym wysiłku jakim było ogarnięcie ogródka 🤦🏼♀️ i jestem nerwowa. A to dopiero 8dpo 🤦🏼♀️Mama8latka, Reikja lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Mama8latka wrote:MayMasza trampki na luzie mogą byc, jak to nie oficjalnie do jakiegoś biura czy urzędu to bez szczypania się 😋
Achna ja już jeden kaftan zarezerwowalam, dla Ciebie też się znajdzie 🤪😁😁
Kurczę wiecie co stres jakis mnie bierze przed jutrzejszym dniem 😬😬😬😬 wiem że pójdzie szybko raz raz i po sprawie ale mimo wszystko chciałabym zeby mimo braku rozmachu ten dzień był piekny 🙄Mama8latka lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Pierwszy cykl z Ovitrelle był okropny. Bolało mnie podbrzusze, zarlam non stop, spuchnięty brzuch miałam nawet od wody a wkurw był niemiłosierny! Kolejne cykle były już lepsze albo się przyzwyczaiłam. Dziś jest 11dzien po zastrzyku i tak się źle czuje że szok, ale wydaje mi się że to bardziej sprawka zbliżającego się okresu. A pytam o utrzymywanie się bo zrobiłam owulaka żeby sprawdzić czy już się 'wypłukało' i co ciekawe, test nadal pozytywny, wydaje mi się że tak samo jak ostatnio ewentualnie delikatnie mniej ale nie mam starego do porównania. Dźwiną sprawa.👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Moc to będzie jak się wątek zapełni ⏸️😊
MayMasza nie widzę problemu w trampkach. Ważne, że sukienka elegancka. Byle trampki czyste były 😜 A co do zastrzyku to miałam dopiero pierwszy raz, ale powinien utrzymywać się do 10 dni, ale i tu jest haczyk, bo może nawet do 14 😒 Powiedz mi czy Ty się po stymulacji i zastrzyku inaczej czujesz? Nie mam doświadczenia, bo u mnie to pierwszy cykl, ale mam zwiększony apetyt, dzisiaj zakręciło mi się kilka razy w głowie, najbardziej po niedużym wysiłku jakim było ogarnięcie ogródka 🤦🏼♀️ i jestem nerwowa. A to dopiero 8dpo 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 18:21
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Czyli standard, tak myślałam, ale wolałam dopytać. Nie jest źle, ale wcześniej tak nie miałam. Czuję się trochę jak przed okresem, ale jeszcze tydzień, więc nie ma opcji. No i brzuch nie boli. Myślę, że skoro to 11dpo to duża szansa, że zastrzyk jeszcze się utrzymuje.
Też tak myślę że to zastrzyk jeszcze, chyba jestem przypadkiem który bardzo długo utrzymuje w sobie to dziadostwo
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Czy przy każdej stymulacji podaje się ovitrelle żeby pęcherzyk pękł? Mi nic gin nie powiedziała o tym, tylko o dupku po owu...32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Czy przy każdej stymulacji podaje się ovitrelle żeby pęcherzyk pękł? Mi nic gin nie powiedziała o tym, tylko o dupku po owu...
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Ja też za każdym razem inaczej reagowałam na zastrzyk. Ostatnio było chyba lepiej, też mam jeszcze tydzień do okresu a czuje się jakbym miała już dostać natychmiast 😂
Też tak myślę że to zastrzyk jeszcze, chyba jestem przypadkiem który bardzo długo utrzymuje w sobie to dziadostwo
Alisek93 wrote:Niezapominajka🍀 tak to niby 9cs , wiem że wg zaleceń po 12 miesiącach zalecana jest taka wizyta a klinice.. Ale po prostu nie chcemy już marnować czasu.. tutaj na ovufriend wiele kobietek narzekało, że żałuje straconego czasu, kiedy mogły już podejmować bardziej radykalne kroki. Też myślę że wmawianie sobie że to wszystko przez to, że "za bardzo chcemy" i się spinamy, to nie jest dobra droga.. 9cs bez jakiegokolwiek efektu (chciazby cb) sugeruje że z czymś jest problem i chcemy jak najszybciej odnaleźć ten powód ♥️ to tak w skrócie Kochana
Clausix nie zawsze się podaje i nie zawsze trzeba. Lekarze najczęściej podają profilaktycznie żeby pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 18:35
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:To, że Wam się nie udało przez 8 cykli wcale nie oznacza, że coś jest nie tak. Nie myśl w ten sposób 🙂 W każdym cyklu masz tylko 20% szans na zajście w ciążę i to pod warunkiem, że oboje jesteście w pełni zdrowi. I niestety, to że pójdziecie do kliniki to też nie znaczy, że tak szybko znajdziecie tam powód, bo może już jesteś w ciąży albo zaraz będziesz i zwyczajnie nie ma czego szukac, tego Ci życzę 🍀
Clausix nie zawsze się podaje i nie zawsze trzeba. Lekarze najczęściej podają profilaktycznie żeby pomóc.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Niezapominajka 🍀 wrote:To, że Wam się nie udało przez 8 cykli wcale nie oznacza, że coś jest nie tak. Nie myśl w ten sposób 🙂 W każdym cyklu masz tylko 20% szans na zajście w ciążę i to pod warunkiem, że oboje jesteście w pełni zdrowi. I niestety, to że pójdziecie do kliniki to też nie znaczy, że tak szybko znajdziecie tam powód, bo może już jesteś w ciąży albo zaraz będziesz i zwyczajnie nie ma czego szukac, tego Ci życzę 🍀
MayMasza lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
Clausix dzięki! Będę później próbować wkleić 😁 padam dziś na pysk, a nic takiego nie robiłam 🙃 chyba wychodzą ze mnie dwie krótkie noce 😬 mam ochotę już się walnąć spać 😅 miałyście jakieś bóle brzucha po niepokalanku? Czytałam, że tak może się dziać 🤔
-
krolik wrote:Clausix dzięki! Będę później próbować wkleić 😁 padam dziś na pysk, a nic takiego nie robiłam 🙃 chyba wychodzą ze mnie dwie krótkie noce 😬 mam ochotę już się walnąć spać 😅 miałyście jakieś bóle brzucha po niepokalanku? Czytałam, że tak może się dziać 🤔
Ja nic nie mam ani po wiesiołku, ani po niepokalanku 😉32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Naszła mnie taka weekendowa refleksja. Jak bardzo zmieniło się moje życie od czasu starań, jak bardzo wszystko sobie przewartosciowałam i jak mocno zmieniły się moje myśli i pragnienia. Jeszcze rok temu o tej porze nie wyobrażałam sobie, że przeżyję rok starań. Byłam pewna, że do roku się uda, bo inaczej mnie to załamie. I było cholernie ciężko, właściwie jest nadal, ale gdzieś nauczyłam się z tym żyć. I nie jestem już tak odważna żeby zakładać ramy czasowe. Nie wiem już nawet czy comiesięczna porażka po takim czasie boli bardziej czy może mniej. I szczerze nie pamiętam już jak wyglądało moje życie przed staraniami i jaką osobą byłam, ale pamiętam, że inną, niż tą, która widzę codziennie w lustrze. Wiem, że te emocje są bliskie nie tylko mi, pewnie część z Was doskonale wie o czym mówię. Niczego tak mocno nie pragnę jak tego żeby zobaczyć ⏸️, móc usłyszeć serduszko, przeżyć to wszystko co przeżywają dziewczyny, którym się udało. I tego samego życzę Wam z całego serca ❤️ Chciałabym uwierzyć, że do końca roku się uda, że w grudniu, w najbardziej magicznym czasie roku będziemy sobie wrzucać zdjęcia USG, swoje narzekanie na mdłości, zdjęcia przy pięknych choinkach z już lekko widocznym brzuszkiem 🤰🏼Narazie to wszystko wydaje się nierealne i nieosiągalne.
Dawajcie te pozytywne testy, bo już mnie tu skręca! 😂Clausix, Achna, Alisek93, Papillon, MayMasza, awE, BusiaT, Lucy81 lubią tę wiadomość
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
𝟐𝟎𝟐𝟎:
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Niezapominajka 🍀 wrote:Naszła mnie taka weekendowa refleksja. Jak bardzo zmieniło się moje życie od czasu starań, jak bardzo wszystko sobie przewartosciowałam i jak mocno zmieniły się moje myśli i pragnienia. Jeszcze rok temu o tej porze nie wyobrażałam sobie, że przeżyję rok starań. Byłam pewna, że do roku się uda, bo inaczej mnie to załamie. I było cholernie ciężko, właściwie jest nadal, ale gdzieś nauczyłam się z tym żyć. I nie jestem już tak odważna żeby zakładać ramy czasowe. Nie wiem już nawet czy comiesięczna porażka po takim czasie boli bardziej czy może mniej. I szczerze nie pamiętam już jak wyglądało moje życie przed staraniami i jaką osobą byłam, ale pamiętam, że inną, niż tą, która widzę codziennie w lustrze. Wiem, że te emocje są bliskie nie tylko mi, pewnie część z Was doskonale wie o czym mówię. Niczego tak mocno nie pragnę jak tego żeby zobaczyć ⏸️, móc usłyszeć serduszko, przeżyć to wszystko co przeżywają dziewczyny, którym się udało. I tego samego życzę Wam z całego serca ❤️ Chciałabym uwierzyć, że do końca roku się uda, że w grudniu, w najbardziej magicznym czasie roku będziemy sobie wrzucać zdjęcia USG, swoje narzekanie na mdłości, zdjęcia przy pięknych choinkach z już lekko widocznym brzuszkiem 🤰🏼Narazie to wszystko wydaje się nierealne i nieosiągalne.
Dawajcie te pozytywne testy, bo już mnie tu skręca! 😂
Właśnie tego sobie życzyłam rok temu na święta żeby spędzić je w powiekszonym gronie... Nie wazne czy z maleństwem na rekach czy w brzuchu... I tego zycze każdej z nas ❤️❤️❤️Niezapominajka 🍀, Alisek93, Papillon, awE lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Niezapominajka 🍀 mam podobne odczucia. Z miesiąca na miesiąc boli bardziej, ale też bardziej się do tego bólu przyzwyczajam. Zawsze planuje w myślach "o, na urodziny M. na pewno się uda" lub "na dzień Matki będę już miała dziecko pod piersią"..niestety te terminy mijają i moje plany szlag trafia. Przechodziłam już złość na samą siebie, złość na Boga, zazdrość gdy widziałam matki z bobasami.. myślałam"co ze mnie za kobieta, że nie mogę dać M. dziecka?". Aż kiedyś pękłam przy nim i wyrzuciłam z siebie wszystko. Była ciężka rozmowa, dużo emocji, ale postawił mnie trochę do pionu. Wiem, że te obwinianie siebie nic nie da i, że złość na siebie wprowadza mnie w błędne koło. Teraz zaczynam myśleć rano w drodze do pracy"i kolejny poranek, kolejny dzień bliżej do spełnienia marzenia o dziecku" bo taka jest prawda ! Każdy dzień nas do tego przybliża, a nastąpi to z pewnością, i mam nadzieję że jak najszybciej dla każdej z nas ❤️
Niezapominajka 🍀, Papillon, Clausix, awE, BusiaT lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246
-
Niezapominajka 🍀 wrote:Naszła mnie taka weekendowa refleksja. Jak bardzo zmieniło się moje życie od czasu starań, jak bardzo wszystko sobie przewartosciowałam i jak mocno zmieniły się moje myśli i pragnienia. Jeszcze rok temu o tej porze nie wyobrażałam sobie, że przeżyję rok starań. Byłam pewna, że do roku się uda, bo inaczej mnie to załamie. I było cholernie ciężko, właściwie jest nadal, ale gdzieś nauczyłam się z tym żyć. I nie jestem już tak odważna żeby zakładać ramy czasowe. Nie wiem już nawet czy comiesięczna porażka po takim czasie boli bardziej czy może mniej. I szczerze nie pamiętam już jak wyglądało moje życie przed staraniami i jaką osobą byłam, ale pamiętam, że inną, niż tą, która widzę codziennie w lustrze. Wiem, że te emocje są bliskie nie tylko mi, pewnie część z Was doskonale wie o czym mówię. Niczego tak mocno nie pragnę jak tego żeby zobaczyć ⏸️, móc usłyszeć serduszko, przeżyć to wszystko co przeżywają dziewczyny, którym się udało. I tego samego życzę Wam z całego serca ❤️ Chciałabym uwierzyć, że do końca roku się uda, że w grudniu, w najbardziej magicznym czasie roku będziemy sobie wrzucać zdjęcia USG, swoje narzekanie na mdłości, zdjęcia przy pięknych choinkach z już lekko widocznym brzuszkiem 🤰🏼Narazie to wszystko wydaje się nierealne i nieosiągalne.
Dawajcie te pozytywne testy, bo już mnie tu skręca! 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 21:39
Niezapominajka 🍀, awE lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Ja w każdym cyklu myślę kiedy powiemy o tym rodzicom, najpierw miał być prezent na święta, potem na urodziny Mamy, na Wielkanoc, itd... Teraz liczę, że na urodziny teściowej (22 listopada) będzie już o czy mówić We mnie najbardziej zmieniła się wrażliwość. Nigdy nie byłam specjalnie uczuciowa, raczej byłam twardą babką. Teraz płaczę na filmikach ze słodkimi bobasami, przed chwilą na zakończeniu Gliniarza w przedszkolu, chociaż znam ten film i wiedziałam co się wydarzy. A czasem płaczę bez powodu, otwierając lodówkę, albo pod prysznicem... emocje są za silne i w niekontrolowany sposób czasami po prostu się wylewają.
Każdy pierwszy dzień @ jest załamka, łzy, rozpacz. Następnego dnia wstaję z podłogi i idę dalej. Nie mam pojęcia skąd we mnie tyle siły, skąd tyle siły w nas wszystkich. I mam ogromną nadzieję, że w końcu los nam to wynagrodzi...Niezapominajka 🍀, Alisek93, Achna, Papillon lubią tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
To wszystko co piszecie jest prawda. Każda marzy a marzenia są piękne! Trzeba wierzyć że się uda. Jakieś pół roku temu moja przyjaciółka powiedziała mi że się zmieniłam, że kiedyś byłam bardziej radosna i uśmiechnięta. Wtedy doszło do mnie że taka jest prawda. Byłam. Już nie jestem. Dwa lata starań, lekarzy, ogrom wizyt. Dno, porażki, łzy i wile rzeczy które znacie i Wy. Każdego dnia walczymy o nasze marzenia i ja wierzę bardzo głęboko że już niedługo się one spełnia. Uczymy się żyć na nowo, patrząc inaczej na rzeczywistość.
Już nie odkładam życia na potem bo może się uda. Szukam pracy mimo starań, może zapisze się na kurs/studia. Zobaczę. Ważne by cieszyć się tym co mamy. A nasze kreseczki przyjdą, zobaczycie! ❤️❤️❤️❤️❤️♥️♥️♥️♥️Niezapominajka 🍀, Alisek93, Papillon, BusiaT lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅