Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekam czekam 🍀😍🍀😘🍀😘🍀04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Hania, a przypomnij mi czy Wy byliście w klinice leczenia niepłodności?
Ja pomału wracałam do biegania, ale głównie to na rowerze jeżdżę, jak sobie zaplanowałam ten sezon dużo jeździć, na sobotę nawet kupiłam bilet na wyjazd, bo byłam przekonana, że się i tak nie udało to jade. Także znowu to wszystko odkładam na bok, ale mam nadzieję, że z słusznego powodu 🥰
Powtórzyłam dziś, na początku myślałam, że nic tam nie ma, ale za chwilkę pojawił się. Jest ciemniejszy niż wczoraj 😭🥰 udało mi się młodą szybciej zaprowadzić do żłobka i zrobiłam bete i tsh. Z dobrych wróżb, znowu był w labo ten sam położnik co z moją córką robił mi pierwsze pobranie na bete i też miałam sukienkę jak wtedy 😅 a ten położnik pracuje w szpitalu co rodziłam i z córką mnie na oddział przyjmował do porodu 😁 no musi być dobry znak!
Od wczoraj mnie tak ssie rano w żołądku. Zawsze wytrzymywałam do 8 albo dłużej bez śniadania, a teraz wróciło to co miałam przed córką, że śniadanie muszę jeść po przebudzeniu. Brzuch nadal pobolewa, w nocy lewa pachwina mnie ciągnęła 🙈 ten cycek lewy swędzący to rzeczywiście jest objaw najwcześniejszy 🤣🤣 zarqz wam zdjęcie wrzucęAnettaa, hannah_92, MayMasza, Clausix, Asia2309, Juliet, awE lubią tę wiadomość
-
Królik widzę widzę 😍😍😍😍
Czekamy na wynik bety 🍀🍀🍀04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Krolik ja tez widzę bez problemu 😀 gratuluję!
Ja się dziś pokusiłam ale bielllllll 😪2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
Dziewczyny dziękuję za kciuki ❤️ za gratulację jeszcze nie dziękuję. Na razie na chłodno. Strasznie się cieszę, ale też boje 🙈 do prenatalnych będę żyła w strachu i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i później odetchnę. Ciężko mi uwierzyć w to co się dzieje 🙈
hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
-
Mama8latka w lutym prolaktyna prawie 50, a tydzień temu spadła do 23. Także jest postęp na szczęście, ale wysoko nadal. Jeśli chodzi o macicę dwurożną to na wypisie z HSG mam napisane w nawiasie podejrzenie macicy dwurożnej w silnym przodozgięciu?? Te pytajniki oznaczają pewnie, że sami do końca nie wiedzą. Wyszło coś takiego tylko na HSG, a miałam także laparoskopię i histeroskopię. Mój lekarz mówi, że raczej wady nie ma, a jeśli by już jakaś była to niewielka, no ale chyba lepiej zrobię jak się upewnię. Znalazłam specjalistę w Krakowie, który pod kątem wad macicy jest bardzo dobrym specjalistą i w razie czego wykonuje zabiegi/operację. Myślę, że latem się do niego wybiorę. Najpierw sprawdzimy jeszcze raz nasienie.
krolik nie byliśmy, jesteśmy pod opieką naprotechnologa, ale nie ukrywam, że zastanawiam się nad kliniką niepłodności. Z tym, że terminy to masakra, wolne dopiero na listopad/ grudzień, a w niektórych klinikach to nawet nie można się zapisać do dobrych specjalistów, bo nie ma już miejsc. Widać tę skalę problemu niepłodności. Bardzo się cieszę, że kreska ciemnieje. Mocne kciuki za betę!😍✊✊✊✊✊"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Hannah kurczę wg Ciebie 23 to dużo prolaktyny??? 🤔 ja miałam 24,82 I nie myślałam że to jakoś dużo, ale po niepokalanku zeszło do 18...
Ahhhaaaa to jednak miałaś zapis że możesz mieć dwurozna, no to dobrze jak znasz takiego gościa to się kieruj do niego. A jak taka dwurozna macica może wplywac na zaplodnienie? 🤔 bo szczerze tyle lat się staram A tu jestem zielona...
Krolik no to się dzieje naprawdę 🤩😍 będzie dobrze 😘
Magda.lena przykro mi że biel 😔😔 ale jeszcze nie puszczam ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 08:34
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Hannah moja koleżanka, kiedyś tu o niej pisałam, od razu po laparoskopii podjęła decyzję o klinice, zapisała się do pierwszej lepszej z szybkim termienk, zlecili badania. Oprócz tego próbowała się dostać, rękami i nogami do specjalisty w Tarnowie, Przybycień (?). Udało jej się złapać całkiem szybki termin 1,5 miesiąca czekała i miała komplet badań z poprzedniej kliniki. Tylko ona do ivf się przygotowuje, bo są nikłe szanse na naturalną ciążę. Ten lekarz zlecił jeszcze komplet badań, których inni nie chcieli,będzie z góry na dół przebadana. Może spróbuj się dobijać. U niej dzwoniła ona, jej mąż, jej mama nawet i sie udalo. Bardzo zdeterminowana była 😅
-
Mama8latka wrote:Hannah kurczę wg Ciebie 23 to dużo prolaktyny??? 🤔 ja miałam 24,82 I nie myślałam że to jakoś dużo, ale po niepokalanku zeszło do 18...
Ahhhaaaa to jednak miałaś zapis że możesz mieć dwurozna, no to dobrze jak znasz takiego gościa to się kieruj do niego. A jak taka dwurozna macica może wplywac na zaplodnienie? 🤔 bo szczerze tyle lat się staram A tu jestem zielona...
Krolik no to się dzieje naprawdę 🤩😍 będzie dobrze 😘
Magda.lena przykro mi że biel 😔😔 ale jeszcze nie puszczam ✊✊
Ja myślę, że 23 to trochę za dużo jak dla starającej się. Wiadomo różni lekarze to różne opinie, dopóki jest owulacja i regularne miesiączki to raczej nie ma się czym przejmować za bardzo, ale ja muszę ją jeszcze bardziej zbić bo bez brania leków skoczyło mi do ok 50:( biorę jedną tabletkę na dzień i dalej ona jest wysoko górnej granicy normy, tak więc u mnie ten problem z prolaktyną jest, pewnie głównie przez stres i złe spanie. Ale nic sie nie martw, 18 to już fajny wynik, a tego Niepokalanka możesz dalej brać
Co do macicy dwurożnej to naczytałam się strasznych rzeczy w internecie, generalnie może to bardzo utrudniać proces implantacji, a potem ciąży, może wywoływać poronienia i przedwczesny poród. Generalnie zalecają to zoperować i bardzo się tego boję, dlatego tak zwlekam z wizytą. Wierzę jednak, że to tylko podejrzenie i diagnoza się nie potwierdzi. Mój lekarz mnie uspokajał, że to nie ma aż tak dużego wpływu i zlecił mi zrobienie bety w 13 dpo, żeby sprawdzić czy np dochodzi do zapłodnienia a potem jest problem z implantacją, ale póki co tej bety nawet nie robiłam, bo zawsze w 13 dpo to ja już czuję okres za rogiem. Moja f.lutealna to 13-14 dni teraz przy braniu luteiny.
krolik no właśnie ja IVf nie biorę pod uwagę (przynajmniej na ten moment), więc dlatego nie chcę się cisnąć do kliniki niepłodności, ale pomyślę o tym..."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Dziewczyny, przepraszam, ale muszę się wygadać 😔 mam dziś zły dzień... Brzuch i plecy mnie bolą 😔 plus Szefowa wróciła z urlopu i zaczyna się znowu jazda i nerwy... Zaczynam znowu się bać, że na wizycie u gina okaże się, że jest coś nie tak 😔
Nie wiem jak przetrwam do przyszłego wtorku 😔 -
hannah_92 wrote:Ja myślę, że 23 to trochę za dużo jak dla starającej się. Wiadomo różni lekarze to różne opinie, dopóki jest owulacja i regularne miesiączki to raczej nie ma się czym przejmować za bardzo, ale ja muszę ją jeszcze bardziej zbić bo bez brania leków skoczyło mi do ok 50:( biorę jedną tabletkę na dzień i dalej ona jest wysoko górnej granicy normy, tak więc u mnie ten problem z prolaktyną jest, pewnie głównie przez stres i złe spanie. Ale nic sie nie martw, 18 to już fajny wynik, a tego Niepokalanka możesz dalej brać
Co do macicy dwurożnej to naczytałam się strasznych rzeczy w internecie, generalnie może to bardzo utrudniać proces implantacji, a potem ciąży, może wywoływać poronienia i przedwczesny poród. Generalnie zalecają to zoperować i bardzo się tego boję, dlatego tak zwlekam z wizytą. Wierzę jednak, że to tylko podejrzenie i diagnoza się nie potwierdzi. Mój lekarz mnie uspokajał, że to nie ma aż tak dużego wpływu i zlecił mi zrobienie bety w 13 dpo, żeby sprawdzić czy np dochodzi do zapłodnienia a potem jest problem z implantacją, ale póki co tej bety nawet nie robiłam, bo zawsze w 13 dpo to ja już czuję okres za rogiem. Moja f.lutealna to 13-14 dni teraz przy braniu luteiny.
krolik no właśnie ja IVf nie biorę pod uwagę (przynajmniej na ten moment), więc dlatego nie chcę się cisnąć do kliniki niepłodności, ale pomyślę o tym...
Hannah A miałaś badane KIRy? Czy masz te implantacyjne? Czy w ogóle kiedykolwiek myślałas żeby iść w tym kierunku z badaniami??
Ja cały czas mam metlik w głowie czy je robic bo u mnie 3 ciaze były zaimplantowane 🤷♀️
Bebetka do wizyty jeszcze 5 dni , postaraj się wyluzować do tej pory ,jakoś nie stresuj się mocno A na wizycie jak się dowiesz że wszystko ok to zadzieraj kiece i na zwolnienie!! 😙 no stress 😙👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka hmmm... nigdy tego nie badałam, kiedyś trochę czytałam o nich, ale powiem Ci, że ja już nic nie wiem:( wydaje tylko pieniądze, często na badania które nic nie wnoszą.Nie wiem czy to by coś pomogło. Może zapytam swojego ginekologa na wizycie o to.
To może jak mi spadnie jeszcze bardziej ta prolaktyna to potem też przerzucę się na Niepokalanka, żeby już się tabletkami nie faszerować."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Mama8latka, z tym zwolnieniem to problem... Boję się, że nie będę miała później do czego wracać. A widmo kredytu przed nami...
A z drugiej strony jestem już zmęczona i wypalona. Czy to tylko ja mam takie rozterki życiowe, czy to jednak jest normalne? Z jednej strony nie chce wszystkich zostawić z dnia na dzień, a z drugiej strony marzę o ucieczce. -
Bebetka93 wrote:Mama8latka, z tym zwolnieniem to problem... Boję się, że nie będę miała później do czego wracać. A widmo kredytu przed nami...
A z drugiej strony jestem już zmęczona i wypalona. Czy to tylko ja mam takie rozterki życiowe, czy to jednak jest normalne? Z jednej strony nie chce wszystkich zostawić z dnia na dzień, a z drugiej strony marzę o ucieczce.
U mnie dzisiaj kiepski dzień pod względem cyklu. Są plamienia chce już @ i chyba będzie czas się ewakuować z forum. Z każdego. Skupić się na córce sobie i ewentualnej zmianie pracy 💪 cały cykl w głowie było fajnie a teraz znów przyszedł smutek.. -
Hannah ja też właśnie mam takie poczucie że wydam kupe siana i nic to nie wniesie... Ja i tak mam już tyle lekow ... że jedyne co jeszcze nie mam to szczepienie limfocytami męża ale przy moich wysokich ANA odradzaja, i Acofil... do tego chyba bym musiała mieć KIRy... nie wiem już sama....
Jeszcze czekam ale już obmyslam zapisać się do nowego specjalisty tylko chce wiedzieć co mój reumatolog poradzi...
Bebetka rozumiem , kredyt to jednak jest obciazenie dla dwojga A jeszcze dziecko życie rachunki... tylko że jak będziesz się tak stresowac i zamartwiac w tej pracy to nie będzie Ci to sluzyc... Może jak już będziesz miała założona kartę ciazy to powiedz że chcesz pracować ale na trochę mniejszych obrotach czy coś....
Mi jest ciężko doradzać w takich sytuacjach bo ja nigdy u kogoś nie pracowalam... mamy z mężem własną firmę i nie mam tego typu stresow...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualnykrolik wrote:Dziewczyny dziękuję za kciuki ❤️ za gratulację jeszcze nie dziękuję. Na razie na chłodno. Strasznie się cieszę, ale też boje 🙈 do prenatalnych będę żyła w strachu i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i później odetchnę. Ciężko mi uwierzyć w to co się dzieje 🙈
Trzymam kciuki za zdrowego 👶 -
Mama8latka, stoo lat i spełnienia największego marzenia 👣
Krolik, mocne kciuki za bete! 🥰
Hannah, kochana tez zauważylam ze malo się oddzywasz i myślałam co u Ciebie..przykro mi ze dalej trwa to niepowodzenie, ale wierzę mocno, że będzie Ci to wynagrodzone ❤
Dziewczyny, małymi krokami zbliża się mój termin przekazania komuś brzucha, także która się nie załapie na maj, ani czerwiec to zapraszam w lipcu! 😅😅Mama8latka lubi tę wiadomość