Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki kochane, przepraszam, że się nie odzywam ale czuję się FATALNIE. Nudności, nie wysypiam się... Od tygodnia budzę się o 4 nad ranem i od tej pory do rana mam kilka pobudek. Wczoraj zdarzyło mi się obudzić o 3:30 a dziś już o 2:30... Snów mam co nie miara, nie nadążam i mam wrażenie, że tak męczę się w tych snach (bo to nie są spokojne snu), że rano czuję się jak po maratonie.
Trzymam kciuki za Was ✊✊✊ -
ami_ami wrote:Papillon proszę o aktualizację brzuszka 😁 Ty pierwsza do rozpakowania. Duży chłopak? ☺️
hannah_92, Mggg, Bebetka93, Mama8latka, Achna, Klaudia2158, Clausix, Juliet, anka, Just95, awE, krolik, Paulinaaa, MayMasza, Alisek93, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Dziewuszki kochane, przepraszam, że się nie odzywam ale czuję się FATALNIE. Nudności, nie wysypiam się... Od tygodnia budzę się o 4 nad ranem i od tej pory do rana mam kilka pobudek. Wczoraj zdarzyło mi się obudzić o 3:30 a dziś już o 2:30... Snów mam co nie miara, nie nadążam i mam wrażenie, że tak męczę się w tych snach (bo to nie są spokojne snu), że rano czuję się jak po maratonie.
Trzymam kciuki za Was ✊✊✊ -
Just95 nie przyjmujesz za wcześnie jest ok
nie musisz zmieniać, pregna start chyba niczym się za bardzo nie różni od prenatal uno. Tu masz link o najlepszych witaminach poczytaj
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Papillon ślicznie wyglądasz 😍😍 to już za chwilkę 😍 u mnie szacowana waga kompletnie się nie sprawdziła. Ginekolog na 4 dni przed porodem na usg widziała 3,7. W szpitalu jak mnie przyjmowała to nagle 3,5,mówiła, że ona tak 3,2kg obstawia. A ostatecznie córka się urodziła 2,9kg🤦♀️ nie wiem jak ona to robiła, ale większość lekarzy albo trafia albo jest bardzo blisko 😅 wszystkie moje koleżanki miały niemalże identyczną wagę jak ta z usg 🙈Papillon lubi tę wiadomość
-
Bebetka93 wrote:Dziewuszki kochane, przepraszam, że się nie odzywam ale czuję się FATALNIE. Nudności, nie wysypiam się... Od tygodnia budzę się o 4 nad ranem i od tej pory do rana mam kilka pobudek. Wczoraj zdarzyło mi się obudzić o 3:30 a dziś już o 2:30... Snów mam co nie miara, nie nadążam i mam wrażenie, że tak męczę się w tych snach (bo to nie są spokojne snu), że rano czuję się jak po maratonie.
Trzymam kciuki za Was ✊✊✊
Bebetka ja śpię jak zabita, ale sny mam intensywne, ostatnio jeden aż za bardzo 🤭 odsypiaj w dzień ile możeszPapillon lubi tę wiadomość
-
Mggg, ale się cieszę, że udało się wyjść do domu 😁💜 Na kiedy Ty masz termin w ogóle 🤔?
Paulina oby te wymioty już nie wracały. Matko jak ja Ci współczuję takich dolegliwości!!!
Clausix Amh uwielbiam to badanie 😂😂😂 Przecież ja miałam wynik 7? I to strasznie źle i miałam nie zajść w ciążę.tak jak miałam mieć pcos i miały mi nie pękać pęcherzyki, a jakoś zawsze prawie pękały 🤷♀️ Do dupy z tym AMH ja Wam to ciągle będę powtarzać.
Mama8latka i gdzie ta małpa 🤔?
hannah_92, Mggg, Clausix lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Just95 nie przyjmujesz za wcześnie jest ok
nie musisz zmieniać, pregna start chyba niczym się za bardzo nie różni od prenatal uno. Tu masz link o najlepszych witaminach poczytaj
Papillon ślicznie wyglądasz 😍😍 to już za chwilkę 😍 u mnie szacowana waga kompletnie się nie sprawdziła. Ginekolog na 4 dni przed porodem na usg widziała 3,7. W szpitalu jak mnie przyjmowała to nagle 3,5,mówiła, że ona tak 3,2kg obstawia. A ostatecznie córka się urodziła 2,9kg🤦♀️ nie wiem jak ona to robiła, ale większość lekarzy albo trafia albo jest bardzo blisko 😅 wszystkie moje koleżanki miały niemalże identyczną wagę jak ta z usg 🙈
Królik a kiedy wizyta 😁😁😁💚 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 08:48
Just95 lubi tę wiadomość
-
krolik wrote:Just95 nie przyjmujesz za wcześnie jest ok
Papillon ślicznie wyglądasz 😍😍 to już za chwilkę 😍 u mnie szacowana waga kompletnie się nie sprawdziła. Ginekolog na 4 dni przed porodem na usg widziała 3,7. W szpitalu jak mnie przyjmowała to nagle 3,5,mówiła, że ona tak 3,2kg obstawia. A ostatecznie córka się urodziła 2,9kg🤦♀️ nie wiem jak ona to robiła, ale większość lekarzy albo trafia albo jest bardzo blisko 😅 wszystkie moje koleżanki miały niemalże identyczną wagę jak ta z usg 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 08:53
-
hannah_92 wrote:Papillon piękna mama!😍❤💙💚
Hania a czy Wy robiliście już kiedyś badanie nasienia 🤔? Bo nie pamiętam.Juliet, hannah_92 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja dopiero na 23 czerwca. A co do wagi to dwa razy w szpitalu mierzyli w odstępie tygodnia. I raz 2 kg a za tydzień 2,4kg, to zapytałam czy to możliwe taki duży przyrost ??? A lekarz "eee....to i tak plus/minus 500g..." Też się cieszę, że pozwolili mi wyjść. Wcześniej mówili, że w dwupaku już nie wyjdę, nie ważne kiedy będzie poród.
Papillon lubi tę wiadomość
27l
Starania od: listopad 2019
PCOS, brak owulacji
09.2020- stymulacja clostilbegyt
28.09.2020- wizyta i monitoring (dwa pęcherzyki po 19mm)
11.10.2020 - test pozytywny
11.2020 - dwie fasolki
11.2020 została jedna fasolka
29.04.2021, 32 tydzień, poród przedwczesny, wstrzymany, leżymy do końca.
20.06.2021 poród 5/10 ale już jest dobrze 🙏 Dziękuję. -
Papilon, pięknie wyglądasz 💓
Krolik, za bardzo nie mam jak, bo jeszcze pracuję... A jak przyjeżdżam po pracy to mimo, że padam na twarz to nie mogę zasnąć 😔
Może spróbuję tej melisy. Mam w domu ekstrakt z melisy, ale nie wiem czy nogę go stosować w ciąży. Kolejna wizytę mam 25 maja i chyba wezmę ją ze sobą i zapytam lekarki co o tym sądzi.Papillon lubi tę wiadomość
-
Papillonku pieeeknaaa Tyyy 🥰🥰😍😍😍 to już zaraaaz 🥰🥰🥰 duzy będzie 🥰 juz ma 1kg więcej niż mój synek po porodzie 😁🙂 takze ciuszki 56 i pieluszki 0 chyba ci się nie przydadzą 😁🙂
No te 56 może na tydzień 😋
Moja 🐒 coś nie chce do mnie przyjść w tym miesiacu... jeszcze ani plamien Ani nic 🤷♀️🤷♀️ coś się rozregulowalo albo był bezowulacyjny ... test bialy takze to nie ciaza 🙄 niestety... Muszę cierpliwie czekac...Papillon lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Papillonku łapie brzuszek od Ciebie ♥️ ♥️ ♥️ Ty moja piękna mamusko ♥️♥️♥️
Papillon, Juliet, hannah_92 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Mggg No właśnie z tymi pomiarami to tak jest. Wszystko będzie jasne jak Maluchy się urodzą 😂 Ja już jutro donoszona ciąża 😱 a Ty odpoczywaj dużo!! Niech Maluszek wytrzyma jak najdłużej.
Bebetka ja mam normalną melisę do picia i jak najbardziej można pić w ciąży 😉
Mama8latka jako, że za jakieś 2 tyg mam rodzić to wydaje mi się, że nie będzie taki wielki 😝 3500-3700 to średnie dziecko w Polsce, ale oczywiście się okaże po porodzie. Powiem szczerze, że zdecydowanie wolę duże dziecko niż dziecko z hipotrofią jak u mojej siostry. Twój Synek 2100, a u mojej siostry 1930 gr i Malutka musiała zostać sama w szpitalu, więc ja się akurat cieszę, że mam dziecko w normie 😁💖 I nie będę go musiała samego zostawiać w szpitalu. Tylko razem wrócimy do domu 🤩
Mała mojej siostry przed porodem miała mieć 2200 gr, bo była długa, a urodziła się 1930 gr 🤷♀️ to jak schudła miała 1800. Same kości!!! Zresztą coś o tym wiesz. Twój synek pewnie też był chudziutki 😅
Chyba będę musiała sklonować ten mój brzuch 😂😂😂Mggg lubi tę wiadomość
-
Miał 2370 🥰 tak zaokraglilam ten 1kg 😊
I urodził się 23.07 😊 chyba to jego szczęśliwe liczby 😊
Ale fakt tak czy tak był malutki i chudziutki, z tym że bardzo szybko nadrobil i był pulchny 😆tak mu do dzisiaj zostało że jest mocno zbudowany po tacie chyba 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 10:49
Papillon lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Fajne są urodziny latem. Sama jestem letnia dziewczyna i zawsze można jakiegoś grilla zrobić, imprezę w plenerze. A nasz bobasek będzie zimowy 🙈 jeszcze w zasadzie nawet nie wiemy, który rocznik, bo termin porodu mam na 4 stycznia 🙈 moja siostra miała termin na 3 stycznia 2021 no i urodziła w sylwestra 😉 wolałabym chyba, żeby małe poczekało do 2022, bo chciałabym jeszcze być na roczku 😉
Marzy nam się synek, ale coś czuję, że będzie dziewczynka. Same baby się u nas w rodzinie rodzą 😁 nie wiem, czy dziadkowie doczekają się wnuka 😂Juliet, Papillon lubią tę wiadomość
-
Papillon wrote:Mggg No właśnie z tymi pomiarami to tak jest. Wszystko będzie jasne jak Maluchy się urodzą 😂 Ja już jutro donoszona ciąża 😱 a Ty odpoczywaj dużo!! Niech Maluszek wytrzyma jak najdłużej.
Bebetka ja mam normalną melisę do picia i jak najbardziej można pić w ciąży 😉
Mama8latka jako, że za jakieś 2 tyg mam rodzić to wydaje mi się, że nie będzie taki wielki 😝 3500-3700 to średnie dziecko w Polsce, ale oczywiście się okaże po porodzie. Powiem szczerze, że zdecydowanie wolę duże dziecko niż dziecko z hipotrofią jak u mojej siostry. Twój Synek 2100, a u mojej siostry 1930 gr i Malutka musiała zostać sama w szpitalu, więc ja się akurat cieszę, że mam dziecko w normie 😁💖 I nie będę go musiała samego zostawiać w szpitalu. Tylko razem wrócimy do domu 🤩
Mała mojej siostry przed porodem miała mieć 2200 gr, bo była długa, a urodziła się 1930 gr 🤷♀️ to jak schudła miała 1800. Same kości!!! Zresztą coś o tym wiesz. Twój synek pewnie też był chudziutki 😅
Chyba będę musiała sklonować ten mój brzuch 😂😂😂
Bebetka spróbuj melisy i na kolację banana. Ja miałam w ciąży także w nocy się budziłam i spać nie mogłam. Nie byłam głodna. I znajoma mi poleciła banany. Bardzo pomogło . Nawet jak się w nocy przebudziłam głodna albo nie mogłam spać to zjadłam banana i dalej sen 🙈 gdzie muszę zaznaczyc że nie miałam napadów głodu czy zachcianek przez całą ciążęPapillon lubi tę wiadomość
-
Papillon wrote:Ami przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale mamy tak intensywne dni, że nie nadążam 😂. No więc słuchajcie mały mial w czwartek 3150 gr. Rośnie jak na drożdżach 65 centyl. Także kawał schaba ! Ja miałam przy porodzie 3700 a mąż 3600, więc celuję gdzieś w te granice. 27.05 pierwsze ktg i ustalamy termin ewentualnej indukcji. Mam nadzieję, że mi nie każą już 27.05 zostać 😅 bo moja położna wraca do pracy 31.05. Ale jedno jest pewne, za chwilę rodzimy!!!!
Ty to jesteś drobna i pięknie Ci z brzusiem, taki proporcjonalny jest do Ciebie 😍 ja mam kilka kg za dużo przez to, że trenowałam rzut młotem, no i predyspozycje mam po tatusiu do dużych ud i wystającej pupy 🙈 a po kontuzji kolana, to już w ogóle przybrałam i teraz wyglądam tak:
1 zdjęcie robione kilka dni temu, drugie jakieś 2 tyg temu 🙊Mama8latka, awE, Bebetka93, Achna, krolik, Klaudia2158, Clausix, Papillon, hannah_92 lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔