Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka95 wrote:W porządku, dziękuję
ja chyba dopiero tak na prawdę od 3 trymestru czuję, że w ciąży jestem. Pojawila się zgaga i coraz mi ciężej że wszystkim
Brzuszek spory, ja generalnie chyba będę należeć do tych co sporo przybiorą w ciąży, bo już kilka tygodni temu na wadze +10 kg 🤷♀️🤷♀️
Od maja jestem na l4 i od razu zdążyliśmy cyknąć sobie sesję brzuszkową póki jesczcze w miarę wyglądam, teraz czekamy na obróbkę 🙈 także tu możecie obczaić brzucha 😅
Piękne zdjęcia!! Cudownie wyglądasz, dużo zdrowia dla WasNatka95 lubi tę wiadomość
-
Clausix co roku macie dziewczynki na 3 tygodnie wakacji ??? Suuuper , ze sie dogaduja z byłą...
No i masz racje fajnie tez byłoby gdzies wyjechac tylko we dwoje
My z mezem w tym roku postawimy chyba na namiotGdzies nad jezioro, bo on zrobił sie rybak w tym roku heheh chciałam nad morze ale nie wiem ...ja za bardzo na sloncu z toczniem nie moge przebywac
...
Ale tez myslalam o wyjezdzie na weekend tylko we 2 gdzies do spa ....
znajac zycie nic z tego nie wyjdzie.... lato zbliza sie wielkimi krokami i obawiam sie ze znowu kolejne cykle sie posypia bo maz na lipiec ma prace za granica....
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Clausix co roku macie dziewczynki na 3 tygodnie wakacji ??? Suuuper , ze sie dogaduja z byłą...
No i masz racje fajnie tez byłoby gdzies wyjechac tylko we dwoje
My z mezem w tym roku postawimy chyba na namiotGdzies nad jezioro, bo on zrobił sie rybak w tym roku heheh chciałam nad morze ale nie wiem ...ja za bardzo na sloncu z toczniem nie moge przebywac
...
Ale tez myslalam o wyjezdzie na weekend tylko we 2 gdzies do spa ....
znajac zycie nic z tego nie wyjdzie.... lato zbliza sie wielkimi krokami i obawiam sie ze znowu kolejne cykle sie posypia bo maz na lipiec ma prace za granica....
Dogadują się różnieraz lepiej raz gorzej. Dziewczynki mieszkają w Szczecinie, więc przez większość roku M jeździ do nich na kilka dni co kilka tygodni. W wakacje zabieramy je na 3 tygodnie, plus w ciągu roku czasem, zależy jak wyjdzie. Były też z nami tydzień w ostatnie Boże Narodzenie
bardzo je lubię ale wiecie, mój związek też lubię i chciałabym pojechać gdzieś tylko we 2, tym bardziej, że nigdy nie byliśmy nigdzie na wyjeździe zupełnie sami
Ja się obawiam, że znowu przez wakacje nic nie pyknie i moooże na koniec roku cokolwiek zaskoczy... męczy mnie to czekanie.33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka, jestem, czytam, ale stoję z boku..
Dziś 4dc, więc z "luźnego" cyklu przed sono-HSG nic nie wyszło.. czekam na wyniki z wymazów, jak będą ok to 24.05 zabieg.
Poza tym dostałam skierowanie do zakaźnika i reumatologa. Mam zlecone dodatkowe badania.
Czuję się ostatnio przytłoczona, zrezygnowana, zła, że muszę mieć zawsze trzy razy bardziej pod górkę..
Nie chcę Wam tu smęcić, więc jestem teraz cichym podglądaczem 😉
Wybaczcie, może za jakiś czas znowu się bardziej uaktywnię, teraz muszę postać z boku.
Trzymajcie się ciepło ❤23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta
---
24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono -
Dobrze ze ma jakikolwiek kontakt z nimi bo mój brat np nie ma zupełnie kontaktu ze swoim synem... od urodzenia teraz ma 14 lat i tylko alimenty na niego placi... Ona jest konfliktowa A on specjalnie nie szuka kontaktu 😑 i tak dziecko cierpi.... szkoda gadac....
Ej słuchajcie no mam okazję kupić monitor clearblue za 50zl plus przesylka lub Persona... myślicie brac??? Te testy drogie widze są...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 15:02
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:Dobrze ze ma jakikolwiek kontakt z nimi bo mój brat np nie ma zupełnie kontaktu ze swoim synem... od urodzenia teraz ma 14 lat i tylko alimenty na niego placi... Ona jest konfliktowa A on specjalnie nie szuka kontaktu 😑 i tak dziecko cierpi.... szkoda gadac....
Ej słuchajcie no mam okazję kupić monitor clearblue za 50zl plus przesylka lub Persona... myślicie brac??? Te testy drogie widze są...
Wydaje mi się szczerze mówiąc, że bez sensu, bo u Ciebie chyba ładnie widać owulacje, poza tym serduszek macie pod dostatkiem, więc jakoś specjalnie celować nie trzebaja chyba w ogóle oleję owulaki, bo to tylko hajs wywalony co miesiąc, a nic nie wnosi. Zobaczę czy nadal będą mnie bolały jajniki przy owu, jak wzięłam normalną dawkę NAC
33 lata, starania od 10.2019
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Wydaje mi się szczerze mówiąc, że bez sensu, bo u Ciebie chyba ładnie widać owulacje, poza tym serduszek macie pod dostatkiem, więc jakoś specjalnie celować nie trzeba
ja chyba w ogóle oleję owulaki, bo to tylko hajs wywalony co miesiąc, a nic nie wnosi. Zobaczę czy nadal będą mnie bolały jajniki przy owu, jak wzięłam normalną dawkę NAC
Może spróbuje A jak mi się nie sprawdzi to sprzedam dalej 🤔🤔🤔 tylko boję się że mi zgnita pyre przyślą bo czemu to takie tanie 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 15:44
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
AwE no nie uważasz że nie jesteś sama w tym że CIAGLE pod górkę???? Helloollll kurde zaczęłam 42 cykl staran !!! 🤪🙄 jestem w takiej samej ciemnej dupce jak Ty, co chwila jakieś kwiatki wychodzą i non stop widzę 1 kreske 😑
Także nie lam się, jestem z Tobą i mi się nie chowaj tylko się odzywaj!! 😙😙
Bo mam wrażenie ostatnio że jestem JA i same ciężarne 😄👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:AwE no nie uważasz że nie jesteś sama w tym że CIAGLE pod górkę???? Helloollll kurde zaczęłam 42 cykl staran !!! 🤪🙄 jestem w takiej samej ciemnej dupce jak Ty, co chwila jakieś kwiatki wychodzą i non stop widzę 1 kreske 😑
Także nie lam się, jestem z Tobą i mi się nie chowaj tylko się odzywaj!! 😙😙
Bo mam wrażenie ostatnio że jestem JA i same ciężarne 😄
No właśnie, ciężarówki proszę tu bardziej infekować wirusami dinozauryu mnie już rok i 7 miesięcy, nie wiem ile to realnie cykli starań, ale dla mnie wieeeeeczność
Jak zaczną zwalniać brzuchy to wtedy Sie kreski posypia 😁
Clausix Ty przejmujesz po Papillonku więc jesteś pierwsza w kolejce 🥰👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Cześć fighterki,
Ja ostatnio jakoś byłam bez humoru i zupełnie zrezygnowana, nie chciałam tu przytruwać swoim anty-nastawieniem. W każdym razie śledzę wątek na bieżąco.
Matka8latka- szkoda, że ten cykl na straty, ale niewątpliwie pozytywną informacja było to, że wcale wyniki ana nie oznaczały tego, co myslalas i walczysz dalej, do przodu! 💪
Clausix- Ty przejmujesz od Papillon brzuch, więc już niedługo..! Fajnie że przyjadą córki M i że masz z nimi dobry kontakt, ale w pełni zrozumiałe jest to, że chciałabyś spędzić z Nim trochę czasu sam na sam w jakimś fajnym miejscu.🙃
awE- Kochana wszystko będzie dobrze, wiem że te wyniki trochę Ci zamieszały , ale trzymam kciuki za dobry obrót spraw u Ciebie i mocne uściski 💓 no i trzymam kciuki za hsg 🙏
Hannah- moja Kochana ❤️doczekasz się takiej sesji😘 Ty wiesz że życzę Tobie samych najlepszych rzeczy 🥰
Achna- Tobie również stale kibicuje i śledzę Twoje wykresy na bieżąco 🌼
Papillon- nie do wiary że wkrótce się rozpakujesz 💓 ten czas minął niepostrzeżenie! Już niedługo będziesz tuliła swoje szczęście 🤗 i możliwe że dość spore szczęście biorąc pod uwagę predyspozycje rodzinne do dużych bobasów 😅
Natka95 i Juliet- wyglądacie przepięknie, to już pisałam ❤️ cieszę się że u Was wszystko przebiega dobrze 🤞
Bebetka, Paulinaa, krolik- dla Was duuuzo zdrówka, dbajcie o siebie. Paulinaa żeby Ci te wymioty się uspokoiły, bo wierze że to strasznie wyczerpujące.
Te, których nie wymieniłam - życzę Wam jak najlepiej i nie traćcie wiary ☀️
Jeśli chodzi o mnie to dzisiaj miałam sonohsg na którym wyszło, że lewy jajowód przepuścił bez oporu, zaś prawy z lekkim opóźnieniem. Tym bardziej nie wiem dlaczego wciąż nam się nie udaje..No nic, może teraz coś pójdzie do przodu. Jeśli nie, to przystąpimy do inseminacji, a potem..nie wiem, już nie mam pomysłów.
awE, Achna, hannah_92, Papillon lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Mama8latka, jesteś PrzeKochana ❤ całkowicie się zgadzam, że my staraczkowe dinozaury mamy zdecydowanie za bardzo pod górkę i absolutnie nie chcę się licytować 😉 każda nas ma do wydeptania swoją długą ścieżkę, oby tylko ta ścieżka KAŻDĄ z nas doprowadziła do celu 🥰
Dziękuję Ci za wsparcie I motywacyjnego "kopniaka" 😘
Alisek, Tobie również dziękuję za pamięć i dobre słowo.
Szacun, że dałaś radę odpisać na tyle kwestii 👏🙂
Ponoć po badaniu drożności kilka cykli jest bardziej "szczęśliwych", więc mocno trzymam za Ciebie kciuki ✊Alisek93, Mama8latka lubią tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
---
Clausix, na Twoją prośbę przesyłam wiruski 😘👾👾👾👾👾👾👾Twój zaklepany brzuszek niebawem się zwolni, więc chwytaj te bakcylki 🙂
Alisek, AwE prawdę rzecze. Gdy czekałam na wywołanie poronienia w szpitalu na sali ze mną była babeczka, której robili hsg. Lekarz, który przyszedł do niej po zabiegu powiedział, że wszystko dobrze i teraz tylko się starać, bo (chyba) do pół roku od zabiegu są zwiększone szanse na zajście w ciążę, tak więc trzymam kciuki ✊ i również dziękuję za pamięć 💓
Mama8latka, AwE, ja cały czas wierzę, że Wam się w końcu uda 💓 z resztą wszystkim z tego wątku należy się nagroda w postaci małego człowieczka 💓 Dla Was też trochę wirusków 😘👾👾👾👾👾👾👾👾👾👾
Tak w ogóle to chciałam przyspieszyć sobie wizytę u gin na ten tydzień ale się nie udało. Klamka prawie zapadła, koleżanka z pracy chce odejść. Tak więc zgodnie z tym co ustaliłam z pania psycholog, muszę odejść przed największym zawirowaniem, żeby ochronić siebie i dziecko. Chociaż nie powiem, stresuje mnie wizja rozmowy z szefową.. Ale muszę teraz patrzeć na czubek własnego nosa.
Mama8latka, awE lubią tę wiadomość
-
Natka, nie odniosłam się chyba do Twojego zdjęcia - pięknie wyglądasz 🙂
Chciałabym tak ładnie wyglądać w ciąży 💓 -
Bebetka, dzięki ❤
Tak jak pisałyśmy, myśl o sobie i dziecku.
Wiem jak stresująca może być wizja rozmowy z szefową, ale jak będziesz się martwić to myśl tylko o swoim Kropku 🙂 Rozmowa z szefową to tak naprawdę chwila, a późniejszy spokój będzie dla Ciebie bezcenny.
Dasz radę, jeszcze moment i pozostanie tylko cieszyć się ciążą, trzymam kciuki za rozmowę, ogarniesz to raz dwa ✊Bebetka93 lubi tę wiadomość
23.12.2020 - ⏸️ 🍀
03.01.2021 - 💔6 tc
---
Dziewczyny ode mnie też mnóstwo wirusów. Bierzcie i zarażajcie się, w 2022 rodzimy wszystkie razem!
u każdej po kolei teraz będą sie sypac kreseczki, no nie ma innej opcji!
Jestem teraz z młodą sama, mąż wraca jutro, zaczął się tydzień pracujący, a mnie już senność zaczyna łapać, nie mogę spać w nocy jak męża nie ma, co chwile się budzę, do tego młoda cały weekend przed 6 pobudka 😟. W sobotę rano mnie trochę muliło, ale szybko przeszło. Nie mam żadnych objawów, cycki nadal flaki, wizyta za 1,5 tygodnia i się wszystko okaże. Tak, tak, wiem mam nie wymyślać głupot, wszystko jest dobrze. A jak się zaczną objawy to będę sobie pukać w łeb jak mnie tak przeora jak z córką 😅 -
Bebetka teraz Ty i dzidziuś na 1 miejscu! Łap każdą chwilę tej ciąży i korzystaj z tego przywileju jakim jest l4
należy Ci się 😘
awE trzymam mocno kciuki za badania i byle do przodu!
Alisek dziękuję 😘 wierze, ze u Ciebie to ostatnia prosta i za chwilkę pochwalisz się piękną grubą krecha i prawidłowo przyrastającą beta, a później ślicznym kropeczkiem na usg 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 22:14
Alisek93, awE, Bebetka93 lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Dziewczyny ode mnie też mnóstwo wirusów. Bierzcie i zarażajcie się, w 2022 rodzimy wszystkie razem!
u każdej po kolei teraz będą sie sypac kreseczki, no nie ma innej opcji!
Jestem teraz z młodą sama, mąż wraca jutro, zaczął się tydzień pracujący, a mnie już senność zaczyna łapać, nie mogę spać w nocy jak męża nie ma, co chwile się budzę, do tego młoda cały weekend przed 6 pobudka 😟. W sobotę rano mnie trochę muliło, ale szybko przeszło. Nie mam żadnych objawów, cycki nadal flaki, wizyta za 1,5 tygodnia i się wszystko okaże. Tak, tak, wiem mam nie wymyślać głupot, wszystko jest dobrze. A jak się zaczną objawy to będę sobie pukać w łeb jak mnie tak przeora jak z córką 😅
Teraz mam ich aż nadto 🙉 co rano zmartwychwstaję, po czym przez cały dzień w różnej intensywności mnie mdli..
Ciesz się tym pięknym czasem bez objawów 💓😁 -
Bebetka93 wrote:Kochana, ja przeklinam dzień, w którym przejmowałam się brakiem objawów 🙈
Teraz mam ich aż nadto 🙉 co rano zmartwychwstaję, po czym przez cały dzień w różnej intensywności mnie mdli..
Ciesz się tym pięknym czasem bez objawów 💓😁
Wiem, że pewnie tego pożałuję, ale na ten moment i tak zazdroszczęnawet randki z porcelaną nie są mi teraz straszne haha
Haha jaja no, poszłam do tego rossmana ale po drodze coś mnie ból złapał jak na miesiączkę i czułam mokro coś i w tym rossmanie patrzyłam się na te testy i w końcu nie wzięłam bo pomyślałam że lada moment @ przyjdzie bo mnie boli no i zaszłam do mamy poszłam do łazienki a tu okres przyszedł haha a tak się zaczęłam śmiać normalnie się śmiałam z tego jakoś wyczuwałam że się nie udało😂😂😂
😭Także dziś rozpoczynam 1dc..