Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam nutridrinki w mojej aptece blisko domu 👍🥳 fakt że nie za tanie to bo 39zl za 4sztuki ale trudno ,oby jakoś pomogło, jak będzie trzeba to więcej kupię tylko musi spróbować. Ze smaków to mieli tylko te owoce leśne także ok .
Kupiłam też piżamę i podkoszulki na prezent , chciałam żeby to był praktyczny prezent przydatny w szpitalu . Rano podjadę do piekarni po kawałek sernika , zapakuje mu rybkę i może kluski z makiem 🤔 troszeczkę nie ma co przesadzać , jeszcze tylko rysunki od dzieci i wszystko gotowe 👍 nie znalazłam takiej malutkiej choineczki na baterie 😕 ale jeszcze zajdę do Pepco albo KiK to może coś się znajdzie ,włożę jeszcze serwetki świąteczne żeby se polozyl do jedzenia .
Znając jego to powie że to wszystko niepotrzebne , że dobra jest dla niego to będzie dzień jak codzien ,zje kolację ta co mu dadzą i pójdzie spać ale jednak chcę żeby wiedział że nie jest mi obojętne że będzie tam sam a nie z nami ....MayMasza, Achna lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka, faktycznie drogo, chociaż jakbyś miała zamówić przez neta to z przesyłką wyszłoby podobnie.. A jeszcze mogłoby nie dojść.
Na pewno będzie mu miło, Chociaż chyba wielu rodziców na coś takiego, że mówią, że prezenty są niepotrzebne itp itd. Ale na pewno doceni ☺️ -
Witam wszystkie starające się o wymarzone dzidzi. Jestem nowa na forum. Po punkcji, z 6 jajeczek przetrwał tylko jeden, do 6 doby. Jestem obecnie 2 dzień po transferze mrozaczka. Okazało się, ze mam sobą jakość komórek. Mam nadzieje, ze ten jeden, który przetrwał jest silny i zostanie z nami, to jest pierwsze podjescie inv. Biorę progesteron i estrogen oraz inne witaminki. Na badanie krwi ide dzień przed sylwesterem. Życzę wszystkim, aby te święta i nowy rok był dla nas najszczęśliwszym. Próbuje doszukiwać się pierwszych objawow, których na razie brak.
Bebetka93 lubi tę wiadomość
-
Agatku, witaj ☺️ trzymam kciuki aby to był "ten" jedyny mrozaczek i koniec roku przyniósł dla Ciebie dobre nowiny ☺️
Agatek lubi tę wiadomość
-
Moja chrześniaczka (3.5roku) dzisiaj mi oświadczyła, że muszę jechać do doktora, żeby wyciągnął mi już Elizkę z brzucha 🙈
-
Od wczorajszego popołudnia trochę tutaj cicho.
Ja Aktualnie nie śpię już 30minut, nie mogę zasnąć.... Co drugi dzień śpię dobrze, a co drugi od 5-6 nie mogę już spać mimo, iż kiedy wstaję tak wcześnie z zasady chodzę cały dzień do tyłu 🙄
Miłego dnia 💓 Dla tych, które dzisiaj planują zagrzebac się w kuchni-dużo woli walki i siły 😁 Ja w tym roku odpuszczam te walkę, ewentualnie mogę trochę pomóc teściowej.
Mam nadzieję, że za chwilę jeszcze zasnę chociaż na godzinkę. -
Dziewczynki! Ponieważ nie mam pojęcia jak to wyjdzie z czasem, wiadomo- dużo ogarniania. Z tego powodu życzę Wam już dzisiaj zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Niech będzie to dla Was czas odpoczynku od codziennego biegu, zmarwien rzeczami, na które nie zawsze mamy wpływ. Otulcie swoje ciało i duszę, zadbajcie o komfort w tych dniach. Bądźcie razem - blisko duchem nawet jeśli na odległość (Mama8latka- szczególnie dla Ciebie ważne, bo to ciężki czas, ale wyjdziesz z tego silniejsza ❤️).
Trzymam za wszystkie kciuki i wysyłam moc całusów, przytulasów i życzeń ❤️❤️❤️Mama8latka, Achna, Bebetka93, Nins lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza bardzo Ci dziękuje za życzenia ja niestety nie mam polotu w rozpisywaniu się więc odpowiem klasycznym chodź szczerym Wzajemnie wszystkiego dobrego
Bebetka93 no to leć do doktorka niech już wyciąga dzieci mnie zawsze rozbrajająMayMasza lubi tę wiadomość
Starania od listopad 2020
Kwiecień 2021 puste jajo 9tc
Lipiec 2021 wykryta ureaplasma - starania wstrzymane
Czerwiec 2022 ureaplasma - pokonana
Lipiec 2022 laparoskopia - torbiel 10cm
Endometrioza IIIst.
Sierpień 2022 stan zapalny endometrium -
Czuję się jak na rollercoasterze 🤯 wieczorem tata dzwoni ledwo jest w stanie wypowiedzieć 3 słowa , taka zadyszka jakby maraton przebiegł i wiecie przed każdym słowem 3 oddechy ,mówi że nie daje rady i mi się rozłącza .... Łzy mi ciekły do 1 w nocy ,nie mogłam spać ,rano się budzę włączam Internet a tu wiadomość od taty na Messenger że mam mu przywieźć szampon maszynkę leki z szafki i że dziś jest ciut lepiej ... No masakra dla mojej głowy to jest taka sieczka 🤯🥺🤷😔
Więc będę musiała jechać chyba dzisiaj mu to zawieźć i jutro jeszcze raz z tym prezentem i jedzeniem 🤔
Masza dziękuję 🥰 oczywiście wzajemnie Spokojnych Świąt w rodzinnym gronie 😚
Ja trochę porobie w kuchni ale nie za dużo bo nie mam ani chęci na to ani czasu bo muszę porobić jeszcze ostatnie zakupy i ogarnąć sprzątanie takie ostatnie . Mama coś tam ogarnie do jedzenia. W tym roku Wigilia w małym składzie więc nie ma co szaleć ....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka, współczuję tych wahań... 😔 Ale pocieszające jest to, że jednak pojawiają się te lepsze momenty. Widać, że walczy. On po takich przejściach jakie miał to na prawdę ma trudniej i w zasadzie nie jest dziwne, że bardzo mocno to przechodzi.. Ale to wszystko o czym piszesz pokazuje, że organizm walczy i że on ma wolę walki. Wydaje mi się, że skoro musiał mieć przeszczep nerki to przeszedł gorsze historie niż ten covid. Wtedy mu się udało, to teraz też się uda ✊ jesteście rodziną fighterów ✊ Zawalczy o siebie i jeszcze nie jedną Wigilię razem spędzicie 💓
Maszka, dziękuję za życzenia 💓 Ja z całego serca życzę Ci spełnienia tego jednego marzenia, przez które wszystkie tutaj jesteśmy. Niech te Święta będą dla Ciebie i Twoich bliskich magiczne ☺️Luna13, MayMasza, Mama8latka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja tylko wejdę po schodach i mam straszną zadyszkę. To jakaś masakra jest 😔
Ja już chcę urodzić i zacząć wracać do formy, bo aktualnie czuję się jak wrak człowieka 😔
Nawet jutro mogłabym jechać na porodówkę 🙄
Dziś tylko troszkę posprzątałam..
Teściowa walczy w kuchni, a ja się kulam po podłodze próbując pomóc małej wstawić się do wyjścia. Jak na razie to chyba nic z tego, bo cały czas dostaję kuksańce w żebra. Wiem, że nie powinnam narzekać, w zasadzie tego przecież chciałam- dziecka, ale to co się teraz porobiło z moim ciałem to przechodzi moje wyobrażenia. Nie myślałam, że będę się czuła jak kupka 💩. -
KOCHANE STARACZKI I MAMUSIE ❤️
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzymy Wam przede wszystkim spełnienia najskrytszych marzeń. Wiary, która pozwoli Wam przetrwać każde niepowodzenie. Siły na dziś, jutro i wszystkie dni w walce o upragnione szczęście. Dużo wsparcia wśród najbliższych. Zrozumienia i miłości. To właśnie miłość daje nadzieję na lepsze jutro, które nadejdzie dla każdej z Was. Dużo mądrości, by w całym cyklu nie zwariować. Nie traćcie nigdy nadziei. Kochajcie się tak, jakby to był Wasz pierwszy raz. Czerpcie z tego tyle, ile się da. Wierzę, że w końcu dla wszystkich wyjdzie słońce. Może już w tym cyklu, może za miesiąc czy pół roku, ale wiem, że każda z Was wygra walkę z niepowodzeniami starań.
Dla tych, którym się udało i tulą swoje Maleństwa życzę dużo ciepła, miłości i cierpliwości.
Wszystkie jesteśmy wyjątkowe i zasługujemy na to, co najlepsze! ❤️
Bebetka93, Mama8latka, Achna, MayMasza, Nins, Juliet, Izaja, Clausix lubią tę wiadomość
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
Kochane moje. Życzę Wam w te święta dużo zdrowia, i oby się wasze marzenia spełniły.
Brzuchatka szczęśliwego rozwiązania, naszym już mamusią dużo radości z pociech a naszym staraczka dwóch pięknych kresek 🥰😘😘😘MayMasza, Mama8latka, Nins, Juliet, Izaja lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Hej dziewczyny, ja też życzę Wam spokojnych i wesołych świąt. Dużo zdrówka (szczególnie dla Twojego taty, Mama8latka). Staraczkom życzę tego samego co sobie, czyli upragnionego dzidziusia w 2022 roku. A mamusiom, aby wspólne chwile z bejbuszkami były cudne a noce pięknie przespane
P.S. Miałam zabieg histeroskopii we wtorek. Udało się wyciąć całego mięśniaka od razu. Lekarz powiedział, że pieknie wszystko poszło, i że nie zawsze tak jest, że bywa, że trzeba powtarzać zabieg. Łyżeczkowania nie miałam jednak i nie wiem czy to dobrze, czy źle. Moja gin. mówiła, że mi zrobi, ale on stwierdził, że jak na USG nic nie widać to on nie wie co ma usuwać. Trochę mnie to skołowało. Poza tym mówił, że w środku wszystko wyglądało OK. Pobrali mi biopsję endometrium oraz ten wycięty mięśniak do histopatologii. Wyniki za miesiąć. Po świętach albo po nowym roku może powtórzę betę znowu. Jak znowu będzie stać w miejscu, może dadzą mi jakieś tabletki. Ale nie chcę teraz o tym mysleć. Chcę się trochę zrelaksować na te dni. Mam zwolnienie lekarskie do końca roku, z czego bardzo się cieszę. Będę totalnie leniuchować od teraz. Czuję się dobrze, choć brzuch mnie jeszcze pobolewa. Trzymam mocno kciuki za nowy rok i aby był szczęśliwy. Dla nas wszystkichMama8latka, Juliet, MayMasza, Izaja lubią tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Czesc Kochane Moje 🥰
Chciałabym życzyć Wam spełnienia marzeń 🥰 tak po prostu, każdemu niech się spełni to czego pragnie ,czego wyczekuje ,czego nie może się doczekać ❤️🎁
Doceńcie dziś przy stole obecność swoich bliskich ,celebrujcie każdą chwilę ,niech ten dzień będzie inny niż wszystkie.
Brzuchatkom szybkiego lekkiego rozwiązania, staraczkom || w niedalekiej przyszłości 🥰
Mamusiom lekkiego jak piórko wychowywania 😁🥰
Po prostu Wesołych Świąt🎅🎁🎄Achna, Juliet, Bebetka93, Nins, MayMasza, Izaja lubią tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Dziewczyny, ja dziś bardzo zwięźle.
Zdrowych, Spokojnych Świąt ☺️🎄
Ja niestety się rozchorowałam, mam kaszel, stan podgorączkowy i zadrapane gardło 😔 2 tygodnie miałam spokoju i znowu... Oby teraz się nic nie zaczęło dziać, bo czuję się źle... Nie wyobrażam sobie teraz rodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2021, 12:04
MayMasza lubi tę wiadomość
-
Bebetka oj nieee 🥺 nie teraz jak musisz mieć siły 🥺 pod kocyk i kuruj się kochana żebyś jak najszybciej wróciła do zdrowia 😚😚😚
Nins u Ciebie ta sytuacja jest tak zawiła że ja już nie wiem co doradzić ... No bo faktycznie co lekarz ma lyzeczkowac jak na usg nic nie widać 🤔 a może ten mięśniak dawał taka niska betę 🤔🤔 mam nadzieję że wyjdzie już wszystko ok po świętach...
Ja mam kupione winko w lodówce i tak se myślę czy dzisiaj po wigili z mężem pochillowac , z drugiej strony trochę mam już na zapas wyrzuty sumienia że ja chcę siedzieć przy winku a tata sam w tym szpitalu w ponurym nastroju 😥 jeszcze mi dzisiaj telefonu nie odbiera i na oddziale też nie odbierają 🙄Bebetka93 lubi tę wiadomość
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka like życzenie zdrowia. Wiesz, dzisiaj jest Wigilia, może mają mniejszą obsadę? Nie denerwuj się... I nie miej też wyrzutów sumienia, to nie jest Twoja wina, że tato w szpitalu. Potrzebujesz trochę relaksu.
Najgorsze jest to, że jak kaszle to muszę trzymać brzuch 🤦♀️ a nie kaszlę jakoś wybitnie. Mam nadzieję, że to zwykle przeziębienie i po kilku dawkach paracetamolu (przy temperaturze nie chcę ryzykować, zeby się za bardzo rozbujała i to moje pierwsze dawki Apapu w ciąży 🙈) będzie lepiej.. Dodatkowo cały arsenal Prenalenu, Imbir, płukałam też gardło propolisem.. Muszę zrobić jeszcze mleko z czosnkiem i miodem, ale nie mam weny.. W ogóle jeść mi się nie chce. Trochę w siebie wcisnęłam z rozsądku.. Chyba nie będę miała problemu z przejedzeniem po kolacji wigilijnej. Ciekawa jestem co w ogóle uda mi się zjeść. -
Mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej i nie będę musiała jechać na SOR.
Jest 13:30 a ja już wypiłam lekko 1.5l płynów, jak nie więcej.
A w nocy jak wzięłam tabletkę to pościel, koszula nocna i wszystko z czym stykało się moje ciało było mokre 🤦♀️ -
Bebetka kup sobie domowy test na Covid ... Te objawy typowo tak zaczęły się u mojego brata ... Mam nadzieję że to nie to u Ciebie ,ale wszystko się wpasowuje ... 😬 Nie wiem jak to teraz przy porodzie by było jeśli wyszedł by ci pozytywny...👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌