Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem! Dziewczyny po torbieli nie ma śladu Oł jeahhh
Owulacja była prawdopodobnie z prawego jajnika, bo widać tam jakby nieregularny pęcherzyk, ktory jest w fazie przekształcania się w ciałko żółte i ma 21mm. Plan jest taki, że obserwujemy się jeszcze 2 cykle, bo wygląda na to, że organizm zaczyna w końcu dobrze funkcjonować 😁 Gin mnie pytał czy były seksy w prawdopodobną owulację, mówię, że były. A on na to :"No to może nam się udać" Rozbawił mnie 😂 bo on zawsze przeżywa wszystko razem z pacjentami. To słychać nawet w jego głosie 😜 i ciągle mi mówi, że za chwilę będzie bobas. W czwartek idę zbadać progesteron i tsh, bo mam jeszcze od endo zaległe skierowanie🤞Powiem Wam, że kamień z serca. Przeżywałam tą torbiel, bo miała 4,5 cm, więc całkiem galanta. Ale poszła sobie i zapominamy o tym temacie 😁💜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 22:13
krolik, Clausix, Niezapominajka 🍀, Achna, unify, MayMasza, BusiaT, Mama8latka, Mggg, Natka95, Paulinaaa lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Jestem! Dziewczyny po torbieli nie ma śladu Oł jeahhh
Owulacja była prawdopodobnie z prawego jajnika, bo widać tam jakby nieregularny pęcherzyk, ktory jest w fazie przekształcania się w ciałko żółte i ma 21mm. Plan jest taki, że obserwujemy się jeszcze 2 cykle, bo wygląda na to, że organizm zaczyna w końcu dobrze funkcjonować 😁 Gin mnie pytał czy były seksy w prawdopodobną owulację, mówię, że były. A on na to :"No to może nam się udać" Rozbawił mnie 😂 bo on zawsze przeżywa wszystko razem z pacjentami. To słychać nawet w jego głosie 😜 i ciągle mi mówi, że za chwilę będzie bobas. W czwartek idę zbadać progesteron i tsh, bo mam jeszcze od endo zaległe skierowanie🤞Powiem Wam, że kamień z serca. Przeżywałam tą torbiel, bo miała 4,5 cm, więc całkiem galanta. Ale poszła sobie i zapominamy o tym temacie 😁💜
Ale najważniejsze że nie ma po nim śladu 🤩
Organizm się reguluje więc kwestia kilku cykli i zaskoczysz, dobrze prawi doktorek Haha, udany z tym "może nam się udać", lubię takich agentów 🤣Papillon lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 ta moja torbiel to jeszcze mała 😂 są i po 8cm.
Królik dziękuję za wiarę ❤️😁
Ja dziewczyny czekam na Wasze owulki! Niech przychodzą i wypuszczają dorodne jajeczka 🥚🥚
Już nie mogę doczekać się kolejnego dnia i mierzenia tempki, a pomyśleć, że na początku twierdziłam, że nie będę jej mierzyć, bo po co itd 😂 Jak widać szybko zmieniłam zdanie.
Clausix mogłabyś rozpocząć.juz testowanie. 🤣 Do poniedziałku to ja nie wytrzymam.Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Alisek93 ta moja torbiel to jeszcze mała 😂 są i po 8cm.
Królik dziękuję za wiarę ❤️😁
Ja dziewczyny czekam na Wasze owulki! Niech przychodzą i wypuszczają dorodne jajeczka 🥚🥚
Już nie mogę doczekać się kolejnego dnia i mierzenia tempki, a pomyśleć, że na początku twierdziłam, że nie będę jej mierzyć, bo po co itd 😂 Jak widać szybko zmieniłam zdanie.
Clausix mogłabyś rozpocząć.juz testowanie. 🤣 Do poniedziałku to ja nie wytrzymam.
Bardzo się cieszę, że wizyta przebiegła tak dobrze
Haha zmieniam zdanie o pół godziny, sikać, nie sikać, sikać, nie jednak nie... dam znać jutro rano na czym stanęło Chyba się już położę, żeby szybciej było jutroPapillon lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Papillon piękne wiesci, wszystko się pokrywa z przeczuciami i wykresem 🍀 Działane było, więc teraz czekamy na dwie kreseczki za 2 tygodnie 💚
Papillon lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Papillon- super, że wizyta okazała się pomocną i pełna nadziei ♥️♥️♥️ trzeba takich lekarzy na tym świecie
Dzień dobry w weekend! Czas na odpoczynek! Zaraz zrobię sobie listę 'to do' ! Męża do południa nie będzie to muszę to sobie wykorzystać i zorganizować 😂😂😁Papillon lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Tak moja wizyta zdecydowanie pokryła się z przeczuciami i wykresem. Dzisiaj tempka poszybowała w górę, więc wszystko mi mówi, że była owulka 😍❤️💓
Obejrzałam wykresy i Niezapominajka🍀 tempka miała iść do dołu, a tu poszło w górę 😁🤞
Clausix to jest jakaś torpeda z tą Twoją tempką. No teraz to już musisz jutro siknąć, bo to niemożliwe, żeby nic z tego nie było!!!!
Miłego weekendu dziewczyny😘💜Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Dzisiaj jak mogłabym się wyspać to znowu wstałam przed 7 i zasnąć już nie mogę, a ledwo na oczy patrzę. I tak, temperatura lekko poszła w górę, okres nie przyszedł, nie wiem co jest grane. Nigdy tak nie miałam, jak spadała to spadała. Ale pewnie to kwestia leków, może jeszcze 🐵 zawita.
Dobrego weekendu! Jakie plany? U Was wykresy piękne bez zmian, dorodne owulki 🍀 Czekamy na owocne testowanie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 07:36
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Witam was po kilkudniowej przerwie
Ledwie zdążyłam nadrobić zaległości.
U mnie pogłębienie doła konkretne.
Mierzyłam LH FSH I ESTRADIOL W 14 DC wynosiły tak :
FSH 5,9
LH 7.2
ESTRADIOL 25
Czyli chyba od razu widac ze jajca mi nie rosną inkolejny cykl idzie na straty...
Na dodatek byłam w sis ktora jest w 6 miesiącu ciąży . Przez cały czas był temat ciąży , przygotowań itd..
Mogła mi chociaż oszczędzić tego i zmienić temat choć na chwile.. ale znając ją to zamiary były odwrotne..
Wstawiajcie fotki z ⏸ chociaż na wasze się popatrzę
Miłego weekendu zyczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 08:09
-
Niezapominajka 🍀 wrote:
Dzisiaj jak mogłabym się wyspać to znowu wstałam przed 7 i zasnąć już nie mogę, a ledwo na oczy patrzę. I tak, temperatura lekko poszła w górę, okres nie przyszedł, nie wiem co jest grane. Nigdy tak nie miałam, jak spadała to spadała. Ale pewnie to kwestia leków, może jeszcze 🐵 zawita.
Dobrego weekendu! Jakie plany? U Was wykresy piękne bez zmian, dorodne owulki 🍀 Czekamy na owocne testowanie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 07:43
Niezapominajka 🍀, MayMasza, Clausix lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Kzz wrote:Witam was po kilkudniowej przerwie
Ledwie zdążyłam nadrobić zaległości.
U mnie pogłębienie doła konkretne.
Mierzyłam LH FSH I ESTRADIOL W 14 DC wynosiły tak :
FSH 5,9
LH 7.2
ESTRADIOL 25
Czyli chyba od razu widac ze jajca mi nie rosną inkolejny cykl idzie na straty...
Na dodatek byłam w sis ktora jest w 6 miesiącu ciąży . Przez cały czas był temat ciąży , przygotowań itd..
Mogła mi chociaż oszczędzić tego i zmienić temat choć na chwile.. ale znając ją to zamiary były odwrotne..
Wstawiajcie fotki z ⏸ chociaż na wasze się popatrzę
Miłego weekendu rzyczęMamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Dzien dobry 😘
No dziewczyny znów szalejecie z temp. ♥️
Papillon piękna owu byla to i pięknie sie pnie do góry ♥️
Clausix zaraz Ci skali braknie 😂🙈😘😍
Niezapominajka my czekamy na jutro ⏸️🍀😍
Niezapominajka 🍀, Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Hejka,
Jak pisałam wcześniej wybierałam się do kliniki bocian w kato na 22go, niestety jak to moje zwariowane życie bywa plany się zmieniły. Spotkałam jakiś czas temu koleżankę która poleciła mi Panią doktor w Przyszowicach która im pomogła, więc za jej radą udałam się, mega miła i ciepła Pani doktor z planem co najważniejszą z planem od razu na nas!
Mam już wykonane wszelkie badania które wyszły naprawdę dobrze ( amh, Ana1, Homocysteina, lh, fsh, insulina, testosteron, estrogen) co do badań miały być wykonem 3 dnia cyklu, żeby nie przedłużać czasu do kolejnego cyklu wiedziałam że badania będą potrzebne 3 dnia cyklu więc poszłam tego dnia na standardowa morfologia i TSH
zamroziłam krew na kolejne badania które mogłam zlecić od ręki po wizycie u Pani doktor, dzięki temu myślę że zaoszczędziłam jeden cykl
słabe mam endometrium (krótkie okresy) już od tego cyklu dostałam hormony na poprawę, mąż po badaniu nasienia niestety morflogia 3%, 14.10 idę na HSG. Pierwszy raz po wizycie czuję się że ktoś się mną dobrze zapiekuje i że jestem na dobrej drodze!Achna, MayMasza, Papillon, Mggg, hannah_92 lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Wchodzę teraz na wykres, a tam mi owulację wyznaczyło na 16.09 🤣 przecież to jest niemożliwe ja nawet testów nie zdążyłam robić 🤣 no i nigdy tak wcześnie nie miałam. Ani pół jajnika nie poczułam, śluz jednorazowo wodnisty. I co ja teraz znowu zaczne o 2 tyg za wcześnie testować 🤣🤣 of się chyba pomyliło, miałyście tak?
Niezapominajka 🐵nie będzie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 08:12
Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
-
Papillon wrote:Kzz Lh wzrasta w zasadzie jednego dnia znacząco, więc trudno to uchwycić w badaniu krwi. Estradiol jeszcze niski, ale tak już jest z naszymi organizmami, że to może się zmienić z dnia na dzień. Poczekaj spokojnie jest jeszcze szansa, że ta owulka przyjdzie 😘 Kup sobie dong quai i NAC na przyszły cykl. Dong quai podobno pomaga na niski Estradiol 😉 Ja w tym cyklu łykałam 3 dni, bo jakoś później zapomniałam 😂 ale pęcherzyk urósł jak marzenie. A Nac mamy tu potwierdzone, że każdej przyspieszył owulkę.
Właśnie już rozwazałam NAC i chyba się skuszę
Ale chyba czuję że progesteron z tamtego miesiąca oznaczał pęcherzyk który nie pękł i przekształcił się w torbiel...
Idę we wtorek na usg do rodzinnego wiec zobaczymy co jest grane bo czuję coś cały czas z lewej strony podbrzusza. -
Nac polecam i ja. Nie jest to jakas mocna ingerencja w nasz organizm a jednak cos nam pomaga. Mi przyspieszył ładnie owu no i Papillon też. Jesteśmy zywym dowodem ze działa ♥️
Ja mam NAC z now foods.
600 w jednej kapsułce 1200 dawka dzienna.
Jedna rano jedna wieczorem od 3dc do 7dc04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Hej laseczki w weekend 🥰 u mnie tempka w górze ale jakos nie sugeruje się nią bo mi spada dopiero w dzień małpy A inne objawy typu PMS ,tradzik ,pobolewanie brzucha bardziej przemawiaja za tym że stoi za rogiem i tylko czeka by zawitać..
Ovu dzisiaj pokazuje "możesz testowac!" 95% że test wyjdzie.
Noooo fajnie by było ale trudno 🤷♀️👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Niezapominajka 🍀 wrote:
Dobrego weekendu! Jakie plany? U Was wykresy piękne bez zmian, dorodne owulki 🍀 Czekamy na owocne testowanie!Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Domma wrote:Hejka,
Jak pisałam wcześniej wybierałam się do kliniki bocian w kato na 22go, niestety jak to moje zwariowane życie bywa plany się zmieniły. Spotkałam jakiś czas temu koleżankę która poleciła mi Panią doktor w Przyszowicach która im pomogła, więc za jej radą udałam się, mega miła i ciepła Pani doktor z planem co najważniejszą z planem od razu na nas!
Mam już wykonane wszelkie badania które wyszły naprawdę dobrze ( amh, Ana1, Homocysteina, lh, fsh, insulina, testosteron, estrogen) co do badań miały być wykonem 3 dnia cyklu, żeby nie przedłużać czasu do kolejnego cyklu wiedziałam że badania będą potrzebne 3 dnia cyklu więc poszłam tego dnia na standardowa morfologia i TSH
zamroziłam krew na kolejne badania które mogłam zlecić od ręki po wizycie u Pani doktor, dzięki temu myślę że zaoszczędziłam jeden cykl
słabe mam endometrium (krótkie okresy) już od tego cyklu dostałam hormony na poprawę, mąż po badaniu nasienia niestety morflogia 3%, 14.10 idę na HSG. Pierwszy raz po wizycie czuję się że ktoś się mną dobrze zapiekuje i że jestem na dobrej drodze!Domma lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Ruchome 58,14 %(2021) ✅