Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Dziewczyny po torbieli nie ma śladu Oł jeahhh

Owulacja była prawdopodobnie z prawego jajnika, bo widać tam jakby nieregularny pęcherzyk, ktory jest w fazie przekształcania się w ciałko żółte i ma 21mm. Plan jest taki, że obserwujemy się jeszcze 2 cykle, bo wygląda na to, że organizm zaczyna w końcu dobrze funkcjonować 😁 Gin mnie pytał czy były seksy w prawdopodobną owulację, mówię, że były. A on na to :"No to może nam się udać" Rozbawił mnie 😂 bo on zawsze przeżywa wszystko razem z pacjentami. To słychać nawet w jego głosie 😜 i ciągle mi mówi, że za chwilę będzie bobas. W czwartek idę zbadać progesteron i tsh, bo mam jeszcze od endo zaległe skierowanie🤞Powiem Wam, że kamień z serca. Przeżywałam tą torbiel, bo miała 4,5 cm, więc całkiem galanta. Ale poszła sobie i zapominamy o tym temacie 😁💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 22:13

krolik, Clausix, Niezapominajka 🍀, Achna, unify, MayMasza, BusiaT, Mama8latka, Mggg, Natka95, Paulinaaa lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon super wieści! To teraz odliczamy do testowania i dwóch kresek, to musi być to! :)

Papillon lubi tę wiadomość

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Jestem! Dziewczyny po torbieli nie ma śladu Oł jeahhh

Owulacja była prawdopodobnie z prawego jajnika, bo widać tam jakby nieregularny pęcherzyk, ktory jest w fazie przekształcania się w ciałko żółte i ma 21mm. Plan jest taki, że obserwujemy się jeszcze 2 cykle, bo wygląda na to, że organizm zaczyna w końcu dobrze funkcjonować 😁 Gin mnie pytał czy były seksy w prawdopodobną owulację, mówię, że były. A on na to :"No to może nam się udać" Rozbawił mnie 😂 bo on zawsze przeżywa wszystko razem z pacjentami. To słychać nawet w jego głosie 😜 i ciągle mi mówi, że za chwilę będzie bobas. W czwartek idę zbadać progesteron i tsh, bo mam jeszcze od endo zaległe skierowanie🤞Powiem Wam, że kamień z serca. Przeżywałam tą torbiel, bo miała 4,5 cm, więc całkiem galanta. Ale poszła sobie i zapominamy o tym temacie 😁💜
    To super wiadomości ♥️ serio miał 4,5cm? Jak to możliwe jak jajniki mają dużo mniej? Tak się rozszerzają? 😲
    Ale najważniejsze że nie ma po nim śladu 🤩
    Organizm się reguluje więc kwestia kilku cykli i zaskoczysz, dobrze prawi doktorek :D Haha, udany z tym "może nam się udać", lubię takich agentów 🤣

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 ta moja torbiel to jeszcze mała 😂 są i po 8cm.
    Królik dziękuję za wiarę ❤️😁

Ja dziewczyny czekam na Wasze owulki! Niech przychodzą i wypuszczają dorodne jajeczka 🥚🥚
    Już nie mogę doczekać się kolejnego dnia i mierzenia tempki, a pomyśleć, że na początku twierdziłam, że nie będę jej mierzyć, bo po co itd 😂 Jak widać szybko zmieniłam zdanie.
    Clausix mogłabyś rozpocząć.juz testowanie. 🤣 Do poniedziałku to ja nie wytrzymam.

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Alisek93 ta moja torbiel to jeszcze mała 😂 są i po 8cm.
    Królik dziękuję za wiarę ❤️😁

Ja dziewczyny czekam na Wasze owulki! Niech przychodzą i wypuszczają dorodne jajeczka 🥚🥚
    Już nie mogę doczekać się kolejnego dnia i mierzenia tempki, a pomyśleć, że na początku twierdziłam, że nie będę jej mierzyć, bo po co itd 😂 Jak widać szybko zmieniłam zdanie.
    Clausix mogłabyś rozpocząć.juz testowanie. 🤣 Do poniedziałku to ja nie wytrzymam.

Bardzo się cieszę, że wizyta przebiegła tak dobrze <3

Haha zmieniam zdanie o pół godziny, sikać, nie sikać, sikać, nie jednak nie... dam znać jutro rano na czym stanęło :P Chyba się już położę, żeby szybciej było jutro :P

32 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon piękne wiesci, wszystko się pokrywa z przeczuciami i wykresem 🍀 Działane było, więc teraz czekamy na dwie kreseczki za 2 tygodnie 💚

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon- super, że wizyta okazała się pomocną i pełna nadziei ♥️♥️♥️ trzeba takich lekarzy na tym świecie :)

Dzień dobry w weekend! Czas na odpoczynek! Zaraz zrobię sobie listę 'to do' ! Męża do południa nie będzie to muszę to sobie wykorzystać i zorganizować 😂😂😁

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja wizyta zdecydowanie pokryła się z przeczuciami i wykresem. Dzisiaj tempka poszybowała w górę, więc wszystko mi mówi, że była owulka 😍❤️💓
    Obejrzałam wykresy i Niezapominajka🍀 tempka miała iść do dołu, a tu poszło w górę 😁🤞
    Clausix to jest jakaś torpeda z tą Twoją tempką. No teraz to już musisz jutro siknąć, bo to niemożliwe, żeby nic z tego nie było!!!!
    Miłego weekendu dziewczyny😘💜

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tenor.gif
    Dzisiaj jak mogłabym się wyspać to znowu wstałam przed 7 i zasnąć już nie mogę, a ledwo na oczy patrzę. I tak, temperatura lekko poszła w górę, okres nie przyszedł, nie wiem co jest grane. Nigdy tak nie miałam, jak spadała to spadała. Ale pewnie to kwestia leków, może jeszcze 🐵 zawita.

Dobrego weekendu! Jakie plany? U Was wykresy piękne bez zmian, dorodne owulki 🍀 Czekamy na owocne testowanie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 07:36

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po kilkudniowej przerwie ;)
    Ledwie zdążyłam nadrobić zaległości.
    U mnie pogłębienie doła konkretne.
    Mierzyłam LH FSH I ESTRADIOL W 14 DC wynosiły tak :
    FSH 5,9
    LH 7.2
    ESTRADIOL 25
    Czyli chyba od razu widac ze jajca mi nie rosną inkolejny cykl idzie na straty... :D
    Na dodatek byłam w sis ktora jest w 6 miesiącu ciąży . Przez cały czas był temat ciąży , przygotowań itd..
    Mogła mi chociaż oszczędzić tego i zmienić temat choć na chwile.. ale znając ją to zamiary były odwrotne..
    Wstawiajcie fotki z ⏸ chociaż na wasze się popatrzę ;)
    Miłego weekendu zyczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 08:09

• Papillon Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    tenor.gif
    Dzisiaj jak mogłabym się wyspać to znowu wstałam przed 7 i zasnąć już nie mogę, a ledwo na oczy patrzę. I tak, temperatura lekko poszła w górę, okres nie przyszedł, nie wiem co jest grane. Nigdy tak nie miałam, jak spadała to spadała. Ale pewnie to kwestia leków, może jeszcze 🐵 zawita.

Dobrego weekendu! Jakie plany? U Was wykresy piękne bez zmian, dorodne owulki 🍀 Czekamy na owocne testowanie!
    Kochana oby ta 🐵 jednak w ogóle nie przyszła. Może jednak niepotrzebnie skreśliłyśmy ten cykl. 😁 W takim wypadku czekam z utęsknieniem na jutro💜✊ I tutaj zaspiewam: wszystko się może zdarzyć, gdy serce pełne wiary!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 07:43

Niezapominajka 🍀, MayMasza, Clausix lubią tę wiadomość

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kzz wrote:
    Witam was po kilkudniowej przerwie ;)
    Ledwie zdążyłam nadrobić zaległości.
    U mnie pogłębienie doła konkretne.
    Mierzyłam LH FSH I ESTRADIOL W 14 DC wynosiły tak :
    FSH 5,9
    LH 7.2
    ESTRADIOL 25
    Czyli chyba od razu widac ze jajca mi nie rosną inkolejny cykl idzie na straty... :D
    Na dodatek byłam w sis ktora jest w 6 miesiącu ciąży . Przez cały czas był temat ciąży , przygotowań itd..
    Mogła mi chociaż oszczędzić tego i zmienić temat choć na chwile.. ale znając ją to zamiary były odwrotne..
    Wstawiajcie fotki z ⏸ chociaż na wasze się popatrzę ;)
    Miłego weekendu rzyczę ;)
    Kzz Lh wzrasta w zasadzie jednego dnia znacząco, więc trudno to uchwycić w badaniu krwi. Estradiol jeszcze niski, ale tak już jest z naszymi organizmami, że to może się zmienić z dnia na dzień. Poczekaj spokojnie jest jeszcze szansa, że ta owulka przyjdzie 😘 Kup sobie dong quai i NAC na przyszły cykl. Dong quai podobno pomaga na niski Estradiol 😉 Ja w tym cyklu łykałam 3 dni, bo jakoś później zapomniałam 😂 ale pęcherzyk urósł jak marzenie. A Nac mamy tu potwierdzone, że każdej przyspieszył owulkę.

30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Achna Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry 😘
    No dziewczyny znów szalejecie z temp. :) ♥️

Papillon piękna owu byla to i pięknie sie pnie do góry :) ♥️

Clausix zaraz Ci skali braknie 😂🙈😘😍

Niezapominajka my czekamy na jutro ⏸️🍀😍

Niezapominajka 🍀, Papillon, MayMasza lubią tę wiadomość

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Domma Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Jak pisałam wcześniej wybierałam się do kliniki bocian w kato na 22go, niestety jak to moje zwariowane życie bywa plany się zmieniły. Spotkałam jakiś czas temu koleżankę która poleciła mi Panią doktor w Przyszowicach która im pomogła, więc za jej radą udałam się, mega miła i ciepła Pani doktor z planem co najważniejszą z planem od razu na nas! :)
    Mam już wykonane wszelkie badania które wyszły naprawdę dobrze ( amh, Ana1, Homocysteina, lh, fsh, insulina, testosteron, estrogen) co do badań miały być wykonem 3 dnia cyklu, żeby nie przedłużać czasu do kolejnego cyklu wiedziałam że badania będą potrzebne 3 dnia cyklu więc poszłam tego dnia na standardowa morfologia i TSH
    zamroziłam krew na kolejne badania które mogłam zlecić od ręki po wizycie u Pani doktor, dzięki temu myślę że zaoszczędziłam jeden cykl :)
    słabe mam endometrium (krótkie okresy) już od tego cyklu dostałam hormony na poprawę, mąż po badaniu nasienia niestety morflogia 3%, 14.10 idę na HSG. Pierwszy raz po wizycie czuję się że ktoś się mną dobrze zapiekuje i że jestem na dobrej drodze!

Achna, MayMasza, Papillon, Mggg, hannah_92 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • krolik Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę teraz na wykres, a tam mi owulację wyznaczyło na 16.09 🤣 przecież to jest niemożliwe ja nawet testów nie zdążyłam robić 🤣 no i nigdy tak wcześnie nie miałam. Ani pół jajnika nie poczułam, śluz jednorazowo wodnisty. I co ja teraz znowu zaczne o 2 tyg za wcześnie testować 🤣🤣 of się chyba pomyliło, miałyście tak?

Niezapominajka 🐵nie będzie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 08:12

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

• Kzz Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Kzz Lh wzrasta w zasadzie jednego dnia znacząco, więc trudno to uchwycić w badaniu krwi. Estradiol jeszcze niski, ale tak już jest z naszymi organizmami, że to może się zmienić z dnia na dzień. Poczekaj spokojnie jest jeszcze szansa, że ta owulka przyjdzie 😘 Kup sobie dong quai i NAC na przyszły cykl. Dong quai podobno pomaga na niski Estradiol 😉 Ja w tym cyklu łykałam 3 dni, bo jakoś później zapomniałam 😂 ale pęcherzyk urósł jak marzenie. A Nac mamy tu potwierdzone, że każdej przyspieszył owulkę.

Właśnie już rozwazałam NAC i chyba się skuszę ;)
    Ale chyba czuję że progesteron z tamtego miesiąca oznaczał pęcherzyk który nie pękł i przekształcił się w torbiel...
    Idę we wtorek na usg do rodzinnego wiec zobaczymy co jest grane bo czuję coś cały czas z lewej strony podbrzusza.

• Achna Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nac polecam i ja. Nie jest to jakas mocna ingerencja w nasz organizm a jednak cos nam pomaga. Mi przyspieszył ładnie owu no i Papillon też. Jesteśmy zywym dowodem ze działa :) ♥️
    Ja mam NAC z now foods.
    600 w jednej kapsułce 1200 dawka dzienna.
    Jedna rano jedna wieczorem od 3dc do 7dc :)

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki w weekend 🥰 u mnie tempka w górze ale jakos nie sugeruje się nią bo mi spada dopiero w dzień małpy A inne objawy typu PMS ,tradzik ,pobolewanie brzucha bardziej przemawiaja za tym że stoi za rogiem i tylko czeka by zawitać..

Ovu dzisiaj pokazuje "możesz testowac!" 95% że test wyjdzie.

Noooo fajnie by było ale trudno 🤷‍♀️

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    tenor.gif

Weź Ty zatestuj kobieto! :D

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Hejka,

Jak pisałam wcześniej wybierałam się do kliniki bocian w kato na 22go, niestety jak to moje zwariowane życie bywa plany się zmieniły. Spotkałam jakiś czas temu koleżankę która poleciła mi Panią doktor w Przyszowicach która im pomogła, więc za jej radą udałam się, mega miła i ciepła Pani doktor z planem co najważniejszą z planem od razu na nas! :)
    Mam już wykonane wszelkie badania które wyszły naprawdę dobrze ( amh, Ana1, Homocysteina, lh, fsh, insulina, testosteron, estrogen) co do badań miały być wykonem 3 dnia cyklu, żeby nie przedłużać czasu do kolejnego cyklu wiedziałam że badania będą potrzebne 3 dnia cyklu więc poszłam tego dnia na standardowa morfologia i TSH
    zamroziłam krew na kolejne badania które mogłam zlecić od ręki po wizycie u Pani doktor, dzięki temu myślę że zaoszczędziłam jeden cykl :)
    słabe mam endometrium (krótkie okresy) już od tego cyklu dostałam hormony na poprawę, mąż po badaniu nasienia niestety morflogia 3%, 14.10 idę na HSG. Pierwszy raz po wizycie czuję się że ktoś się mną dobrze zapiekuje i że jestem na dobrej drodze!
    Bardzo dobrze że znalazłaś lekarza który Cię uspokaja. To ważne w tych naszych staraniach. Jedna z gorszych rzeczy to właśnie kiepska opieka i pukanie od drzwi do drzwi

Domma lubi tę wiadomość

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

morfologia 4% -> 3% ❌
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ