Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale też tak czytam że jak drugi jajowod mma super drożny i akurat z jajnika gdzie jest zdrowy jajowo jest owu to jest szansa. 🤷‍♀️ Ehhh
    I też najlepsze 6dc a ja mam pecherzyk właśnie w lewym jajniki aż 14 mm szok 🤷‍♀️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy zawsze masz takie wczesne owulki czy ten cykl taki wyjątkowy bo naprawdę jajo sporych rozmiarów jak na początek cyklu. A wiadomo kiedy masz sie zgłosić do szpitala? Moze przełóż na przyszły cykl a teraz ataken ataken ataken swojego :D

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie 🤷‍♀️ nie wiem co ten jajnik tak wystrzelił teraz, nawet mój ginek był w szoku 🤣

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł joł :) ja wczoraj odebrałam męża - 6h za kierownicą 😑alr dałam radę :) dzisiaj komunia więc wyzwanie żeby nie folgowac z jedzeniem 🤪 okres już puka do mych drzwi 🤪
    Margolka Atakujsz swojego czy odpuszczacie ten cykl?
    Sisi spakowana jiz?? :D
    Magnolia co u Ciebie?:*
    Dixi jak sytuacja u Was? :*

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 nie no, lecimy w pierwszy weekend października także pakowanie jeszcze przede mną 😂

Ja dziś chyba jakieś fit ciasto upiekę i mam plan zrobić porządki w garderobie i poddawać ciuchy w których już nie chodzę xd a na wieczór jakiś film i tak to zleci ten weekend.

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello 😘 😁
    A ja już od 5 min sobie leżę na limfodrenazu, kocham ten zabieg 😍😍😍 mogłabym tu być co najmniej godzinę, szkoda że to tylko 30 min 😭😁
    Sisi A przypomnij gdzie konkretnie lecicie? Będziesz nam musiała wysyłać foty! 😍🧡
    No mój ginek o mnie wczoraj zapomniał bo miał młyn w szpitalu. Więc skoro mam niby owu z lewego jajnika tam gdzie lewy jajowod też drożny No to działamy, chociaż nie wiem po co skoro i tak nic z tego nie pyknie 🤣 ale patrzcie jak to jest człowiek się stara tyle czasu a tu się okazuje że z np z 16 miesięcy starań tylko 8 mies była możliwa do zapłodnienia 🤷‍♀️ Ehhh
    Uuu Pysiek to Ty się ostro trzymasz diety. Ja też bym chciała wrócić do swojej wagi 60 kg ale niestety te 3 3.5 kg chyba już że mną zostaną bo za bardzo kocham jeść 😭😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka85 lecimy na Kręte :d oczywiście wyślę pocztówkę z wakacji. A co do wagi i diety to też kiedyś myślałam, ze nigdy mi się nie uda, ale wystarczyło zmienić kilka nawyków i zwracać większą uwagę na to co jem plus ruch i samo poszło xd zauważyłam wiele zmian dzięki temu na lepsze. No ale gdybym nie usłyszała od lekarza , że to PCOS i IO i że przez to przytyłam i dieta jest kluczowa to pewnie nic bym z tym nie robiła.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po komuni :) parę razy musialam sie hamować żeby nie płakać i się udało wiec jestem z siebie dumna :)
    Dodatkowo dobrze ze zapobiegawczo sie zakorkowałam bo dostałam 🐒 także dzień dobry w nowym cyklu :D wychodzi ze o 1 dzień za późno były 🐝 jakbym tak wierzyła w naturalne metody :p kolejny płodny wypada jak mój będzie w domu od piątku do poniedziałku więc niech sie szykuje tak rekreacyjnie :p
    Ps próbowałam wszystko ale 1400 kal nie powinnam przekroczcie bo jedyny konkret to rolada :p a reszta to była dekoracja 🤣

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewuszki moje 😁 zyjeta? 😁
    My spotakniowo week. Ja w piątek z moją przyjaciółka w sobotę kino na tym 25 lat niewinności, mega fajnie zrobiony film polecam i wieczorki z para przyjaciół na aperolka a dziś obiadek u moich rodziców i po na spontanie pojechaliśmy na oni piwko a ja kawę do Pszczyny 😁😁 więc ciągle coś hihi. Ale ładna pogoda to trzeba korzystać. Ja dzis w śluzie miałam ciut krwi jasnej takiej, skąd nie wiem 🤷‍♀️ a wy kochane moje jak week spędziłyście? 😁 Pisać tu bom się stęskniła!!! 🧡

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej xd u mnie w sumie leniwy weekend. Trochę posprzątałam i w końcu poukładałam ciuchy w garderobie ;) oglądałam w sobotę film "hejter. Sala samobójców" i mocno polecam! Genialny! Chociaż nieco przerażający że takie rzeczy mają miejsce :( no a poza tym to nic nowego. Obserwuje ciągle co tam w świecie i mam nadzieję, ze nasz urlop wypali 😱

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj :) weekend z mężem i 🐒 :D wczoraj obiad u siostry a później pojechaliśmy do lasu na spacer - 5km:) później 2 filmy i już trzeba było iść spać :) w sobotę była ta komunia i ciotka się chwaliła ze bd babcia :) cieszę się bo kuzynka z tarczyca problemy więc fajnie ze się udało ale oczywiście przytyki do mnie i męża od razu - ze zamiast mąż ze Mną to na delegacji albo ze w góry jeździ :/ wkurwia mnie takie coś bo ja nikomu drzwi z sypialni otwierać nie będę a skoro jestem 4 lata po ślubie bez dziecka yo ktoś powinien sie zastanowić zanim coś powie...takie nam zdanie.
    Dzisiaj zupa grzybowa i tradycyjnie indyk :p jedziemy dalej z dieta :)
    Margolka a może to okoloowulacyjne plamienie? Działaj ze swoim :D

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • moko Nowa

Wysłany: 21 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam 28l., postanowilam napisać na forum, bo przestaje już wierzyć w dzidziusia. Staramy się już od 3 lat i niby wszystko jest w porządku a jednak coś dalej nie tak. Na poczatku zaczęliśmy od badania nasienia męża - jak stwierdzila moja gin i endo wszystko spoko, później miałam 4 cykle stymulacji 2xclo oraz 2x aromkiem. Pęcherzyk ładnie rosnal do 20-21mm , ładnie pękał jednak dalej nic. Spróbowałam więc u Endo, TSH troszkę powyżej 2 - zażywam letrox 50 po pół tabletki na dzien, więc ładnie spadło do 1,4. Mam problem z wysoką prolaktyna ok. 45 przy normie 15, byłam więc na rezonansie i żadnego gruczolaka nie mam. Zażywam tabletkę bromergonu na noc. Po nieudanych stymulacjach miałam zrobić badanie drożności jajowodow, po którym jak się okazało jajowody są drożne. Nie mogłam zrobić szybko droznosci, bo musiałam pozbyć się ureaplazmy, która jakoś się przyplatala 😔Po drożności miałam teraz kolejna 1x stymulację aromkiem , która niestety również była nieudana. Moja gin chce za miesiąc wprowadzić gonadotropinę i zastrzyki. Czy jest moze jakąś jeszcze rzecz o której wiecie , która można zbadac ? Wiem, że pewnie jestem na początku tej drogi i na pewno miałyście już większe przejscia, dlatego może mi coś doradzicie🙌

• Kateee92 Znajoma

Wysłany: 21 września 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,
    U mnie w sobotę grill rodzinny gdzie przenosiliśmy się z tarasu do środka bo zimno i mój mąż mi odradził przenoszenie stołu (bo pomyślał że zdjąć z niego trzeba najpierw potrawy) i oczywiście usłyszałam "Kasia to Ty nie możesz nosić" ? Z wiadomym podtekstem, odpowiadając aż mi głupio było :<
    A niedziela chrzest przyjaciółki dziecka , jak je nosiłam to gro ludzi mi mówiło że mi bardzo pasuje taki dzidziuś, niestety ja to wiem:(
    Przypomnę, ponad 4 lata starań tak więc weekend mocno traumatyczny :((

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee trzeba uważać na wszystko co się robi 🤪
    Ja zamówiłam sobie na ten miesiąc jakieś suple- coś ba zbicie prolaktyny bo mam przy górnej granicy, witaminę C i E. Na razie wystarczy. W grudniu sprawdzę poziom i zobaczymy :)
    Moko 👋 jeśli masz ochotę to zapraszamy - tutaj każda zdrowa +jakiś mały defekt :p i ciągle starania :)
    Robiłas może wrogość śluzu? Może to?
    Chodź słyszałam o przypadku ze było małżeństwo - 8 lat nic i okazało sie ze maja na tyle zbliżone swoje DNA że to ich blokuję 😳 ale w końcu im się udało i mają zdrową córeczkę. Więc nadzieja jest i tak jak tu piszemy - będziemy mama! Nie wiadomo kiedy ale będziemy 💪

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko nie masz PCOS? Może też warto zbadać cukry ;) ja tutaj jestem z IO i PCOS, ale dopiero mam za sobą niecałe 1,5 roku starań i w listopadzie będzie rok od diagnozy 😱 ale od diagnozy pcos, bo o IO wiem dopiero jakoś od lipca. Także walczę dalej...w każdym razie warto zbadać wszystko co się da

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Sisi!!!
    Ja czekam na suple 😎 i ciekawych rzeczy się dowiedziałam np ze podwyższona prolaktyna może powodować suchość pochwyć(check), bolesne współżycie (check), bóle głowy (check). :D człowiek całe życie się uczy :)))
    Ja dzisiaj z moim koteczkiem leżakuje chodź on by pewnie wolał balkon ale ma karę bo w sobotę nam uciekł i nie chciał wrócić.
    Jeszcze czeka mnie zrobienie obiadu dla siebie na jutro i środę ;)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziś dzień w pracy jakos tak leniwie minął :o a myślałam, że będę mieć dużo do robienia. No ale może to i lepiej xd a po pracy zaczęłam czytać sobie o cukrach i diecie IO i tak tkwię do teraz 😂 za dużo informacji w tym internecie i to wiele sprzecznych, dobrze że mam książki w tym temacie, bo są od dietetyka i jakieś takie bardziej dla mnie wiarygodne.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, lepiej mi było jak mniej wiedziałam :p chodź nie pwoem wiele razy życie mi ratował - nie tylko studia :p w tym cyklu obstawiam owu z lewego bo już mnie napieprza, a wróciłam do ovarin więc Jajniki na pełnych obrotach 🤪
    Dzisiaj nawet zrobiłam sobie trening na rowerku - muszę pupę podnieść bo robi mi sie płaska :p
    Ja zaraz prysznic i idę do łóżka bo jutro o 4 budzimy się 😁

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jkaie wy macie endometrium podczas owu ile mm? 😁

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Laski jkaie wy macie endometrium podczas owu ile mm? 😁
    U mnie jest zawsze :bardzo ładne 😁

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ