Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Pysiek12, wstydziłaby sie w maju przyjść 😁
    Mój w ub. roku mi rower odszykował- nawet ramę i kierownicę odmalował. Wszystkie części wymienił na nowe. Tak ze po podliczeniu nowy rower wyszedł.
    Dobrze ze do mojego tylko koszyczek nowy musze kupić :)) i czekam skoro napisza ze na rowerze tez nie trzeba maseczki

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Dobrze ze do mojego tylko koszyczek nowy musze kupić :)) i czekam skoro napisza ze na rowerze tez nie trzeba maseczki

Ja mam to gdzieś i będę z maseczkami jeździć bo inaczej oszaleje najwyżej na 2 maseczkach na dziury porobię 😂😂😁😁😁😂😂😂😂
    Dzień dobry laski! 😘🤩 Pora wstawacv tzn ja bo na 7 do roboty 😁 mam nadzieję że chociaż Wy się wyspicie 🤷‍♀️🤦‍♀️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo dzień dobry w słoneczny dzień 😚 ja dzisiaj mam zaplanowany cały dzień :) jako ze wysypisko śmieci już otwarte to wskakuj do komnaty tajemnic (mojej przyszłej garderoby) :)) obiad z wczoraj wiec w kuchni luz:D puki co pozytywne nastawienie. Co do maseczek-ja taka lekka zawsze robiącą na przekór osoba :p mnie osobiście dziwi ta akcja z maseczka (jakbym zarażała ti spoko) ja jestem zdecydowanie za przylbicami-ibw pracy sobie w niej śmigam :)) jako ze słońce idę gotować ręczniki i sru na balkon. Miłego dnia 🌺

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    My wracamy z badania nasienia. Wyniki dzisiaj popołudniu lub jutro rano natomiast posiew dopiero pod koniec tygodnia/początek przyszłego.

Dobrego dnia dla Was!

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Dzien dobry.
    My wracamy z badania nasienia. Wyniki dzisiaj popołudniu lub jutro rano natomiast posiew dopiero pod koniec tygodnia/początek przyszłego.

Dobrego dnia dla Was!
    Ja bym musiała mężowi powtórzyć i szczerze jestem ciekawa... Wogole ostatnio sie zastanawiam czy ma wpływ na jakosc plemników astma, możliwość stwardnia rozsianego (maz ma zmiany deminizacyjne ale noe aktywne) moze faktycznie naturalnie nie daje rady i tylko insemonacja 🤔

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w kolejny słoneczny dzień :) ja wczoraj dokończyłam ostatni sezon na netflix Sposób na morderstwo, i zaczęliśmy z mężem 2 sezon Dark :) wogole pojechałam na zakupy popołudniu i czułam sie zawiedziona - żadnych owoców nawet mrożonych, warzyw to tylko jakieś zwiędnięte :/ wiec dzisiaj na obiad pomidorowa z rosołu niedzielnego :D i zrobię naleśniki z dżemem ;) na kolacje grill i nam nadzieję ze zostanie mięso to bd mieć na jutro na obiad :D
    🐒 W tym cyklu bogata i wczoraj bolesna dzisiaj już spoko z bólem ale dalej dużo jej - dobrze ze wolne to nie muszę w pracy latać co chwilę do toalety. Dzisiaj liczę ze bd ciepłej i będę mogła sie poopalać - wytopić coś tłuszczu :D bo robiłam próby biegania w maseczce i to nie dla mnie. Biorę jeszcze pod uwagę bieganie po schodach bo wokół domu mam ich dużo :D

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Dzień dobry w kolejny słoneczny dzień :) ja wczoraj dokończyłam ostatni sezon na netflix Sposób na morderstwo, i zaczęliśmy z mężem 2 sezon Dark :) wogole pojechałam na zakupy popołudniu i czułam sie zawiedziona - żadnych owoców nawet mrożonych, warzyw to tylko jakieś zwiędnięte :/ wiec dzisiaj na obiad pomidorowa z rosołu niedzielnego :D i zrobię naleśniki z dżemem ;) na kolacje grill i nam nadzieję ze zostanie mięso to bd mieć na jutro na obiad :D
    🐒 W tym cyklu bogata i wczoraj bolesna dzisiaj już spoko z bólem ale dalej dużo jej - dobrze ze wolne to nie muszę w pracy latać co chwilę do toalety. Dzisiaj liczę ze bd ciepłej i będę mogła sie poopalać - wytopić coś tłuszczu :D bo robiłam próby biegania w maseczce i to nie dla mnie. Biorę jeszcze pod uwagę bieganie po schodach bo wokół domu mam ich dużo :D

Dobry 😘😁🤩
    Ja nawet nie wiem jaka pogoda bo w pracy jestem i mam okno zasłonięte 🤣🤣
    Biedna jesteś ze masz taki mocny okres ale to znak że zaczął się nowy cykl 💪💪💪💪 i nowe starania 🤩 mój organizm chyba chce wrócić na stary tor Czyki 29dc bo jeszcze nie mam okresu ake to by się zgadzało, mogłam mieć poznirj owu tego 7 kwietnia czi okres by wypadał dziś lub jutro, a brzuch samej boli jak na okres 😡😡😡😡 i wzdeta jestem jak balon 😡😡😡😡

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Dobry 😘😁🤩
    Ja nawet nie wiem jaka pogoda bo w pracy jestem i mam okno zasłonięte 🤣🤣
    Biedna jesteś ze masz taki mocny okres ale to znak że zaczął się nowy cykl 💪💪💪💪 i nowe starania 🤩 mój organizm chyba chce wrócić na stary tor Czyki 29dc bo jeszcze nie mam okresu ake to by się zgadzało, mogłam mieć poznirj owu tego 7 kwietnia czi okres by wypadał dziś lub jutro, a brzuch samej boli jak na okres 😡😡😡😡 i wzdeta jestem jak balon 😡😡😡😡
    Ja mam brzuch jak balon juz od owulacji dlatego wakacje zawsze pod koniec @ :d a poważnie nie myślisz o teście? Hihih ja odganialam te myśli i teraz Tobie to wrzucam 🤪
    Ja w pracy nawet okien nie mam na świat :p tylko jak na przerwę to widzę życie :)
    Co do nowego cyklu to ja na spokojnie a juz od 20.05 bd widziała wszystkie możliwe objawy ciąży :p ciekawe jak tam Magnolia 🤔 i Sisi jak tam nowy cykl?? :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z Hej xd trochę nie miałam czasu nawet tu zajrzeć bo mam tyle pracy :( a jeszcze teściowa na głowie.

Eszanka czy ja dobrze widzę, że bierzesz duphaston? Od którego dnia cyklu?

Ciekawe dziewczyny co nam przyniesie nowy cykl...ja już po @ i od dziś mierze tempke znowu. W poniedziałek lekarz i jakoś mega się stresuje...

eszanka lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ja mam brzuch jak balon juz od owulacji dlatego wakacje zawsze pod koniec @ :d a poważnie nie myślisz o teście? Hihih ja odganialam te myśli i teraz Tobie to wrzucam 🤪
    Ja w pracy nawet okien nie mam na świat :p tylko jak na przerwę to widzę życie :)
    Co do nowego cyklu to ja na spokojnie a juz od 20.05 bd widziała wszystkie możliwe objawy ciąży :p ciekawe jak tam Magnolia 🤔 i Sisi jak tam nowy cykl?? :)

Eeee nie coś Ty. Bo przecież każda mówi że cycki bolą i są większe a ja tak nie mam ani mnie nie bola ani nie są większe więc to ma bank nie ciąża 😁🤷‍♀️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka hihihi widzę ze szukasz powodów na nie :D
    Sisi-biedna, a co do teściowej to ja na szczęście mam ja daleko :D więc rzadko widzę co mi pasuje :) ja doczytałam ze jedna klinika w kato działa normalnie - tak gdzie badaliśmy nasienie więc w piątek dzwonię :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja 😊 dzieki Pysiek, że pytasz aż się tak miło na serduchu zrobiło że ktoś pamięta o mnke 😘💗 podczytuje Was ale przy moim wymagającym dzieciaczku nie mam nawet jak odpisać 😞 czuje się jakby mi mózg wypralo i żeby odpisać coś to musiałbym długo pomyśleć A tu nawet na siku nie mam czasu albo muszę się załatwiać z dzieckiem na kolanach 😅 A jak ja usypiam to padam i ja. Do tego w nocy trylion pobudek na cycka 😑
    Ale na prawdę czuje się jakoś tak dziwnie i wycofana 🤔😣
    U mnie 34 dc w niedziele skończyłam luteine i czekam na @. W ogóle to od wielkiej soboty do ładnego poniedziałku raz dziennie miałam trochę krwi w sluzie przy podcieraniu i nie mam pojęcia do tej pory co to było 🤔 zaczęły mnie piec dzisiaj piersi allegro chyba jakiś pms aczkolwiek nie jestem pewna bo z bólami jajnikow mrowieniem podbrzusza oraz bólami piersi zmagam się od stycznia jak dostałam @ po 18 miesiącach nigdy wcześniej nie miałam takich problemów 😁

Sisi, Pysiek szkoda, że nawiedziła Was @ oby ten cykl okazał się tym szczęśliwym! 💚

Margolka A ja dalej wierzę, że @ już u Ciebie nie zawita! 😊

Kończę już, bo się za dużo rozpisalam 😂🙈

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia - powiem tak chciałabym mieć takie zajecie jak Ty - żebyś mnie zle nie zrozumiała poprostu tez byn chwilą żeby dziecko nnie meczylo a nie kot :)) ja dzisiaj praca więc jakas odskocznia :) okres ładnie sie uspakaja wiec w piąteczek wracam do gry z mężem :p bez informowania go co i jak :) a Wam zycze słonecznej środy 😚
    Ps Margolka daj znać jak sytuacja :=)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Hej z Hej xd trochę nie miałam czasu nawet tu zajrzeć bo mam tyle pracy :( a jeszcze teściowa na głowie.

Eszanka czy ja dobrze widzę, że bierzesz duphaston? Od którego dnia cyklu?

Ciekawe dziewczyny co nam przyniesie nowy cykl...ja już po @ i od dziś mierze tempke znowu. W poniedziałek lekarz i jakoś mega się stresuje...

Od 25 dc biorę do wystąpienia @. Mam późno owulację - ok. 17-18 dc.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek- nie wątpię, ale mocno wierzę, że przyjdzie niedługo taki dzień w którym będzie ci to dane 😊 długo się już staracie o maleństwo?

Też bym poszła już do pracy ale niestety muszę siedzieć za frajera w domu bo postój. Szkoły zamknięte to i ja pracy nie mam 😣 A grosz potrzebny bo i budowa. Wredny wirus mógłby już sobie iść gdzie indziej.. 😐

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eszanka wrote:
    Od 25 dc biorę do wystąpienia @. Mam późno owulację - ok. 17-18 dc.

A jaką dawkę bierzesz? I czy owulację masz potwierdzoną monitoringiem czy tempki mierzysz, robisz testy?

• Asik23 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach i mój progesteron wynosi 0,20 A prolaktyna 66,80 jestem w 21 dc i biorę duphaston myślicie że przy takich wynikach nie doszło do zapłodnienia? 

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Pysiek- nie wątpię, ale mocno wierzę, że przyjdzie niedługo taki dzień w którym będzie ci to dane 😊 długo się już staracie o maleństwo?

Też bym poszła już do pracy ale niestety muszę siedzieć za frajera w domu bo postój. Szkoły zamknięte to i ja pracy nie mam 😣 A grosz potrzebny bo i budowa. Wredny wirus mógłby już sobie iść gdzie indziej.. 😐
    My juz za niedługo 3 lata... Trochę czasu jest ale myślę pozytywnie - nie mam co sie załamywać bo wierzę że kiedyś sie uda :) nastawiam się dobra energia :)
    Ja juz oi pracy, jeszcze tylko jutro i wolne do poniedziałku 💪💪💪 a dzisiaj juz po 🐒ale strasznie mnie kłuje lewy bok ze nawet śmiać sie nie mogę :/mam nadzieję ze do jutra przejdzie

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik23 wrote:
    Hej Dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach i mój progesteron wynosi 0,20 A prolaktyna 66,80 jestem w 21 dc i biorę duphaston myślicie że przy takich wynikach nie doszło do zapłodnienia? 

Wątpię.. jak na moje oko to za wysoka prolaktyna żeby się mogło udać.
    Ale nie koniecznie mogę dobrze myśleć, poza tym wszytsko jest możliwe.

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    My juz za niedługo 3 lata... Trochę czasu jest ale myślę pozytywnie - nie mam co sie załamywać bo wierzę że kiedyś sie uda :) nastawiam się dobra energia :)
    Ja juz oi pracy, jeszcze tylko jutro i wolne do poniedziałku 💪💪💪 a dzisiaj juz po 🐒ale strasznie mnie kłuje lewy bok ze nawet śmiać sie nie mogę :/mam nadzieję ze do jutra przejdzie

O jej, to bardzo długo, na pewno jest to przykre 😣 A badaliscie się itp? Wiesz co jest przyczyną, że jeszcze się nie udało?
    Na pewno się uda, wiara czyni cuda! 😊

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ