Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka ja grzecznie czekam do niedzieli :D chodź mój przed chwilą podniósł mi ciśnienie... Dla niego nie problem ze mamy problem z zajściem (oczywiście to moja wina bo ja miałam problem z hormonami jak mama zmarła, nie to ze ma 2-3% morfologii-to nie problem). I jak bd w ciąży to przecież nie choroba i mogę pracować po 12h,używać mocnej chemii czy malować farbami... Przecież patole zachodzą i nie uważają i rodzą normalnie. A ja oczywiście przesadzam... Wnerwia mnie to bo ja soe staram, szukam jak pomoc, czytam co zalecają co nie - dodatkowe znam dziewczyny co też uważały ze jak zaszły to sa nieśmiertelne ciążę i albo poronily albo urodziły martwe dziecko :/ wkurwia mnie z tym bo z jego inicjatywy nic nie zrobił zeby nam ułatwić - to ja czytam i mu kupuje a ten wyjebane :/ sory ale musiałam sie wygadać bo mam poprostu dość... Aaa i do niego argument ze sie tyle staramy to trzeba później dbac to nie żaden argument....

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś różowe plamienia więc zaraz @. Dziewczyny mocno wierzę ,że wam się udało 💪 czekam na dobre wieści!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Margolka ja grzecznie czekam do niedzieli :D chodź mój przed chwilą podniósł mi ciśnienie... Dla niego nie problem ze mamy problem z zajściem (oczywiście to moja wina bo ja miałam problem z hormonami jak mama zmarła, nie to ze ma 2-3% morfologii-to nie problem). I jak bd w ciąży to przecież nie choroba i mogę pracować po 12h,używać mocnej chemii czy malować farbami... Przecież patole zachodzą i nie uważają i rodzą normalnie. A ja oczywiście przesadzam... Wnerwia mnie to bo ja soe staram, szukam jak pomoc, czytam co zalecają co nie - dodatkowe znam dziewczyny co też uważały ze jak zaszły to sa nieśmiertelne ciążę i albo poronily albo urodziły martwe dziecko :/ wkurwia mnie z tym bo z jego inicjatywy nic nie zrobił zeby nam ułatwić - to ja czytam i mu kupuje a ten wyjebane :/ sory ale musiałam sie wygadać bo mam poprostu dość... Aaa i do niego argument ze sie tyle staramy to trzeba później dbac to nie żaden argument....

Pysiek12 nie denerwuj się. Mi się wydaje że Twój też to przeżywa i się denerwuje ale może nie chce lub nie potrafi tego okazać. Może to w pewnego rodzaju jego tarcza obronna a niechcący Tobie się obrywa i się potem denerwujesz 😕 Myśl pozytywnie i rób swoje, w końcu zobaczysz upragnione dwie kreski i będziesz się turlać z wielkim brzuszkiem tak jak my wszystkie dziewczyny ☺️😁. Wszystkie mamy gorsze dni gdzie już myślimy że się nigdy nie uda itd, ale w głębi duszy wiemy że w końcu będzie upragniony 👶 tego sobie i Wam życzę 😊 Oooo i oto moje pozytywne przesłanie po bardzo ciężkim i długim dniu pracy 🥴😁😁

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka160890 dzięki :* musiałam sie wygadać bo juz miałam dość a z powodu korony brak wyjść i nie ma. Jak miec prywatność jak mąż caly czas w domu :p
    Margolka w Tb nadzieja ja dzisiaj popołudniu mialalm śluz z krwią więc w sb badz niedzielę bedzie już @
    Sisi nastawiamy sie na nowy cykl 💪

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh Pysiek12...może się nie rozkręci? Chociaż u mnie też rano zaczęło się niewinnym plamieniem i gdzieś tam cicho liczyłam na cud no ale już się rozkręca. Trzeba walczyć dalej. 💪

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Ahhh Pysiek12...może się nie rozkręci? Chociaż u mnie też rano zaczęło się niewinnym plamieniem i gdzieś tam cicho liczyłam na cud no ale już się rozkręca. Trzeba walczyć dalej. 💪

Laski moje przykro mi ze 🐒 nadeszła albo idzie powolutku 😡😡😡 głupia, ale im szybciej przyjdzie tym szybciej zacznie się nowy cykl 🔂 🤩🤩🤩oby ten szczęśliwy!! 😁
    Pysiek jak tam humor dziś, lepszy?
    Sisi jak u Ciebie?
    Ja jeszcze 7 godz w pracy i weeeeekend 🤩🤩
    Do mnie też okres się zbliża i już czeka przy drzwiach 🤷‍♀️cycki już nie bola za to brzuch bardzo więc za dzieńub dwa witam się z 🐒 i zaczynam z Wami nowy cykl 🤷‍♀️😡

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam w planach napic się aperolka 🤩🤩🤩❤️❤️❤️🤩

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😚 ja juz pogodzona z losem - temp spadla o 0,08 woec mysle ze jutro o kolejne spadnie i tak do nd jak ma byc @ ale takbw środku sobie myślę ze skoro 10 dc miałam żywa krew to cos sie tam działo... Wiec teraz trzeba powalczyć żeby się przyjęło w maju:))

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Cześć dziewczyny 😚 ja juz pogodzona z losem - temp spadla o 0,08 woec mysle ze jutro o kolejne spadnie i tak do nd jak ma byc @ ale takbw środku sobie myślę ze skoro 10 dc miałam żywa krew to cos sie tam działo... Wiec teraz trzeba powalczyć żeby się przyjęło w maju:))
    A ja Ci powiem Pysirk że ja w tą temp i mierzenie nie wierzę, bo ja w ciągu dnia mam wahanie temp od 36stop do 36,58 więc myślę że temp nie jest wyznacznikiem moim zdaniem. Zresztą powiedz czy Ty co cykl tak masz że na parę dni przed 🐒 masz plamienia żywej krwi?

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    A ja Ci powiem Pysirk że ja w tą temp i mierzenie nie wierzę, bo ja w ciągu dnia mam wahanie temp od 36stop do 36,58 więc myślę że temp nie jest wyznacznikiem moim zdaniem. Zresztą powiedz czy Ty co cykl tak masz że na parę dni przed 🐒 masz plamienia żywej krwi?
    Przeważnie miałam brązowe uplawy-badaliśmy tonz lekarzem i wszystko ok. Powiedział ze takim mój urok i mam popytać rodzinę - i faktycznie siostra tak ma więc rodzinne :p a ona 2 bobow nie wiadomo kiedy zrobione :p wiec to jedyny wyznacznik ale z 2 strony moze byc tak ze poprostu udało mi sie wychwycić to plamienie które przeradza sie w brązowe plamienia... Jak już zejdzie kwqrantanna to idę do. Mojego na diagnozę bo bd już pol roku... A u Ciebie jak?

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Przeważnie miałam brązowe uplawy-badaliśmy tonz lekarzem i wszystko ok. Powiedział ze takim mój urok i mam popytać rodzinę - i faktycznie siostra tak ma więc rodzinne :p a ona 2 bobow nie wiadomo kiedy zrobione :p wiec to jedyny wyznacznik ale z 2 strony moze byc tak ze poprostu udało mi sie wychwycić to plamienie które przeradza sie w brązowe plamienia... Jak już zejdzie kwqrantanna to idę do. Mojego na diagnozę bo bd już pol roku... A u Ciebie jak?

No właśnie!! Ja też zawsze przed okresem tzn przeważnie mam brązowe uplawy a nie żywa krew! A Ty piszesz ze tez masz brązowe a w tym cyklu miałaś żywa krew i to akurat w 10dpoto ja bym tak tego szybko nie skreślała!!! Nie wiem czemu ale ja mam jakoś do Ciebie dziwne przeczucia serio!! 💪💪💪👌👌👌👌❤️❤️
    Ja kurde od ponad roku miałam udeakbe równe cykle 29dc, a od listopada moje cykle wyglądają tak :

https://zapodaj.net/c464c5cd1a3da.jpg.html

Więc ja już sana nie 2iem kiedy mam mieć ten okres 🤷‍♀️😂😂😂🤭🤭😂😂

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna rozpiętość :D ja mam średnio 30-31 a ze teraz byłam chora to dłuższy.. Alw jak popatrzę w stecz to raz na rok mam taki 1 cykl wypasny po 36 dni:D
    Bo i czytałam ze zawsze mamy się sugerować tym. Najdłuższym cyklem i dopiero jak miniemy ten termin to najlepiej testować :)
    Ps. Jakby wszystko działało juz bym była po becie a tak to mi szkoda testów 8 grzecznie czekam :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ładna rozpiętość :D ja mam średnio 30-31 a ze teraz byłam chora to dłuższy.. Alw jak popatrzę w stecz to raz na rok mam taki 1 cykl wypasny po 36 dni:D
    Bo i czytałam ze zawsze mamy się sugerować tym. Najdłuższym cyklem i dopiero jak miniemy ten termin to najlepiej testować :)
    Ps. Jakby wszystko działało juz bym była po becie a tak to mi szkoda testów 8 grzecznie czekam :p

Ja bym zrobiła wariatko!!! 😡 Haha 😂😂🤭🤭🤭😁😁

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka - słony karmel chłodzi sie w lodówce i albo bd wypity w niedzielę albo dopiero za rok :p chodz smaka nie mam... Tak jak mi przeszło z chipsami - tutaj jestem załamana :p i to 40 dnu wystarczyło :O muszę teraz nowy znaleźć pkt z mojej niegrzecznej listy żywieniowej której należy sir pozbyć :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :* ja dziś się fatalnie czuję...nic mi się nie chce...ciągle mi niedobrze...zero apetytu...ale to u mnie norma w pierwsze dni @. Margolka85 to teraz za Ciebie mocno trzymamy kciuki! Ja już chce być po @ i działać dalej. Jeszcze mi się śniła wizyta u ginekologa dzisiaj haha...pociesza mnie fakt ,że pogoda jest ładna i planuje jutro opalanie na balkonie o ile będzie dobre słonko. A dziś chyba będę leżeć do góry brzuchem i netflix.

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Hej kobietki :* ja dziś się fatalnie czuję...nic mi się nie chce...ciągle mi niedobrze...zero apetytu...ale to u mnie norma w pierwsze dni @. Margolka85 to teraz za Ciebie mocno trzymamy kciuki! Ja już chce być po @ i działać dalej. Jeszcze mi się śniła wizyta u ginekologa dzisiaj haha...pociesza mnie fakt ,że pogoda jest ładna i planuje jutro opalanie na balkonie o ile będzie dobre słonko. A dziś chyba będę leżeć do góry brzuchem i netflix.

Biedna 😘 kto w ogóle wymyślił okres i stan przed okresem!!! Jakiś głupi chłop chyba 🤷‍♀️😡😡😡🤣🤣🤣
    Ja czuję że dziś do Was dołączę bo już czuję takie ciepełko w dole brzucha tzn ze juz puka do drzwi 🤷‍♀️🤷‍♀️😡😡😡

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki 😘 ja dzisiaj pozytywnie nastawiona :) moj naparza od 3 w nocy na stacjonarnym i mówi ze dojechał do makowa podhalańskiego :D a jesteśmy z okolic Tych :D wiec pewnie temu wypoczęta bo sama w łóżku :p listę zakupową tacie zrobiłam i jedzie sie rozerwać do sklepu :p ja kawa, kąpiel i do pracy :) temp leci wiec dzisiaj przywitam sie z słonym karmelem :p a na nowy cykl postanowienie - nie zwalniać tempa z 🐝 jedziemy co 2 dni przerwy i kiedyś pyknie :) w między czasie zadzwonię do mojej położnej czy przyjmują i na jakich zasadach - moze się uda monitoring 🤔
    Także dziewczyny relax w weekend i bierzemy naszych chłopaków w obroty 🤪

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a jak się odnosicie do sytuacji z koronawirusem? Podobno są zalecenia, żeby się wstrzymać ze staraniami i zobaczyć jak się sytuacja będzie rozwijała. Teoretycznie mogłabym zrobić przerwę na miesiąc lub dwa i nie zwariować 😂 ale co dalej? Na jesień pewnie będzie powtórka. Mąż już teraz zapowiedział, że to duże ryzyko, co z lekarzem itd. Trochę mnie to zaczyna wnerwiać, najpierw przerwa, bo sezon pylenia, teraz koronawirus i zaraz wyjdzie, że mam półroczną przerwę 😟

08.02 💙 Artur
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka też już od kilku osób słyszałam żeby się wstrzymać że staraniami. Ale nigdzie nikt nie potwierdzał że wirus może mieć jakiś wpływ na ciążę itd. Jedyne co to ciężko się dostać do lekarza, moja znajoma jest w ciąży i dopiero za 15 telefonem dostała się do jakiegoś ginekologa :-\

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Cześć Laseczki 😘 ja dzisiaj pozytywnie nastawiona :) moj naparza od 3 w nocy na stacjonarnym i mówi ze dojechał do makowa podhalańskiego :D a jesteśmy z okolic Tych :D wiec pewnie temu wypoczęta bo sama w łóżku :p listę zakupową tacie zrobiłam i jedzie sie rozerwać do sklepu :p ja kawa, kąpiel i do pracy :) temp leci wiec dzisiaj przywitam sie z słonym karmelem :p a na nowy cykl postanowienie - nie zwalniać tempa z 🐝 jedziemy co 2 dni przerwy i kiedyś pyknie :) w między czasie zadzwonię do mojej położnej czy przyjmują i na jakich zasadach - moze się uda monitoring 🤔
    Także dziewczyny relax w weekend i bierzemy naszych chłopaków w obroty 🤪

Hello Laski 😘😘
    Pysiek a Ty dostałaś już ten okres?!
    Ja dzis robię zupę krewetkowa jeszcze nigdy nie robiłam, zobaczymy co tam wyjdzie 😂😂🤷‍♀️ ja czekam na okres, już macicy chce mi wyjść takie mam dziwne tam rzeczy w środku, więc pewnie tez dziś lub jutro się przyeitam6z 🐒
    Sisi A Ty jak tam się czujesz?
    Znalazłaś coś ciekawego na netflix?

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ