Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    https://iv.pl/images/3f38b0dc4e6c3b7807db1e7ed2a9cc53.png

Mój wykres tak się prezentuje póki co. To mój pierwszy w życiu cykl z mierzeniem tempki. Myślicie, że jest prawidłowo póki co? Jeszcze nie umiem tego interpretować xd wiem, że musi trochę minąć czasu z tym mierzeniem, ale tak z ciekawości chce was zapytać.

Też debiutowałam w tym miesiacu z mierzeniem. Na temat wykresu sie nie wypowiem bo nie znam się jeszcze.

Do mnie przyszła 🐒. Nie powiem byly rano łzy jak zaczelo sie rozkręcać. Nowy cykl, nowe możliwości. Trzeba podnieść cycki i do przodu.

W kwietniu mamy jeszcze badanie nasienia, chce sprawdzić swoje wyniki - tsh, Wit. D. Zapomnialam o lekarzu a właściwie 2 😉

Pysiek12, często objawy jak na okres sa pierwszymi ciążowym. Wiadomo że każda z nas najlepiej zna swoje ciało ☺

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi to zostaje badanie szyjki i sluz ale to jiz za skomplikowane dla mnie :p a testy ja i tak bym se sikała :D
    Ja dzisiaj mam bóle brzucha nadal i tak jakby zaraz okres miala mieć 🥴 i ciągnie to czekolady czyli moj objaw okresowy....
    Aaa widzisz Sisi25 jak cos. To mów ze minął 1.rok i nic :D wiec niech diagnozuje i zapodaje odpowiednie tabsy :p

Witaj w klubie mnie też już boli brzuch jak na okres od wczoraj i wczoraj zjadłam r kawałki ciasta..
    Też mnie ciągnie do czekolady i też jest to mój objaw okresowy 😂🤷‍♀️ 🐒 ma być w piątek lub sobotę czyli już się zblizaaaaaaa 😱😱😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 w sumie w za miesiąc minie rok więc nawet nie muszę z bardzo kłamać :o mam nadzieję że wasze objawy dziewczyny to jednak nie na @. Ja dziś już bez dupka więc za 3/4 witam @.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka przykro mi 😰ale tak jak piszesz nie mozna się podawać💪
    Margolka czyli nasze organizmy podobne ale mężowie różni a tak to bysmy mogły nawet wbtym samym czasie byc zaciazowe:p a poważnie to ja mam wewnętrzny głos ze yen cykl nie jest mój wiec jak tylko będzie 🐒to zaczynam z mężem na nowo :)
    Sisi fajnie ze juz działasz a nie jak ja ze mam czaa a potem sie budzę w wieku 30+ i gdzie to dziecko :p

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Eszanka przykro mi 😰ale tak jak piszesz nie mozna się podawać💪
    Margolka czyli nasze organizmy podobne ale mężowie różni a tak to bysmy mogły nawet wbtym samym czasie byc zaciazowe:p a poważnie to ja mam wewnętrzny głos ze yen cykl nie jest mój wiec jak tylko będzie 🐒to zaczynam z mężem na nowo :)
    Sisi fajnie ze juz działasz a nie jak ja ze mam czaa a potem sie budzę w wieku 30+ i gdzie to dziecko :p

No właśnie... Widzę że Sisi i Pysiek zawitamy w tym samym czasie okres w tym miesiącu 😂
    Dobrze Ptsirk gada! Ja tsz po 30 obudziłam się 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Pysiek ja też jesten na milion procent pewna że ten cykl jest stracony 🤷‍♀️ za dużo mam objawów takich ci co miesiąc 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja 25 lat...ale i tak żałuję, że wcześniej nie zaczęłam chociażby się badac, bo od zawsze miałam problemy z miesiączką. Tzn. chodziłam do lekarzy, ale oni uważali, że wszystko oki i wcześniej zbywali mnie tabletkami anty które łykam pół roku. A później jak poszłam u w prost powiedziałam, że chce zacząć starania o dziecko, a mam bardzo długie cykle i różne inne dziwne objawy to było tylko "proszę się starać i przyjść po pół roku jeśli nic nie będzie to będziemy badać" 🙄 tyle dobrze, że nie posłuchałam i sama porobilam hormony tyle ile gdzieś tam wyczytałam i wyszło, że jednak idealnie nie jest. No nic kobietki...jestem pewna, że przyjdzie taki dzień, że każda z nas pochwali się tutaj II kreskami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było ☺️ Ja jestem teraz na etapie owulacji w tym miesiącu. Czy któraś z Was stosuje testy owulacyjne i czy wychodziły Wam kilka dni pod rząd pozytywne tzn. że kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej ? Bo już nie wiem jak to interpretować 🥴

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Pracy :D i 2 dni wolnego 💪
    Tuska sikaj dalej i jak zacznie blednąć to znaczy ze organizm zakończył przygotowania do owulki :) ale jak Twój daje rade codziennie czy nawet 2x w ten sam dzień to jak masz te mocne to w tedy 🐝🐝🐝
    Sisi25 dlatego ja szybko zmieniałam lekarzy jak słyszałam takie teksty-zero badań czy czegokolwiek :/ten obecny to dał na hormony, monitoring i co tylko chciałam :D i on sam. Powiedział ze zostalo tylko hsg i jak po tym nie pyknie to da mi namiary do lekarzy od niepłodności więc jestem z noego zadowolona +jego szpital to ten fajny w Katowicach :D
    Margolka ja tak samo - cykl niczym sie nie różni specjalnie od pozostałych poza ta kawą wiec spisuje na straty :D

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 cholernie ciężko trafić na dobrego lekarza...mój niby jest ok. Jedyny powiedział w prost ,że mam PCOS i wprowadził leki. No ale raz przepisał mi bromergon bez uprzedniego sprawdzenia jak się ma moja prolaktyna.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temp wysoka a dostałam plamienia - tzn podczas porannej toalety na papierze zobaczyłam krew - zabezpieczyłam sie i czekam na rozwój... Dziwne bo zawsze wcześniej mam brązowe uplawy.... Dsisiaj 10dpo....czyli dobre mialalm przeczucie.. Margolka w Tb nadzieja :D

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Dziewczyny temp wysoka a dostałam plamienia - tzn podczas porannej toalety na papierze zobaczyłam krew - zabezpieczyłam sie i czekam na rozwój... Dziwne bo zawsze wcześniej mam brązowe uplawy.... Dsisiaj 10dpo....czyli dobre mialalm przeczucie.. Margolka w Tb nadzieja :D

No co Ty glupolu! Właśnie może masz zagnieżdżenie 🤩🤩🤩 i stąd te plamienie, to by się zgadzało 10dpo ❤️❤️❤️❤️

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to już dziś tak nawala brzuch ze na milion wiem że okres będzie na dniach 🤢🤢🤢🤢

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Mnie to już dziś tak nawala brzuch ze na milion wiem że okres będzie na dniach 🤢🤢🤢🤢
    Margolka ja wierzę w Ciebie :*łatwiej mi uwierzyć ze komuś sie uda niz samej sobie... Tyle razy był zawód ze ja dopiero uwierzę jak juz bd miała rodzic 🤪
    No i dziwne bo żadnych pryszczy a to napewno nie efekt diety bo żre jak🐷🐖🐖 :D chyba ze to dzięki pokrzywie bo tego pije ostatnio dużo :) tak czy siak zeby nie zamulać życze Wam. Spokojnego dnia i ide gotować lazanki bo maja u mnie smaka:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 10:49

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mocne kciuki za was 💪💪 ja już też czuje, że @ nadchodzi. Brzuch nie boli, ale niesamowicie mi jeździ w nim hah, a tak zawsze mam jak odstawi dupka. Więc jutro/najpóźniej w piątek witam się z @. Na pewno w kolejnym cyklu bardziej przyłoże się do starannej bo w tym to była posucha...a jeszcze wiecie co ciekawe? Od 3 miesięcy jakoś na tydzień przed @ mam sen ,że albo mam dziecko, albo robię test i jest pozytywny i po tygodniu mam @ haha także chyba zacznę te sny traktować jako wyznacznik.

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Dziewczyny mocne kciuki za was 💪💪 ja już też czuje, że @ nadchodzi. Brzuch nie boli, ale niesamowicie mi jeździ w nim hah, a tak zawsze mam jak odstawi dupka. Więc jutro/najpóźniej w piątek witam się z @. Na pewno w kolejnym cyklu bardziej przyłoże się do starannej bo w tym to była posucha...a jeszcze wiecie co ciekawe? Od 3 miesięcy jakoś na tydzień przed @ mam sen ,że albo mam dziecko, albo robię test i jest pozytywny i po tygodniu mam @ haha także chyba zacznę te sny traktować jako wyznacznik.
    Sisi25 moze Twoje dziecko sie śni i czeka skoro sie uda i co miesiąc Ci się przypomina:))
    Mi się raz mama śniła z dzieckiem i jak zapytałam ją to ki powiedziała ze Twojej - opiekuje się nim narazie 😍 wiec dla mnie to jest sygnał ze tan na górze moim dzieckiem opiekuje sie babcia wiec nie mam co się przejmować bi kiedyś bd tą mama /:). Wogole czuję sie fatalnie, głowa nawala ze zjem obiad i ide spać 😴😴😴 moze przejdzie

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi25 moze Twoje dziecko sie śni i czeka skoro sie uda i co miesiąc Ci się przypomina:))
    Mi się raz mama śniła z dzieckiem i jak zapytałam ją to ki powiedziała ze Twojej - opiekuje się nim narazie 😍 wiec dla mnie to jest sygnał ze tan na górze moim dzieckiem opiekuje sie babcia wiec nie mam co się przejmować bi kiedyś bd tą mama /:). Wogole czuję sie fatalnie, głowa nawala ze zjem obiad i ide spać 😴😴😴 moze przejdzie

Ja nie chce nic mówić ale mnie się wydaje Pysiek że Ty jesteś w ciąży ❤️❤️❤️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ja nie chce nic mówić ale mnie się wydaje Pysiek że Ty jesteś w ciąży ❤️❤️❤️
    Ja jestem na nie 🤪 jak za 2 dni bd cisza to za testuje ale myślę ze juz bd🐒

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ja jestem na nie 🤪 jak za 2 dni bd cisza to za testuje ale myślę ze juz bd🐒

TO żebyśmy się zaraz nie założyły! 😁 Bo przegrasz 😋
    Ja to na bank za jakieś 2 dni też okres bo mam już uplawy takie mleczne 🤷‍♀️

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    TO żebyśmy się zaraz nie założyły! 😁 Bo przegrasz 😋
    Ja to na bank za jakieś 2 dni też okres bo mam już uplawy takie mleczne 🤷‍♀️
    czytałam gdzieś ze mleczne i duże uplawy to tez na II;) moj ino chodzi i jak się czuje jak temp a ja ze nie jestem w ciazy-żadnych innych objawowo jak co miesiąc. Tylko to krwawienie rano i ma sie nie nastawiać :) dzisiaj wstałam wypoczętą-spałam 9h z czego tylko 3h głębokiego snu :D tragedia z tym smartwatch bo wszystko pokazuje - dobrze ze ta tania wersja bez liczenia jedzenia :D dzisiaj mam lenia, nic nie gotuję i nic nie robie - tylko pranie bo ladna pogoda sie zapowiada. Miłego dnia dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 08:18

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    czytałam gdzieś ze mleczne i duże uplawy to tez na II;) moj ino chodzi i jak się czuje jak temp a ja ze nie jestem w ciazy-żadnych innych objawowo jak co miesiąc. Tylko to krwawienie rano i ma sie nie nastawiać :) dzisiaj wstałam wypoczętą-spałam 9h z czego tylko 3h głębokiego snu :D tragedia z tym smartwatch bo wszystko pokazuje - dobrze ze ta tania wersja bez liczenia jedzenia :D dzisiaj mam lenia, nic nie gotuję i nic nie robie - tylko pranie bo ladna pogoda sie zapowiada. Miłego dnia dziewczyny :*

Łeeeee a nie chcesz sobie zrobić testu? 😔😔😔😔
    Ja już umieram z ciekawości 😁😁😁
    Ee nie bo ja te mleczne uplawy zawsze mam przed okresem, poza tym brzuch już mega mnie boli i cycki już spadają z opuchniecia 🤷‍♀️😁😁😂

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ