X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    https://iv.pl/images/3f38b0dc4e6c3b7807db1e7ed2a9cc53.png

Mój wykres tak się prezentuje póki co. To mój pierwszy w życiu cykl z mierzeniem tempki. Myślicie, że jest prawidłowo póki co? Jeszcze nie umiem tego interpretować xd wiem, że musi trochę minąć czasu z tym mierzeniem, ale tak z ciekawości chce was zapytać.

Też debiutowałam w tym miesiacu z mierzeniem. Na temat wykresu sie nie wypowiem bo nie znam się jeszcze.

Do mnie przyszła 🐒. Nie powiem byly rano łzy jak zaczelo sie rozkręcać. Nowy cykl, nowe możliwości. Trzeba podnieść cycki i do przodu.

W kwietniu mamy jeszcze badanie nasienia, chce sprawdzić swoje wyniki - tsh, Wit. D. Zapomnialam o lekarzu a właściwie 2 😉

Pysiek12, często objawy jak na okres sa pierwszymi ciążowym. Wiadomo że każda z nas najlepiej zna swoje ciało ☺

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi to zostaje badanie szyjki i sluz ale to jiz za skomplikowane dla mnie :p a testy ja i tak bym se sikała :D
    Ja dzisiaj mam bóle brzucha nadal i tak jakby zaraz okres miala mieć 🥴 i ciągnie to czekolady czyli moj objaw okresowy....
    Aaa widzisz Sisi25 jak cos. To mów ze minął 1.rok i nic :D wiec niech diagnozuje i zapodaje odpowiednie tabsy :p

Witaj w klubie mnie też już boli brzuch jak na okres od wczoraj i wczoraj zjadłam r kawałki ciasta..
    Też mnie ciągnie do czekolady i też jest to mój objaw okresowy 😂🤷‍♀️ 🐒 ma być w piątek lub sobotę czyli już się zblizaaaaaaa 😱😱😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 w sumie w za miesiąc minie rok więc nawet nie muszę z bardzo kłamać :o mam nadzieję że wasze objawy dziewczyny to jednak nie na @. Ja dziś już bez dupka więc za 3/4 witam @.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka przykro mi 😰ale tak jak piszesz nie mozna się podawać💪
    Margolka czyli nasze organizmy podobne ale mężowie różni a tak to bysmy mogły nawet wbtym samym czasie byc zaciazowe:p a poważnie to ja mam wewnętrzny głos ze yen cykl nie jest mój wiec jak tylko będzie 🐒to zaczynam z mężem na nowo :)
    Sisi fajnie ze juz działasz a nie jak ja ze mam czaa a potem sie budzę w wieku 30+ i gdzie to dziecko :p

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Eszanka przykro mi 😰ale tak jak piszesz nie mozna się podawać💪
    Margolka czyli nasze organizmy podobne ale mężowie różni a tak to bysmy mogły nawet wbtym samym czasie byc zaciazowe:p a poważnie to ja mam wewnętrzny głos ze yen cykl nie jest mój wiec jak tylko będzie 🐒to zaczynam z mężem na nowo :)
    Sisi fajnie ze juz działasz a nie jak ja ze mam czaa a potem sie budzę w wieku 30+ i gdzie to dziecko :p

No właśnie... Widzę że Sisi i Pysiek zawitamy w tym samym czasie okres w tym miesiącu 😂
    Dobrze Ptsirk gada! Ja tsz po 30 obudziłam się 🤷‍♀️🤷‍♀️
    Pysiek ja też jesten na milion procent pewna że ten cykl jest stracony 🤷‍♀️ za dużo mam objawów takich ci co miesiąc 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja 25 lat...ale i tak żałuję, że wcześniej nie zaczęłam chociażby się badac, bo od zawsze miałam problemy z miesiączką. Tzn. chodziłam do lekarzy, ale oni uważali, że wszystko oki i wcześniej zbywali mnie tabletkami anty które łykam pół roku. A później jak poszłam u w prost powiedziałam, że chce zacząć starania o dziecko, a mam bardzo długie cykle i różne inne dziwne objawy to było tylko "proszę się starać i przyjść po pół roku jeśli nic nie będzie to będziemy badać" 🙄 tyle dobrze, że nie posłuchałam i sama porobilam hormony tyle ile gdzieś tam wyczytałam i wyszło, że jednak idealnie nie jest. No nic kobietki...jestem pewna, że przyjdzie taki dzień, że każda z nas pochwali się tutaj II kreskami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było ☺️ Ja jestem teraz na etapie owulacji w tym miesiącu. Czy któraś z Was stosuje testy owulacyjne i czy wychodziły Wam kilka dni pod rząd pozytywne tzn. że kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej ? Bo już nie wiem jak to interpretować 🥴

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Pracy :D i 2 dni wolnego 💪
    Tuska sikaj dalej i jak zacznie blednąć to znaczy ze organizm zakończył przygotowania do owulki :) ale jak Twój daje rade codziennie czy nawet 2x w ten sam dzień to jak masz te mocne to w tedy 🐝🐝🐝
    Sisi25 dlatego ja szybko zmieniałam lekarzy jak słyszałam takie teksty-zero badań czy czegokolwiek :/ten obecny to dał na hormony, monitoring i co tylko chciałam :D i on sam. Powiedział ze zostalo tylko hsg i jak po tym nie pyknie to da mi namiary do lekarzy od niepłodności więc jestem z noego zadowolona +jego szpital to ten fajny w Katowicach :D
    Margolka ja tak samo - cykl niczym sie nie różni specjalnie od pozostałych poza ta kawą wiec spisuje na straty :D

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 cholernie ciężko trafić na dobrego lekarza...mój niby jest ok. Jedyny powiedział w prost ,że mam PCOS i wprowadził leki. No ale raz przepisał mi bromergon bez uprzedniego sprawdzenia jak się ma moja prolaktyna.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temp wysoka a dostałam plamienia - tzn podczas porannej toalety na papierze zobaczyłam krew - zabezpieczyłam sie i czekam na rozwój... Dziwne bo zawsze wcześniej mam brązowe uplawy.... Dsisiaj 10dpo....czyli dobre mialalm przeczucie.. Margolka w Tb nadzieja :D

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Dziewczyny temp wysoka a dostałam plamienia - tzn podczas porannej toalety na papierze zobaczyłam krew - zabezpieczyłam sie i czekam na rozwój... Dziwne bo zawsze wcześniej mam brązowe uplawy.... Dsisiaj 10dpo....czyli dobre mialalm przeczucie.. Margolka w Tb nadzieja :D

No co Ty glupolu! Właśnie może masz zagnieżdżenie 🤩🤩🤩 i stąd te plamienie, to by się zgadzało 10dpo ❤️❤️❤️❤️

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to już dziś tak nawala brzuch ze na milion wiem że okres będzie na dniach 🤢🤢🤢🤢

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Mnie to już dziś tak nawala brzuch ze na milion wiem że okres będzie na dniach 🤢🤢🤢🤢
    Margolka ja wierzę w Ciebie :*łatwiej mi uwierzyć ze komuś sie uda niz samej sobie... Tyle razy był zawód ze ja dopiero uwierzę jak juz bd miała rodzic 🤪
    No i dziwne bo żadnych pryszczy a to napewno nie efekt diety bo żre jak🐷🐖🐖 :D chyba ze to dzięki pokrzywie bo tego pije ostatnio dużo :) tak czy siak zeby nie zamulać życze Wam. Spokojnego dnia i ide gotować lazanki bo maja u mnie smaka:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 10:49

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mocne kciuki za was 💪💪 ja już też czuje, że @ nadchodzi. Brzuch nie boli, ale niesamowicie mi jeździ w nim hah, a tak zawsze mam jak odstawi dupka. Więc jutro/najpóźniej w piątek witam się z @. Na pewno w kolejnym cyklu bardziej przyłoże się do starannej bo w tym to była posucha...a jeszcze wiecie co ciekawe? Od 3 miesięcy jakoś na tydzień przed @ mam sen ,że albo mam dziecko, albo robię test i jest pozytywny i po tygodniu mam @ haha także chyba zacznę te sny traktować jako wyznacznik.

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Dziewczyny mocne kciuki za was 💪💪 ja już też czuje, że @ nadchodzi. Brzuch nie boli, ale niesamowicie mi jeździ w nim hah, a tak zawsze mam jak odstawi dupka. Więc jutro/najpóźniej w piątek witam się z @. Na pewno w kolejnym cyklu bardziej przyłoże się do starannej bo w tym to była posucha...a jeszcze wiecie co ciekawe? Od 3 miesięcy jakoś na tydzień przed @ mam sen ,że albo mam dziecko, albo robię test i jest pozytywny i po tygodniu mam @ haha także chyba zacznę te sny traktować jako wyznacznik.
    Sisi25 moze Twoje dziecko sie śni i czeka skoro sie uda i co miesiąc Ci się przypomina:))
    Mi się raz mama śniła z dzieckiem i jak zapytałam ją to ki powiedziała ze Twojej - opiekuje się nim narazie 😍 wiec dla mnie to jest sygnał ze tan na górze moim dzieckiem opiekuje sie babcia wiec nie mam co się przejmować bi kiedyś bd tą mama /:). Wogole czuję sie fatalnie, głowa nawala ze zjem obiad i ide spać 😴😴😴 moze przejdzie

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi25 moze Twoje dziecko sie śni i czeka skoro sie uda i co miesiąc Ci się przypomina:))
    Mi się raz mama śniła z dzieckiem i jak zapytałam ją to ki powiedziała ze Twojej - opiekuje się nim narazie 😍 wiec dla mnie to jest sygnał ze tan na górze moim dzieckiem opiekuje sie babcia wiec nie mam co się przejmować bi kiedyś bd tą mama /:). Wogole czuję sie fatalnie, głowa nawala ze zjem obiad i ide spać 😴😴😴 moze przejdzie

Ja nie chce nic mówić ale mnie się wydaje Pysiek że Ty jesteś w ciąży ❤️❤️❤️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ja nie chce nic mówić ale mnie się wydaje Pysiek że Ty jesteś w ciąży ❤️❤️❤️
    Ja jestem na nie 🤪 jak za 2 dni bd cisza to za testuje ale myślę ze juz bd🐒

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Ja jestem na nie 🤪 jak za 2 dni bd cisza to za testuje ale myślę ze juz bd🐒

TO żebyśmy się zaraz nie założyły! 😁 Bo przegrasz 😋
    Ja to na bank za jakieś 2 dni też okres bo mam już uplawy takie mleczne 🤷‍♀️

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    TO żebyśmy się zaraz nie założyły! 😁 Bo przegrasz 😋
    Ja to na bank za jakieś 2 dni też okres bo mam już uplawy takie mleczne 🤷‍♀️
    czytałam gdzieś ze mleczne i duże uplawy to tez na II;) moj ino chodzi i jak się czuje jak temp a ja ze nie jestem w ciazy-żadnych innych objawowo jak co miesiąc. Tylko to krwawienie rano i ma sie nie nastawiać :) dzisiaj wstałam wypoczętą-spałam 9h z czego tylko 3h głębokiego snu :D tragedia z tym smartwatch bo wszystko pokazuje - dobrze ze ta tania wersja bez liczenia jedzenia :D dzisiaj mam lenia, nic nie gotuję i nic nie robie - tylko pranie bo ladna pogoda sie zapowiada. Miłego dnia dziewczyny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 08:18

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    czytałam gdzieś ze mleczne i duże uplawy to tez na II;) moj ino chodzi i jak się czuje jak temp a ja ze nie jestem w ciazy-żadnych innych objawowo jak co miesiąc. Tylko to krwawienie rano i ma sie nie nastawiać :) dzisiaj wstałam wypoczętą-spałam 9h z czego tylko 3h głębokiego snu :D tragedia z tym smartwatch bo wszystko pokazuje - dobrze ze ta tania wersja bez liczenia jedzenia :D dzisiaj mam lenia, nic nie gotuję i nic nie robie - tylko pranie bo ladna pogoda sie zapowiada. Miłego dnia dziewczyny :*

Łeeeee a nie chcesz sobie zrobić testu? 😔😔😔😔
    Ja już umieram z ciekawości 😁😁😁
    Ee nie bo ja te mleczne uplawy zawsze mam przed okresem, poza tym brzuch już mega mnie boli i cycki już spadają z opuchniecia 🤷‍♀️😁😁😂

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ