Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka160890 wrote:
    Ewkaewka też już od kilku osób słyszałam żeby się wstrzymać że staraniami. Ale nigdzie nikt nie potwierdzał że wirus może mieć jakiś wpływ na ciążę itd. Jedyne co to ciężko się dostać do lekarza, moja znajoma jest w ciąży i dopiero za 15 telefonem dostała się do jakiegoś ginekologa :-\
    Nikt tego nie powiedział, ale tak naprawdę to nie wiadomo, bo nikt tego jeszcze nie badał. Na razie rodziły kobiety, które zaszły w ciążę przed pandemię.

08.02 💙 Artur
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny xd ja się dziś już czuję zdecydowanie lepiej. Zazwyczaj tak mam, że dwa pierwsze dni umieram na @ ,a później luzik. Z netflixa jednak zrezygnowałam i postawiłam na serial "detektywi" na HBO, polecam! Dzisiaj od rana opalanko na balkonie póki słonko mi wisiało nad nim i znowu mnie chwyciło xd teraz sprzątanie, obiadek i pewnie lenistwo.

Co do sytuacji pandemii i ciąży to myślę, że to już indywidualna kwestia każdej pary czy się starać czy nie. Ja z mężem nie przerywamy. Wiecie...nikt nie każą nam odkładać starań...to są zalecenia, a jak już pewnie każdy zdążył zauważyć to wszystko w tej całej pandemii zmienia się diametralnie z dnia na dzień nawet. Dziś jest tak, jutro siak i tak w kółko. Jedyne co to moim zdaniem trzeba być dobrej myśli. Fakt, że z lekarzami może być trudniej, szczególnie u tych pacjentów którzy są z wiosek itd. u mnie np. we Wrocławiu, mój ginekolog normalnie przyjmuje. Co prawda ma prywatny gabinet, ale no wydaje mi się, że prywatnie obecnie to jest najlepsza opcja. Co do badań to też się bałam trochę o to, że w razie czego to co z badaniami, ale z tego co ostatnio obczajalam (bo chce sobie zbadać hormony znowu w połowie cyklu) to wiele laboratorium prywatnych też jest normalnie czynnych. Wystarczy wykupić online pakiet badań (bo tak bezpieczniej), przyjść ,szybko zrobić badanie, zachować bezpieczeństwo i wyjść. Zresztą w tych prywatnych to też inaczej niż w takich co są przykładowo połączone z przychodniami. No nie wiem...ja wychodzę z założenia, że jeśli nam się uda to zrobimy wszystko, żeby się uchronić i żeby było dobrze, nawet jeśli ma to kosztować. Ktoś kto stara się latami to wątpię żeby w tym momencie rezygnował.

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Hej dziewczyny xd ja się dziś już czuję zdecydowanie lepiej. Zazwyczaj tak mam, że dwa pierwsze dni umieram na @ ,a później luzik. Z netflixa jednak zrezygnowałam i postawiłam na serial "detektywi" na HBO, polecam! Dzisiaj od rana opalanko na balkonie póki słonko mi wisiało nad nim i znowu mnie chwyciło xd teraz sprzątanie, obiadek i pewnie lenistwo.

Co do sytuacji pandemii i ciąży to myślę, że to już indywidualna kwestia każdej pary czy się starać czy nie. Ja z mężem nie przerywamy. Wiecie...nikt nie każą nam odkładać starań...to są zalecenia, a jak już pewnie każdy zdążył zauważyć to wszystko w tej całej pandemii zmienia się diametralnie z dnia na dzień nawet. Dziś jest tak, jutro siak i tak w kółko. Jedyne co to moim zdaniem trzeba być dobrej myśli. Fakt, że z lekarzami może być trudniej, szczególnie u tych pacjentów którzy są z wiosek itd. u mnie np. we Wrocławiu, mój ginekolog normalnie przyjmuje. Co prawda ma prywatny gabinet, ale no wydaje mi się, że prywatnie obecnie to jest najlepsza opcja. Co do badań to też się bałam trochę o to, że w razie czego to co z badaniami, ale z tego co ostatnio obczajalam (bo chce sobie zbadać hormony znowu w połowie cyklu) to wiele laboratorium prywatnych też jest normalnie czynnych. Wystarczy wykupić online pakiet badań (bo tak bezpieczniej), przyjść ,szybko zrobić badanie, zachować bezpieczeństwo i wyjść. Zresztą w tych prywatnych to też inaczej niż w takich co są przykładowo połączone z przychodniami. No nie wiem...ja wychodzę z założenia, że jeśli nam się uda to zrobimy wszystko, żeby się uchronić i żeby było dobrze, nawet jeśli ma to kosztować. Ktoś kto stara się latami to wątpię żeby w tym momencie rezygnował.

Jak tam Laseczki moje wieczór? 😁
    Ja pije aperolka a mój piwo 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ ten to potrafi się dopasować 😂😂

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi - mądrze napisane :) fajnie ze juz opalenizna-ja to mam ciężko nawet w Grecji sie opalic-i to wcinam wit b :D
    Margolka - okresu brak tylko te ciemne uplawy juz sie zaczęły wiec nd najpóźniej poniedziałek 🐒

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi - mądrze napisane :) fajnie ze juz opalenizna-ja to mam ciężko nawet w Grecji sie opalic-i to wcinam wit b :D
    Margolka - okresu brak tylko te ciemne uplawy juz sie zaczęły wiec nd najpóźniej poniedziałek 🐒

Aaaaa idź!!
    TO będziemy witać, 🐒 razem🤷‍♀️
    Pysiek pp pracy już?

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak:=) juz wypoczywam, dopiero w środę do pracy :D i 1 kieliszek słonego karmelu już poszedł :D plan na jutro - NIC NIE ROBIĆ :d a Wam jak minął dzień?? :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Tak:=) juz wypoczywam, dopiero w środę do pracy :D i 1 kieliszek słonego karmelu już poszedł :D plan na jutro - NIC NIE ROBIĆ :d a Wam jak minął dzień?? :)

A ja z moim. Sprzątałam chatę, później ogarnęliśmy meble na balkon, zrobiłam zupę krewetkowa na obiad (na 17:30) 😂😂🤷‍♀️ i później 2 drinki aperolka i netflix Ozark i Król Tygrysów (fajny serial dokumentalny) 👌👌
    No i spać po 23 poszłam ale jak widać cierpię chyba na bezsenność, bo obudziłam się pół godz temu i nie mogę zasnąć 😡😡😡🤦‍♀️🤦‍♀️
    Pysiek kochaaaam słony karmel 🤩🤩🤩🤩 i ten trunek haha najbardziej Krupnik słony karmel ❤️❤️
    A nie mój cykl się chyba przedłużył może o dzień lub 2 dni bo wczoraj okresu brak więc dziś pewnie przyjdzie czyli z 25dc zrobi mi się znowu 26 lub 27dc 🤷‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    A od 4 miesycy schodził mi co cykl o jeden dzień w dół 🤷‍♀️ a teraz jak na złość wraca do normy chyba 😡😡😡😡😡

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać w ogóle nie mogłam, poszłam spa po 22 obudziłam się o 1,30 i później usnęłam po 3 i jakieś 20 min temu wstałam.
    I idę chyba piec chlebek bananowy 😁 i sobie poćwiczę 😁🤔
    TO może szybciej mi okres przyjdzie.,bo znając mojego pecha to jutro w robocie dostanę, bo niby czemu nie w weekend w domu 😡😡😡😡🤷‍♀️
    Coś się dziś pogoda schrzaniła, mniej słoneczka 😔

Aaaaa tak w ogóle Dzień dobry laski! 🤩😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :) u mnie @ już prawie zanika. W tym miesiącu starania będą lekkim hardcorem bo będzie u mnie teściowa przez jakiś czas 😂 no ale damy radę. Ciekawa już jestem bardzo wizyty u lekarza i co on tam wymyśli. Margolka trzymam kciuki, żeby @ się nie pojawiła!!!!

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Dzień dobry kobietki :) u mnie @ już prawie zanika. W tym miesiącu starania będą lekkim hardcorem bo będzie u mnie teściowa przez jakiś czas 😂 no ale damy radę. Ciekawa już jestem bardzo wizyty u lekarza i co on tam wymyśli. Margolka trzymam kciuki, żeby @ się nie pojawiła!!!!

Hahaha a na długo przyjeżdża? 😁 Ja właśnie tak w tym miesiącu robiłam że 🐝 co 2 dzień 😁
    A kiedy masz Sisi wizytę?
    Ja póki co nie chodzę byłam w marcu
    Teraz pójdę może w maju pod koniec bo w sumie teraz nie mam po co.
    Eeee nie, aż tak dobrze nie będzie, 🐒 przyjdzie tylko pewnie dziś lub jutro, pewnie stwierdziła że po 4 miesiącach schodzenia w dół o 1 dzień wróci do normy czyli 28dc 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️😡😡😡

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka moze czymś sie martwisz??? Mi już sympatyczne spadla temperatura :) wiec czekam 🥴pkt 8.00 mój kocur juz lapka daje znac ze on po spał wiec ja też :D teraz ide na kawę, potem obiad i Relax - Chódz Leszków free muszę dokupić bo nie mam żadnego a ta nowa seria z ananasem smaczna :)) Sisi25 a oglądałaś na netflix serial Dark?? Jak nie to polecam :) 3 odc to poprostu wymiata z powiązaniami między bohaterami w tym serialu :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:

Mój chlebek bananowy już się piecze 🥰🥰 oł jeeee 😁😁
    Generalnie Laski fajnie Was tak mieć, normalnie 0rzez to co piszemy i sobie opowiadamy to mam wrażenie jakbym Was znała i tak samo waszych chłopów haha 😂 😂
    Tak sobie stwierdziłam, że co mi tam pokaże Wam jak wyglądam żebysxie miały jeszxze lepsza wizję mnie haha

https://zapodaj.net/7d98ad2311e50.jpg.html

Więc proszę oto ja 🤷‍♀️😁😁😂😂😂

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Margolka moze czymś sie martwisz??? Mi już sympatyczne spadla temperatura :) wiec czekam 🥴pkt 8.00 mój kocur juz lapka daje znac ze on po spał wiec ja też :D teraz ide na kawę, potem obiad i Relax - Chódz Leszków free muszę dokupić bo nie mam żadnego a ta nowa seria z ananasem smaczna :)) Sisi25 a oglądałaś na netflix serial Dark?? Jak nie to polecam :) 3 odc to poprostu wymiata z powiązaniami między bohaterami w tym serialu :)

Właśnie z moim wczoraj gadaliśmy że nie dokończyliśmy ostatniego odcinka 1 sez Dark, ale na początku mi się podobał a później już przestał 😂

Pysiek Tobie bardzo długo ta 🐒 się rozkręca 😁 Szacun że Wam się chce tak mierzyc temp i sobie to notujecie 😱😱😱

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm ma z wszystkim czas :D ale. Spoko dzisiaj już krew jest taka jak powinna wiec 1dc :D kolejne objawy dopiero od 20 maja:p ha nie wierzyłam w temp - moj lekarz tez sceptyczny ale naczytalam sie u tak trwam :) zawsze to jakiś wskaźnik :) ja lubie filmy gdzie trzeba myśleć kto, co, gdzie i z kim :) wiec Dark narazie spoko.
    Margolka jak ogarnę kompa to też wrzucę swoje :) ale ja taka drobne jak Ty to nie jestem - ja se lubie pojeść i zajadać problemy - ale hulahop Jeszce na mnie nie pasuje :p
    I też bardzo pomaga mi pisanie z Wami bo jesteście w podobnej sytuacji więc jest mi łatwiej przechodzić cykl :*

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Mój organizm ma z wszystkim czas :D ale. Spoko dzisiaj już krew jest taka jak powinna wiec 1dc :D kolejne objawy dopiero od 20 maja:p ha nie wierzyłam w temp - moj lekarz tez sceptyczny ale naczytalam sie u tak trwam :) zawsze to jakiś wskaźnik :) ja lubie filmy gdzie trzeba myśleć kto, co, gdzie i z kim :) wiec Dark narazie spoko.
    Margolka jak ogarnę kompa to też wrzucę swoje :) ale ja taka drobne jak Ty to nie jestem - ja se lubie pojeść i zajadać problemy - ale hulahop Jeszce na mnie nie pasuje :p
    I też bardzo pomaga mi pisanie z Wami bo jesteście w podobnej sytuacji więc jest mi łatwiej przechodzić cykl :*

A ja teraz będę szukać rowerów. Bo nie mamy. A al ro od jutra można wychodzić to chociaż na rowerach pojeździmy jak będzie ciepłej 🤷‍♀️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy w grudniu kupili rowerek firmy doymus w decathlon i moj zadowolony - w końcu wczoraj przejechał ba nin 180km:D ja dzisiaj piłam zakwas z buraka - bleeee ale uznałam ze trzeba podrasować krew:D

eszanka lubi tę wiadomość

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Myśmy w grudniu kupili rowerek firmy doymus w decathlon i moj zadowolony - w końcu wczoraj przejechał ba nin 180km:D ja dzisiaj piłam zakwas z buraka - bleeee ale uznałam ze trzeba podrasować krew:D

O fuuuu 🤢🤢🤢 ten burak!!
    My takie normalne rowery nie stacjonarne. Też upatrzyłam w Decathlon już 😁😁😁

• eszanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie @ zbliża się do końca. Chodzę o powtarzam Tz ze nie ma bata i sie musi starać bo U mnie 4 dc dzisiaj 😁
    Jutro jedziemy na badanie nasienia i się stresuję. Chociaż z drugiej strony lepiej wiedzieć ze cos nie gra.

U nas weekend szybko minął. Na szczęście do pracy dopiero w czwartek a Tz we wtorek. Upralam zimowe kurtki i schowałam juz głęboko do szafy.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka mówisz że koniec zimy?? :)
    Margolka myslalm ze do domu chcecie :p moj reperował swój stary, na który już wydał prawie 900zl😱 ale jak mu to sprawia przyjemności to niech ma - odjęłam z prezentów urodzinowych, świątecznych :p
    Dzisiaj niby dzień lenia mam a jestem zmęczona - chyba 🐒 tak na mnie działa 🤔

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12, wstydziłaby sie w maju przyjść 😁
    Mój w ub. roku mi rower odszykował- nawet ramę i kierownicę odmalował. Wszystkie części wymienił na nowe. Tak ze po podliczeniu nowy rower wyszedł.

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ