Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi albo i nie.. Bd musiała czekać min 10 mce :D bo nie wiem ile po porodzie wraca okres 🙈🙈 ja się na jadłam i czuję sie jak balon, ciepło wszędzie.... Wakacje 😍😍😍😍

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Sisi albo i nie.. Bd musiała czekać min 10 mce :D bo nie wiem ile po porodzie wraca okres 🙈🙈 ja się na jadłam i czuję sie jak balon, ciepło wszędzie.... Wakacje 😍😍😍😍

Nieee kochana, ciąża to to nie jest :p nie mam zamiaru nawet testować. Brak leków na wywołanie = brak @. Uroki PCOS xd oby teraz tylko przetrwać do wizyty u doktora i liczę w końcu na odpowiednie leczenie.

• Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak dzisiaj samopoczucie? U nas oczywiście jak mam wolne to duchota od wczoraj i zbiera się na burze, także Wit d nie złapałam ale za to nadrobiłam Netflixa😛 ja właśnie wykupiłam 28 dni do płodności od akademia płodności i jesteśmy z mężem zmotywowani żeby zacząć się zdrowo odżywiać, więc zobaczymy 😊 ale jestem pozytywnie nastawiona do tego by zacząć o siebie dbać i zmienić pracę bo tkwiłam w niej tylko dlatego że dali mi umowę na czas nieokreślony i czekałam na ciążę...ale już dość tego, muszę coś zmienić coś zrobić dla siebie dla zdrowia ciała i psychiki. Także nastawienie mam zobaczymy jak z realizacją 😛

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola bardzo dobre masz nastawienie ;) zdrowa dieta i tryb życia na pewno nie zaszkodzi, a mogą przynieść same korzyści. Czasami takie zmiany są kluczem do tego czego pragniemy więc trzymam kciuki za powodzenie i dalszą motywację 💪

Ja właśnie mam już wyniki tej chlamydi. Na szczęście wszystko gra i nic tam takiego we mnie nie siedzi. Teraz tylko doczekać do wizyty do doktorka xd

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super postanowienie - trzymam kciuki za realizację :) 👍👍👍
    Mnie mój dzisiaj wnerwił /zdołował/zawiódł/zdemotywołal* niepotrzebne skreślić. Wróciło mu uczulenie i kombinuje, kupuje bio jedzenie bo może to to. Szukam proszków, zeli do mycia i inne cuda wianki. Dzisiaj pisze ze słabo się czyje i nie idzie do pracy. Dzwonię i. Pytam co jest a ten ze od miesiąca podpala elektronika i to z tego.....
    Powiedzcie mi po co sie starać, brać tabletki, badać i tracić kasę jak ktoś to ma w dupie?! Odechciewa mi się i czuję się oszukana

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek wiem co czujesz, ja dałam mojemu kolejne opakowanie leków, a on na to, że jeszcze ma...
    Ja na to jak to? A on, że nie zawsze pamięta żeby brać, w sumie to bierze jak mu się przypomni...
    Tak samo się pytam po co to wszystko???? Na te jego leki na miesiąc wydajemy ok 250zł...
    Tyle pieniędzy na lekarzy i badania, w jakim celu? :((((((

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Brak leków na wywołanie = brak @. Uroki PCOS xd oby teraz tylko przetrwać do wizyty u doktora i liczę w końcu na odpowiednie leczenie.

Sisi jak ja Cię świetnie rozumiem! Mam dokładnie to samo 😑 to jest na prawdę straszne. Nigdy nie wiadomo kiedy w końcu @ przyjdzie nawet po lekach..

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek i Dixie u mnie też to samo tyle, że zmęczony i unika 🐝 u niego problemu nie ma 8 nie potrafi zrozumieć tylko u mnie i nie pomyśli żeby się postarać żebym nie traciła tyle kasy na leki i lekarzy bo jemu się nie chce co 2 dni..
    Chyba większość facetów tak ma, nie liczą się z tym i wola własną wygodę..

Ola super! Tak trzymaj jesteście na dobrej drodze 😊 niedługo wam się uda, zobaczysz

A ja jako iż mam gdzieś ten cykl odrzuciłam suple i odpuściłam z pilnowanie co jem, więc w tym cyklu jem co chce 😂 niech się dzieje wola Boża 😁

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam mikro weekend bo w pt do pracy :)
    Dzisiaj zn się wczoraj miałam poważna rozmowę z mężem a raczej ja powiedziałem jedni zdanie resztę on i doszliśmy do porozumienia - zobaczymy jaki efekt tego będzie 😉
    Jutro rano jadę na przegląd, później w zależności ile zostawię opcjonalnie obi i później wolne :D mam tyle rzeczy di zrobienia w domu ze masakra jakaś 😱
    Jestem ciekawa czy w czwartek dostanę jakieś leki na te bakterie męża 🤔

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję się. Mam trochę sajgon w pracy zmiany zmiany wyniki tabele zmiana regionalnego i dużo na mojej głowie bo zostałam ze starej ekipy tylko ja. Ale nie przejmuję się tym bardzo bo w głowie już mam wysyłanie CV i perspektywę nowej pracy a za 2 tygodnie urlop 😁 u mnie 20 dzień cyklu i za ok tydzień @. Przyszedł ebook od akademii płodności choć już od jakiegoś czasu korzystam z ich wskazówek i staram się przemycać to jedzenie przyprawy itd też dla męża, narazie nie stawia oporów zwłaszcza jak ma podane pod nosek 😛, ale co do podejścia facetów to dobrze to znam bo z moim też już dużo przerabiałam i o ile baby są w stanie się spiąć i działać tak u nich to ciężko przychodzi, nawet wiecie do dentysty ja mojego na siłę muszę umawiać i gadać i gadać żeby poszedł 🙄 także dramat z nimi 😛

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :*
    U mnie dzisiaj od rana pochmurno i już padało - a liczyłam ze tak jak wczoraj słońce takie ze wszystko wyschło na balkonie... O dziwo za przegląd zapłaciłam tylko 500 zl i po 3 latach nadal nie muszę nabijać klimy 👍👍👍 więc zaraz zbieram sie do obi po kwiaty a później coś na obiad :).
    Co di wakacji do wybraliśmy Chorwację na 7 nocy w all ale autokarem bo taniej :D pokój z balkonem w stronę morza zapłacimy 4 100 za nas oboje więc zadowoleni :) mieszankę napoju biegów zrobię do podróży i będzie fajnie :)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po lekarzu - 1,5h czekałam bo jeszcze panią w zaawansowanej ciąży puściłam przed sobą bo taka duchota i jej słabo było więc miała prawo iść wcześniej niż ja :)
    Ogólnie nic się nie dowiedziałam :p pobrała mi te wymazy z wytycznych od urologa męża, sprawdziła jajniki i powiedział - u ciebie wszystko pięknie nawet owulacja - nad mężem trzeba popracować 😉 więc podniosła mnie na duchu bo ja siebie obwiniałam ze nie mamy dzieci. Teraz czekam na wyniki i mój znowu idzie do urologa :) oby mi nic nie wyszło

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek to super i z wakacjami i z wynikami. To myślę że będzie dobrze, a ja powiem wam ciężki dzień w pracy i czuję się jak przed okresem i znowu złapałam lekką zawieche że a jednak, test owu pokazał owulację, ❤️było w dniach płodnych a na to wygląda że jednak przyjdzie ta @. Ja wiem że staram się inaczej myśleć i szukać pracy itd ale wiecie zawsze ten cień nadziei gdzieś jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 to nic tylko za zdrowie chłopa teraz się brać i będzie dobrze!

Mi się udało terminy wizyty u lekarza ustrzelić na poniedziałek także mam nadzieję, że dowiem się czegoś i dostanę jakieś konkretny plan działania i leczenia bo nie wytrzymie.

Ola to normalne, że masz nadzieję i bardzo dobrze kochana, nigdy jej nie trać :* zawsze musimy wierzyć!

Jeju ostatnio śniło mi się ,że zalała mnie @...a dzisiaj ,że zalał mnie biały śluz haha masakra jak można mieć taki sny 🤦 mój mózg chyba tęskni za @.

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi widać Twój mózg pracuje na pełnych obrotach związanych z brakiem 🐒 :) dobrze ze przełożyłaś wizytę - szybciej sie dowiesz co i jak 👍
    Ola ja nawet jak mam 1🐝 to liczę ze a nóż bd w ciąży 😂a żołnierze męża tak słabe ze nie ma szans ale nadzieja matką głupich :) i co miesiąc gdzieś z tyłu głowy ze a nóż 😉 ale od maja jak zrobił badania ponowne to mam już luz- prędzej awansuje niż zaciaze:D
    U nas wczoraj ulewa jak nie wiem-nawet sieci nie było przez 1h😱 na szczęście nie było wielkich szkód. Dzisiaj do pracy i jutro też 🤮

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Ola0225 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek jak też tak mam że jak okres to myślę a może to ten okres w ciąży? Ale potem jak mnie zalewa ( mam bardzo mocne i bolące okresy) to już wiem że to nie to. Trochę załamki i później muszę się otrząsnąć zbieram się i w głowie ok lecimy dalej trzeba działać. I tak w kółko xd

• Ajka_88 Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola0225 wrote:
    Hej dziewczyny melduję się. Mam trochę sajgon w pracy zmiany zmiany wyniki tabele zmiana regionalnego i dużo na mojej głowie bo zostałam ze starej ekipy tylko ja. Ale nie przejmuję się tym bardzo bo w głowie już mam wysyłanie CV i perspektywę nowej pracy a za 2 tygodnie urlop 😁 u mnie 20 dzień cyklu i za ok tydzień @. Przyszedł ebook od akademii płodności choć już od jakiegoś czasu korzystam z ich wskazówek i staram się przemycać to jedzenie przyprawy itd też dla męża, narazie nie stawia oporów zwłaszcza jak ma podane pod nosek 😛, ale co do podejścia facetów to dobrze to znam bo z moim też już dużo przerabiałam i o ile baby są w stanie się spiąć i działać tak u nich to ciężko przychodzi, nawet wiecie do dentysty ja mojego na siłę muszę umawiać i gadać i gadać żeby poszedł 🙄 także dramat z nimi 😛

Też chciałabym zmienić pracę że względu na długie dojazdy. Jednak ciągle mam w głowie, że przyjdę i co zaraz zajdę? Jednocześnie wiem, że może to nie wydarzyć się zbyt szybko. Ostatnio miałam fajną propozycję, ale co z tego jak na zastępstwo, więc w razie ciąży zostaje prawie z niczym. Musiałam odmówić, choć praca była super. A tak poza tym w mojej okolicy cieżzko o pracę w moim zawodzie, a jak już się zdarzy to niepełny etat ( szkolnictwo) i kasa dramat.... I tak tkwię w zawieszeniu i nie wiem co robić, więc coraz bardziej się stresuję
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 09:55

Starania od czerwca 2020 :)
  • Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😊
    Pysiek z jednej strony to super wieści od lekarza bo nie ma dwóch problemów tylko jeden więc zawsze to coś. Coraz bliżej celu super 😍

Sisi za dużo myślisz przez to te koszmary 🤣

A u mnie.. właśnie siedzę w kolejce do lekarza już 45 min bo to nie ma ale nie narzekam. Odkąd pomodlilam się do św Wenantego to wtedy lekarz zaproponował mi wizyty sprawdzające owulacje mam za darmo!!! To już 5 wizyta czyli 500 zł w kieszeni!! Chciałam mu nawet jakiś prezent dac za to to nie przyjął. Oczywiście to nie wizyty na NFZ tylko dobra jego wola . 😍
    W tym cyklu jak pisałam to wiem że nic z tego bo nawet tylko 2 🐝 były i to nie w czasie owu no o ile ja w ogóle miałam 🤣 odzywam się cudownie 😂 zupki chińskie, lody, słodkie i chipsy. Taka tam dyspensa 🤣

Edit: już po wizycie w tym cyklu akurat owulacja się odbyła.. co z tego jak 🐝 nie było. Ironia losu. Ale za to może szybciej 🐒 przyjdzie jak od 16 dc wezmę dupka bo mam tylko 5x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 13:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Witajcie 😊
    Pysiek z jednej strony to super wieści od lekarza bo nie ma dwóch problemów tylko jeden więc zawsze to coś. Coraz bliżej celu super 😍

Sisi za dużo myślisz przez to te koszmary 🤣

A u mnie.. właśnie siedzę w kolejce do lekarza już 45 min bo to nie ma ale nie narzekam. Odkąd pomodlilam się do św Wenantego to wtedy lekarz zaproponował mi wizyty sprawdzające owulacje mam za darmo!!! To już 5 wizyta czyli 500 zł w kieszeni!! Chciałam mu nawet jakiś prezent dac za to to nie przyjął. Oczywiście to nie wizyty na NFZ tylko dobra jego wola . 😍
    W tym cyklu jak pisałam to wiem że nic z tego bo nawet tylko 2 🐝 były i to nie w czasie owu no o ile ja w ogóle miałam 🤣 odzywam się cudownie 😂 zupki chińskie, lody, słodkie i chipsy. Taka tam dyspensa 🤣

Edit: już po wizycie w tym cyklu akurat owulacja się odbyła.. co z tego jak 🐝 nie było. Ironia losu. Ale za to może szybciej 🐒 przyjdzie jak od 16 dc wezmę dupka bo mam tylko 5x1

Właśnie w ogóle nie myślę ostatnio bo nie mam na to kompletnie czasu 😂

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny moje ❤️❤️❤️❤️❤️❤️😍
    Tęskniłam i przepraszam za nieobecność ale mielimy remont... I był jeden wielki Sajgon no masakra.... Ale w końcu koniec 😁
    Zaraz zabieram się za nadrabianie tego co u Was słychać bom ciekawa 🤩🤩🤩

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ