X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam 😑

Dixie lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    Jestem Ala i od stycznia tego roku staramy się z Mężem o dzidziusia. Był może miesiąc przerwy przez covid, co daje i tak ponad pół roku.
    Na początku był luz blues , myślałam że szybko pójdzie, bo mam szerokie biodra 😂 ale byłam głupia ;) szybko okazało się, że to nie takie proste, przynajmniej dla nas, bo w międzyczasie chyba wszystkie koleżanki zaciążyły:) oczywiście bardzo mnie to cieszy, ale jednocześnie jest to pytanie dlaczego nie my :(
    Nie palimy, nie pijemy, zdrowo się odżywiamy,może nie jesteśmy jacyś super sportowi, ale trochę ruchu zawsze w tygodniu mamy.
    Cykle mam owulacyjne, ponoć pęcherzyki książkowe. Gorzej z progesteronem, jest trochę za niski a f.lutealna to 10-11 dni... Ginekolog uparcie uważa że to dobrze, ale chyba pora go zmienić, bo nie wydaje mi się :((
    Prolaktyna przy górnej granicy, ale wciąż w normie.
    Biorę castagnus żeby trochę to unormować.
    Używamy też fertilsafe bo kiepsko że śluzem :(
    Ginekolog mówiła żebyśmy próbowali jeszcze 2-3 cykle a potem zacząć dociekać. Najpierw badania nasienia, potem Sono hsg, co u mnie może być nieco utrudnione, bo mam nawracające infekcje a brak infekcji to warunek tego badania...

Piłam ziółka ojca sroki nr 3 i też bez efektu:(
    Ginekolog mi powiedziała że moZliwe że bariera tkwi w mozgu. Przyznaję że świruje trochę z tymi temperaturami, testami i wszystkim, ale jak wrzucić na luz skoro tak bardzo się chce tego cudu??? 😭

Pozdrawiam gorąco wszystkie Staraczki i te, którym się udało :)

Cześć Ala, nasza historia z mężem dość podobna. Staramy się od stycznia z przerwą covidową... Też chwilami tracę nadzieję, ale mocno wierzę że ten miesiąc to będzie to ❤
    Co do luzu to chyba nie ma na to sposobu, ale często tak jest że kiedy odpuszczamy to dostajemy w życiu to czego chcemy. Myślę że grunt to pozytywne myślenie i staranie zająć się czymś tak żeby myśli nie krążyły tylko wokół jednego tematu. Będzie dobrze, musi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 07:47

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek jak to zapomniałaś!!!!!!! Orzesyenmy to nasikaj Teraz!!!! 😡 😤😤😤😤😤😤😠😠😠😠

Dixie lubi tę wiadomość

• Dixie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek jak mogłaś zapomnieć 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🙄🙄🙄

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zestresowałan 1 dniem pracy ze hak kończyłam kawę to zaświeciła mi sie lampka :O
    A w pracy masakra - chrzest bojowy bo pomijam to ze 3 tyg mnie nir było to byłam kompletnie sama jako zarządzająca (kierownik na innej hali) ale dałam radę i sama z siebie jestem dumna 😁 zr mnie jakieś dziwne rzeczy wylatują więc myślę ze w nocy bądź rano 🐒zawita :))

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Cosmia Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    Jestem Ala i od stycznia tego roku staramy się z Mężem o dzidziusia. Był może miesiąc przerwy przez covid, co daje i tak ponad pół roku.
    Na początku był luz blues , myślałam że szybko pójdzie, bo mam szerokie biodra 😂 ale byłam głupia ;) szybko okazało się, że to nie takie proste, przynajmniej dla nas, bo w międzyczasie chyba wszystkie koleżanki zaciążyły:) oczywiście bardzo mnie to cieszy, ale jednocześnie jest to pytanie dlaczego nie my :(
    Nie palimy, nie pijemy, zdrowo się odżywiamy,może nie jesteśmy jacyś super sportowi, ale trochę ruchu zawsze w tygodniu mamy.
    Cykle mam owulacyjne, ponoć pęcherzyki książkowe. Gorzej z progesteronem, jest trochę za niski a f.lutealna to 10-11 dni... Ginekolog uparcie uważa że to dobrze, ale chyba pora go zmienić, bo nie wydaje mi się :((
    Prolaktyna przy górnej granicy, ale wciąż w normie.
    Biorę castagnus żeby trochę to unormować.
    Używamy też fertilsafe bo kiepsko że śluzem :(
    Ginekolog mówiła żebyśmy próbowali jeszcze 2-3 cykle a potem zacząć dociekać. Najpierw badania nasienia, potem Sono hsg, co u mnie może być nieco utrudnione, bo mam nawracające infekcje a brak infekcji to warunek tego badania...

Piłam ziółka ojca sroki nr 3 i też bez efektu:(
    Ginekolog mi powiedziała że moZliwe że bariera tkwi w mozgu. Przyznaję że świruje trochę z tymi temperaturami, testami i wszystkim, ale jak wrzucić na luz skoro tak bardzo się chce tego cudu??? 😭

Pozdrawiam gorąco wszystkie Staraczki i te, którym się udało :)

Witaj w klubie, Alisek93 - Twoja historia brzmi znajomo ;)
    Fajnie spotkać osoby, które jadą na tym samym wózku ;)
    Mam nadzieję, że lada moment ta przejażdżka zakończy się dla nasz wszystkich happy endem :D

👩🧔🏻rocznik '88 ; starania od X.2019

kariotypy - OK

🧔🏻 plemniki o nieprawidłowej budowie (99%) i w 90% nieruchome
    👩 AMH 2,53
    wysokie CD4/CD8 - 3,4
    mutacja PAI-1 homo
    haplotyp KIR Bx; brak 3 najważniejszych KIR-ów implantacyjnych

Gyncentrum Katowice
    ❤‍🔥 I procedura - ICSI
    protokół krótki (Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl Daily)
    💉 19.08.22 - punkcja - 10 komórek jajowych - 7 zarodków - 4 blastocysty do badania genetycznego - 3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    ☀️13.10.22 - próbny transfer (biopsja endometrium) - wyniki prawidłowe
    🍀3.12.22 - pierwszy transfer ❄️ na cyklu sztucznym - nieudany 😔 (beta <0,1 )
    🍀27.03.23 - drugi transfer ❄️ na cyklu sztucznym - udany! 🙏
    💗12.12.23 - narodziny mojej córeczki 🥰
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Tak się zestresowałan 1 dniem pracy ze hak kończyłam kawę to zaświeciła mi sie lampka :O
    A w pracy masakra - chrzest bojowy bo pomijam to ze 3 tyg mnie nir było to byłam kompletnie sama jako zarządzająca (kierownik na innej hali) ale dałam radę i sama z siebie jestem dumna 😁 zr mnie jakieś dziwne rzeczy wylatują więc myślę ze w nocy bądź rano 🐒zawita :))

. I Ty gluptasie jak mogłaś zapomnieć 🙈🙈 to zrób jutro!
    Następna jest Dixie 22 tak? 😊 ❤️❤️❤️ Ja dzis 4dc i koniec okresu więc luhuhu 😂😂😂

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka postaram się chyba ze wcześniej 🐒 będzie. Dzisiaj Robiłam zakupy pod tą dietę - oczywiście noe było wszystkiego dlatego wymyśliła ze koktajl +śniadanie zrobię do pracy, w pracy obiad bo za darmo :p i kolacje zjem bo twaróg z rzodkiewka 🤤 po pracy chciałam basen ale dzisiejszy dzien tak mi dal w dupe ze sobie podaruje :p az się nie wdrożę na nowo :) aaa i oczywiście ba niedziele jestem chętna do pracy 🤪 100% droga nie chodzi a wyjazd coraz bliżej :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka tak ja 22, to urodziny mojej najlepszej przyjaciółki śmiała się, że to będzie jej życzenie urodzinowe. Mój wykres tak wygląda:

https://ovufriend.pl/graph/af085059ea97f2f43b1affd8905f3f8c.

Pysiek, jak nie dostaniesz do rana to testuj 😊

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi Twój wykres pierwsza klasa 💪💪💪💪😘 oby Tobie szczęście dopisało 😘

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj tylko 24,5 stopnia a ja mam takie uderzenia gorąca - głos mam jak palaczka, bo podkręcam klimatyzację w aucie na maksa 🤪 aż się zaczęłam bać, że to menopauza 😂

• blackkkwhisky Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny aktualnie czekam na poronienie ciąży biochemicznej niskie bhcg I wolny przyrost, teraz spadek. Póki co brak krwawienia A byłby to 4 tyd 5d. Czy kiedy pojawi się krwawienie to mogę wziąć clostilbegyt? Ten cykl też był stumulowany I nie wiem czy kontynuować. Moja gin na urlopie.

09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(
    14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
    20.05 jeden z zarodków obumarł :( oby ten drugi był silny
    22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosmia wrote:
    Witaj w klubie, Alisek93 - Twoja historia brzmi znajomo ;)
    Fajnie spotkać osoby, które jadą na tym samym wózku ;)
    Mam nadzieję, że lada moment ta przejażdżka zakończy się dla nasz wszystkich happy endem :D
    Zawsze jakoś lżej na sercu że nie jest się w tym wszystkim samemu 🌷 Chociaz mam nadzieję, że już wkrótce się doczekamy 🧡 ja zaczęłam właśnie dziś nowy cykl = nowe nadzieje 🥰

Cosmia lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Cześć Ala, nasza historia z mężem dość podobna. Staramy się od stycznia z przerwą covidową... Też chwilami tracę nadzieję, ale mocno wierzę że ten miesiąc to będzie to ❤
    Co do luzu to chyba nie ma na to sposobu, ale często tak jest że kiedy odpuszczamy to dostajemy w życiu to czego chcemy. Myślę że grunt to pozytywne myślenie i staranie zająć się czymś tak żeby myśli nie krążyły tylko wokół jednego tematu. Będzie dobrze, musi!
    No właśnie tylko jak to zrobić żeby myśleć o czymś innym 🙂 ostatnio już nawet myślałam żeby zapisać się na kurs językowy 😀

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    U nas dzisiaj tylko 24,5 stopnia a ja mam takie uderzenia gorąca - głos mam jak palaczka, bo podkręcam klimatyzację w aucie na maksa 🤪 aż się zaczęłam bać, że to menopauza 😂

.. Ooooo No to pięknie I i idzie tempka w górę 🤩🤩🤩🤩😍 trzymamy kciuki przeeeeeogronnie. Może w końcu któraś Z Was zapuści tu dobra passę ❤️❤️❤️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie z was tylko z Nas 😉 nakreślę sytuację - suszy mnie jak skurczybyk i w nocy piłam też sporo ale uznałam ze jak pamiętam to sikne :p ale szkoda mi było tego fajnego z Rossmanna więc wzięłam ten tani z allegro (chiński :D) i piękna kreska kontrolna i to tyle 😁🤪🤪🤪żadnej drugiej więc albo siury rozcieńczone albo test dziadowski albo porostu nie mój czas :D okresu dalej brak tylko takie uplawy- jakbym miała infekcje czy coś bo żółtego koloru :/ po pracy pojadę se po jakieś globulki:)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Nie z was tylko z Nas 😉 nakreślę sytuację - suszy mnie jak skurczybyk i w nocy piłam też sporo ale uznałam ze jak pamiętam to sikne :p ale szkoda mi było tego fajnego z Rossmanna więc wzięłam ten tani z allegro (chiński :D) i piękna kreska kontrolna i to tyle 😁🤪🤪🤪żadnej drugiej więc albo siury rozcieńczone albo test dziadowski albo porostu nie mój czas :D okresu dalej brak tylko takie uplawy- jakbym miała infekcje czy coś bo żółtego koloru :/ po pracy pojadę se po jakieś globulki:)
    Polecam invag 🙂 zawsze mnie ratują.
    W tym cyklu miałam to samo, już myślałam że będą dwie kreseczki bo były tylko podejrzane upławy, ale przyszła ona... Cała na czerwono i mina zrzedła 😆
    Oczywiście trzymam kciuki żeby u Ciebie nie przyszła małpa 💜

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:

Pysiek ja zawsze przed okresem mam właśnie takie uplawy żółto białe 🤷‍♀️😁

• Dixie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek jeśli nic Cię nie swędzi i nie piecze to poczekaj z tymi globulkami. Czasami taka wydzielina po prostu jest fizjologiczna :) ja dzisiaj spadek temp i taki ból w podbrzuszu, że raczej okres się w sobotę 🙁

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam jakiś stresujący dzień w pracy - na szczęście tak będzie tylko do piątku, a później będzie już spokojnie. Owu powinna być 27.08 zgodnie z kalendarzem, ale jak dla mnie mogłaby się przesunąć kilka dni żeby wypaść w czasie urlopu, mąż ma zawsze wtedy większą wenę na serduszkowanie :D
    Dzisiaj pierwszy test owulacyjny w tym miesiącu - bardziej z ciekawości jak działają te z allegro. Chyba są całkiem ok, bo linia kontrolna ładnie wybarwiona, a testowej zupełnie brak. Wcześniej miałam jakieś inne, które potrafiły pokazywać linię testową przed 10 dni bez większych zmian. Później siedzę jak ta idiotka z lampką i porównuję który test jest ciemniejszy :/

Ogólnie dzisiaj naczytałam się o testach owulacyjnych i ... zgłupiałam. Jedni piszą żeby robić test z porannego moczu z pierwszego strumienia, inni przeciwnie żeby robić test wieczorem. Na ulotce moich testów mam wpisane "Próbki moczu powinny być pobierane z pierwszego strumienia. Próbki pobrane w godzinach porannych są idealne, ponieważ zwykle zawierają wyższe stężenie LH. Jednakże mogą być również stosowane próbki moczu zebranego w każdym momencie dnia." No i bądź tu człowieku mądry... Wykombinowałam, że może najlepiej rano, przed piciem wody, ale z drugiego sikania, bo pierwsze wydaje mi się że może zafałszować wynik bo stężenie LH będzie zbyt skoncentrowane

A jakie jest Wasze zdanie na ten temat, kiedy robicie testy?

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ