Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam 😑

Dixie lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    Jestem Ala i od stycznia tego roku staramy się z Mężem o dzidziusia. Był może miesiąc przerwy przez covid, co daje i tak ponad pół roku.
    Na początku był luz blues , myślałam że szybko pójdzie, bo mam szerokie biodra 😂 ale byłam głupia ;) szybko okazało się, że to nie takie proste, przynajmniej dla nas, bo w międzyczasie chyba wszystkie koleżanki zaciążyły:) oczywiście bardzo mnie to cieszy, ale jednocześnie jest to pytanie dlaczego nie my :(
    Nie palimy, nie pijemy, zdrowo się odżywiamy,może nie jesteśmy jacyś super sportowi, ale trochę ruchu zawsze w tygodniu mamy.
    Cykle mam owulacyjne, ponoć pęcherzyki książkowe. Gorzej z progesteronem, jest trochę za niski a f.lutealna to 10-11 dni... Ginekolog uparcie uważa że to dobrze, ale chyba pora go zmienić, bo nie wydaje mi się :((
    Prolaktyna przy górnej granicy, ale wciąż w normie.
    Biorę castagnus żeby trochę to unormować.
    Używamy też fertilsafe bo kiepsko że śluzem :(
    Ginekolog mówiła żebyśmy próbowali jeszcze 2-3 cykle a potem zacząć dociekać. Najpierw badania nasienia, potem Sono hsg, co u mnie może być nieco utrudnione, bo mam nawracające infekcje a brak infekcji to warunek tego badania...

Piłam ziółka ojca sroki nr 3 i też bez efektu:(
    Ginekolog mi powiedziała że moZliwe że bariera tkwi w mozgu. Przyznaję że świruje trochę z tymi temperaturami, testami i wszystkim, ale jak wrzucić na luz skoro tak bardzo się chce tego cudu??? 😭

Pozdrawiam gorąco wszystkie Staraczki i te, którym się udało :)

Cześć Ala, nasza historia z mężem dość podobna. Staramy się od stycznia z przerwą covidową... Też chwilami tracę nadzieję, ale mocno wierzę że ten miesiąc to będzie to ❤
    Co do luzu to chyba nie ma na to sposobu, ale często tak jest że kiedy odpuszczamy to dostajemy w życiu to czego chcemy. Myślę że grunt to pozytywne myślenie i staranie zająć się czymś tak żeby myśli nie krążyły tylko wokół jednego tematu. Będzie dobrze, musi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 07:47

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek jak to zapomniałaś!!!!!!! Orzesyenmy to nasikaj Teraz!!!! 😡 😤😤😤😤😤😤😠😠😠😠

Dixie lubi tę wiadomość

• Dixie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek jak mogłaś zapomnieć 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🙄🙄🙄

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zestresowałan 1 dniem pracy ze hak kończyłam kawę to zaświeciła mi sie lampka :O
    A w pracy masakra - chrzest bojowy bo pomijam to ze 3 tyg mnie nir było to byłam kompletnie sama jako zarządzająca (kierownik na innej hali) ale dałam radę i sama z siebie jestem dumna 😁 zr mnie jakieś dziwne rzeczy wylatują więc myślę ze w nocy bądź rano 🐒zawita :))

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Cosmia Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    Jestem Ala i od stycznia tego roku staramy się z Mężem o dzidziusia. Był może miesiąc przerwy przez covid, co daje i tak ponad pół roku.
    Na początku był luz blues , myślałam że szybko pójdzie, bo mam szerokie biodra 😂 ale byłam głupia ;) szybko okazało się, że to nie takie proste, przynajmniej dla nas, bo w międzyczasie chyba wszystkie koleżanki zaciążyły:) oczywiście bardzo mnie to cieszy, ale jednocześnie jest to pytanie dlaczego nie my :(
    Nie palimy, nie pijemy, zdrowo się odżywiamy,może nie jesteśmy jacyś super sportowi, ale trochę ruchu zawsze w tygodniu mamy.
    Cykle mam owulacyjne, ponoć pęcherzyki książkowe. Gorzej z progesteronem, jest trochę za niski a f.lutealna to 10-11 dni... Ginekolog uparcie uważa że to dobrze, ale chyba pora go zmienić, bo nie wydaje mi się :((
    Prolaktyna przy górnej granicy, ale wciąż w normie.
    Biorę castagnus żeby trochę to unormować.
    Używamy też fertilsafe bo kiepsko że śluzem :(
    Ginekolog mówiła żebyśmy próbowali jeszcze 2-3 cykle a potem zacząć dociekać. Najpierw badania nasienia, potem Sono hsg, co u mnie może być nieco utrudnione, bo mam nawracające infekcje a brak infekcji to warunek tego badania...

Piłam ziółka ojca sroki nr 3 i też bez efektu:(
    Ginekolog mi powiedziała że moZliwe że bariera tkwi w mozgu. Przyznaję że świruje trochę z tymi temperaturami, testami i wszystkim, ale jak wrzucić na luz skoro tak bardzo się chce tego cudu??? 😭

Pozdrawiam gorąco wszystkie Staraczki i te, którym się udało :)

Witaj w klubie, Alisek93 - Twoja historia brzmi znajomo ;)
    Fajnie spotkać osoby, które jadą na tym samym wózku ;)
    Mam nadzieję, że lada moment ta przejażdżka zakończy się dla nasz wszystkich happy endem :D

👩🧔🏻rocznik '88 ; starania od X.2019

kariotypy - OK

🧔🏻 plemniki o nieprawidłowej budowie (99%) i w 90% nieruchome
    👩 AMH 2,53
    wysokie CD4/CD8 - 3,4
    mutacja PAI-1 homo
    haplotyp KIR Bx; brak 3 najważniejszych KIR-ów implantacyjnych

Gyncentrum Katowice
    ❤‍🔥 I procedura - ICSI
    protokół krótki (Bemfola, Orgalutran, Gonapeptyl Daily)
    💉 19.08.22 - punkcja - 10 komórek jajowych - 7 zarodków - 4 blastocysty do badania genetycznego - 3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    ☀️13.10.22 - próbny transfer (biopsja endometrium) - wyniki prawidłowe
    🍀3.12.22 - pierwszy transfer ❄️ na cyklu sztucznym - nieudany 😔 (beta <0,1 )
    🍀27.03.23 - drugi transfer ❄️ na cyklu sztucznym - udany! 🙏
    💗12.12.23 - narodziny mojej córeczki 🥰
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Tak się zestresowałan 1 dniem pracy ze hak kończyłam kawę to zaświeciła mi sie lampka :O
    A w pracy masakra - chrzest bojowy bo pomijam to ze 3 tyg mnie nir było to byłam kompletnie sama jako zarządzająca (kierownik na innej hali) ale dałam radę i sama z siebie jestem dumna 😁 zr mnie jakieś dziwne rzeczy wylatują więc myślę ze w nocy bądź rano 🐒zawita :))

. I Ty gluptasie jak mogłaś zapomnieć 🙈🙈 to zrób jutro!
    Następna jest Dixie 22 tak? 😊 ❤️❤️❤️ Ja dzis 4dc i koniec okresu więc luhuhu 😂😂😂

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka postaram się chyba ze wcześniej 🐒 będzie. Dzisiaj Robiłam zakupy pod tą dietę - oczywiście noe było wszystkiego dlatego wymyśliła ze koktajl +śniadanie zrobię do pracy, w pracy obiad bo za darmo :p i kolacje zjem bo twaróg z rzodkiewka 🤤 po pracy chciałam basen ale dzisiejszy dzien tak mi dal w dupe ze sobie podaruje :p az się nie wdrożę na nowo :) aaa i oczywiście ba niedziele jestem chętna do pracy 🤪 100% droga nie chodzi a wyjazd coraz bliżej :p

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka tak ja 22, to urodziny mojej najlepszej przyjaciółki śmiała się, że to będzie jej życzenie urodzinowe. Mój wykres tak wygląda:

https://ovufriend.pl/graph/af085059ea97f2f43b1affd8905f3f8c.

Pysiek, jak nie dostaniesz do rana to testuj 😊

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi Twój wykres pierwsza klasa 💪💪💪💪😘 oby Tobie szczęście dopisało 😘

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj tylko 24,5 stopnia a ja mam takie uderzenia gorąca - głos mam jak palaczka, bo podkręcam klimatyzację w aucie na maksa 🤪 aż się zaczęłam bać, że to menopauza 😂

• blackkkwhisky Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny aktualnie czekam na poronienie ciąży biochemicznej niskie bhcg I wolny przyrost, teraz spadek. Póki co brak krwawienia A byłby to 4 tyd 5d. Czy kiedy pojawi się krwawienie to mogę wziąć clostilbegyt? Ten cykl też był stumulowany I nie wiem czy kontynuować. Moja gin na urlopie.

09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
    23.01.2019 8 tc aniołek :,(
    14.10.2020 CB
    29.03 są 2 kreski
    29.04 szok! 2 ❤️
    20.05 jeden z zarodków obumarł :( oby ten drugi był silny
    22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosmia wrote:
    Witaj w klubie, Alisek93 - Twoja historia brzmi znajomo ;)
    Fajnie spotkać osoby, które jadą na tym samym wózku ;)
    Mam nadzieję, że lada moment ta przejażdżka zakończy się dla nasz wszystkich happy endem :D
    Zawsze jakoś lżej na sercu że nie jest się w tym wszystkim samemu 🌷 Chociaz mam nadzieję, że już wkrótce się doczekamy 🧡 ja zaczęłam właśnie dziś nowy cykl = nowe nadzieje 🥰

Cosmia lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Cześć Ala, nasza historia z mężem dość podobna. Staramy się od stycznia z przerwą covidową... Też chwilami tracę nadzieję, ale mocno wierzę że ten miesiąc to będzie to ❤
    Co do luzu to chyba nie ma na to sposobu, ale często tak jest że kiedy odpuszczamy to dostajemy w życiu to czego chcemy. Myślę że grunt to pozytywne myślenie i staranie zająć się czymś tak żeby myśli nie krążyły tylko wokół jednego tematu. Będzie dobrze, musi!
    No właśnie tylko jak to zrobić żeby myśleć o czymś innym 🙂 ostatnio już nawet myślałam żeby zapisać się na kurs językowy 😀

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    U nas dzisiaj tylko 24,5 stopnia a ja mam takie uderzenia gorąca - głos mam jak palaczka, bo podkręcam klimatyzację w aucie na maksa 🤪 aż się zaczęłam bać, że to menopauza 😂

.. Ooooo No to pięknie I i idzie tempka w górę 🤩🤩🤩🤩😍 trzymamy kciuki przeeeeeogronnie. Może w końcu któraś Z Was zapuści tu dobra passę ❤️❤️❤️

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie z was tylko z Nas 😉 nakreślę sytuację - suszy mnie jak skurczybyk i w nocy piłam też sporo ale uznałam ze jak pamiętam to sikne :p ale szkoda mi było tego fajnego z Rossmanna więc wzięłam ten tani z allegro (chiński :D) i piękna kreska kontrolna i to tyle 😁🤪🤪🤪żadnej drugiej więc albo siury rozcieńczone albo test dziadowski albo porostu nie mój czas :D okresu dalej brak tylko takie uplawy- jakbym miała infekcje czy coś bo żółtego koloru :/ po pracy pojadę se po jakieś globulki:)

2017 pierwsze wizyty
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Nie z was tylko z Nas 😉 nakreślę sytuację - suszy mnie jak skurczybyk i w nocy piłam też sporo ale uznałam ze jak pamiętam to sikne :p ale szkoda mi było tego fajnego z Rossmanna więc wzięłam ten tani z allegro (chiński :D) i piękna kreska kontrolna i to tyle 😁🤪🤪🤪żadnej drugiej więc albo siury rozcieńczone albo test dziadowski albo porostu nie mój czas :D okresu dalej brak tylko takie uplawy- jakbym miała infekcje czy coś bo żółtego koloru :/ po pracy pojadę se po jakieś globulki:)
    Polecam invag 🙂 zawsze mnie ratują.
    W tym cyklu miałam to samo, już myślałam że będą dwie kreseczki bo były tylko podejrzane upławy, ale przyszła ona... Cała na czerwono i mina zrzedła 😆
    Oczywiście trzymam kciuki żeby u Ciebie nie przyszła małpa 💜

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:

Pysiek ja zawsze przed okresem mam właśnie takie uplawy żółto białe 🤷‍♀️😁

• Dixie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek jeśli nic Cię nie swędzi i nie piecze to poczekaj z tymi globulkami. Czasami taka wydzielina po prostu jest fizjologiczna :) ja dzisiaj spadek temp i taki ból w podbrzuszu, że raczej okres się w sobotę 🙁

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam jakiś stresujący dzień w pracy - na szczęście tak będzie tylko do piątku, a później będzie już spokojnie. Owu powinna być 27.08 zgodnie z kalendarzem, ale jak dla mnie mogłaby się przesunąć kilka dni żeby wypaść w czasie urlopu, mąż ma zawsze wtedy większą wenę na serduszkowanie :D
    Dzisiaj pierwszy test owulacyjny w tym miesiącu - bardziej z ciekawości jak działają te z allegro. Chyba są całkiem ok, bo linia kontrolna ładnie wybarwiona, a testowej zupełnie brak. Wcześniej miałam jakieś inne, które potrafiły pokazywać linię testową przed 10 dni bez większych zmian. Później siedzę jak ta idiotka z lampką i porównuję który test jest ciemniejszy :/

Ogólnie dzisiaj naczytałam się o testach owulacyjnych i ... zgłupiałam. Jedni piszą żeby robić test z porannego moczu z pierwszego strumienia, inni przeciwnie żeby robić test wieczorem. Na ulotce moich testów mam wpisane "Próbki moczu powinny być pobierane z pierwszego strumienia. Próbki pobrane w godzinach porannych są idealne, ponieważ zwykle zawierają wyższe stężenie LH. Jednakże mogą być również stosowane próbki moczu zebranego w każdym momencie dnia." No i bądź tu człowieku mądry... Wykombinowałam, że może najlepiej rano, przed piciem wody, ale z drugiego sikania, bo pierwsze wydaje mi się że może zafałszować wynik bo stężenie LH będzie zbyt skoncentrowane

A jakie jest Wasze zdanie na ten temat, kiedy robicie testy?

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ