Bobo 2020... Próbujemy dalej!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieńdoberek młodzi spali dzisiaj 11h:D wiec i ciotka wypoczęła 😉 dzisiaj po obiedzie wracają do domu a ja w drodze powrotnej komponuje składniki do moje diety 🥳
Zastanawia mnie jedno:wagę mam wysoką, az za bardzo a pierścionki mam luźne. W dniu ślubu miałam problem z obrączka a teraz na lajcie a ważyłam mniej... Może ja man jiz otyłość narządów a nie że zewnętrzne objawy 🤔 bo moje biodra i miednica to poszły w cholerne na boki-jakbym przynajmniej 2 dzieci urodziła 😂 chyba ze to taki objaw bycia chrzestnym :p
Z inności wczoraj rozmawialiśmy z mężem coś o telefonach i początkach i mój się śmiał że jak ja mogę pamiętać co się działo 10 lat temu i ze skoro pamiętam pierdółki to z jaką mocą pamiętam to co było ważne
A z abstrakcji :oglądałam już wakacje na przyszły rok i jak zwykle skupiłam się na Grecji i pozostałych wyspach chodź jakbym w końcu była w dwupaku albo bylibyśmy w 3juz to w tedy Bułgaria do szwagra na mieszkanie bo all traci sens :p
Hihihi
I tym rozmarzeniem życzę Wam kochane długiego weekendu 🌺🌺😘😘
Ps na pewno bd was męczyć ale jutro i w nd mniej do póki mój nie pojedzieStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2020 klinika leczenia niepłodności
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dzień dobry wszystkim
Nie wiem czemu ale mam silne przeświadczenie że ten miesiąc będzie pozytywny Planujemy urlop, pogoda jakaś bardziej przychylna (ja nie funkcjonuję bez słońca). Co prawda obstawiłam się termometrami, kalendarzami i aplikacjami. Zamówiłam 100 (!!) testów owulacyjnych, które pewnie i tak nie działają (najtańsze z allegro), ale dają mi jakiś komfort psychiczny że coś robię. Wynalazłam lubrykant imitujący ślub płodny pozwalający plemnikom na dłuższe przeżycie w oczekiwaniu na owulację - czy w to wierzę że to coś da? Chyba średnio, ale sam komfort że się staram i zmieniłam wszystko co mogę jakoś mnie uspokaja.
Jeszcze trochę i mój mąż zaprowadzi mnie do psychiatry bo podejrzewa u mnie jakieś zaburzenia psychiczne
Mnie jest z tym dobrze, bo w końcu (po 32 latach życia) zaczęłam jakoś dokładniej obserwować swoje ciało i cykl i chyba zaczynam je lepiej rozumieć. Zastanawiam się tylko, czy wszyscy na początku drogi przechodzą przez taki etap?Polcia1989 lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda to wciąga wiesz?? jak zaczniesz testy, potem termometr, później śluz potem naczytasz się i jedzies z badaniami a później łeb jak sklep i szukasz wszędzie problemów, których tak de facto nie ma lub nie na taką skalę jak się wydawało ale pamiętaj ze nie Ty jedyna starasz się i nie jesteś sama
A na urlopie najlepiej odpuść i noe patrz kiedy owu wyluzuj sie i odpocznij. Nabierz nowych sił i pozytywnej energii
Ps ja swojemu powiedziałem ze jestem dawno po owulacji więc on sie nie stresował i były przytulania często jaka na nas 🤪 a ja swoje wiedziałam ze urlop w super płodne dni 🤭Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualny
-
Większość badań miałam robionych w zeszłym roku przed histeroskopią i były ok. Jedynie martwią mnie hormony bo one zawsze mi skaczą po skali - zależy na jaki miesiąc jak trafię z badaniami, raz są podwyższone a raz w normie. Raz też jedna lekarka powiedziała że jajniki wyglądają na policystyczne... trochę mnie to wkurza jak sobie przypomnę bo jak tak można mówić bez badań tylko na oko. Jak zapytałam o badania to powiedziała, ze nie, nie trzeba... więcej u niej nie byłam. Inni lekarze nie mieli jak na razie zastrzeżeń, a w zeszłym roku byłam chyba na 10 konsultacjach w sumie plus 2 pobyty w szpitalu. Tłumaczę sobie, że jakby coś było nie tak, to ktoś by zauważył. Do mojego obecnego gin mam zaufanie i mam nadzieję, że mnie dobrze poprowadzi. Szkoda tylko że przyjmuje wyłącznie prywatnie, a NFZ pracuje tylko w szpitalu ale tam nie ma poradni. Jak pomyślę że jedna wizyta z USG to 400 zł to wolę nie sumować rachunków. A Wy jak - chodzicie prywatnie czy na NFZ?
Plan na ten miesiąc to próba "na kontrolowanym luzie" - urlop wypada teoretycznie 4 dni po owulacji, ale może owu się przesunie. Jak się nie uda to na październik umawiam się do mojego gin i pewnie wyląduję w szpitalu na badania i powtórkę z histeroskopii - na razie staram się o tym nie myśleć. Przecież w tym miesiącu się uda i badania będą ale pod innym kątemstarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Ja od tego roku prywatnie do kliniki gyncentrum. Mój też tam do androloga. Wizyta nie najgorzej bo 100zl az usg 150 więc spoko na razie bo wizyty rzadko. Teraz radujemy męża :p i później pewnie częściej bo chce w tym roku podejść do IUI
Chodź jak sie juz zajdzie to będę szukała mojego byłego ginekologa bo fajny był ale przyjmuje tak jak mi nie pasowało i długie terminy później już były bo gościu konkretnyStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
nick nieaktualnyja przed leczeniem bujalam się po lekarzach przeróżnych od tych na NFZ do tych w luxmedzie. Każdy mówił ,że "taki mój urok" ale jak już było coraz gorzej to znalazłam kogoś prywatnie i na USG już sama zobaczyłam że jajniki są policystyczne, nawet lekarz nie musial mi tego mówić. No i leczyłam się u niego 8 miesięcy ale to polegało głównie na łykaniu dużej ilości tabsow po których czułam się okropnie. Zmieniłam lekarza znowuż na prywatnego i to takiego, który zlecił mi więcej dokładniejszych badań. Potwierdziły one moje pcos i IO. Teraz biorę tylko jedne tabletki (metformina) zero hormonów ,dieta, ćwiczenia i póki co jestem zadowolona
-
Nie wiem jak u Was ale u mnie w sklepach to jakaś tragedia dosłownie nic - nawet szpinaku... Człowiek chce dietę a nie ma składników i tak oto tym sposobem zaczynam od wtorku bo w pon po. Pracy muszę kupić składniki. Maskar jakaś... Mam tylko kasze gryczana 😂dzieciaki oddane rodzicom, dom jak po wojnie :p byłam w pepco poszaleć i są przeceny ze koszule kupiłam za 12 zł, bluzke z długim rękawem taka pikowana za 15 zl, no i pełno majtow:p bo nie mam w czym chodzić aaa i uwaga kupiła test w Rossmann także bd sikać w niedziel ale Już moja wyobraźnia zadziałała i mojemu nic noe powiem, dopiero jak pojadę do niego na weekend(nie ten tylko 29.08)i potwierdzę u lekarza 😎 hihihi a pewno z moim szczęściem w poniedziałek będzie okres 😂Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Dixie wrote:Pysiek czy Ty będziesz robić test jutro czy 22.08? 😊Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Hellol w kolejny dzień upału ja już kończę kawę i ogarniam dom po dzieciach wczoraj nie miałam natchnienia :p im bliżej 🐒tym mam mniejsza nadzieję ze się udało....
Dzisiaj znalazłam hotel gdzie będę mieszkać jak pojadę mojego odwiesić, do tego dojazd i 500 zl poszło a jeszcze trzeba coś zjeść :p muszę jakieś nadgodziny zrobić żeby kasa się zgadzałaStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Cześć Kochane u nas też upał, choć całą noc padało 🙄 Pysiek ja też zaczynam ograniać dom, ale po moich psach 😅 to strasznie drogi ten hotel 🤪 patrzyłaś przez tą stronę trivago lub booking? Wracam do pracy - dzisiaj robimy grilla, przychodzą moi rodzice i teściowa, została mi do zrobienia sałatka i ziemniaczki, tak już wszystko zamarynowane 😁 no i sprzątanie... Ja cały czas myślę o zrobieniu testu, a dzisiaj 7dpo dopiero... Ehh...miałam się nie nastawiać 🤷🏼♀️
-
To Nasz wspólna psychoza 🤪🤪🤪🤪 ale ja mam już takie lekkie brązowe uplawy-tak jak przed 🐒więc nic z tego ale se sikne a co w końcu nie po to wydałam 7 zł 😂😂😂😂 ja właśnie kombinuje z badaniami mojego bo ma zrobić msome i wymyśliłam ze ma blisko do Bielska i chyba tam go umowie jak już będę wiedziała jak ma zmianę.
Co do hotelu ti zwykły ze śniadaniem i dwa noclegi więc teoretycznie 400 zl nie najgorzej ale tata mi zarezerwuje bo ma zniżkę na bookingu 15%
Ja dzisiaj robię piers z kurczaka w ziołach i później zapieke gi z pieczarkami i feta w cieście francuskim a juto ide do restauracji bo nie chce mi sie gotować :pDixie lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Margolka 85 wrote:Sikaj sikaj sikaaaaaaj hahah bo jestem ciekawa. Ja mam 3dc i już powoli zaczyna mi się kończyć okres 😁
Mya dziś zabieramy moich rodziców i jedziemy do Krakowa tak połazić na prę godzinek 😁
Dzisiaj w południe zawożę mojego i widzimy sie 28.08 chyba ze coś mi wypadnie - nowy grafik albo inne cuda 🤪
Jestem zestresowana jutrem - oprócz tego ze po 3 tyg wracam do pracy to rano test-chyba ze wcześniej 🐒przyjdzie. Wczoraj tez mieliśmy akcje bo zbieraliśmy soe o 14 na rower, ja kończę kawę i mój ze idzie rower przygotować. Nagle wraca i mówi dzwoń do taty bo jest kałuża w kotłowni. Z jednego z zbiorników woda leciała że 2 pomieszczenia zalane... Jak ogarnęliśmy my to ti na rowery poszliśmy o 17:D ale 23km zrobioneStarania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Pysiek12 - daj znać jutro jak test, będziemy trzymać kciuki za dwie kreski.
My mamy leniwy weekend, pierwszy od niepamiętnych czasów. Wstajemy po 11, śniadanie jemy w porze obiadu, później dzień co prawda krótki ale miło czasem poleżeć dłużej w łóżku 😁 Na codzień wstajemy ok. 5 rano więc to miła odmiana.
Udanej niedzieli dziewczyny 😊starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
Hej Kochane, my dzisiaj cały dzień chill u znajomych - opalanie, grill i zabawa z dzieciakami na basenie naprawdę odpoczęliśmy i tak się odcięłam od myślenia o testach, mam nadzieję, że tak mi zostanie do piątku 🙈 Pysiek trzymam kciuki za jutro 🥰🥰🥰 Miłego wieczoru!
Pysiek12 lubi tę wiadomość
-
Ja tam czuje biel biel biel ale dosłownie nic mi nie dolega. Cyce nie bola, tylko ci jakiś czas lekkie skurcze ala okresowe 🤪 zawiozłam mojego, kot przejął już jego miejsce w łóżku śmialiśmy się ze jak wróci to bd spał w nogach jak kot wcześniej ja zaraz idę spać bo 4 rano czeka 😱Starania od 08.2016 na luzie
2017 pierwsze wizyty
2021.07 1transfer
2021.11.05 2 transfer ❤️
2022.08.01 jest 🐻 ❤️
2024.05 wracamy
2024.06.20 3transfer -
Cześć Dziewczyny:)
Jestem Ala i od stycznia tego roku staramy się z Mężem o dzidziusia. Był może miesiąc przerwy przez covid, co daje i tak ponad pół roku.
Na początku był luz blues , myślałam że szybko pójdzie, bo mam szerokie biodra 😂 ale byłam głupia szybko okazało się, że to nie takie proste, przynajmniej dla nas, bo w międzyczasie chyba wszystkie koleżanki zaciążyły:) oczywiście bardzo mnie to cieszy, ale jednocześnie jest to pytanie dlaczego nie my
Nie palimy, nie pijemy, zdrowo się odżywiamy,może nie jesteśmy jacyś super sportowi, ale trochę ruchu zawsze w tygodniu mamy.
Cykle mam owulacyjne, ponoć pęcherzyki książkowe. Gorzej z progesteronem, jest trochę za niski a f.lutealna to 10-11 dni... Ginekolog uparcie uważa że to dobrze, ale chyba pora go zmienić, bo nie wydaje mi się (
Prolaktyna przy górnej granicy, ale wciąż w normie.
Biorę castagnus żeby trochę to unormować.
Używamy też fertilsafe bo kiepsko że śluzem
Ginekolog mówiła żebyśmy próbowali jeszcze 2-3 cykle a potem zacząć dociekać. Najpierw badania nasienia, potem Sono hsg, co u mnie może być nieco utrudnione, bo mam nawracające infekcje a brak infekcji to warunek tego badania...
Piłam ziółka ojca sroki nr 3 i też bez efektu:(
Ginekolog mi powiedziała że moZliwe że bariera tkwi w mozgu. Przyznaję że świruje trochę z tymi temperaturami, testami i wszystkim, ale jak wrzucić na luz skoro tak bardzo się chce tego cudu??? 😭
Pozdrawiam gorąco wszystkie Staraczki i te, którym się udałoCosmia lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246