Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • Dixie Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam o 7:30 w diagnostyce jeszcze nie ma wyników 🤦🏼‍♀️

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 którą z was robiła krzywe wtedy co był na to bum i wyszła jej IO?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia6 wrote:
    Hej 😊 którą z was robiła krzywe wtedy co był na to bum i wyszła jej IO?

Ja robiłam krzywe jakieś 1,5 miesiąc temu :d no i tak wyszło mi IO i nietolerancja glukozy.

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek No ja mam dokładnie tak samo! Magnolia6, Dixi, Sisi, Pysiek ja się z Wami tak zżyłam przez to pisanie tutaj że oczekuje na dobre wieści jak na kogoś z bliskich!!! 😁😁 Ja w ogóle uważam że jak się nam Wszystkim w końcu uda to musimy się spotkać i poznać na żywo!!! I mieć już że sobą kontakt 😁 hahah
    Dixi czekamy 🙈🙈🙈😱😱😁😁😁❤️❤️❤️❤️❤️😁❤️

Magnolia6, Dixie lubią tę wiadomość

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Ja robiłam krzywe jakieś 1,5 miesiąc temu :d no i tak wyszło mi IO i nietolerancja glukozy.

Ile ci wyszedł wskaźnik homa ir? Byłaś u diabetologa?

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 10:23

Dixie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy się umówić, że jak każda z nas urodzi to się spotkamy z bejbikami ♥️ albo bejbiki zostaną z tatusiami, a my zaszalejemy haha

Magnolia wskaźnik HOMA wyszedł mi 2,11 co niby wskazuje już na IO. Ale same krzywe po godzinie i dwóch wyszły mi niezbyt dobre. Insulina zamiast spaść po 2h od wypicia glukozy to sobie sporo poszybowała w górę bo aż do 121,6, a podstawowy wynik to było 9,8 ;/ zresztą po godzinie też była wysoka bo 96,9. No a glukoza to samo...po 2h miałam 147 mg/dl ,a według WHO powyżej 140 to już nietolerancja glukozy.

Margolka 85 lubi tę wiadomość

• Magnolia6 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 10:23

• Dixie Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki beta - 75,50 ❤️ Ja jestem na tak na spotkanie 🥰 Mam nadzieję, że będę mogła tu z Wami zostać 😊

Margolka 85, Pysiek12 lubią tę wiadomość

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi - cudownie, jeszcze raz gratulacje :)

Dixie lubi tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Mam wyniki beta - 75,50 ❤️ Ja jestem na tak na spotkanie 🥰 Mam nadzieję, że będę mogła tu z Wami zostać 😊

🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡 Oł je!!!!!!! Ciotki skaczą do góry i gratulują i wysyłają już całuski dla bobo!!! 😍😍😍🧡🧡😊
    Dixi Ty nie masz stara innego wyjścia jak zostać tutaj z nami!!!!!
    TO się cieszę odnośnie spotkania bo uważam że już tule o sobie wiemy hahha że nie wolno tego zaprzepaścić bo takie znajomości mogą się okazać baaaawardzo fajne 🧡🧡🧡
    Pokaż ten wynik bety niech No oczy nacieszę 😍😍😍

Dixie lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi25 wrote:
    Możemy się umówić, że jak każda z nas urodzi to się spotkamy z bejbikami ♥️ albo bejbiki zostaną z tatusiami, a my zaszalejemy haha

Magnolia wskaźnik HOMA wyszedł mi 2,11 co niby wskazuje już na IO. Ale same krzywe po godzinie i dwóch wyszły mi niezbyt dobre. Insulina zamiast spaść po 2h od wypicia glukozy to sobie sporo poszybowała w górę bo aż do 121,6, a podstawowy wynik to było 9,8 ;/ zresztą po godzinie też była wysoka bo 96,9. No a glukoza to samo...po 2h miałam 147 mg/dl ,a według WHO powyżej 140 to już nietolerancja glukozy.

Otóż to! 🧡😊

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixi wspaniałe 😘😘😘cieszę się i gratuluję Wam :*
    Ps ja jak coś przyjadę na spotkanie z kotem :D

Margolka 85, Dixie lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Dixi wspaniałe 😘😘😘cieszę się i gratuluję Wam :*
    Ps ja jak coś przyjadę na spotkanie z kotem :D

Jaki Ty jesteś glupol hhahahha 🤣🤣🤣
    Po co Ci kot, z bobo wpadniesz! Zobaczysz! Dixi nam tu zapoczątkowała dobra fazę na bobiszki 😎😃😃😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa ale super informacje!!! Mam nadzieję, że Twój chłop Dixi już teraz wierzy haha. Trzymam mocno kciuki 💪💪 niech fasolinka nam rośnie zdrowo i oczywiście, że musisz tu z nami być i dzielić się tym pięknym stanem i przesyłać nam te magiczne, ciążowe fluidki ♥️♥️

Dixie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia myślę ,że oprócz leków to na pewno konieczna będzie dieta bo to bardzo ważne przy IO.

• Dixie Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że przesyłam Wam ciążowe fluidki🤰 My powiedzieliśmy właśnie Rodzicom i mojej siostrze, moja mama aż się popłakała, a teściowa z wrażenia wylała dzbanek wody 🤪 Margolka specjalnie dla Ciebie wynik: https://zapodaj.net/d57c0e53ef1c9.jpg.html.

Margolka 85, Pysiek12 lubią tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dixie wrote:
    Oczywiście, że przesyłam Wam ciążowe fluidki🤰 My powiedzieliśmy właśnie Rodzicom i mojej siostrze, moja mama aż się popłakała, a teściowa z wrażenia wylała dzbanek wody 🤪 Margolka specjalnie dla Ciebie wynik: https://zapodaj.net/d57c0e53ef1c9.jpg.html.

Ależ to cudowne! No piękna beta pieeeeeeeeeeek a! 🧡🧡🧡🧡🧡patrzyłam chyba 5 min hahhahs może się zarazę! 😃😃😃😃😂😂😂

Wcale się nie dziwię, że mama i teściowa tak zareagowały, bo ja sama się wzruszyłam 🤷‍♀️😂😂😃😃😃

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Jaki Ty jesteś glupol hhahahha 🤣🤣🤣
    Po co Ci kot, z bobo wpadniesz! Zobaczysz! Dixi nam tu zapoczątkowała dobra fazę na bobiszki 😎😃😃😃
    Poprostu nie chce odwlekać czasu żeby się spotkać :D bo coś czuję ze ostatnia z tąd będę 🤪
    Ale telefonem z wynikiem bety od Dixi będę sie codziennie nacierać :D może pomoże :) ino niech chłop wróci :))

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Poprostu nie chce odwlekać czasu żeby się spotkać :D bo coś czuję ze ostatnia z tąd będę 🤪
    Ale telefonem z wynikiem bety od Dixi będę sie codziennie nacierać :D może pomoże :) ino niech chłop wróci :))

Hahaha nie byłabym tego taka pewna że Ty ostatnia 😂
    E racja Laski trzeba się spotkać! 😃😍

Dobry pomysł z tym nacieraniem wynikami od Dixie 😂😂😂 chyba też zacznę od dziś, bo ja dziś 11dc czyli owu pewnie za jakieś 2 dni lub 3 bo teraz zrobiłam test i mi wyszedl już chyba jakiś w miarę wciąż niestety prawa strona mocniejszą No ale cóż 🤷‍♀️🤷‍♀️🤣😂

https://zapodaj.net/8fa039782e32a.jpg.html
    Więc powiedzialam mojemu że ma e tym tyg przesrane No będzie testowany codziennie hahhahs 🤣 🤣 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 17:58

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ